Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Istanbullu kira derdinde

Etiketler: | 0 yorum

Türkiye'deki toplam tüketim harcamasının yüzde 23.1'i İstanbul'da yapılıyor. İstanbullu en çok harcamayı kiraya yaparken, tüketimde en az payı eğlence ve kültür alıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2005-2006-2007 yıllarının hanehalkı bütçe anketi sonuçlarını birleştirdi ve bölgesel düzeyde tüketim harcamalarının fotoğrafını çıkardı.

Sonuçlar, İstanbul'un toplam tüketimdeki ağırlığını ortaya koydu. Megakent, tek başına tüm bölgeleri geride bıraktı ve yüzde 23.1 virgül oranındaki tüketim harcamasıyla birinci sırayı aldı.

EN AZ HARCAMA EĞLENCEYE

İstanbul'da harcama grupları içerisinde en yüksek payı yüzde 31.5 ile konut ve kira harcamaları alırken, gıda ve alkolsüz içecekler grubu yüzde 20.6 ile onu izledi. Tüketimde en az payı ise yüzde 2.2 ile eğlence ve kültür aldı.

TATİL YÖRESİ EGE İKİNCİ SIRADA

Birçok tatil merkezinin yer aldığı Ege Bölgesi yüzde 15.1 ile ikinci, Akdeniz Bölgesi ise yüzde 12.6 ile üçüncü oldu. Kuzeydoğu Anadolu, toplamın sadece yüzde 2.2'si ile tüketimde en alt sırayı aldı. Ölçüm bölgelerinden Ortadoğu Anadolu'da tüketim yüzde 3.1, Doğu Karadeniz'de ise yüzde 4 olarak belirlendi.

GÜNEYDOĞU EN ÇOK GIDAYA HARCIYOR

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tüketimdeki payı yüzde 4.2 olarak ölçülürken bölgede harcamalar içindeki en yüksek payı yüzde 39.3 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubu aldı. Bölgenin en düşük harcama payı ise yüzde 1.1 ile eğitim grubunda.

Konut, otel ve lokanta harcamalarına en yüksek payı İstanbul ayırırken, ulaştırma harcamalarında Ege, eğitim harcamalarında ise Batı Anadolu Bölgesi en yüksek pay ayıran bölgeler olarak belirlendi.

306 YTL Taksitle Konut Sahibi Olabilirsiniz

Etiketler: | 0 yorum

Kayabaşı Konutları için bayramın 3 ve 4'üncü günleri de başvurular kabul edilecek. İlk etapta 8 bin 264 konut inşa edilecek.

TOKİ, İstanbul Kayabaşı'nda inşa edilecek konutlar için "yeni bir şehir doğuyor, İstanbul dönüşüyor" sloganıyla yarın ilana çıkıyor. İdarenin bu çerçevede Kayabaşı'nda özel sektörle birlikte yapmayı öngördüğü 65 bin konutun, ilk etapta inşa edilecek 8 bin 264'ü için, tatil günlerine denk gelen Kurban Bayramı'nın 3 ve 4'üncü günleri ile devamındaki 12-13-14 Aralık 2000 günlerinde de başvurulabilecek.

Proje kapsamında satışı devam eden 8 bin 264 konutun bin 60'ı deprem nedeniyle yıkılma riski bulunan konutların sahiplerine, 2 bin 104'ü alt gelir grubuna ayrıldı ve kalan 5 bin 100 konut ise sosyal konut olarak inşa edilecek.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

‘Konut Deprem Dönüşümü' olarak yapılacak 1060 konut için TOKİ'nin Küçükçekmece Halkalı'da bulunan İstanbul Uygulama Dairesi Başkanlığına, alt gelir grubu için yapılacak 2 bin 104 konut için ise 1000 YTL ile yine aynı adrese başvurulacak.

306 YTL TAKSİTLE SATILACAK

Alt gelir grubu için inşa edilecek konutlar, 306 YTL'den başlayan taksit ve 180 ay vadeli olacak. 5 bin 100 sosyal konut için de 2 bin YTL başvuru bedeliyle Halk Bankası yetkili şubelerine başvuruda bulunulacak. Bu konutlar da 500 YTL'den başlayan taksitler ve 120 ay vade ile ödenecek. Konutlar için başvurular 26 Aralık 2008 mesai bitiminde sona erecek.