Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

KEY’de hak sahibi sayısı yaklaşık 9 milyon

Etiketler: |


KEY’de hak sahibi sayısı 9 milyonu bulacak. Hak sahiplerinin listesi ay sonuna kadar açıklanacak.

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesi kapsamındaki hak sahibi sayısının 9 milyonu bulacağını söyledi. Sayın, "Bu ay sonu itibariyle elimizde hiçbir evrak kalmayacak, hak sahibi listelerini göndereceğiz" dedi. Tasfiyeye ilişkin kanun uyarınca, kurumların, ödemelere ilişkin listeleri 28 Şubat’a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’nın KEY birimine iletmesi gerektiğini hatırlatan Sayın, bu tarihe kadar gönderilen listeleri kabul ettiklerini, daha sonra gönderilen listeleri reddettiklerini bildirerek, şu bilgiyi verdi: "28 Şubat’tan sonra bize gönderilen listeleri reddettik, ama 28 Şubat’a kadar gönderilip içinde hata olanları düzeltmeleri için iade ettik.

Hali hazırda 28 Şubat’a kadar gelip, daha sonra kurumlar tarafından düzeltilmiş olanları makinelere yüklemeye devam ediyoruz. Bu ay sonunda da bütün hesaplarımızı bitirmiş ve kesinleştirmiş olacağız. Bunları Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na göndereceğiz." Sayın, hak sahibi sayısının 9 milyon çıkmasıyla ilgili şunları söyledi: "Bütün sorun, o dönemde çalışmış olanların tespit edilmesinde. Zamanın çok geçmiş olması ve bazı evrakın kaybolması veya arşivlerden bulunamaması sorun oluyor. Kanunun emrettiği tarihlere kadar bulunmuş olanları bize gönderdiler ama o kanunun emretmiş olduğu tarihten sonra da çalışmayı bırakmadılar, onlarda o çalışmayı yaptılar. Fakat biz kanunun tarihine uymamızdan mütevellit 28 Şubat’tan sonra gelenleri reddettik.Tabii birçok hatalı gelenler oldu.

Hatalı gelenleri makine ayırıyor, onları biz iade ediyoruz. Eğer düzeltip göndermişlerse tekrar onu makineye giriyoruz, düzeltip göndermemişlerse onları reddediyoruz. Bu ayın sonunda bizde hiçbir evrak kalmayacak 28 Şubat’tan sonra gönderilenlere hiç bakmıyoruz. Ama hak sahibi sayısı 9 milyonu bulur. Bunların içerisinde 2 ay çalışıp, 4 ay çalışıp sonra işi bırakanlar var. Toplamda 9 milyon görünebilir, ama bunlar değişik kişiler... Burada mükerrerlik yok, mükerrerleri, yanlış olanları iade ettik." Sayın, hak sahipleri listelerinin belirlenmesi konusunda, kanunda yer alan iki aylık ek süreyi kullanmayı düşünmediklerini vurgularken, listelerde yer almayanların, kanuna göre itiraz edebileceklerini hatırlattı.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: