Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Ankara'nın çehresi değişecek

Etiketler: |


Ankara'nın çehresi değişecek

Ankara Etlik’te yapılan Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi açılıyor

Konuyla ilgili AA muhabirine bilgi veren Antares’in ortaklarından Mevlüt Kahraman, 250 milyon dolara mal olan projenin, Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile 6 bloklu 619 konuttan oluştuğunu bildirdi. Antares’in dünya standartlarını aşan konsepti ve mimarisiyle, Başkent’in yaşam, alışveriş ve eğlence alanlarının yönünü değiştirecek bir yapıya sahip olduğunu belirten Kahraman, merkezin adının 4 bin 816 kişinin katıldığı büyük bir yarışma sonunda saptandığı bildirdi.

Antares projesini Ankara’nın güçlü ve köklü şirketlerinden Nata İnşaat ve Birlik Yapı’nın ortaklarının iştiraki olan Dolunay İnşaat tarafından hayata geçirildiğini belirten Kahraman, alışveriş merkezine adını veren "Antares"in, Samanyolu’nda yer alan akrep takım yıldızının en parlak yıldızı olduğunu, güneşten 60 bin kat daha parlak ve 400 kat daha büyük olması nedeniyle de "kalb al akrab" yani "akrebin kalbi" anlamına geldiğini anlattı.

‘Türkiye’nin en büyük kiralanabilir alanı'

Antares projesinin; 410 bin metrekarelik toplam inşaat alanı üzerinde 222 bin metrekare kapalı alanı ile dev bir alışveriş merkezi olduğunu ifade eden Kahraman, merkezin 112 bin 100 metre karelik ’kiralanabilir’ alana sahip olduğunu ve kiralanabilir alan bakımından da Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi unvanını elinde bulundurduğunu bildirdi.

2 ana kat ve 3 ara kata sahip olan "Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi"ndeki koridorların 16 metre genişliğinde olduğunu ve bu sayede her mağazanın eşit algılanmasının sağlandığını anlatan Kahraman, 206 mağazanın yer alacağı Antares’in 112 bin metre karelik alanının kiralaması ve yönetiminin ise uluslararası öneme sahip Metro Group Asset Management tarafından yürütüldüğünü bildirdi.

Kahraman, alışveriş merkezinde2 bin kişilik yemek katı ve çocuk oyun alanının yanı sıra 6 bin araçlık bir de otopark bulunduğunu kaydetti. Antares projesi kapsamında yaklaşık 6 bin kişinin istihdam edileceğini belirten Kahraman, aileler ve etkilenecek diğer sektörlerle birlikte dikkate alındığında söz konusu projenin 20 bin kişinin geçim kaynağı olacağını söyledi.

Türkiye’nin en büyük bowling merkezi

Türkiye’nin en büyük bowling merkezinin de Antares Alışveriş Merkezinde yer aldığına işaret eden Kahraman, söz konusu salonun 4 bin metrekarelik alana sahip olduğunu ve salonda aynı anda bowling oynamaya imkan veren 25 hat bulunduğunu bildirdi. Kahraman ayrıca, alışveriş merkezinde 3 bin 500 kişi kapasiteli 15 adet de sinema salonu yer alacağını kaydetti.

619 süper lüks konut da var

"Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi"nin, benzerlerinden 6 bloklu 619 adet süper lüks konut ile de ayrıldığını belirten Kahraman, söz konusu konutların 4 oda, salon ve çift banyodan oluştuğunu ve ev sahipleri ve onların konuklarının karşılandığı 340 metrekarelik konforlu bir lobi bulunduğunu bildirdi. Ev sahipleri ile konukların buradaki resepsiyon elemanları tarafından karşılanarak yönlendirildiğini belirten Kahraman, söz konusu konutlarda her türlü konforun düşünüldüğünü belirtti.

Antares Konutlarında her dairenin, içinde yer aldığı bloğun giriş kapısını gösteren görüntülü interkom tesisatına sahip olduğunu, ayrıca her konutta 4 adet harici hat telefon girişi bulunduğunu belirten Kahraman, salon, mutfak ve odalarda kablolu yayına uygun TV, telefon ve kablosuz internet bağlantılarının mevcut olduğunu söyledi. Her blokta kurulan jeneratör ve su deposu nedeniyle konutlarda elektrik ve su kesintisinin yaşanmayacağını belirten Kahraman, yine her konut için iki araçlık kapalı otopark bulunduğunu kaydetti.

Kahraman, Antares’deki konut sahiplerine sınırsız konfor sunduklarını belirtirken, bu konforun içinde Antares’deki spor kompleksinde yer alan açık ve kapalı yüzme havuzu, tenis kortları, fitness salonu, sauna ve hamamın da yer aldığını kaydetti. Konutlarda depreme dayanıklı radye temel sistemi kullanıldığını, ısı ve ses izalosyonu sağlayan mantolama yapıldığını belirten Kahraman, konutlarda ön ödemeli, kalorimetreli merkezi ısıtma ve sıcak su sistemi bulunduğu, kapıların ahşap, mutfak ve banyolarda birinci sınıf mobilyalar kullanıldığını bildirdi.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: