Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Bomonti’ye Babil’in Asma Bahçeleri gibi konutlar

Etiketler: | 0 yorum


Ofton İnşaat, Şişli Bomonti’de Elysium Residence ve Elysium Cool projelerinin ardındna şimdi de toplam 346 daireden oluşan yeni bir projeye daha başlıyor..

’Elysium Fantastic’ adı verilen bu yeni rezidans projesinde 37 ila 263 metrekare arasında 1+1, 2+1 ve 3+1 dubleksler ve teraslı penthouse daireler yer alıyor. Uluslararası standartlarda deprem yönetmeliğine uygun inşa edilen projede, cephelerde ısı ve ses yalıtımı, tüm ihtiyacı karşılayacak kapasitede jeneratör, akıllı ev teknolojisi, her daireye kapalı otopark yer alıyor. Kablolu tv, uydu, digitürk, kombi, klima, beyaz eşya salon ve odalar lamine parke, 24 saat güvenlik ve görüntülü diyafon, kumanda edilebilen pancur da diğer özellikleri arasında. Ayrıca projede yer alan Elysium Club’da restaurant, cafe & bar, oyun salonu. Sosyal alanda peyzaj düzenlenmesi yapılmış dört mevsim kullanılabilir yüzme havuzunun yanısıra fitness center, sauna, buhar odası, çocuk oyun odası havuzlu terasda vitamin bar ve barbekü bulunuyor.

Her katta teras ve bahçe

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Şimşek, yeni projeleri hakkında şunları söyledi: "Bu proje daha önceki projelerimize yakın bir yerde yapılacak. Babil’in Asma Bahçeleri gibi her katta teras ve bahçeler olacak. Benzersiz mimarisi ile yatay yapılaşma örneğini oluşturacak." Elysium projeleriyle birlikte Bomonti’de fiyatların dolar bazında ikiye katlandığını söyleyen Şimşek, yeni projelerle bölgenin rayiç değerlerine katkıda bulunduklarını belirtiyor.

Elsium zinciri

Ofton İnşaat ilk olarak Alemdağ’da 54 villa 54 rezidans daireden oluşan Elysium Park projesine imza attı. Elysium Park’da 3 yıl önce yaşam başlarken, bu projenin arkasından 202 daire ve alışveriş merkezinden oluşan Elysium Residence inşa edildi. Burada da yaşam başlamış durumda. Yine Alemdağ bölgesinde 50 villa 70 rezidans daireden oluşan ve Elysium Park projesininde devamı sayılabilecek Elysium Garden projesine imza atan Ofton İnşaat, bu projeyi de teslim etti. Geçtiğimiz yıl Samandıra’da Elysium Life projesini tamamlayan Ofton İnşaat, ayrıca KKTC’de Elysium Residence, Elysium Garden ve Elysium Park adında üç projeye de imza attı.

Doğru ev seçimini nasıl yapılır?

Etiketler: | 0 yorum


Ağaoğlu İnşaat,‘10 soruda Doğru Ev seçimini nasıl yaparsınız?’ isimli kampanyasıyla ev alacaklara önerilerde bulunuyor



Eltes Güneşi’nde 1+1 dairelerin tamamı satılırken, 2+1 daireler 246 bin YTL ve 3+1 daireler de 302 ile 367 bin YTL arasında değişen fiyatlardan satılıyor. Ağaoğlu İnşaat, Ümraniye'de inşa ettiği Eltes Güneşi'nde 24 aya kadar yüzde sıfır faiz oranıyla ev alma olanağı tanıyor. Firma 60 aya kadar ise yüzde 0,99 faiz uyguluyor.

Ağaoğlu, Eltes Güneşi projesinden ev alan herkese mutfakları için ankastre fırın, bulaşık makinesi, ocak ve davlumbaz hediye ediyor. Çekmeköy'de inşa edilen projede basketboldan açık-kapalı yüzme havuzlarına, saunadan Türk hamamına kadar pek çok seçenek mevcut.

Ağaoğlu’nun kampanyasında 10 soruda doğru ev seçimi şöyle yapılıyor:

1. Satın alacağınız evin ödeme koşullarının nasıl olmasını istersiniz?

a) Paramı biriktirip peşin satın almak isterim.
b) Finansal sıkıntım yok. Ödeme koşulları benim için çok da önemli değil.
c) Düşük peşinat, düşük faiz, optimum vade olanaklarıyla prosedürsüz, kefilsiz esnek ödeme koşullarını tercih ederim.

2. Satın aldığınız eve ne kadar sürede taşınmayı hedeflersiniz?

a) Ev bana teslim edilsin yeter. Ne zaman taşınacağım önemli değil.
b) Firmanın taahhüt ettiği ev teslim süresini beklerim.
c) Anında anahtarı teslim almayı ve hiç vakit kaybetmeden taşınmayı isterim. Çünkü kirada yaşadığım için boşu boşuna kira ödemeye devam etmek istemem.

3. Evinizi satın alacağınız firma sizin için önemli mi?

a) Önemli değil. Nasıl olsa hepsi aynı şeyleri söylüyor.
b) İsimlere dikkat ederim. Ama bu önceliğim değildir.
c) Benim için çok önemli.Yaşayacağım evi inşa eden firmanın geçmişini ve sunduğu imkanları kesinlikle bilmeliyim. İsmi güven vermeyen bir firmayla asla alışveriş yapamam.

4. Satış sonrası destek, ev alımında seçiminizi etkiler mi?

a) Etkilemez.
b) Bu sektörde böyle bir hizmet olduğundan haberdar değilim.
c) Evimde yaşamaya başladıktan sonra çıkabilecek olası problemler karşısında yalnız bırakılmayacak olmam ve bu sorunların kısa sürede çözüleceğini bilmem, ev seçimimi önemli ölçüde etkiler.

5. Yaşadığınız sitenin geniş sosyal, kültürel ve sportif imkanlara sahip olması sizin için ne kadar önemli?

a) Pek önemli değil.
b) Benim için önemli olan evimin rahatlığı.
c) Güvenli bir sitede, kendim gibi insanlarla beraber yaşayabilmek ve komşuluk ilişkileri kurabilmek benim için önemli. Ayrıca günümüzde çocuk oyun alanı, spor tesisleri, sinema, buz pisti gibi sosyal imkanların bulunması gerektiğini düşünüyorum.

6. Nasıl bir semtte ev almayı düşünürsünüz?

a) Semt benim için önemli değil. Evin içi önemli.
b) Keşmekeşine rağmen lüks bir semtte oturmayı tercih ederim.
c) Hızla gelişen ve çok değerleneceğinden emin olduğum, yatırıma uygun bir semtte ev almayı düşünürüm.

7. Sizin için evinizin teknolojik altyapısı ne kadar önemli?

a) Ev evdir sonuçta. Ne kadar teknolojik olabilir ki?
b) Teknolojiden pek anlamam, dışı güzel olsun yeter.
c) Yakın geleceğin teknolojisi olan IP TV, VOIP, 100 megabit internet erişim hızı ve fiberoptik altyapı sayesinde ulaşabileceğim daha birçok yenilik ile tanışmak isterim.

8. Ulaşım kolaylığı sizin için ne kadar önemli?

a) Önemli değil. İstanbul'un trafiği bitmez.
b) Umutsuzum. Ama en azından evime arabamla rahatça ulaşabilmek isterim.
c) Ömrümüzün yarısı trafikte geçiyor. Bu yüzden evime, günümüzün en kolay ve en hızlı ulaşım yolu olan metroyla ulaşmak isterim.

9. Yaşadığınız evin tapu kaydı olmaması için bir sorun teşkil eder mi?

a) Çok sorun değil. Nasıl olsa koskoca apartmanı yıkamazlar.
b) Olsa iyi olur. Olmasa da çok dert etmem.
c) Tapu kaydı, inşaat ruhsatı ve diğer herhangi bir resmi evrağı eksik olan hiçbir evi, hiçbir şarta satın almam.

10. Yaşadığınız evin çevresinde alışveriş merkezi bulunmalı mı?

a) Ev seçimimi etkilemez.
b) Bulunduğum semtteki esnaftan alışveriş edebilirim, bana yeter.
c) Yaşadığım evin yakınında tüm ihtiyaçlarımı karşılayacak nitelikli alışveriş merkezleri kesinlikle bulunmalı.

Daha çok A seçeneğini işaretleyenler:

Doğru ev seçimini yapmayı bildiğinizi söyleyemeyiz. Son zamanlarda hızla gelişen semtlerde kurulan, ulaşım kolaylığı ve sosyal tesisler gibi, bir çok özelliğe sahip yeni sitelere gözünüz kapalı. Artık kolay ödeme koşulları ve geniş yaşam imkanları sunan güvenilir firmaların varlığından haberdar olmanızın zamanı geldi.

Daha çok B seçeneğini işaretleyenler:

Doğru ev seçimi yapmak konusunda az çok fikir sahibisiniz. Fakat bildiğiniz doğruları aramakta ısrarcı değilsiniz. Oysa, yakın geleceğin teknolojik alt yapısıyla kurulmuş bir sitede, ailenizle mutlu bir yaşam kurabilirsiniz. Ayrıca çok kazançlı yatırım fırsatları da yakalamış olursunuz.

Daha çok C seçeneğini işaretleyenler:

Ne istediğinizi çok iyi biliyorsunuz. Kazançlı yatırım fırsatlarını değerlendirmek ve nitelikli bir ortamda yaşama şansını yakalayabilmek için son derece bilinçlisiniz. Ağaoğlu'nun özenle tasarlanmış, ihtiyaç ve beklentilerinizi karşılayacak projelerini değerlendirebilirsiniz.

Kira fiyatları ne durumda?

Etiketler: | 0 yorum


Ev sahiplerinin kira geliri bildirimlerine göre, Türkiye’de kiraların en yüksek olduğu iki il, İstanbul ve Antalya olarak belirlendi

AA muhabirinin, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan edindiği bilgiye göre, 2007 yılı içinde elde edilen gayrimenkul sermaye iratları için geçtiğimiz mart ayında 764 bin 306 adet beyanname verildi. Bu beyannamelerde, toplam kira geliri 5 milyar 148 milyon 632 bin 148 YTL olarak bildirildi. Bunun karşılığında da mükelleflere 1 milyar 289 milyon 422 bin YTL vergi tahakkuk ettirildi.

265 bin beyannamenin verildiği İstanbul’da, toplam kira geliri tutarı 2 milyar 854 milyon 854,9 bin YTL, bunun vergisi de 689 milyon 620,6 bin YTL olarak belirlendi. Gayrimenkul sermaye geliri olanlar, Ankara’da 102 bin 43, İzmir’de 65 bin 934, Bursa’da 27 bin 920, Antalya’da da 25 bin 700 adet beyanname verdi. Bu beyannamelerdeki kira geliri miktarı da, Ankara’da 627 milyon 782 bin YTL, İzmir’de 415 milyon 556 bin YTL, Bursa’da 170 milyon 568 bin YTL, Antalya’da ise 162 milyon 926 bin YTL oldu.

Antalya 2. sıraya yerleşti

Mükelleflerin beyan ettiği kira gelirleri, ülkede en fazla kiranın İstanbul ve Antalya’da ödendiğini de ortaya koydu. Beyannamelerde yer alan rakamlara göre, İstanbul’da ortalama kira tutarı 898 YTL’yi buluyor. Bu rakam, sıralamada Ankara ve İzmir’i geride bırakan Antalya’da 528 YTL olarak hesaplanıyor. İzmir 525 YTL, Ankara 513 YTL, Bursa 509 YTL, Muğla 499,5 YTL, Düzce de 433 YTL ile İstanbul ve Antalya’nın arkasında sıralanıyor.

Bu illerimizi de aylık ortalama 398 YTL’lik kira ile Adana, 388 YTL ile Kayseri, 386 YTL ile Van ve 378 YTL ile de Van takip ediyor. Beyanlara göre, Kilis, Ağrı, Malatya gibi iller de, kendilerine göre daha gelişmiş yörelerden çok daha fazla kira geliri elde edilen iller arasında yer alıyor. Beyan listesinin son 3 sırasında ise Şırnak, Muş ve Adıyaman bulunuyor. Bu illerimizden Şırnak’ta ortalama kira 103 YTL, Muş’ta 102 YTL, Adıyaman’da ise 77 YTL olarak hesaplanıyor.

Beyanlar verildi, takibat başladı

Gelir İdaresi Başkanlığı, beyanname verme döneminin sona ermesinin ardından kira geliri elde edip de, bunu bildirmeyenlere yönelik takibat başlattı. Vergi İstihbarat Merkezindeki bilgilerden de yararlanılarak mükellefiyet taraması yapılıyor. Bu çalışmada emlak vergisi bildirimleri ile muhtarlıklardan alınan kayıtlardan da yararlanılıyor. Vergi Dairesi Başkanlıkları ile Defterdarlıklar da, kendi bölgelerine yönelik bir tarama faaliyeti yürütüyor.

Başkanlık ve illerdeki bu çalışmaların ardından geçen yıl ya da daha önceki yıllarda kira geliri elde edip de, beyanda bulunmayan ve vergi kaçıranlara yönelik idari takibata geçilecek. Vergi dairelerince bu mükellefler nezdinde cezalı tarhiyat işleminde bulunulacak.

KEY’de geri ödemeler başlıyor

Etiketler: | 0 yorum


Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabının tasfiyesi kapsamında hak sahiplerine ödenecek toplam tutar belli oldu. 1 milyar 786 milyon YTL, hak sahiplerine nema ve anapara olarak ödenecek

Hak sahiplerinin listelerinin tasfiye halindeki Emlak Bankası’na bildirildiği tarih olan 29 Şubat itibariyle, Emlak Konut GYO’nun net aktiflerinin değeri, 2 milyar 928 milyon YTL olarak belirlendi. Bunun yüzde 61’i olan 1 milyar 786 milyon YTL, hak sahiplerine nema ve anapara olarak ödenecek. Buna göre hak sahiplerine, 2 aylık süre uzatımına gidilmemesi halinde, mayıs sonundan itibaren Emlak Konut GYO’nun belirleyeceği plan çerçevesinde anapara ve nema ödemesi yapılacak.

Edinilen bilgilere göre hak sahiplerinin alacağı konut edindirme yardımı, sistemde kaldığı süreye göre belirlenecek. Ancak 1999 yılı sonu itibariyle anapara ve neması toplamı söz gelimi 300 YTL olan bir hak sahibi, Emlak Konut GYO’nun net aktiflerinin değerindeki artış ve KEY hak sahiplerinin şirket sermayesindeki yüzde 60,96’lık pay dikkate alınarak, 4,51 değerleme katsayısı ile çarpılarak, 1353 YTL KEY parası alabilecek. Bu rakam, kişinin sistemde kaldığı süreye, kişi adına yatırılan anaparaya göre değişecek.

Kesin liste, ay sonuna kadar bildirilecek

KEY hesabının tasfiyesine ilişkin mevzuata göre, hak sahiplerine ilişkin kesin liste, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası KEY Birimi tarafından bu ay sonuna kadar Emlak Konut GMYO’ya bildirilecek. Bu sürenin, bir defaya mahsus olmak üzere ’2 aya kadar’ uzatılması mümkün. Ancak çalışmaların süre uzatımına gidilmeyecek şekilde tamamlanması öngörülüyor. Bu durumda, 30-31 Mayıs’ta listelerin bildirilmesi halinde Emlak Konut GMYO; nakit ödemeler için ödeme planı ve süresi belirleyecek. Nakit ödemeler için ayrıca, Ziraat Bankası ile de protokol yapılacak.

Konutta yeni bir oyuncu

Etiketler: | 0 yorum


Türk Barter, 2008 yılında tekrar pazarlanmak üzere 2 bin 500 adet konut satın alacak. Kredilendirme şirketi de olan Türk Barter konut alacaklara da 5 yıl faizsiz kredi kullandıracak

Türk Barter’in 2008 yılı hedeflerinin açıklandığı basın toplantısında konuşan Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Sırrı Şimşek, Türk Barter’in pazarlanmak üzere 2008 yılında 2 bin 500 adet yeni konut, 4 bin adet ikinci el araç, 30 bin adet cep telefonu alacağını açıkladı. Şimşek, elinde stok olan, mallarını, konutlarını satamayan, satışlarını artırmak isteyen tüm işletmeleri Türk Barter’e davet etti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sırrı Şimşek, 2 bin 500 konut alımı ile ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Örneğin konutta inşaatı devam edemeyen bir projede Türk Barter devreye giriyor. Bankaya ve diğer firmalara borcu ödeyerek gayrimenkulü tekrar pazarlanmak üzere satın alıyor. Türk Barter burada kredilendirme şirketi olarak da devreye giriyor. Konut alacaklara 5 yıl faizsiz kredi kullandırabiliyoruz. Buna ‘barter tutsatlığı (mortgage)’ da diyebiliriz. Faiz uygulamıyoruz, yüzde 5 komisyon alıyoruz."

Bernanke: Konut hacizleri ekonomiye zarar veriyor

Etiketler: | 0 yorum

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, mortgage piyasasındaki koşullarda devam eden zorlukların ekonomiyi tehdit ettiğini söyledi.

Bernanke, New York’ta Columbia Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, "Vadesinde ödenmeyen borçlar ve hacizlerdeki yüksek oranların konut sektörü, mali piyasalar ve ekonominin tümünde önemli etkileri olabilir" dedi. Hacizlerin önüne geçebilmenin sadece borç verenler ve alanların değil, herkesin çıkarına olacağını vurgulayan Bernanke, "Geçen yıl ABD’de haciz sürecine giren ev sayısı 2006 yılına göre yüzde 53 artarak 1.5 milyona çıktı. Bu yıl yeni hacizlerin oranının muhtemelen daha yüksek olacağı görülüyor" yorumun yaptı.

Bernanke, ev fiyatlarındaki düşüşün nispeten yeni bir olgu olduğunu, kredi alanların ve kredi servislerinin bu konuyla baş edebilmesi için yeni ve esnek stratejiler geliştirmesi gerektiğini ifade etti. Bernanke, ABD Kongresi’ne, Federal Konut İdaresi’nin yetkilerini artıran ve hükümet destekli mortgage finansman şirketleri Fannie Mae ile Freddie Mac’in yönetimini güçlendiren yasal düzenleme konusunda hızlı davranması çağrısında bulundu.

Kaynak: Hürriyet

Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince Ankara Üniversitesi'nde konut piyasasını değerlendirecek

Etiketler: | 0 yorum

9 Mayıs Cuma gunu Turkiye'deki konut piyasasının durumu ve gelecegi konusunda Ankara Tasinmaz Gelistirme Anabilim Dali'nda konferans duzenleniyor. Konferansı verecek olan Ersin Ozince, Turkİye'nin konut piyasasındaki yeri ve gelecegi konusunda degerlendirmelerde bulunacak.

Tasinmaz Gelistirme Anabilim Dali'nda her yi bahar yariyilinda lisansüstü ögrenciler ve diger ilgililerin katilimina acik olan "Gayrimenkul Sektör Seminerleri" dersi kapsaminda konuyla ilgili ulusal ve uluslararasi kuruluslarin yöneticileri veya temsilcileri konferans vermek üzere davet ediliyor. Bu yılki bahar yarıyılının dokuzuncu konferansının, Türkiye İs Bankasi Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince tarafindan verileceği bildirildi. Seminerler, anabilimdali disindaki arastirmaci, ogrenci ve diger ilgililerin katilimina acik.

YER: A.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Tasinmaz Gelistirme Anabilim Dali-Mavi Salon

ADRES: Rektörlük Ek Hizmet Binasi (Ord. Prof. Dr. Şevket Aziz Kansu Binasi), Konya Yolu Üzeri, A-Blok, 6.Kat, 06150, Beşevler-Ankara. Telefon: 0.312. 2159001/3525; 0.312 2154467; 0.312 2154469

TARIH: 9 Mayis 2008

SAAT 15.15 - 17.45

Kaynak: KrediPazarı

TOKİ kira öder gibi konut satıyor

Etiketler: | 0 yorum

TOKİ, toplam 7 bin 357 konutu aylık 186 YTL’den başlayan taksitlerle satıyor. Konutların fiyatları ise 34 bin YTL’den başlıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) uygun ödeme koşullarıyla Türkiye genelinde 7 bin 485 konutu satıyor. İstanbul’dan Ağrı’ya, Adana’dan Zonguldak’a kadar çeşitli illerde satışa çıkarılan konutlar için Ziraat Bankası ve Halk Bankası’ndan 96 aydan 180 aya kadar kredi kullanılabiliyor.

Aylık 186 YTL’den 1.970 YTL’ye kadar taksitlerle alınabilen konutların fiyatları ise 34 bin YTL ile 271 bin YTL arasında değişiyor. Konutların büyüklükleri de 75 metrekare ile 249 metrekare arasında farklılık gösteriyor.

TOKİ, kısa sürede içinde 1.575 konutu daha uygun ödeme koşularıyla satışa çıkaracak.

TOKİ’nin satıştaki ve satışa çıkaracağı konutların listesi için tıklayınız!
http://www.toki.gov.tr/docs/satis.pdf

Kaynak: Milliyet

Britanya'da mortgage endişesi

Tutsat (mortgage) geri ödemelerindeki sorunlar Britanya ekonomisini sarsıyor. El konulan ev sayısı son 17 yılın en yüksek rakamına ulaştı.

LONDRA - Britanya'da tutsat (mortgage) kredilerinin geri ödemeleri yapılmadığı için el konulan ev sayısında son 17 yılın en yüksek rakamına ulaşıldığı belirtildi.

Britanya'da en son 1991 yılında yaşanan büyük mali kriz sırasında bankaların, ipoteklerini ellerinde tuttukları 142 bin 205 eve el koyduklarına dikkat çekilirken, bu rakamın 2007 yılında 95 bin 374 olarak gerçekleştiği hatırlatıldı. 2007 yılının son üç ayında bankalara dönen evlerin oranının bir anda yüzde 6,3'lük bir artışla 25 bine çıktığını hatırlatan uzmanlar, "Bu rakamlar, kredi krizinin etkisini tam olarak yansıtmıyor. Kriz,

Britanya'daki emlak piyasasını asıl 2008 Mart ayından itibaren vurmaya başladı. Asıl 2008 yılının ilk üç ayının rakamları açıklandığında gerçek ortaya çıkacak" dedi.

Tutsat kredilerinde azalma yaşanırken bir yandan da 1,4 milyon ev sahibinin tutsat kredisi anlaşmalarının sonlarına geldiklerini hatırlatan uzmanlar, bu insanların büyük bölümünün, ödeme güçlerine uygun yeni anlaşmalar yapamayacaklarını, sonuçta da tutsatla alınan pek çok evin ödemelerinde aksama meydana gelebileceğini belirtti.

Genel ekonomik gidişteki bozukluğun da etkisiyle bu kez daha çok sayıda ailenin evlerini kaybetme noktasına gelebileceğini belirten uzmanlar, özellikle evin yüzde 100'ünü krediyle alan ailelerin ödeme güçlüğü ve evsizlik tehdidiyle karşı karşıya bulunduğunu vurguladı.

Kaynak: Radikal

Bu konutlar çok ucuz!

Etiketler: | 0 yorum



14 blokta 676 daireden oluşan İzmitkent Konutları'nın ikinci etabında fiyatlar 41 bin YTL ile 79 bin YTL arasında farklılık gösteriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut A.Ş’nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçirdiği İzmitkent Konutları'nın 2’inci etabındaki konutlar satışa çıktı. 14 blokta 5 farklı tipte toplam 676 daireden oluşan ikinci etapta fiyatlar 41 bin YTL ile 79 bin YTL arasında farklılık gösteriyor.

54 ve 74 metrekare 1+1, 77, 88 ve 105 metrekare 2+1 tipinde konutlardan projede Kuveyt Türk’ten 120 aya kadar yüzde 1,17 faiz oranından konut kredisi kullanılabiliyor. Peşin alımlarda ise yüzde 5 indirim yapılıyor.

Eski İstanbul Yolu üzerinde, şehir merkezine 1.3 kilometre, Kocaeli Üniversitesi ve üniversite hastanesine 7 kilometre mesafede bulunan İzmitkent Konutları’nda,

Amerikan panel kapılar, Fransız balkonlar, laminant parke, su bazlı plastik boya, suntalam mutfak dolabı, merkezi uydu yayın sisteminin yanı sıra, çocuk oyun alanları, basketbol sahası, gölet, şelale, süs havuzu ve site girişinde güvenlik kulübesi bulunuyor. Konutlardaki doğalgaz, panel radyatör ve kombiler ise alıcı tarafından takılıyor.

Fiyat listesi

Tipi Metrekaresi Konut adeti Fiyatı
1+1 54 27 41 bin YTL
2+1 105 108 79 bin YTL
1+1 74 27 56 bin YTL
2+1 88 27 66 bin YTL
2+1 77 369 58 bin YTL
2+1(Zemin kat) 77 - 54 bin YTL

Tel: 0262 324 50 00

Şimdi al temmuzda öde

Etiketler: | 0 yorum

Güneri İnşaat, Yenibosna’da hayata geçirdiği İkebana Evleri Projesi’nden ev almak isteyenler için “Şimdi al Temmuz’da öde” kampanyası başlattı

Güneri İnşaat, Yenibosna’da hayata geçirdiği İkebana Evleri Projesi’nden ev almak isteyenler için “Şimdi al Temmuz’da öde” kampanyası başlattı. Bu kampanyadan yararlanacak kişilerin kira öder gibi ev sahibi olabileceğine dikkat çeken Güneri İnşaat Pazarlama Satış Müdürü Tuba Buyurgan Elmas, ”Normal koşullarda banka kredisi ile ev aldığınızda ödemesi de takip eden ilk ay başlar. Ancak bizim kampanyamızda krediyi şimdi alıyorsunuz taksitleri ödemeye temmuz ayında başlıyorsunuz. İkebana Evleri’nin daire sahiplerine teslimi haziran ayının sonunda yapılacağından evinize yerleşiyor ve kira öder gibi banka kredisi ödüyorsunuz” şeklinde konuştu.

Yüzde 45 peşine 36 ay sıfır faiz
Yüzde 45 peşin ödeyenlerden 36 aya kadar vade farkı alınmadığını da hatırlatan Elmas, aynı şekilde yüzde 25 peşin ödeyenlerden de 24 aya kadar vade farkı alınmayacağını vurguladı. İkebana Evleri Projesinde Kuveyt Türk Bankası ile anlaşmaları olduğunu belirten Elmas, diğer vadelerdeki faiz oranlarını ise 60 aya kadar yüzde 0.55, 72 aya kadar yüzde 0.65, 84 aya kadar yüzde 0.75, 96 aya kadar yüzde 0.83 ve 120 aya kadar yüzde 0.93 olarak açıkladı.

Evler haziranda teslim
Tuba Buyurgan Elmas, daha çok Çengelköy, Kandilli ve Anadoluhisarı’nda yoğunlaşan lüks konut üretimi gerçekleştiren Güneri İnşaat’ın 200-300 konutluk ilk projesinin İkebana Evleri olduğunu belirtti. İkebana Evleri’nin inşaatına 2006 yılında başladıklarını ve şu anda kaba inşaatın yüzde 95’ini tamamladıklarını açıklayan Elmas, haziran sonunda teslim edecekleri dairelerin, yüzde 80’nin satışını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İkebana Evleri, 63 metrekareden 285 metrekareye kadar değişen 300 daire ve iki artı birden dört artı bire uzanan birbirinden farklı daire seçenekleri sunuyor. Toplam 8 blokta bulunan 300 dairenin tümünde, ebeveyn odaları için banyo oluşturulurken bahçe katı daireler için özel bahçeler tasarlandı. Bahçeler Japon peyzajına uygun olarak düzenleniyor. Kentin tam ortasında, doğal bir yaşam sunan İkebana Evleri, Bahçelievler'de E-5 ve TEM'in yanı başında, Atatürk Havaalanı’na yakın bir mesafede yer alıyor.

Yarı olimpik yüzme havuzu var
Projenin yeraltında projelendirilmiş 2 katlı otoparkı sayesinde araç trafiğinden arındırılan orta bahçe, tümüyle site sakinlerinin kullanımına sunuluyor. Projede, mevsimine göre açılıp kapatılabilen yarı olimpik yüzme havuzu, saunalar, çok amaçlı odalar, fitness salonu, oyun merkezi, çocuk oyun odası, çocuk oyun alanları, açık ve kapalı kafelerden oluşan sosyal tesisler ve site çevresindeki koşu ve paten parkurları bulunuyor.

İkebana'da, site sakinlerinin güncel gereksinimlerini karşılamak amacıyla oluşturulan on iki dükkân ve bir hipermarket de yer alıyor. Sitede ayrıca, yaşam konforunu kesintisiz sağlamak amacıyla, yirmi dört saat teknik bakım hizmeti veren bir otomasyon merkezi bulunuyor.

Tel: 444 0 357
Web: http://www.ikebana.com.tr/

Yazlıklarda hareket başladı

Etiketler: | 0 yorum

Mersin’deki yazlıklarda mülk sahiplerinin erken rezervasyon yaptıranlara yüzde 20-25’e varan oranlarda indirim yaparak cazip seçenekler sunduğu bildirildi

Mersin Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Mersin’in 326 kilometre uzunluğunda kıyı şeridine sahip olduğunu ve buralarda 100 bine yakın yazlık konutun bulunduğunu belirterek, bunlardan yaklaşık 80 bininin ikinci konut olarak değerlendirildiğini söyledi.

Birçok seyahat acentesinin son yıllarda başlattığı erken rezervasyon uygulamasının kiralık yazlıklar için de geçerli olduğunu bildiren Madenli, "Turistik tesislerin başlattıkları kampanyalar, yazlık konut sahibi olanları da bu yönde uygulamaya yönlendirdi. İkinci konutların büyük bölümü yaz mevsiminin yaklaşmaya başlamasıyla şimdiden mülk sahipleri tarafından kiralanmaya başlandı" dedi.

Uygulamanın kiralık yazlık arayan aileler için büyük avantajlar sağladığını anlatan Madenli, tatil yapacakları tarihi belirleyen ailelerin "erken rezervasyon uygulaması" dolayısıyla yüzde 20-25 oranında indirimden yararlanabileceklerini kaydetti.

15 Mayıs’a kadar

Madenli, yöredeki yazlıkların büyüklüklerine göre haziran, temmuz ve ağustos dönemlerinde günlüğü 80 YTL ile 150 YTL arasında kiralandığını belirterek, erken rezervasyonla yaz döneminde günlüğü 80 YTL olan yazlığın fiyatının 60, 150 YTL olan yazlığın fiyatının ise 120 YTL’ye kadar gerilediğini söyledi. Bu arada, yazlıklardaki erken rezervasyon uygulamasının 15 Mayıs tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

Kaynak: Milliyet

Bankalar her an en kötüye hazır olsun

Etiketler: | 0 yorum

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Türk bankacılık sektörünün 2006 yılını arayacağını, aramaya devam edeceğini söyledi.

Özince, Türkiye’de büyüme yavaşlarken ve uluslararası piyasalarda sıkıntı varken bankacılık sektörünün büyümesinin sağlıksız olacağını, bu nedenle 2008’in de 2007 gibi bir yıl olmasını tahmin ettiğini belirtti. Sektöre ilişkin aşırı olumsuz düşünce içinde olmadığını, ancak sadece gelişmenin yavaşlayacağına işaret etmek istediğini dile getiren Özince, "Bankacılık sektörü 2006 yılını arayacak, aramaya devam edecek. Ne zaman 2006 ve ondan önceki bir iki yıl gibi bir dönemi tekrar yakalarız bilmiyorum" görüşünü aktardı. Türk bankalarının içinde bulunulan ortamda zaten oldukça dikkatli davrandıklarının altını çizen Özince, şöyle devam etti: "Türk bankacılık sistemi bu nedenle (global krizden) az etkilendi ve oldukça güçlü bir görünüm sergiliyor. Benim herhangi bir bankaya akıl verebilecek durumum yok. Ama bir bankanın en kötüye her an hazırlıklı olması gerekir. En önemli konu, likidite ve risk yönetimidir. En başta bunların dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Dikkatli olmamız lazım. Bizim, en olumsuz koşulları Türkiye yaşayabilirmiş gibi olmamız lazım. Çünkü Türkiye bankacılık sektörü geçmişte yeterince ders aldı. Yeni olumsuzlukları bir tek bankamızda dahi görmememiz gerekir."

Kaynak: Hürriyet

İki günde çeyrek milyar dolarlık konut satıldı

Etiketler: | 0 yorum

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Hilton Otel’de yapılan lüks konut fuarına katılan şirketler, iki günde 200’ün üzerinde konut satarak 250 milyon doları aşan bir ciro ve 180 milyon dolarlık iş bağlantısı yaptıkları açıklandı.

JNR Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen A Plus Gayrimenkul fuarında yurt dışında bulunan projeler ciddi bir alıcı buldu. Özellikle ABD’nin Orlando kentinde bulunan 48 milyon dolar değerinde villalar ve Bodrum’da önüne özel yatlar bağlanabilen lüks villalar büyük ilgi gördü. Ancak en çok dikkat çeken ise İspanya’da denize sıfır Buy From Developer tarafından satışa sunulan ve tanesi 70 milyon dolarlık vilların satılması oldu.

Fuara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından gelen 54 kişilik uluslararası yatırımcı heyeti de katıldı. Ülkelerinde inşaat sektörüne yatırım yapan önemli kuruluşların temsilcileri olan yabancı işadamlarından bazıları, başta Ofton ve Arkon İnşaat’ın residancelarıyla da ilgilenerek kendileri için konut almak için bağlantı yaptılar. Fuara 20 milyon dolarlık bir proje ile katılan Kökdil İnşaat’ın Genel Müdürü Mustafa Kökdil, sektörde ifade edildiği gibi ciddi anlamda bir kriz olmadığını belirterek, "Çok yakın gelecekte Türkiye’de kriz söylemlerinin tamamen ortadan kalkarak piyasaların normale döneceğine inanıyoruz. Bu nedenle 150 milyon dolara ulaşacak yatırımlarımızın devamı noktasında herhangi bir tereddütümüz olmadı" dedi.

Kaynak: Hürriyet