Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Esenbahçe’de kira öder gibi kampanya!

Etiketler: | 0 yorum


82 metrekareden 161 metrekareye kadar değişik büyüklükte dairelerin bulunduğu Esenbahçe Konutları'nda daireler aylık 750 YTL taksitle satılıyor


Önay Grup tarafından İstanbul Beylikdüzü Esenyurt'ta inşaatı devam eden Esenbahçe Konutları'nda, toplam 451 konut yer alıyor. Projede 2+1 daireler 82 metrekare ile 120 metrekare, 3+1 daireler ise 115 metrekare ile 161 metrekare olarak tasarlanmış. Esenbahçe Konutları'nda 82 metrekare büyüklüğündeki konutlar 85 bin YTL’ye, 115 metrekare büyüklüğündekiler de 100 bin YTL’ye satılıyor. 2 etap halinde teslim edilecek Esenbahçe Konutları'nda ilk etap 2008 Eylül’de, ikinci etap ise Eylül 2009’da teslim edilecek.


Evlerin tasarımından bahçelere, çocuk oyun alanlarından spor sahalarına, fitness merkezinden kafeteryaya, yürüyüş parkurlarından göletlere kadar konforlu bir hayat için gerekli olan ayrıntıların düşünüldüğü Esenbahçe Konutları, İstanbul’un yeni yerleşim alanı Beylikdüzü’nün merkezine çok yakın bir noktada bulunuyor. Sağlık merkezi, kuru temizleme, kuaför, eczane, market, manav, kasap gibi ihtiyaçların da karşılanabildiği projede jeneratör ve su deposu da yer alıyor.


Esenbahçe Konutları'nda kira öder gibi ev sahibi olmak mümkün. Projede yüzde 25 peşin vermek kaydıyla, 18 ay boyunca 750 YTL taksit ve 6 aylık dönemler halinde de yüzde 10 ara ödeme yapılıyor. Kalan bakiye ise konut tesliminde ödeniyor.


Site özellikleri
- Fitnes salonu.
- Cafeterya.
- 24 saat güvenlik.
- Kamera sistemi.
- Jeneratör.
- Çocuk oyun alanları.
- Kamelyalar.
- Basketbol ve tenis.
- Süs havuzları.

Bina özellikleri
- Dış cephede mantolama.
- Su deposu.
- Jeneratör.
- Her daireye 1 kapalı otopark.
- Her blokta otopark bağlantılı 2 asansör.

Daire Özellikleri
- Kombili ısıtma sistemi.
- Salon ve odalar laminat parke.
- Islak zeminler seramik.
- İç kapılar amerikan panel kapı.
- Daire kapısı çelik.
- Hazır mutfak.
- Banyo hilton lavabo.
- Ebeveny banyosu.
- Pencereler PVC doğrama.

İnşaat teknikleri
- Deprem Yönetmeliğine uygun.
- Zemin etütleri yapılmış.
- Radye jenaral temel.
- Betonarme perde.
- Fore kazık.

Yapımcının Künyesi
Yapımcı Firma: Onay Grup A.Ş.
Yönetim Kurulu Başkanı: Ömer Bulut
Kuruluş yılı: 2005
Tel: (0212) 852 01 61
Web: http://www.esenbahcekonutlari.com/

Konut kredileri sepete düştü!

Etiketler: | 0 yorum


Anadolubank, konut kredisi ödemelerinde hem cazip faiz oranlarından faydalanmak hem de dövizin kur riskini azaltmak isteyenlere “Sepet Kredi” ile farklı bir alternatif sunuyor



Konut sahibi olmak isteyenler Anadolubank Sepet Kredisi ile tercihine göre YTL, USD, EUR, JPY, CHF cinsinden dövizlerden herhangi ikisini seçerek ödeme yapabiliyor. Böylelikle hem tek bir cins dövizin kullanıldığı krediye göre kur riski azaltılmış hem de YTL’ye göre daha uygun olan döviz cinsinden konut kredisi faizlerinden faydalanılmış oluyor.


Anadolubank Sepet Kredisi’nden yararlanmak isteyenler, sabit faizli ya da YTL’de azalan faizli ödeme seçeneklerinden birini tercih edebiliyor. Sepet Kredi’de kullanılmak istenen döviz cinslerinden herhangi birinin, toplamın minimum yüzde 25’i kadar olması yeterli oluyor.

Bu evi sadece hayal edin!

Etiketler: | 0 yorum


İngiltere’nin başkenti Londra’nın en lüks semtlerinden biri olan Hampstead’daki bir ev 35 milyon sterline, Yeni Türk Lirası ile 80 milyona satıldı


İngiliz gazetelerinin geniş yer verdiği haberde, gece kulübü, sineması, kuaförü ve altın kaplamalı havuzu olan evin, son dönemde inşa edildiği halde bu kadar yüksek fiyata satılan ilk ev olduğu belirtildi.


İsrailli iş adamı Lev Leviev’in satın aldığı, Palladio adı verilen evin sadece ön kapısının 50 bin sterlin değerinde olduğu ifade edildi. Emlakçılar, Ringo Starr, Lulu ve Maurice Gibb gibi ünlülerin oturduğu caddede bulunan eve ödenen 35 milyon sterlinle ortalama fiyattaki 177 evin satın alınabileceğine dikkati çekti.


Holdeki büyük taş merdivenlerin 750 bin sterline yaptırıldığını, salondaki dev taş şöminenin değerinin de 100 bin sterlin civarında olduğunu kaydeden emlakçılar, evde ayrıca bir gece kulübü, bir sinema salonu ve altın kaplama mozaiklerle döşeli bir kapalı havuz bulunduğunu bildirdi. Spor salonu, sauna ve kuaför salonu da olan, 7 yatak odalı evin dünyanın 278'inci zengini olan Leviev’e satılması sırasında Londra’nın en ünlü iki emlak firmasının devreye girdiği belirtildi.


Kızılötesi kameralarla 24 saat boyunca korunan evin ışık ve ses sistemlerine sahip olduğu, kapılarının elektronik olarak açılabildiği, ısıtma ve havalandırma sistemlerinin binlerce kilometre öteden kumanda ile çalıştırılabildiği ifade edildi.

Beyoğlu Belediye Meclisi, Tarlabaşı'nda 278 binanın yenilenmesine ilişkin avan projeleri tasdik eden Anıtlar Kurulu kararını oy birliği ile onayladı.

Etiketler: | 0 yorum


Toplu Konut İdaresi (TOKİ), kredi borçları erken ödeyenlere borçlarda indirim uygulayacak.



TOKİ'den verilen bilgiye göre, kredi kullananların borçlarını bu yıl 'bir defada' ödemeleri halinde, borçlarında konut büyüklüğüne göre yüzde 15-35 arasında, '4 eşit taksitte' ödemeleri halinde ise yüzde 10-30 arasında indirim yapılacak. Uygulamayla kredi kullanıcılarına borçlarını daha düşük tutarda kapatma imkanı getirilirken, TOKİ de nakit kaynaklarını güçlendirmeyi öngörüyor. TOKİ, toplu konut yapımcılarına (kooperatiflere, kooperatif birliklerine, sosyal yardımlaşma kurumlarına, yapımcılara-satmak üzere konut üreten gerçek ve tüzel kişiler ve belediyelere) mevzuat çerçevesinde, 150 metre kareye kadar olan konutlar için zaman zaman tamamlama kredileri kullandırıyor.

Kredi kullanıcılarının, borçlarını erken kapatmak için daha önce krediye aracılık eden ilgili bankalara başvurmaları gerekiyor. Buna göre kredi borcunun defaten bu yıl içinde ödenmesi halinde, toplam borç tutarında, 61 metre kareye kadar konutlar için yüzde 35, 81 metre kareye kadar olan konutlar için yüzde 30, 101 metre kareye kadar olan konutlar için yüzde 25, 150 metre kareye kadar olan konutlar için yüzde 15 indirim yapılacak. Boçluların 4 taksit halinde borçlarını kapatmak istemeleri halinde ise toplam borç tutarında, 61 metre kareye kadar olun konutlarda yüzde 30, 81 metre kareye kadar olan konutlarda yüzde 25, 101 metre kareye kadar olan konutlarda yüzde 20, 150 metre kareye kadar olan konutlarda yüzde 10 indirime gidilecek.


Kredi geri ödemeleri


Kredi borçları, geri ödeme döneminde, memur maaş artış oranı esas alınarak, 6 ayda bir artırılıyor. 100 metre kareye kadar konutlarda kredi geri ödemeleri memur maaş artış oranına endekslenirken, 100 metre kareden büyük konutlarda bu oran, memur maaş artış oranının yüzde 10 fazlası olarak uygulanıyor. Ayrıca 100 metre kareye kadar olan konutlara 10 yıl, 150 metre kareye kadar olan konutlara 5 yıl vadeli kredi kullandırılıyor. Kredi geri ödemeleri başladıktan sonra kredi kullanan kişiler, isterlerse kalan borcun tamamını bir seferde ödeyerek borçlarını kapatabiliyor. Bu durumda kalan borçtan konut büyüklüğüne göre yüzde 5-20 oranında indirim yapılabiliyor. TOKİ, aldığı karar ile bu indirim oranını bu yıl için yüzde 15-35'e çıkarmış oldu. Kredinin 1 yıl içinde 4 eşit taksitte de ödenmesi halinde borçtan yüzde 0,5-2 arasında yapılan indirim de bu yıl yüzde 10-30'a çıkarılmış oldu.

Tarlabaşı'nda Sona Doğru Yaklaşıldı

Etiketler: | 0 yorum


Beyoğlu Belediye Meclisi, Tarlabaşı'nda 278 binanın yenilenmesine ilişkin avan projeleri tasdik eden Anıtlar Kurulu kararını oy birliği ile onayladı.


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, projede gelinen son durum hakkında bilgi verdi.Anıtlar Kurulu'nun Tarlabaşı'nda 278 binanın yenilenmesine ilişkin avan projeleri tasdik ettiğini ifade eden Demircan, Beyoğlu Belediye Meclisinin de bu kararı oy birliğiyle onayladığını bildirdi.



Demircan, ''Bu aşamadan sonra mülk sahipleri ile görüşerek yeni projede nereye sahip olacaklarını belirleyeceğiz. İnsanların önüne yapılan projeleri açacağız ve onlara diyeceğiz ki 'Siz bugün için şurada duruyorsunuz, yapımdan sonra bu proje bütünlüğü içinde şöyle bir yer verilecek' ne diyorsunuz? Bu tartışmanın başlayacağı bir döneme giriyoruz'' diye konuştu.



Bir mahallenin, yaşananları ile birlikte kötüye gitmesi durumunda onu iyiye götürmek için mevcut insanlarla çalışmak gerektiğini dile getiren Demircan, ''Yoksa o mahalle, mahalle olmaktan çıkar'' dedi.Demircan, kötü görüntüyü hak etmeyen Tarlabaşı'nı, binalarını iyileştirmek suretiyle iyileştireceklerini anlatarak, projenin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın imzası ile uygulamaya geçeğini söyledi.Ahmet Misbah Demircan, ''İhaleyi alan Çalık Grubu şirketlerinden GAP İnşaat'ın çalışmalarına 6 ay içinde başlamasını, 1,5 yıl içinde de tamamlamasını öngörüyoruz'' diye konuştu.



YENİLEME NASIL YAPILACAK?



Demircan, şöyle konuştu:''Binalar yıkılıp yeniden mi yapılacak ya da olduğu gibi mi restore edilecek? Bu Anıtlar Kurulu'nun vereceği yol haritası ile ortaya çıkacak. Bu aşamadan sonra Anıtlar Kurulu binanın yapım tekniklerine son kararı verecek. Bazı binalar var ki dış cephesi korunarak yenilecek, bazı binalar olduğu gibi korunacak, bazı binalar yıkılıp yeniden yapılacak. Bu binadan binaya değişen bir şey. Ama bizim istediğimiz binaları bir bütün, ada halinde görmek. Kanun böyle istiyor. Adaların altına ihtiyaca göre otopark da yapılacak.''


Projenin, ''yatırımcının yatırdığı paranın karşılığını ilave metrekareden almak yerine mevcudu bölüşmek üzerine kurulduğunu'' ifade eden Demircan, ''Mesela 200 metre kare bir yeri olan varsa, ortalama yüzde 42'si kendine kalıyor, gerisi yatırımcının oluyor. Mal sahibi, 200 metre kare üzerinden 84 metrekareye sahip oluyor. Onu kat kat, küçük mekanlarda almaktansa tek bir daire şeklinde yapılmış haliyle alacak. Bir de otoparkı olacak'' diye konuştu.


''SORUN YAŞAMADIK''
Mal sahipleri ile görüşmelerinde şimdiye kadar bir sorun yaşamadıklarını belirten Demircan, şöyle devam etti:''Tarlabaşı'nın değerleri geçen yıllar içinde inanılmaz kayboldu ve bir çok bina burada boş kaldı, yaşayamadılar, ev ve iş yeri olarak kullanamadılar, evleri bu haliyle ekonomik bir değer oluşturmadı. Böyle bir proje ile binalar mevcut değerini kat be kat artıracak. Belki metrekare düşecek, ama kendine kalan metrekareden belki onlarca kat daha fazla bir değer ifade edecek. Bunun çok farkındalar ve bir an önce bu işin yapılmasını istiyorlar.''



TARLABAŞI
Kentin merkezinde suçla özdeşleşen ve fiziksel yapısı çürümeye mahkum olan Tarlabaşı, uzun yıllar gelişime ve değişime kapalı kaldı. Kuzeyde Dolapdere Caddesi, güneyde Tarlabaşı Bulvarı, doğuda Talimhane ve batıda Kasımpaşa ile sınırlanan Tarlabaşı, yıllarca insanların İstanbul'a ilk gelişlerinde geçici olarak barındıkları, sahiplenmedikleri bir mekan olarak kaldı.19. yüzyıl sonlarına tescilli sivil mimari örneklerinin bulunduğu Tarlabaşı'nın özgün sokak örüntüsü ise daha eski yıllara dayanıyor.



Mekansal örüntüsü ile belli bir dönemin tanıklığını yapan Tarlabaşı, 20 Şubat 2006'da Bakanlar Kurulu kararı ile yenileme alanı ilan edildi. Beyoğlu Belediye Meclisi bu kararı uygulama usul ve esaslarını 10 Kasım 2006'da onayladı. Tarlabaşı'nın yenilenmesi için 16 Mart 2007'de çıkılan ihalede Çalık Grubu şirketlerinden GAP İnşaat en uygun teklifi vererek 4 Nisan 2007'de Beyoğlu Belediyesi ile sözleşme imzaladı.



Tarlabaşı bölgesini yenileme projesiyle, ''alandaki problemlere kalıcı çözümlerin getirilmesi, olumsuz yönde değişime uğramış, neredeyse çöküntü haline gelen bölgenin fiziki yapısının yenilenmesi, çevreyle entegrasyonun sağlanması suretiyle, alanın potansiyelinin efektif biçimde kullanılmasının sağlanması, sosyal ve çevresel şartların düzenlenmesi ve kent merkezine izole bir bölge haline gelmiş bu alanın yeniden canlandırılarak kent yaşamına dahil edilmesi'' amaçlanıyor.

Kredide düşük faiz her zaman kárlı olmuyor

Etiketler: | 0 yorum


Konut kredisi müşterileri en uygun krediyi almak için faiz oranları yerine masraflara bakmaya başladı. Faiz düşük bile olsa masrafın yüksek olması durumunda geri ödemede bin-2 bin YTL zarar edilebiliyor.

KONUT kredisi alırken ilk bakılan veri olan kredi faizi, asıl maliyet için çoğunlukla yanıltıcı oluyor. Örneğin 100 bin YTL’lik 10 yıl vadeli konut kredisi faizi en düşük olan Vakıfbank toplamda 148 bin 402 YTL alırken, kredi faizi Vakıfbank’a göre yüksek olan İş Bankası toplamda 147 bin 24 YTL ile Vakıfbank’ın altında para alıyor.

Bunun nedeni ise alınan masraflar. Her banka farklı masraflar aldığı için kredi faiz oranlarında 5 puana kadar önemli bir artış oluyor. www.kredipazari.com FARK GERİ ÖDEMEDE BELLİ OLUYOR BU nedenle emlak uzmanları konut kredisi alırken bankaların kredi faiz oranlarından çok alınan masrafların miktarını özellikle sormak gerekiyor.


100 bin YTL’lik ve 5 yıl vadeli konut kredisinde geri ödeme miktarı baz alındığında en uygun bankanın 147 bin 024 YTL ile İş Bankası olduğu görülüyor. Yüzde 1.21 faiz oranı uygulayan İş Bankası masraflar hariç aylık ödeme olarak 2 bin 354 YTL alıyor. REKABET ‘MASRAF’TA YAŞANIYOR MASRAFLARI rakama dahil ettiğinizde yüzde 1.21’lik kredi faiz oranı, yüzde 1.36’ya çıkıyor. Masraf dahil aylık ödeme miktarı ise 2 bin 450 YTL’ye çıkıyor.


Emlak uzmanları masraf miktarının 9 bin YTL’ye kadar çıktığını belirterek ‘Kredinin uygun olup olmadığını artık faiz oranlarından çok, masraf miktarları belirliyor. Bankalar da zaten bu alanda rekabet edebiliyor’ dediler. İstikrar ahşap sektörünü % 150 büyüttü TÜRKİYE sıkıntılı dönemi atlattıktan sonra hemen her sektörde büyümeye başladı. İnşaat sektörünün lüks gereksinimleri arasında yer alan ahşap sektörü de gelişmeden payını aldı.


Konut projelerinin artması ahşap talebini de patlattı. Hem toplu projelerde hem de tek tek yapılan evlerde artık ahşap daha çok kullanılmaya başlandı. Bu nedenle de emprenye kereste sektörü üç yılda yüzde 150 büyüdü. Genellikle ahşabın betona göre dayanıksız olduğu gibi yanlış bir imajın olması ise bu büyümenin daha fazla olmasının önüne geçti. Ahşabın dayanıklılık süresi emprenye tekniğinin bulunmasından sonra ise ortalama olarak 30-40 yıla kadar çıktı.


TÜRKİYE’NİN önde gelen emprenye üreticilerinden olan Ramtaş’ın Satış ve Pazarlama Koordinatörü Alpaslan Tiryaki emprenye ahşab sektörünün son yıllarda önemli oranda geliştiğini belirterek ‘Konut projelerinde ya da evlerin iç-dış alanlarında emprenye ahşap kullanımı oldukça arttı. Müşteri sağlıklı ve estetik olduğu için tercih etmeye başladı.


Bu nedenle de sektör 2007’de yüzde 50 büyüdü dedi. Ahşap sektörünün 2.8 milyar YTL’lik pazara ulaştığını söyleyen Tiryaki ‘Türkiye’de 7 milyon metreküp ağaç tüketiliyor. 2 milyon metrekübü ise ithal ediliyor’ dedi. Tiryaki, Ramtaş’ın artan talebi karşılam için yeni yatırımlar yaptığını söyledi. Bir kütük evin m2’si 650 YTL TÜRKİYE’DE kütük evlere olan ilginin giderek arttığını söyleyen Ramtaş Satış Temsilcisi Yusuf Saygılı da ‘Kütük evlerin metrekare fiyatı 650 ile 1.2 bin YTL arasında değişiyor.


Ayrıca odaların zeminini ya da duvarını ağaçla kaplamak isteyenler oluyor. Onların fiyatı da metrekare olarak 27-30 YTL civarında. İşçilikle birlikte metrekare fiyatı ise 40-50 YTL arasına çıkıyor’ dedi. Emprenye sektörünün gelişmeye çok açık olduğunu söyleyen Saygılı ‘Ekonomi geliştikçe işler artıyor. Sektöre yatırım artıyor. Bir emprenye tesisi kurmak için de yaklaşık 100 bin YTL’lik yatırım gerekiyor’ dedi.


Kaynak: Star

Konut sigortasında artış yüzde 10 oldu ama halen evlerin yüzde 80’i sigortasız

Etiketler: | 0 yorum

2007 yılında emlak sektörü yüzde 7 büyürken, bu büyümeye paralel olarak konut sigortasında da yüzde 10’luk bir artış yakalandı.

Ancak buna rağmen Türkiye’deki toplam konut sayısı göz önüne alındığında, konut sigortası yaptırılma oranı hala yüzde 20’lerde. 2008’de mortgage sisteminin sağlıklı bir şekilde işlemeye başlamasıyla birlikte kredi kullanımının artması, konut sigortalarında da artışı beraberinde getirecek..

KONUT kedilerinde yakalanan yükseliş ivmesi konut sigortaları üzerinde de etkili oldu. Kredi kullanımı sırasında zorunlu tutulan konut sigortalarının büyümesinde itici güç oldu. 2007 yılında emlak sektörü yüzde 7 büyürken, bu büyümeye paralel olarak konut sigortasında da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10’luk bir artış yakalandı. "Mortgage sistemi konusundaki belirsizlikler ve boşluklar doldurulabilmiş olsaydı konut sigortasında büyüme daha yüksek olurdu" diyen Sigortam.net Pazarlama ve CRM Direktörü Özgür Zeybek "Mortgage sistemiyle bir konut alırken sistem gereği yıllık hayat sigortası, deprem sigortası ve konut sigortası yaptırma zorunluluğu bulunuyor. Tüm sigorta branşlarında olduğu gibi konut sigortası yaptırmak da toplumumuzdaki sigorta bilinciyle doğru orantılı olarak artacak" dedi. Yılların birikimleriyle satın alınan konut ve eşyaları korumanın kolay ve ucuza mal olduğu bilincinin oluşması gerektiğine dikkat çeken Zeybek, "Yaklaşık olarak toplam 120 bin YTL değerinde olan konut ve eşyaları olan bir ev, İstanbul gibi bir yerde 117 YTL’lik bir ödeme ile güvence altına alınabilmektedir" dedi.

Konutların yüzde 20'si sigortalı

Türkiye’deki toplam konut sayısı göz önüne alındığında, konut sigortası yaptırılma oranının çok yetersiz seviyelerde kaldığını anlatan Zeybek, Türkiye genelindeki yaklaşık 12 milyon 990 bin konuttan sadece 2 milyon 623 bin tanesinin Zorunlu Deprem Sigortasına (DASK) sahip olduğunu hatırlattı. Buna göre tapuya kayıtlı konutlardan sadece yüzde 20’sinin DASK güvencesi satın aldığını ifade eden Zeybek, şu bilgileri verdi: "DASK kapsamında, bir konut için verilebilecek azami teminat tutarı tüm konutlar için 110 bin YTL. En riskli deprem bölgesinde yer alan bir konut için ödenecek prim tutarı ise 114 YTL. Yani 114 YTL karşılığında 110 bin YTL’lik teminat elde ediliyor. Bugün DASK maalesef istenen tempoda artmıyor. Aynı şekilde, deprem olduktan sonra büyük artış yaşanan konut sigortalarında da özellikle son 2-3 yılda artış oranları yavaşladı. Bu yavaşlamada en önemli nedenleri "bana ve evime birşey olmaz" anlayışı, sigorta bilinci eksikliği ve ekonomik olarak hala Avrupa standartlarını yakalayamamış olmamız olarak ortaya çıkmaktadır.’

Kredi kullanımı büyümeyi artırıyor

Konut kredi kullanımının konut sigortalarını etkilediğini söyleyen Zeybek, "Kredi faizleri 2006’da yüzde 0.90 seviyesine kadar gerilemişken 2007 yılında yeniden 1.30’lar seviyesine yükselmesi ve mortgage yasasının konut finansmanı anlamında henüz beklenen etkiyi yaratmaması konut satışlarının hız kesmesine neden oldu" dedi. İstanbul’un 2010 yılı konut ihtiyacının 3 milyon 300 bin olarak saptandığını hatırlatan Zeybek, "İstanbul’da konut yapımı 2008’de de hızla devam edecek gibi gözüküyor. İnsanların konuta olan ihtiyacı bu seviyelerdeyken ve mali durumları peşin parayla konut almaya yeterli değilken doğal olarak konut kredilerine ilgi artacaktır. Bankalar müşterilerine konut kredisi verirken kendisini riske sokmamak adına konut sigortasını zorunlu tutuyor. Bu durum konut sigortası artışında çok önemli bir yer tutuyor. Burada biz sigortacıları üzen nokta ise konut sigortalarında artışın maalesef konut kredileri ile artma eğiliminde olması ve sigortalı yaşama bilincinin hala arzu edilen noktalara ulaşmamış olması"diye konuştu.

Mortgage ile poliçe sayısı artacak

2008 yılına yönelik en önemli konulardan biri ise mortgage sisteminin hayata geçirilmesi ile birlikte yapılacak mortgage sigortaları olacak. Yakın bir dönemde bu sisteme bağlı sigortalar ile ilgili genel şartların yayınlanması bekleniyor. Sisteme ait sigortalarının yanı sıra zorunlu deprem, konut ve yıllık hayat sigortalarının poliçe sayılarında da önemli bir artış olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Hürriyet

Green Land Alemdağ projesi, sıcak yuvalar sunuyor

Etiketler: | 0 yorum


Milenyum 2000 inşaat şirketi, yılların tecrübesi ile can güvenliğini ön planda tutan, ahşap & karkas yapı sistemi ile İstanbul'un dört bir yanında yüzlerce bina inşa ettikten sonra, şimdi de Amerikan ahşap evlerini Alemdağ'da Green Land adı altında sizlere konforlu, emniyetli ve sıcak yuvalar sunuyor..


Green Land Alemdağ projesi İstanbul Alemdağ Reşadiye köyü yolu üzerinde 200 dönüm çam ormanlarının kucakladığı 70 dönüm arazi üzerinde toplam 50 müstakil villadan ve 60 residence daireden oluşan, doğa ile başbaşa konumu, tertemiz havası ve şehre yakınlığı ile şehirden uzaklaşmadan huzurlu ve güvenli bir yaşam olanağı sunuyor.


Yeşil alanlarla ve çağdaş bahçe düzenlemeleri ile doğayı hayatınızın vazgeçilmez bir parçası haline getiren Green Land projesinde uygulanan üstün inşaat teknolojisi sayesinde depreme karşı dayanıklı ve izolasyon standartları açısından tüm beklentilerinize cevap veren ahşap binalar üretiliyor.


Green Land Alemdağ projesi, sıcak yuvalar sunuyor


Milenyum 2000 inşaat şirketi, yılların tecrübesi ile can güvenliğini ön planda tutan, ahşap & karkas yapı sistemi ile İstanbul'un dört bir yanında yüzlerce bina inşa ettikten sonra, şimdi de Amerikan ahşap evlerini Alemdağ'da Green Land adı altında sizlere konforlu, emniyetli ve sıcak yuvalar sunuyor.


Green Land Alemdağ projesi İstanbul Alemdağ Reşadiye köyü yolu üzerinde 200 dönüm çam ormanlarının kucakladığı 70 dönüm arazi üzerinde toplam 50 müstakil villadan ve 60 residence daireden oluşan, doğa ile başbaşa konumu, tertemiz havası ve şehre yakınlığı ile şehirden uzaklaşmadan huzurlu ve güvenli bir yaşam olanağı sunuyor.


Yeşil alanlarla ve çağdaş bahçe düzenlemeleri ile doğayı hayatınızın vazgeçilmez bir parçası haline getiren Green Land projesinde uygulanan üstün inşaat teknolojisi sayesinde depreme karşı dayanıklı ve izolasyon standartları açısından tüm beklentilerinize cevap veren ahşap binalar üretiliyor.

Anadolubank’tan yeni bir konut kredisi ürünü; Sepet Kredisi

Etiketler: | 0 yorum


Türk bankacılık sektörünün öncü kuruluşlarından Anadolubank, konut kredisi ödemelerinde hem cazip faiz oranlarından faydalanmak hem de dövizin kur riskini azaltmak isteyenlere “Sepet Kredi” ile farklı bir alternatif sunuyor..


Konut sahibi olmak isteyenler Anadolubank Sepet Kredisi ile tercihine göre YTL, USD, EUR, JPY, CHF cinsinden dövizlerden herhangi ikisini seçerek ödeme yapabiliyor. Böylelikle hem tek bir cins dövizin kullanıldığı krediye göre kur riski azaltılmış hem de YTL’ye göre daha uygun olan döviz cinsinden konut kredisi faizlerinden faydalanılmış oluyor.Anadolubank Sepet Kredisi’nden yararlanmak isteyenler, sabit faizli ya da YTL’de azalan faizli ödeme seçeneklerinden birini tercih edebiliyor. Sepet Kredi’de kullanılmak istenen döviz cinslerinden herhangi birinin, toplamın minimum yüzde 25’i kadar olması yeterli oluyor.



VADE 3-12 AY 13-59 AY 60-120 AY 121-168 AY 169-180 AY
YTL 1,28% 1,28% 1,28% 1,28% 1,25%

USD-EUR0 75% 0,75% 0,75%
CHF 0,54% 0,54% 0,54%
JPY %0,30 %0,39 0,39



Konut sigortasında artış yüzde 10 oldu ama halen evlerin yüzde 80’i sigortasız

Etiketler: | 0 yorum


2007 yılında emlak sektörü yüzde 7 büyürken, bu büyümeye paralel olarak konut sigortasında da yüzde 10’luk bir artış yakalandı. Ancak buna rağmen Türkiye’deki toplam konut sayısı göz önüne alındığında, konut sigortası yaptırılma oranı hala yüzde 20’lerde. 2008’de mortgage sisteminin sağlıklı bir şekilde işlemeye başlamasıyla birlikte kredi kullanımının artması, konut sigortalarında da artışı beraberinde getirecek..


KONUT kedilerinde yakalanan yükseliş ivmesi konut sigortaları üzerinde de etkili oldu. Kredi kullanımı sırasında zorunlu tutulan konut sigortalarının büyümesinde itici güç oldu. 2007 yılında emlak sektörü yüzde 7 büyürken, bu büyümeye paralel olarak konut sigortasında da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10’luk bir artış yakalandı. "Mortgage sistemi konusundaki belirsizlikler ve boşluklar doldurulabilmiş olsaydı konut sigortasında büyüme daha yüksek olurdu" diyen Sigortam.net Pazarlama ve CRM Direktörü Özgür Zeybek "Mortgage sistemiyle bir konut alırken sistem gereği yıllık hayat sigortası, deprem sigortası ve konut sigortası yaptırma zorunluluğu bulunuyor. Tüm sigorta branşlarında olduğu gibi konut sigortası yaptırmak da toplumumuzdaki sigorta bilinciyle doğru orantılı olarak artacak" dedi. Yılların birikimleriyle satın alınan konut ve eşyaları korumanın kolay ve ucuza mal olduğu bilincinin oluşması gerektiğine dikkat çeken Zeybek, "Yaklaşık olarak toplam 120 bin YTL değerinde olan konut ve eşyaları olan bir ev, İstanbul gibi bir yerde 117 YTL’lik bir ödeme ile güvence altına alınabilmektedir" dedi.


Konutların yüzde 20'si sigortalı
Türkiye’deki toplam konut sayısı göz önüne alındığında, konut sigortası yaptırılma oranının çok yetersiz seviyelerde kaldığını anlatan Zeybek, Türkiye genelindeki yaklaşık 12 milyon 990 bin konuttan sadece 2 milyon 623 bin tanesinin Zorunlu Deprem Sigortasına (DASK) sahip olduğunu hatırlattı. Buna göre tapuya kayıtlı konutlardan sadece yüzde 20’sinin DASK güvencesi satın aldığını ifade eden Zeybek, şu bilgileri verdi: "DASK kapsamında, bir konut için verilebilecek azami teminat tutarı tüm konutlar için 110 bin YTL. En riskli deprem bölgesinde yer alan bir konut için ödenecek prim tutarı ise 114 YTL. Yani 114 YTL karşılığında 110 bin YTL’lik teminat elde ediliyor. Bugün DASK maalesef istenen tempoda artmıyor. Aynı şekilde, deprem olduktan sonra büyük artış yaşanan konut sigortalarında da özellikle son 2-3 yılda artış oranları yavaşladı. Bu yavaşlamada en önemli nedenleri "bana ve evime birşey olmaz" anlayışı, sigorta bilinci eksikliği ve ekonomik olarak hala Avrupa standartlarını yakalayamamış olmamız olarak ortaya çıkmaktadır.’


Kredi kullanımı büyümeyi artırıyor


Konut kredi kullanımının konut sigortalarını etkilediğini söyleyen Zeybek, "Kredi faizleri 2006’da yüzde 0.90 seviyesine kadar gerilemişken 2007 yılında yeniden 1.30’lar seviyesine yükselmesi ve mortgage yasasının konut finansmanı anlamında henüz beklenen etkiyi yaratmaması konut satışlarının hız kesmesine neden oldu" dedi. İstanbul’un 2010 yılı konut ihtiyacının 3 milyon 300 bin olarak saptandığını hatırlatan Zeybek, "İstanbul’da konut yapımı 2008’de de hızla devam edecek gibi gözüküyor. İnsanların konuta olan ihtiyacı bu seviyelerdeyken ve mali durumları peşin parayla konut almaya yeterli değilken doğal olarak konut kredilerine ilgi artacaktır. Bankalar müşterilerine konut kredisi verirken kendisini riske sokmamak adına konut sigortasını zorunlu tutuyor. Bu durum konut sigortası artışında çok önemli bir yer tutuyor. Burada biz sigortacıları üzen nokta ise konut sigortalarında artışın maalesef konut kredileri ile artma eğiliminde olması ve sigortalı yaşama bilincinin hala arzu edilen noktalara ulaşmamış olması"diye konuştu.


Mortgage ile poliçe sayısı artacak


2008 yılına yönelik en önemli konulardan biri ise mortgage sisteminin hayata geçirilmesi ile birlikte yapılacak mortgage sigortaları olacak. Yakın bir dönemde bu sisteme bağlı sigortalar ile ilgili genel şartların yayınlanması bekleniyor. Sisteme ait sigortalarının yanı sıra zorunlu deprem, konut ve yıllık hayat sigortalarının poliçe sayılarında da önemli bir artış olacağı tahmin ediliyor.

Sadece dekorasyonuna 1 milyon dolar harcadık, Boğaz’da yalıya değişmeyiz

Etiketler: | 0 yorum


Nurten Erk Tosuner, bu hafta Aktaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aras’ın evine konuk oldu. Aras Ailesi, 1000 metrekare büyüklüğe sahip Kandilli Boğaziçi Evleri’ndeki bu dubleks daireyi kendileri için özel olarak hazırlamışlar. 11 odalı, her odada banyo ve tuvaletin bulunduğu, Türk hamamı ve saunanın yer aldığı bu dairenin iç dekorasyonuna 1 milyon dolar harcayan Aktaş, "Artık bu daireyi Boğaz’da ki bir yalıyla değişmeyiz" diyor..


AKTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aras, 21 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Mehmet Aras, son 5 yıldır kendi projesi olan Anadolu Yakası’nda Boğaziçi Kandilli Evleri’nde özel olarak yaptırdığı toplam 1000 metrekarelik dubleks bir dairede yaşıyor. Kandilli’den önce İstanbul’da değişik semtlerde oturan Aras, bundan sonra başka bir eve geçmeyi düşünmediklerini söylüyor.


Aras, Karadeniz Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümü mezunu. Devlet Su İşleri’nde bir süre çalışmış. İstanbul’a geldiği ilk yıllarda Yeşilköy’de yaşamış. O dönemde Beylerbeyi’nde oturan bir arkadaşı evinde mangala davet etmiş. 1700 metrekarelik, 4 katlı müstakil, bahçesinde 70 meyve ağacı bulunan evden çok etkilenmiş ve Anadolu Yakası’nda böyle bir eve sahip olmayı aklına koymuş.


İçine 1 milyon dolar harcadık


Tesadüf eseri beğendiği ev bir ay sonra miras meselesi yüzünden satışa çıkarılınca da orayı satın almış. Birkaç yıl oturduktan sonra Selamiçeşme’de 250 metrekare, Adalar manzaralı bir daireye taşınmış. 2002 yılında Boğaziçi Kandilli Evleri’ni tamamlamış. Sonra da eşi Latife Hanım ile artık burada oturmaya karar vermiş.


Boğazın en güzel tarafının Anadolu Yakası olduğunu söyleyen Mehmet Aras, Kandilli’deki projede kendi dairesini özel olarak yapmış. Mehmet Bey, 500’er metrekareden toplam 1000 metrekarelik dubleks dairenin iç dekorasyonuna, inşaat hariç, 1 milyon doların üzerinde harcama yapmış. Dairenin bugünkü satış değerinin ise en az 3.5-4 milyon dolar olduğunu söylüyor. Ancak Latife ve Mehmet Aras, buradan taşınmayı düşünmediklerini de sözlerine ekliyor.


Mehmet Aras, "1.5 yıl önce bir yalı dairesi fırsatı çıktı. Ama burası çok güzel, havası, her yere yakın olması, sosyal imkanları. Bunları düşününce kızımız için burayı seçtik ve yalıdan vazgeçtik" diye konuşuyor.


Latife Hanım da, "Kızımızın site ortamında daha rahat ve güvenli büyüyeceğine inanıyoruz. Burası bir tatil köyü gibi, ağaçlar arasında yürüyüş yapıp, yazın havuz kenarında vakit geçirebiliyoruz" diyerek, Mehmet Bey’in söylediklerine katıldığını belirtiyor.


11 odanın kendine ait tuvalet ve banyosu var


ARAS Ailesi’nin bin metrekarelik dairenin üst katında tam 11 oda var. Bu odaların hepsinin de kendisine ait birer tuvalet ve banyosu mevcut. Mehmet Aras, "Yurtdışında yaşayan iki oğlum var. Muratcan 18 yaşında Almanya’da okuyor. Hakan 25 yaşında, o da İngiltere’de yaşıyor. Onların odaları her zaman hazır" diyor ve şunları ekliyor: "Ayrıca hem eşimin, hem de benim ailemden yakınlarımız geldiğinde kendi evlerinde gibi rahat etmelerini istedik. Bu yüzden de bütün odalarda tuvalet ve banyo var. Ayrıca üst katın alt kattan bağımsız dışa açılan bir başka dış kapısının da olması misafirleri daha bağımsız kılıyor."


Ailece spor yapıyoruz


MEHMET Aras, sitedeki spor imkanlarının çok fazla olması nedeniyle ailece hergün bunu değerlendirdiklerini söylüyor. Site içerisinde yüzme havuzu, kapalı spor salonu (Fitness Center), tenis kortu, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkuru ve 24 saat devamlı güvenlik. Türk hamamı, sauna, squash salonu, buhar banyosu, kuaför, market, basketbol, voleybol, açık ve kapalı otopark var. Haftanın 5 günü spor yapan Mehmet Aras, aynı zamanda eski bir boksör. Kayak yapıyor, tenis oynuyor, yüzüyor ve dalıyor. Mehmet Bey, "Kendi dairemde bize özel Türk hamamı ve saunamız var, ama siteye de Türk hamamı ve sauna yaptık. Ayrıca, aletli-aletsiz spor salonları, açık yüzme havuzu gibi birçok sosyal imkana sahibiz. Sitemizde 24 saat güvenlik var. İstediğimiz herşeyi burada bulabiliyoruz" diye konuşuyor. Aras, Kandilli’nin havasının İstanbul içine göre çok daha temiz olması yüzünden site çevresinde yürüyüş yapmayı sevdiklerini de sözlerine ekliyor.


Aktaş, 21 yıldır konut üretiyor


MEHMET Aras’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü Aktaş İnşaat, 21 yıldır sektöründe konut projeleri üretiyor. 1996 yılında kurulan Aras Mutfak ise ithal mutfak, banyo alanında faaliyet gösteriyor. 329 daireden oluşan Boğaziçi Kandilli Evleri, Ümraniye’de 112 konuttan oluşan Aktaş Sitesi, 60 konutluk Etiler TRT Blokları, 252 konuttan oluşan Devlet Bakanlığı Manisa Göçmen Konutları İnşaatı, Büyük Çamlıca Aktaş Villaları tamamladığı projelerden bazıları. Aktaş İnşaat, halen Bodrum’da Aktaş Gümüşlük Evleri, Üsküdar’da Aktaş Boğaziçi Evleri, Silivri’de Aktaş Gümüşyaka Villaları ise devam eden projeleri arasında yer alıyor.
5 aylık Hanzade senfoni dinliyor


LATİFE Hanım, henüz 5 aylık olan kızı Hanzade ile birlikte baleye gidiyor, hatta senfoni bile dinliyor. Klasik müziği çok seven ve çello çalan Latife Hanım, kızının kaliteli müzikle tanışması için haftada birkaç saat anne ve çocuklara birlikte bale eğitimi veren bir kursa gidiyor. Latife Aras, hava durumu ne olursa olsun kızını alarak yürüyüşe çıktığını ve sitenin içinde koruluğa dönüşen ağaçların arasında temiz hava aldıklarını söylüyor..

260 bin YTL’ye sihirli şehir

Etiketler: | 0 yorum


Dervişoğlu İnşaat tarafından Ataşehir’de gerçekleştirilen Magictown’da satışlar devam ediyor. 5 bin metrekare alan üzerinde 2 blok ve 88 daireden oluşan projede, büyüklükleri 105 ile 200 metrekare arasında değişen 4 tip 3+1 daire ve dubleks daireler yer alıyor..


Satışları devam eden projede 3+1 dairelerin fiyatı 260 bin ile 310 bin YTL, dublekslerin ise 370 bin ile 390 bin YTL arasında değişiyor. İlk bloğu Mayıs 2008’de teslim edilmesi planlanan projede ikinci blok’un anahtar teslimleri ise Eylül 2008 tarihinde yapılacak. Yüzde 75’i yeşil alanların oluşturduğu projede yüzme havuzu, fitness center ve kafeterya, sauna ve türk hamamı, çocuk oyun parkı ve mini basketbol sahası gibi sosyal tesisler yer alıyor. Magictown’da ayrıca 24 saat gece görüşlü güvenlik, kapalı-açık otopark, her blokta çift asansör, uydu ve digiturk bağlantısı, müstakil kombi ve görüntülü diafon sistemi de bulunuyor. Dervişoğlu İnşaat’ın Bağdat Caddesi’nde yer alan ParkTower projesi de bulunuyor. Ocak ayı başında teslim edilecek ParkTower’da toplam 30 daire yer alıyor.

TOKİ: Müteahhitlik sektörünün profili bozuk

Etiketler: | 0 yorum


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, müteahhitlik sektörünün profilinin çok kötü olduğunun kabul edilmesi gerektiğini söyledi.


Elinden hiçbir iş gelmeyen kişilerin dahi müteahhit olduğunu belirten Bayraktar, "Müteahhitlik karnesi verilirken bu biraz daha zordu. Ama sonuç ortada" diye konuştu.
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından düzenlenen çözüm konferansı dün Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, sektörde yaşanan sıkıntılarda sadece müteahhitlerin günah keçisi olmaması gerektiğini söyledi. Mesleki anlamda yurtdışındaki itibarın çok daha iyi olduğunu kaydeden Koçoğlu, "Biz de zaten toplumun en çok şikayet ettiği kesimle en çok müdacele edenlerin başında geliyoruz" diye konuştu. Amaçlarının çürük elmaları ayıklamak olduğunu kaydeden Koçoğlu, sektöre girişin serbest olmasından yakındı.

Yasa ihtiyaçlara yanıt vermiyor

Toplantıda konuşan TOKİ Başkanı Bayraktar ise uygulanmakta olan Kamu İhale Yasası'nın sektörün ihtiyaçlarına yanıt vermediğini belirtti. Bunun en önemli göstergesinin de yasanın şu ana kadar 8 kere değiştirilmiş olması olduğunu söyleyen Bayraktar, ihalelerdeki en ucuz teklif konusuna da dikkat çekti. En ucuz teklife ihaleyi vermemeleri durumunda, Kamu İhale Kurumu ve savcılığa kadar uzanan şikâyetlerle karşılaştıklarını söyleyen Bayraktar, "Müteahhitliğin profilinin çok bozuk olduğunu da kabul etmemiz gerekiyor" dedi.
TOKİ'nin müteahhitlere para kazandırmaması yönünün öne çıktığını vurgulayan Bayraktar, "Müteahhitler kendilerini malzemecilere karşı koruyamıyor. Hükümetin konut atılımı daha çok çimento, demir ve alüminyum sektörüne yaradı. Biz birilerinin para kazanmasına karşı değiliz ama spekülatif unsurlara dikkat etmek lazım" diye konuştu. Bayraktar, çimento ve demir konusunda müteahhitlerin ülke menfaatlerini dikkate alarak, organize çalışmalar yapması gerektiğini de kaydetti. İhalelerde yaşanan sorunlara da dikkat çeken Bayraktar, dosyasına yağmur gibi haciz gelen müteahhitler olduğunu, bu tür durumlarda ihale yasağı getirilmesi gerektiğini söyledi. Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül ise yaptığı değerlendirmede kamu ihale mevzuatı konusunda yapılan çalışmaların yeterli olmadığını söyledi. İyi mevzuat yapmanın işin bir tarafı olduğunu vurgulayan Gül, geride birçok unsurun daha bulunduğunu söyledi.

İstanbul'a yeni bir mahalle

Etiketler: | 0 yorum


Sur Yapı yeni projesinde daire fiyatları 146 bin YTL ile 465 bin YTL arasında değişiyor. Az katlı yapılaşmayla mahalle konseptinde bir site yapmak üzere yola çıkan Sur Yapı, daireleri 2009 sonunda teslim edecek


Sur Yapı'nın Çekmeköy'deki yeni projesi Mahalle İstanbul'da daire fiyatları 146 bin YTL'den başlıyor, 465 bin YTL'ye kadar çıkıyor. 60 metrekare 1+1'den 230 metrekare dubleks 5+1'e kadar değişik daire tiplerinin yer aldığı sitenin 2009 yılının sonunda tamamlanması planlanıyor. Daireler uzun vadeli konut kredisiyle alınabiliyor.

12 bin 600 metrekare alan üzerinde 9 blokta 246 daireden oluşan Mahalle İstanbul, az katlı yapılaşmasıyla dikkat çekiyor. Sitenin ortak alanlarında açık yüzme havuzu, basketbol sahası, yürüyüş parkurları, güneşlenme alanlanı ve çocuk oyun parkının yanı sıra sauna, fitness salonu ve snack bar’dan oluşan sosyal tesis yer alıyor.

Yakın zamanda tamamlanacak olan metro ağına yakınlığıyla sakinlerine kolay ulaşım imkanı vaat erden Mahalle İstanbul, Ikea kavşağına 7.5, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Boğaziçi Köprüsü'ne 16, Altunizade'ye 14.5 ve Üsküdar'a 18 kilometre mesafede bulunuyor.
Site özellikleri
- Açık yüzme havuzu.
- Fitness salonu ve sauna.
- Snack bar.
- Basketbol sahası.
- Yürüyüş parkurları.
- Güneşlenme alanları.
- Çocuk oyun parkı.

Daire özellikleri
- Dogalgazlı kombi sistemi.
- Markalı hazır mutfak.
- Ankastre davlumbaz, fırın, ocak, bulaşık makinesi.
- Banyo dolapları.
- Vestiyer dolabı.
- Çelik dış kapılar.
- Laminant kaplama iç kapılar.
- Çit camlı PVC doğramalar.
- Salonlarda lamine, odalarda laminant parke (1+1'lerin tamamı laminant parke).
- Islak hacimler seramik kaplama.
- Salonlarda saten boya.

Bina özellikleri
- Çit asansör.
- Su deposu ve hirofor.
- Jeneratör.
- Uydu sistemi.
- Kaçak akım rölesi.

İnşaat teknikleri
- Radye temel.
- BS 30 sınıfı hazır beton.
- Isı ve ses yalıtımlı sandviç duvarlar.
- Dış cephede mantolama.
- Ses izolasyonu için daire arası duvarlarda taş yünü, tabanlarda ses yalıtım şiltesi.

Yapımcının künyesi
Yapımcı firma: Sur Yapı
Sahibi: Altan Elmas
Kuruluş Yılı: 1992
Tel: (0216) 622 66 40

İstanbul 'da "Yeni Bir Şehir" Kuruluyor!

Etiketler: | 0 yorum


İstanbul’un en gözde yerleşim yeri Bahçeşehir’in yanıbaşında yeni alt yapılı ve imar planlı bölgesi ISPARTAKULE’de çağdaş ve eşsiz bir "YENİ BİR ŞEHİR" kuruluyor.

Türkiye’nin en büyük uydukent projelerinden biri olan "ISPARTAKULE YENİ BİR ŞEHİR", TOKİ’nin iştiraki Emlak Konut GYO’nun güvencesiyle birlikte, Emlak Pazarlama İnşaat, Fideltus ve Öztaş İnşaat ortak girişimi tarafından yürütülüyor.

Bahçeşehir’in mimarı TOKİ iştiraki Emlak Pazarlama İnşaat ile birlikte Fideltus ve Öztaş İnşaat’ın güçlü ortaklığıyla hayat bulan Türkiye’nin en büyük konut projesi "Ispartakule Yeni Bir Şehir" toplam 1.000.000 metrekare toplam inşaat alanı üzerinde yükseliyor. Modern şehircilik anlayışıyla inşa edilen "Ispartakule Yeni Bir Şehir" in ulaşımı için proje ortakları tarafından 8 köprü 9 kavşak ve 3 şeritli yol yapılıyor.

Böylelikle yeni yolların yapımıyla beraber özel viyadükle TEM’den direk bağlantı ve yeni Ispartakule gişeleriyle kolay ulaşım sağlanıyor ve 2007 sonunda yol teslim ediliyor. Toplam 6000 konut ve 240.000 metrekare ticari araziden oluşan projenin, Efes, Patara ve Olimpos adalarında bulunan 1982 konutluk bölümü Ağustos 2008’de sahiplerine teslim edilecek. Projenin tümü 2009 yılında tamamlanacak.

"Ispartakule Yeni Bir Şehir", Emlak Pazarlama, Fideltus ve Öztaş İnşaat ortak girişimin kaliteli hizmet anlayışı ve sektörde birçok önemli projeye imza atan Art Yapı Mimarlık’tan Atilla Şengonca’nın tecrübesiyle tasarlandı. Projede birçok farklı daire alternatifi sunuluyor.

Üçüncü etap satış fiyatları 107 bin YTL ile 320 bin YTL arasında değişen "Ispartakule Yeni Bir Şehir"de metrekareleri ve daire tipleri 66 metrekare 1 +1 ile 197 metrekare 4+1 arasında değişen 30 daire seçeneği bulunuyor. Daireler 10 ile 16 katlı toplam 9 blok tipinde bulunuyor. Projenin satışa sunulan üç adasında bulunan 1982 dairesinin 2006 Şubat itibaren satışa çıkmış olan dairelerinden 1300 tanesi satılmış olup, üçüncü etapta sınırlı sayıda 1+1 ve 2+1 daireleri bulunmaktadır, 3+1 daireler ise gelen talepten dolayı diğer daire tiplerine göre daha fazla yapılmıştır.

ÇOCUKLARA VE ÇEVREYE DUYARLI PROJE!

Marmara Denizi ve Küçükçekmece gölü manzaralı "Ispartakule Yeni Bir Şehir", trafik ve gürültüden uzakta iş, aile ve sosyal hayatınızda yepyeni bir başlangıç için ideal ve tüm ayrıntılarıyla sizin için düşünülmüş bir yaşam kulübü olmaya hazırlanıyor. Açık – kapalı yüzme havuzları, tenis kortu, voleybol, basketbol, koşu ve yürüyüş parkurları ile sosyal ve sportif tutkularınız için en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve tasarlanmış olan projenin toplam alanının yüzde doksanı yeşil ve sosyal alandan oluşuyor. Çocuklara yönelik özel eğlence merkezleri de bulunuyor.

İTÜ tarafından özel zemin testleri yapılmış olan zemine, Avrupa standartları ve deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiş "Ispartakule Yeni Bir Şehir"de, dairelerde dış cephe yalıtımı ve mimari teknolojisiyle birbirinden bağımsız olarak tasarlanmış ferah balkonlar, bloklardan otoparka rahatça ulaşım, kablolu yayına uygun uydu yayın sistemi ve kablosuz internet bağlantısı, ortak mahallelerin ihtiyacını karşılayacak jeneratörler ve CE onaylı asansörler gibi teknik, depreme dayanıklı strüktür, radye temel ve tünel kalıp sistemi gibi altyapı özellikleri ile dikkat çekiyor.

Daha rahat ve güvenli bir hayat içinde tüm tedbirlerin alındığı "Ispartakule Yeni Bir Şehir" de kontrollü giriş – çıkış, kapalı devre kamera sistemi ve 24 saat güvenlik ile huzurunuzu kaçıracak her şey arındırılıyor. Aynı zamanda proje ile aynı sürede TOKİ tarafından ihale edilecek ve bitirilecek, 3 adet ilköğretim okulu, 3 adet ortaöğretim, sağlık ocağı, hastane bulunuyor.

PROJENİN PARLAYAN YILDIZI, ALIŞVERİŞ MERKEZİ…

"Ispartakule Yeni Bir Şehir"de AVM sektöründe dünyanın en önemli markalarından biriyle kurulacak olan ve kiralanabilir alanı itibariyle Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olacak. Türkiye’ye yeni gelecek markalar dahil içinde farklı lezzetlerin keşfedileceği restoranların bulunduğu, süpermarket, sinema salonu, çocuklar için eğlence alanları gibi tüm detayların bulunduğu alışveriş ve yaşam merkezi ile proje parlayan yıldız olmaya devam edecek.
Ispartakule Yeni Bir Şehir – Satış Ofisi: 0212 444 97 97 / http://www.ispartakule.com/

Sadece Kapısıyla Ev Alınır

Etiketler: | 0 yorum

Sadece Kapısıyla Ev Alınır
İngiltere'nin en pahalı evi Palladio, 35 milyon sterline(Yaklaşık 80 milyon YTL) alıcı buldu. İsrailli elmas milyoneri Lev Leviev'ın satın aldığı evde, gece klübünden yüzme havuzuna, kaplıcadan saunaya kadar kadar her türlü komfor var.
Londra'nın en zengin bölgelerinden Hampstead'te geçtiğimiz ay satışa sunulan ve İsrailli elmas milyoneri Lev Leviev tarafından satın alınan ev, kızılötesi teknolojisiyle çalışan kamera, ışık, müzik, elektronik kapı, ısıtma ve soğutma sistemleri ve Karayip'lerdeki bir tekneden dahi kontrol edilebilen, modern bir komünikasyon sistemine sahip.

İlk sahibi Mansour Namaki'nin, burada yaşamaktan vazgeçip Regents Park'a yerleşmesi nedeniyle satışa sunulan evin yeni sahibi Lev Leviev'ın, New York ve Moskova'da bir çok mülkü bulunuyor. Londra'ya yerleşmeyi yatırımcılara daha yakın olabilmek için seçtiği söyleyen Leviev, bu şekilde dünya piyasasını daha yakından takip edebilmeyi umuyor. Leviev, burada 2 çocuğu ve eşi Olga Leviev ile birlikte yaşamayı planlıyor.
KAPISI 50 BİN STERLİN

16.yüzyıl rönesans mimarisinin "babası" olarak bilinen Palladio'nun adını taşıyan ve görkemiyle göz kamaştıran eve, sadece ev sakinlerine ait olan özel bir sokaktan ulaşılabiliyor. Evin hemen girişinde 50 bin sterlin değerinde, yarım ton ağırlığında zırhlı bir ön kapı, içerde ise muazzam bir salon ve Fransız şatolarında kullanılan, 150 yıllık el emeği oyma sanatıyla yapılan taş merdivenler yer alıyor.
Yine aynı yöntem kullanılarak yapılan ve İngiliz kraliyet ailesinin bir zamanlar yaşadığı, tarihi Cliveden konağındaki şöminenin birebir benzeri olan 100 bin sterlin değerinde taştan şömine bulunuyor.

NE ARARSAN VAR

Küçük bir sarayı andıran evde, gece klübü, sinema, jimnastik salonu, buhar odası, berber, kaplıcanın yanı sıra altın kaplamalı mozaiklerin süslediği bir yüzme havuzu göze çarpıyor.

Evin oturma odası bir tuş dokunuşuyla sinemaya dönüşürken, yüzme havuzu otomatik olarak kapanıp, bir balo salonu haline geliyor.

BROŞÜRÜ BİN STERLİN


Palladio'yu satın almak için öncelikle ev hakkında bilgi veren bir broşür edinmek gerekiyor. Bu broşürün fiyatı 1000 sterlin değerinde. Satın almak için ise bir avukat ve bir bankadan referans temin etmek gerekiyor.

İNGİLTERE'DE REKOR FİYAT

Emlak uzmanları, yeni bir yapı olan Paladio'nun,
35 milyon sterlin'lik fiyat etiketiyle İngiltere'nin en pahalı evi olduğunu ve bunun bir rekor açıkladı.

Glentree International'dan Trevor Abrahmsohn, "Paladio, Avrupa'nın hatta dünyanın en itinalı ve özenle hazırlamış mimari harikası. Bu işi 30 yıldır yapıyorum ve şimdiye kadar bu kalitede bir zanaatkarlık örneğine rastlamadım" diye ifade etti.


35 MİLYON STERLİNE NE ALINIR?


Leviev'ın 35 milyona satın aldığı ev, İngiltere'de günün konusu oldu. Ekonomistler, 35 milyon serline neler alınabileceği üzerine çeşitli fikirler öne sürüyor.


İngiltere'de ortalama ev fiyatının 197 bin sterlin olduğu göz önüne alınır sa Leviev, bu parayla 177 daire, tanesi 15 milyon tutarındaki özel jetlerden iki tane ve Karayip'lerde, 23 milyon sterlin değerindeki Great Hans Lollik adasını satın alabilir. 12 milyon sterlini de dilediği gibi kullanabilirdi.

TMSF, Rumeli Plaza ve Polylen'i satışa çıkardı

Etiketler: | 0 yorum


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Rumeli Plaza ve Polylen'in ticari ve iktisadi bütünlüğünü, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle satışa çıkardı..

TMSF'nin satışlara ilişkin duyuruları, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Duyurulara göre TMSF, İstanbul'da bulunan Beyaz Basın Sanayi ve Ticaret A.Ş,Rumeli Holding A.Ş, Medya Park Yayıncılık A.Ş. ile Star Televizyon Hizmetleri A.Ş. borçlularından haczedilen mal, hak ve varlıklardan oluşturulan, Rumeli Plaza Ticari ve İktisadi bütünlüğünü satışa çıkardı. Toplam muhammen bedeli 40 milyon YTL olarak belirlenen işin ihalesi, 30 Ocak 2008 tarihinde saat 11.00'de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunda kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ve ihale, Fon Kurulunun onayı ile sonuçlandırılacak.

Buna göre satış komisyonu, şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasında açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların listesini oluşturacak. İhaleye, kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden açık artırma ile devam edilecek. Ancak kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar verilmesi halinde pazarlık, 1 Şubat 2008 tarihinde saat 11.00'de Fon'da yapılacak. Söz konusu ihalede, katılımcılarda 4 milyon YTL tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

İhale ile ilgili diğer hususlar, ihale şartnamesi satış komisyonundan temin edilebilecek. İstekliler, hazırlayacakları tekliflerini en geç 29 Ocak 2008 tarihinde, saat 17.00'ye kadar satış komisyonuna verecekler. Satışa konu ticari ve iktisadi bütünlük, gayrimenkuller ve menkuller ile bu mal, hak ve varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşuyor.

Polylen Sentetik İplik

Öte yandan TMSF, Polylen Sentetik İplik Sanayi A.Ş. ile İpek Finansal Kiralama A.Ş. amme borçlularından haczedilen gayrimenkuller, menkuller markalar ve internet alan adından oluşan, Polylen Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak ihale şartnamesinde belirtilen kayıt ve şartlarla satışa çıkardı. Fon Kurulunun 20 Eylül 2007 tarihli kararı ile oluşturulan ve 6 Aralık 2007 tarih kararı ile revize edilen Polylen ticari ve iktisadi bütünlüğü, borçlulara ait olup haczedilen gayrimenkuller, menkuller (makina, teçhizat, demirbaşlar), markalar ve internet alan adından oluşmakta. Toplam muhammen bedeli 55 milyon YTL olarak belirlenen işin ihalesinde 5 milyon 500 bin YTL tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

İhale, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle 12 Şubat 2008 tarihinde saat 11.00'de TMSF'de gerçekleştirilecek ve kurulun onayı ile sonuçlandırılacak. Satış komisyonu şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa listesini oluşturacak.

Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek. Kurul, en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek.

Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 15 Şubat 2008 tarihinde saat 11.00'de Fon'da yapılacak. İhale ile ilgili her türlü bilgi satış Komisyonundan bedeli mukabili satın alınabilecek. Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları, 11 Şubat 2008 tarihinde saat 17.00'ye kadar komisyona verilecek..

Akmerkez, 25 milyon dolara yenileniyor

Etiketler: | 0 yorum


Akmerkez bünyesinde yer alan çarşı ve garaj blokunun, yaklaşık 25 milyon dolar karşılığında yenilenmesinin, kat malikleri olağan genel kurulunda onaylanacağı bildirildi..
Akmerkez bünyesinde yer alan çarşı ve garaj blokunun, yaklaşık 25 milyon dolar karşılığında yenilenmesinin, kat malikleri olağan genel kurulunda onaylanacağı bildirildi. Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'den Borsaya gönderilen açıklamada, yönetim kurulunun aldığı kararlara yer verildi.Buna göre, 14 yıl önce inşaatı tamamlanarak hizmete açılan Akmerkez bünyesinde yer alan çarşı ve garaj blokunda, günün şartlarına uyabilmek için geniş çaplı bir yenilemenin kaçınılmaz olduğu düşüncesi ile kurulca yapılan önerinin, Akmerkez kat malikleri yönetim kurulunca değerlendirilerek gerekli çalışmaların yapıldığı ve maliklerinin onayına sunulduğu bildirildi.
Açıklamada, söz konusu blokun, kat malikleri kurulunun, 16 Kasım 2007 tarihli toplantısında önerilen geniş çaplı yenilemenin elzem ve kaçınılmaz olduğuna karar verdiği, ancak yenileme için yapılan tahmini bütçeye göre harcanması gereken yaklaşık 25 milyon doların bloktaki bağımsız bölümlerin yaklaşık yüzde 94'üne sahip olan şirket tarafından karşılanması ve bunun Akmerkez kat malikleri olağan genel kurulunda onaylanması şartına bağlanmasının kararlaştırıldığı bildirildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:"Çarşı ve garaj blokundaki yenileme projesinin hayata geçirilmesinin Akmerkez kat malikleri genel kurulunca karara bağlanması halinde ve bunun Akmerkez Ticaret Merkezinin profesyonel yöneticisinin denetiminde yapılması kaydı ile bu yenileme için geçici bütçeye göre tespit edilen 25 milyon dolarlık harcamanın bütünü ile şirketimiz tarafından karşılanmasına karar verilmiştir."

Observer: Türkiye emlak alıcısı çekmekte başarılı

Etiketler: | 0 yorum


İngiliz The Observer gazetesi, 17 bin kadar İngilizin Türkiye’de emlak satın aldığı tahminlerine işaret ederken "Türkiye’nin yabancı emlak alıcılarını çekmekte başarılı olduğu"nu yazdı. Gazete, şimdiye kadar ucuz emlak olanakları ile dikkat çeken Türkiye’de artık yüksek gelir grubuna yönelik bazı fırsatların olduğunu da belirtti..


Türkiye’nin yabancı emlak alıcılarını çekmekte başarılı olduğu bildirildi. The Observer gazetesi, 17 bin kadar İngiliz’in Türkiye’de emlak satın aldığı tahminlerine işaret ederken "Türkiye’nin yabancı emlak alıcılarını çekmekte başarılı olduğu"nu yazdı. Gazete, şimdiye kadar ucuz emlak olanakları ile dikkat çeken Türkiye’de artık yüksek gelir grubuna da yönelik bazı fırsatların da olduğunu kaydetti.Pazar günleri İngiltere’de yayınlanan The Observer gazetesi, Türkiye’nin yabancı emlak alıcıları için sağladığı olanakları değerlendirdiği haberinde Bodrum yarımadasındaki emlağın şimdiye kadar düşük fiyatları ile alıcıları çektiğini belirterek "Ancak artık üst düzey gelir grubundaki alıcılar için de bir şeyler var" ifadesini kullandı.

Yaratıcılıktan yoksun

Türkiye’nin yabancı emlak alıcıları çekmekte başarılı olduğunu belirten gazete, "Türkiye’de (emlak) almak için birçok iyi nedeni var - ve 17 bin kadar İngiliz’in mülk aldığı tahmin ediliyor -, ancak ülkenin yeni binalar konusundaki yaratıcılıktan oldukça yoksun yaklaşımı, bu nedenlerden birinin, çağdaş mimariyi önemseme olmayacağını gösteriyor" yorumunu yaptı. Buna karşın, Türkiye’de Nisan’dan Kasım ortasına kadar güneşli günler yaşandığına, sahillerin nefes kesici olduğuna, Doğu ve Batı kültürlerinin buluştuğuna dikkat çeken gazete, Türkiye’deki emlak piyasasının hala "çocukluk" çağında olmasına ve yabancılara yönelik mortgage kredilerinin ancak son iki yılda sağlanmasına rağmen, "Ülkenin büyük bir yatırım potansiyeli olduğu belirtiliyor ve İspanyol piyasasının 70’li yıllarda izlediği rotaya benzer bir eğilim göstereceğine inanıyorlar. Emlak piyasalarının son 12 ayda yüzde 15 ile 20 arasında yükseldiği tahmin ediliyor" diye yazdı.

İstanbul’da gökdelen savaşları

Etiketler: | 0 yorum


Birbiri ardına yapılan projelerle göğe yükselmeye devam eden İstanbul’da en yüksek bina hangisi? Hangi gökdelen birincilik koltuğuna oturacak?


Dünyanın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul gökdelenleriyle de adından söz ettiriyor. Türkiye ve içinde bulunduğu bölgede en yüksek binalara sahip olan İstanbul’da yeni yapılacak yüksek binaların yüksekliği mevcutlarını gölgede bırakacak gibi görünüyor. Kentte 100 metrenin üzerinde çok sayıda gökdelen bulunurken, bunlar otelden ofise, konuttan alışveriş merkezine kadar değişik amaçlar için kullanılıyor.

Tahtına göz dikenler olsa bile şu anda İstanbul ve Türkiye’nin en yüksek binası 181 metre yüksekliği ile İş Bankası’na ait olan İş Kuleler. Kiler Grubu tarafından Levent’te inşaatına başlanan Saphire ise 261 metre yüksekliğiyle 2009 yılında bu unvanı İş Kuleler’in elinden alacak. Hatta Grubu da 200 metre yüksekliğindeki Diamond of İstanbul projesiyle başa oynuyor. Kazak şirketi Landmarkk ise Levent’te yapmayı planladığı 250 metrelik iki gökdelenle yarışta ben de varım diyor. Zincirlikuyu arazisini rekor fiyata alan Zorlu’nun da iddialı bir projeyle gündeme gelmesi bekleniyor ancak o bölgede kat yüksekliği sadece 28 olabiliyor.

İstanbul dışında Mersin, Konya ve Ankara’daki gökdelenler dikkat çekerken, özellikle Mersin’deki Mersin Metropol 175 yüksekliğiyle en uzunlar arasında sıralanıyor. Konya’daki Kule Site’nin yüksekliği 163 metreye kadar çıkarken, Ankara’da ise Sheraton’ın yüksekliği 146 metre.

İş Kuleleri - 181 metre
Türkiye İş Bankası’nın 2000 yılında açtığı İstanbul Levent’teki İş Kuleleri, 181 metre ile Türkiye’nin en yüksek binası konumunda bulunuyor. Giriş seviyesinin üzerinde 52 katı bulunan Kule1 İş Bankası’nın Genel Müdürlük ofislerini bünyesinde barındırıyor. İnşaatı 1996 ile 2000 yılları arasında tamamlanan Kule 1’in 36 metre yüksekliğindeki bayrak direğiyle toplam yüksekliği 194 metreye çıkıyor. Bu yükseklik, Boğaz Köprüsü yüksekliğinin yaklaşık 3 katına, Küçük Çamlıca tepesinin de yüksekliğine yaklaşıyor. Kule 2 ve Kule 3’ün yükseklikleri ise 117 metre. İş Kuleleri’nin toplam maliyeti 230 milyon doları buldu.

Mersin Metropol – 175 metre
İnşaatına 1987 yılında başlanan ve 1992’de Mersin’de Mahmudiye Mahallesi Hastane Caddesi’nde açılan Mersin Metropol’ün 175 metre yüksekliği ve 52 katı bulunuyor. Mersin’in tüm noktalarından rahatça görülebilen bina 12 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Otel ve ofis olarak kullanılan bina yapıldığı dönemde Singapur ile Frankfurt arasındaki en yüksek betonarme bina olarak gösteriliyordu. Ünlü mimar Cengiz Bektaş tarafından projesi çizilen ve Üstay Yapı Taahhüt ve Ticaret tarafından inşa edilen Mersin Metropol’ün 62 bin metrekare kapalı alanı var.

Koza Plaza – 168 metre
Her biri 44 katlı 168 metre yüksekliğinde iki bloktan oluşan Koza Plaza, Tem’den girişi olan tek plaza. Ofis ve işyerlerine kiralanan merkez A, B ve C bloktan oluşuyor. Plazanın A ve B blok kuleleri, C bloğu ise alışveriş merkezinden oluşurken, alışveriş merkezinde 450 masalı foodcourt, süpermarket, spor salonu, banka ve alışveriş mağazaları bulunuyor. A bloğun en üst katında İstanbul’u 360 derece manzarasıyla gören 2 lokanta yer alıyor. Akıllı plaza uygulamalarının en iyi örneklerinden biri olan Koza Plaza’nın yaklaşık 50 bin metrekare kiralanabilir alanı mevcut.

Süzer Plaza – 154 metre
154 metre yüksekliğinde 34 katlı Süzer Plaza tartışmalı yargı süreçlerinin ardından 2001 yılında hizmete açıldı. Boğaz'a bakan 244 süper lüks odasıyla otel hizmeti veren The Ritz-Carlton oteli İstanbul’un en lüks otelleri arasında yer alıyor.

Polat Tower Residence - 152 metre
Yapıldığı dönemde dünyanın en akıllı konut binalarından biri olan Polat Tower Residence, İstanbul Fulya’da 2002 yılında açıldı. 36 ayda tamamlanan bina 152 metre yüksekliğinde. Toplam 42 kattan oluşan yapımım 406 daire ve alışveriş merkezi bulunuyor. Tehlike anında düşmeyen paraşütlü asansörleri olan Polat Tower Residence'de 5 yıldızlı otel hizmeti veriliyor. Binada, depremi 8 saniye önceden algılayıp tüm önlemleri alan deprem sensörleri bulunuyor. Polat Tower içerisinde 650 araçlık bir otopark da yer alıyor.

Garanti Bankası Genel Müdürlük Binası – 143 metre
1997 yılında inşaatına başlanan ve 2002 yılında İstanbul Levent’te açılan Garanti Bankası Genel Müdürlük binası 22 kattan oluşuyor ve 143 metre yüksekliğe sahip. Mimarı projesi Randolf Gerner tarafından çizilen binanın 560 araçlık otoparkı bulunuyor. Çok şiddetli depremlere bile dayanıklı şekilde inşa edilen bina panjurlu giydirme cam cephe sistemiyle inşa edildi. Engellilerin de düşünüldüğü binada merdivenlerde tekerlekli sandalyeler için rampalar yer alıyor.

Sabancı Center - 157 metre
Türkiye’nin en büyük holdinglerinden birine ait olan Sabancı Center, 1992 yılında İstanbul 4 Levent’te açıldı. Akbank Genel Müdürlüğü, Sabancı Holding ve holding şirketleri tarafından kullanılan merkezde Akbank Kule 39 kat ve bodrum hariç 141 metre yüksekliğe sahip. Toplam yükseklik ise 157 metre. Sabancı Holding Kulesi de 34 katlı ve 119 metre yüksekliğinde. Mimari projesi Haluk Tümay ve Ayhan Böke tarafından çizilen Sabancı Center’da 440 araçlık kapalı otopark bulunuyor. Binaların tüm camları olası patlamalara karşı dağılmayı önleyici filmlerle kaplı. Toplam 107 bin metrekare inşaat alanı bulunan kulelerde ikisi yangın, sekiz adet de ekspres asansör olmak üzere toplam 24 adet asansör mevcut.

Tekfen Tower - 118 metre
İnşaatına 2000 yılında başlanan ve 3 yılda tamamlanarak İstanbul Büyükdere Caddesi'nin Levent mevkiinde 2003 yılında hizmete açılan Tekfen Tower, 38 katlı ve 118 metre yüksekliğinde. Kule bloğu, 7 bodrum kat, zemin kat, 22 ofis katı, 3 tesisat katı ve çatı terasından oluşan binanın mimari projesi, Swanke Hayden Connell Architecs şirketi tarafından çizildi. ‘A’ sınıfı ofis binası olarak kullanılan gökdelen Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. tarafından yapıldı. 33 bin metrekare ofis alanına sahip olan binada uluslararası standartların en üst derecelerinde yer alan ısıtma, soğutma sistemi olan VAV kullanılıyor. Tekfen Tower binasında toplam olarak 17 adet asansör ve 2 adet yürüyen merdiven yer alıyor. 800 araçlık otoparkı bulunan bina şiddetli depremler dayanaklı olarak inşa edildi.

Şişli Plaza - 160 metre
Şişli Plaza toplam 50 milyon dolara mal oldu. İstanbul Şişli’de yer alan proje Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. tarafından gerçekleştirildi. 97 bin 500 metrekare inşaat alanı bulunan Şişli Plaza’nın yüksekliği ise 160 metre. 103 metre yüksekliğinde konutların bulunduğu plazada ofis blokları da yer alıyor. Yaklaşık 15 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine kurulan Şişli Plaza’da 42 katlı 147 dairelik B Blok ve 9 katlı 32 dairelik C Blok var. 18 bin metrekarelik inşaat alanına sahip A blokta ise 10 katlı ofis bloğu ile mağaza ve otopark alanları mevcut. Toplam 96 bin metrekarelik alana sahip olan Şişli Plaza’nın 60 bin 841 metrekaresi konutlara ayrıldı.


Sun Plaza – 147 metre

İstanbul Maslak'ta Büyükdere Caddesi üzerinde yer alan Sun Plaza, 5 bodrum kat, zemin kat, asma kat, 28 normal kat ve 2 penthouse katı olmak üzere toplam 37 kattan oluşuyor. 147 metre yüksekliğiyle Maslak'taki en yüksek binalardan biri olan plaza ofis ve konut katlarından oluşuyor. En son teknoloji donanımı ile tüm akıllı bina özelliklerine sahip olan Sun Plaza biyometrik teknolojileri, profesyonel kapalı devre TV sistemleri ile güvenliği de üst düzeyde sağlıyor. Sun Plaza' da 30 metre uzunluğunda yüzme havuzu, sauna, kondisyon ve dans salonlarına imkan veren fonksiyonel mekan alanları, 4 squash sahası, her biri 5 katlı toplam 550 araç kapasiteli 2 kapalı otopark bulunuyor.

Kule Site - 163 metre

Konya’da bulunan Kule Site, 42 katlı ofis kulesi ve çarşı bloğu olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor. 163 metre yüksekliğindeki bina 2004 yılında açıldı. Kurulduğu caddeye kendi adını veren Kulesite’nin, üç ayrı noktadan yaya girişi ve iki noktadan da otopark girişi olmak üzere toplam 5 girişi bulunuyor. 112 bin metrekare alanda yapılan Kule Site’de 1500 koltuk kapasiteli 9 sinema salonu mevcut.

Metrocity - 120 metre
1996 yılında yapımına başlanan Metrocity, 2003 yılında İstanbul Levent’te hizmete açıldı. Projenin mimarları Doğan Tekeli ve Sami Sisa. 24 katlı ve 120 metre yükseklikteki metrocity 24 bin metrekare alan üzerine kurulu. İçinde 1200 kişi çalıştığı binada günlük ziyarete gelen misafirlerle birlikte bu sayı 3 bin 600 kişiye ulaşıyor. 8 asansör ve 270 araçlık otoparkın bulunduğu bina deprem uyarı sistemine sahip.

Kanyon – 130 metre
Konut, ofis ve alışveriş merkezi olarak kullanılan Kanyon 2006 yılında İstanbul Levent’te açıldı. 2 bin 300 araçlık kapalı otoparkın bulunduğu Kanyon en şiddetli depreme dayanacak şekilde tasarlandı. ABD’den Jerde Partnership ve Türkiye’den Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından mimari projesi çizilen Kanyon’un 30 katı ve 130 metre yüksekliği bulunuyor. 250 bin metrekarelik kapalı alana sahip ofis bloğu 26 katlı ve toplam 30 bin metrekareden oluşuyor. Projede çarşı dahil 34 asansör var.

Sheraton – 146 metre
1991’de Ankara Kavaklıdere’de açılan Ankara Sheraton’ı Alman mimar Wolfgang Haux tasarladı. Binanın 24 katı, 340 odası ve silindir şeklinde bir kulesi var. 146 metre yüksekliğindeki bina Ankara’nın pek çok semtinden görülüyor. Birbirinden açıkça ayrılmış iki bölümden oluşan binada 12 ile 14’üncü katlar arasında iki kemer bulunuyor. Kulenin tepesi iki silindir ve bir antenle tamamlanıyor. Otel, 2006’da 150 odalık bir apart otel bölümünün yanı sıra, 1600 kişilik balo salonu, konferans alanı, sergi salonu, iş merkezi ve alışveriş alanını kapsayan bir kongre ve kültür merkezi ile genişletildi.


Halk Bankası Binası– 123 metre
Ankara’da 2000 yılında hizmete giren Halk Bankası Genel Müdürlüğü, MNG Holding’e bağlı Günal İnşaat tarafından yağıldı. 4 bloktan oluşan yapının 123 metre yüksekliğindeki ana bloğunun kat sayısı 35. Binanın dört bodrum katında arşiv, mutfak, depo, kazan dairesi, tesisat odaları, personel girişi, yemekhane, pastane ve sergi alanı var. Zemin, 1, 2 ve 3’üncü katlar ise yönetim katları. Proje Ankara’da Eskişehir yolu üzerinde yapıldı.

Tat Towers – 143 metre
Salih Tatlıcı’ya ait Zincirlikuyu’daki Tat Towers’ın inşaatına 1988’de başlandı. 1999’da inşaatı duran Tat Towers, Tepe İnşaat proje yönetiminde bu yıl açılacak. Yerin üzerinde 30 kat, yerin altında 8 kat, 2 mekanik ve zemin kat olmak üzere toplam 41 kattan oluşan ve 143 metre yüksekliğindeki Tat Towers’da 56 ofis bulunuyor. Tat Towers’ın, kapalı alan inşaatı 141 bin metrekare.

Saphire – 261 metre
Kiler Holding’in Levent’teki rezidans ve alışveriş merkezinden oluşan Sapphire binası 261 metre yüksekliğe sahip olacak. Sapphire’nin 2009 yılında bitmesi planlanıyor. 11 bin metrekare arsa üzerinde 64 kat olarak tasarlanan İstanbul Sapphire'in 150 bin metrekare inşaat alanına var. Projede bir alışveriş merkezinin yanı sıra 174 rezidans daire yer alacak. 163 metre yükseklikte 1100 metrekarelik bir golf sahası bulunacak olan binada, 30 metre yükseklikte bir yüzme havuzu ve spor kompleksi yapılacak. Binanın en üst katında yapılacak olan seyir terası ise tüm İstanbullulara açık olacak. Kiler grubuna bağlı Biscon Yapı'nın Levent'te inşa ettiği İstanbul Sapphire arsa hariç 200 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleşiyor. Rezidans daireler ve bir alışveriş merkezinden oluşan İstanbul Sapphire'in Türkiye’nin ilk çevre dostu gökdeleni olacak. Murat Tabanlıoğlu tarafından projesi çizilen Saphire, tamamlandığında 181.2 metre yüksekliğe sahip İş Kuleleri'nin Türkiye'nin en yüksek binası unvanını elinden alacak.


Diamond of İstanbul – 200 metre
Hattat Grubu’nun İstanbul Maslak’ta 12 bin metrekare alan üzerinde yapımı devam eden Diamond of İstanbul’un, 2009 sonu ya da 2010 yılının başında faaliyete geçmesi bekleniyor. Türkiye'nin ilk yüksek çelik konstrüksiyonlu binası olacak Diamond of İstanbul'un 160 milyon dolara mal olması planlanıyor. 50 katlı ve 200 metre yüksekliğinde olması beklenen binada 308 odalı otel, 200 dükkanlı alışveriş merkezi, otopark, kongre ve sağlık merkezi, konut ve restoranlar olacak.


Kempinski Astoria – 125 metre
Lüks otel zinciri Kempinski ile ASTAŞ tarafından yapılan Kempinski Astoria her biri 125 metre yüksekliğinde 27 katlı iki akıllı kuleden oluşuyor. Kulelerde en küçüğü 80 metrekare, en büyüğü 300 metrekare kullanım alanına sahip 168 lüks konut ve 40 ofis, 30 hızlı asansör, 20 yürüyen merdiven bandı, bin araçlık otopark ve çarşı yer alıyor. İstanbul Mecidiyeköy Esentepe'de yapılan ve kısa süre içinde açılacak olan Kempinski Astoria arsa bedeli dahil yaklaşık 100 milyon dolara mal oldu. Residence ve ofislerin işletmeciliği Kempinski tarafından yürütülecek akıllı kulelerde 24 saat lüks oda servisi hizmeti verilecek. Binalar 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor.

Dubai Towers – 300 metre
46 bin metrekarelik İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Garajı arazisinin satışı ihalesini 705 milyon dolar artı KDV ile kazanan Şeyh Maktum’un şirketi Sama Dubai, şu anda yargı sürece devam eden arazide daha önce açıkladığı 300 metre yüksekliğindeki Dubai Towers’ı yapmayı planlıyor. Projenin değeri 500 milyon dolar.

Landmarkk Towers – 250 metre

İstanbul Levent’teki Renault arazisini alan Kazak gayrimenkul ve yatırım şirketi Landmarkk’ın bölgede 350 milyon dolarlık bir yatırım yapacağı belirtiliyor. Projenin, iki adet 250 metrelik towers ile iki dev kulenin arasında yer alan bir atrium’dan oluşması planlanıyor. Projede yer alacak dev kulelerin ilk 15 katları otel olarak kullanılacak. 15’inci kattan sonrası rezidanslara ayrılacak.

Garden Tower – 150 metre
Uzanların Esentepe'deki arazisini TMSF'den alan Torunlar Şirketler Grubu burada Garden Tower adı bir plaza yapacağını açıkladı. 112 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Garden Tower, elips şeklinde yapılacak. Yer altında 8, yer üstünde 45 kattan oluşacak binanın içinde rezidans, otel ve temalı alışveriş merkezi yer alacak. 13'üncü kattaki bahçede fitness salonu, kafe, havuz, en üst katta da gökyüzü barı olacak binanın yüksekliğinin ise 150 metrenin üzerinde olması bekleniyor.

Mortgage’zede Bear Stearns’in CEO’su gidiyor

Etiketler: | 0 yorum

ABD’de yaşanan mortgage krizinin artçı dalgaları, dünya finans piyasaının önde gelen isimlerinden birini daha götürdü.

Wall Street Journal’da yer alan habere göre, yaşanan mortgage krizinden ağır bir darbe alan Bear Stearns CEO’su James Cayne, hissedarların baskısı ile görevi bırakıyor. 73 yaşındaki Cayne, yerini 57 yaşındaki Bear Stearns Başkanı Alan Schwartz’a bıraktı. 1969 yılında katıldığı Bear Stearn’de 1993 yılında CEO ve Başkan olan Cayne bundan sonra sadece yönetim yetkisi bulunmayan Başkan titrini taşıyacak. ABD’nin en büyük finans kurumları arasında yer alan Bear Stearns hisseleri geçen yıl yüzde 53 değer kaybetmiş, ayrıca kurum yaşanan krizle birlikte iki fonunu kapatmak zorunda kalmıştı. Cayne’ın istifası, Bear Stearns’de yaşanan ilk üst düzey istifa değil. Geçtiğimiz aylarda krizin ardından yazılan zararlar, kurumun iki numaralı ismi Warren Spector’u da koltuğundan etmişti. 1983 yılında Bear Stearns’a giren Spector, geçen yıllar içerisinde kariyer basamaklarını teker teker tırmanarak zirveye çok yaklaşmıştı.

Kaynak: Hürriyet

Paulson: "Mortgage krizinde önlemler hazır"

Etiketler: | 0 yorum

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, George W. Bush yönetiminin konut kredileri sorununun etkilerini atlatmaya çalışan ABD ekonomisine destek olma planları yaptığını ancak bunu aceleye getirmeyeceğini söyledi.

Paulson, New York'ta yapacağı bir konuşma için hazırladığı metinde, "En önemli hedefimiz reel ekonomi üzerindeki etkiyi en aza indirmektir" dedi.

Hazine Bakanlığı, Paulson'un yapacağı konuşma metninden bazı bölümleri önceden basına dağıttı.

Başkan Bush'un 28 Ocak'ta yapacağı "Birliğin Durumu" adlı yıllık genel durum konuşmasında, bir ekonomik canlandırma paketini açıklaması bekleniyor.

Bankaların ve mortgage kurumlarının büyük kolaylıklarla kredi verdikleri yılların ardından, konut satışlarının ve fiyatlarının düştüğü ABD konut sektöründe bir düzeltmenin "kaçınılmaz ve gerekli" olduğunu söyleyen Paulson, "Mevcut durumu inceleyerek doğru politikayı belirlemek, bu politikayı erken açıklamaktan daha önemlidir" dedi.

Konuşma metninde, "Şunu belirtmeliyim ki son birkaç yılda yapılan aşırılıkları telafi edecek tek bir politika ya da önlem yoktur" diyen Paulson, yetkililerin ülkenin karşı karşıya olduğu risklerin bilincinde olduklarını ve konut sektöründeki düzeltme yapılana kadar ekonomiyi mümkün olduğu kadar güçlü tutmaya çalışacaklarını" belirtti.

Paulson, yatırımcıların ABD piyasalarına ilişkin endişelerinin sürdüğünü ve ekonominin konut piyasasından kaynaklanan krizi atlatmasından önce ekonomide büyümenin daha fazla yavaşlayacağına dair işaretler görüldüğünü söyledi.

Paulson, piyasaların tekrar güven kazanmasının zaman alacağını belirterek, "Önümüzdeki haftalarda ve aylarda büyümenin daha da yavaşlayacağını göreceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: CNN Türk

Doğan'a mortgage izni

Etiketler: | 0 yorum

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş, iştirakinin "DD Konut Finansman A.Ş" unvanlı finansman şirketine dönüştürülmesi amacıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na (BDDK) yapılan başvurunun onaylandığını açıkladı.

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş'den borsaya gönderilen açıklamada şöyle denildi: "İpoteğe dayalı konut finansmanı alanında faaliyette bulunmak amacıyla kurulan ve sermayesine yüzde 23.5 oranında iştirak ettiğimiz 'Gayrimenkul Geliştirme ve Pazarlama Hizmetleri Ticaret A.Ş'nin, 'DD Konut Finansman A.Ş' unvanlı bir finansman şirketine dönüştürülmesi amacıyla BDDK'ya yapmış olduğu başvurunun onay yazısı 4 Ocak 2008 tarihinde iştirakimize tebliğ edildi."

Kaynak: Radikal

Konut satışını mortgage yavaşlattı

Etiketler: | 0 yorum

Yapı-Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol, 2007 yılında konut satışlarında artışın başta fiyatlar olmak üzere mortgage sistemi nedeniyle düştüğünü açıkladı. Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından, Türk yapı sektörüne ilişkin hazırlanan "Türk Yapı Sektörü Raporu 2007" yayımlandı.
Rapor, sektörün 2007 yılındaki görünümünü ekonomik ve istatistiksel verilerin yanı sıra kapsamlı bilgiler, araştırma sonuçları ve uzman görüşleriyle ayrıntılı olarak sunuyor. Raporu değerlendiren Yapı-Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol, sektörün sorunlarını; yerleşme ve yapılaşmada bilimsel planlama yokluğu, yanlış yapılaşma, kaçak yapılaşma, mevcut çürük yapı stoku, doğru işlerlik kazanamayan kamu ihale düzeni, bozuk müteahhitlik sistemi, meslek adamlarının ve yardımcı kadroların yetersiz eğitimi, yapı ve malzeme üretiminde kayıt dışılık ve haksız rekabet olarak sıraladı. Türkiye'de yatırımlar içinde konutun çok önemli bir yeri bulunduğunu ve konut yatırımlarının sektörün gidişini belirlediğini dile getiren Hasol, "2006'da doludizgin bir konut yapım süreci izlemiştik. Bu tırmanış 2007'de de üretimde sürüp gitti. Ancak 2007'de satışlar 2006'daki yüksek tırmanış grafiğinin gerisinde kaldı. Konut alımının tasarruf amaçlı bir yatırım olarak benimsendiği biliniyor. Öteki tasarruf araçlarının çok verimli olmadığı 2007 yılında konut satışlarında artış beklenirdi; ancak fiyatlardaki artışın satın alma eğilimlerini frenlediği düşünülebilir. Bu yavaşlamada, rayına oturtulamayan konut kredi düzeninin ve tutulu satış (mortgage) sisteminin de payı vardır" değerlendirmesinde bulundu.

Güneş: İnşaatta canlılık sürer

2007 yılının üç aşağı beş yukarı ortaya çıktığını, artık 2008'e bakmak gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Hurşit Güneş, 2008 yılının öngörülebilirliğini ortadan kaldırabilecek üç risk bulunduğuna işaret ederek, bunları 'siyasi, ekonomik ve dış dünya' olarak sıraladı. Güneş, "Dünyada ciddi bir küresel dalgalanma olursa (ki bu risk konut kesiminde var) Türkiye bundan misliyle etkilenecek, inşaat sektörü de bundan nasibini alacaktır. Biz yine de 2008 yılında inşaat sektörünün olumlu geçeceğini öngörüyoruz. Kuşkusuz, bir yavaşlama olacak. Ancak inşaatla sürekli ekonominin sürdürülebilir biçimde büyümesi de pek olanaklı değil" dedi.

Turan: Yurtdışında tesis kuruyor

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Orhan Turan da Türk yapı sektörünün rekabet edebilen, ihracata katkı sağlayan, yüksek katma değer yaratan bir sektör olduğunu vurgulayarak, "Sektör yeni ürünlere, AR-GE'ye, kaliteye, katma değeri daha da yüksek faaliyete giderek daha da fazla önem veriyorlar. İstihdama katkı giderek artıyor. İnşaat malzemesi sanayicileri daha fazla global marka yaratmak hedefi peşinde koşuyorlar. Bu alanda çaba sarfediliyor. Artık yalnızca yurtiçinde değil, yurtdışında nerede gerekiyorsa orada üretim tesisleri kuruluyor" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Fortis’den 11 farklı mortgage

Etiketler: | 0 yorum


Fortis, konut sahibi olmak isteyenler için farklı seçeneklerin yer aldığı 11 farklı mortgage ürününü piyasa sundu. Kiradan kurtulmak amacıyla konut almayı planlayanlar, yatırım yapmak isteyenler, kira geliri elde etmeyi düşünenler, Fortis’in avantajlı mortgage ürünleri arasından kendilerine en uygun olanı seçebilme şansına sahip olacaklar..

Konut almayı planlayanlar, Fortis’in İndirimli Mortgage, Al-Kirala Mortgage, Evini Değiştir Mortgage, İnşaat Halinde Olana Mortgage, Kazandıran Mortgage, İlk Ev İçin Mortgage, Yeni Mezunlar İçin Mortgage, Rezerv Mortgage, Zaten Ev Sahibi Olana Mortgage, Yeniden Finansman Mortgage ve Projeye Mortgage ürünlerinden kendisine uygun olanı seçebilecek.

555 konuta 22 bin başvuru

Etiketler: | 0 yorum


TOKİ ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle dar gelirlilere yönelik yaptırılacak 85 metrekarelik 555 konut için başvuru sayısının 22 bine yaklaştığı bildirildi

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi’nde yaptırılacak 555 konut için 2 Ocak’ta başlayan başvurular yoğun ilgi görüyor. İnternetten başvuru yaptıktan sonra gerekli evrakla Konya Büyükşehir Belediyesi önünde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, 85 metrekarelik konuttan alabilmek için eksi 2 dereceye varan soğuğa aldırmadan saatlerce sıra bekliyor.

Belediye yetkilileri, 2 Ocak’tan bugüne kadar internet ve doğrudan yapılan başvurularda rakamın 22 bine yaklaştığını belirterek, sayının başvurunun sona ereceği 18 Ocak tarihine kadar 30 bine ulaşmasını beklediklerini söylediler. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 640 konutun yapılacağını bu konutlardan ilk etapta 555’inin satışa çıkarıldığını bildirdi.


Konutların bu yıl içinde teslim edilmesinin planlandığını dile getiren Akyürek, "Bu konutlar, dar gelirliler ile şehit aileleri, maluller, dul ve yetimlere yönelik olacak. Bu konuda vatandaşların duyarlı hareket etmelerini istiyoruz" dedi. 85 metrekare, 2 oda 2 salon şeklindeki konutlar için 4 bin YTL peşinat yatıran vatandaş, konut çıkması durumunda 180 ay vadeyle 259 YTL’den başlayan taksitlerle ödeme yapabilecek.

Emlakçıların gözü Türkiye'de

Etiketler: | 0 yorum

Türkiye'deki emlak sektörü dünya devlerinin de dikkatini çekti...

İngiliz The Observer gazetesi, 17 bin kadar İngilizin Türkiye’de emlak satın aldığı tahminlerine işaret ederken "Türkiye’nin yabancı emlak alıcılarını çekmekte başarılı olduğu"nu yazdı. Gazete, şimdiye kadar ucuz emlak olanakları ile dikkat çeken Türkiye’de artık yüksek gelir grubuna yönelik bazı fırsatların olduğunu da kaydetti.

TÜRKİYE’nin yabancı emlak alıcılarını çekmekte başarılı olduğu bildirildi. The Observer gazetesi, 17 bin kadar İngiliz’in Türkiye’de emlak satın aldığı tahminlerine işaret ederken "Türkiye’nin yabancı emlak alıcılarını çekmekte başarılı olduğu"nu yazdı. Gazete, şimdiye kadar ucuz emlak olanakları ile dikkat çeken Türkiye’de artık yüksek gelir grubuna da yönelik bazı fırsatların da olduğunu kaydetti.Pazar günleri İngiltere’de yayınlanan The Observer gazetesi, Türkiye’nin yabancı emlak alıcıları için sağladığı olanakları değerlendirdiği haberinde Bodrum yarımadasındaki emlağın şimdiye kadar düşük fiyatları ile alıcıları çektiğini belirterek "Ancak artık üst düzey gelir grubundaki alıcılar için de bir şeyler var" ifadesini kullandı.

YARATICILIKTAN YOKSUN:

Türkiye’nin yabancı emlak alıcıları çekmekte başarılı olduğunu belirten gazete, "Türkiye’de (emlak) almak için birçok iyi nedeni var - ve 17 bin kadar İngiliz’in mülk aldığı tahmin ediliyor -, ancak ülkenin yeni binalar konusundaki yaratıcılıktan oldukça yoksun yaklaşımı, bu nedenlerden birinin, çağdaş mimariyi önemseme olmayacağını gösteriyor" yorumunu yaptı. Buna karşın, Türkiye’de Nisan’dan Kasım ortasına kadar güneşli günler yaşandığına, sahillerin nefes kesici olduğuna, Doğu ve Batı kültürlerinin buluştuğuna dikkat çeken gazete, Türkiye’deki emlak piyasasının hala "çocukluk" çağında olmasına ve yabancılara yönelik mortgage kredilerinin ancak son iki yılda sağlanmasına rağmen, "Ülkenin büyük bir yatırım potansiyeli olduğu belirtiliyor ve İspanyol piyasasının 70’li yıllarda izlediği rotaya benzer bir eğilim göstereceğine inanıyorlar. Emlak piyasalarının son 12 ayda yüzde 15 ile 20 arasında yükseldiği tahmin ediliyor" diye yazdı.

Kaynak : Hürriyet

Kiracılara müjdeli haber!

Etiketler: | 0 yorum


Kiracılar hukuk reformu ile 2008 yıolında rahat bir nefes alacak..

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 2008'de hukuk reformu alanında güçlü adımların atılacağını belirterek, Borçlar Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle tüketicinin korunacağını söyledi.

Borçlar Kanunu'nun yeniden düzenlendiğini ve Meclis'e sevkedildiğini belirten Şahin, kanunun, özellikle bankalarla yapılan kredi kartları sözleşmeleri, taksitle satış sözleşmeleri, sigorta sözleşmeleri ve her türlü abonelik sözleşmelerinde tüketicinin korunmasına yönelik hükümler getirdiğini kaydetti.

Şahin, kanunla gelecek bazı yeni düzenlemeleri şöyle anlattı:

Depozito sınırı

Yıllık kira artış oranı, enflasyon kadar, yani yıllık üretici fiyat endeksi oranında olabilecek.

Bir kira yılı içinde, kira bir defa ödenmediğinde kalan diğer ayların kirasının peşin ödenmesi zorunluluğu kaldırılacak.

Kiracının vereceği depozito, 3 aylık kira bedelini geçemeyecek.

Elektronik imza da, el yazısıyla atılan ıslak imzayla aynı hukuki sonuçları doğuracak.

Eşlerden biri, ancak diğerinin yazılı rızasıyla kefil olabilecek. Kefilin sorumlu tutulacağı miktar, kefil tarafından belirlenecek.

259 YTL taksitle ev sahibi olun

Etiketler: | 0 yorum


TOKİ yine büyük bir kampanyaya imzasını attı.

TOKİ ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle dar gelirlilere yönelik yaptırılacak 85 metrekarelik 555 konut için başvuru sayısının 22 bine yaklaştığı bildirildi.

Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'nde yaptırılacak 555 konut için 2 Ocakta başlayan başvurular yoğun ilgi görüyor. İnternetten başvuru yaptıktan sonra gerekli evrakla Konya Büyükşehir Belediyesi önünde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, 85 metrekarelik konuttan alabilmek için eksi 2 dereceye varan soğuğa aldırmadan saatlerce sıra bekliyor.

Belediye yetkilileri, 2 Ocaktan bugüne kadar (8 Ocak öğleye kadar) internet ve doğrudan yapılan başvurularda rakamın 22 bine yaklaştığını belirterek, sayının başvurunun sona ereceği 18 Ocak tarihine kadar 30 bine ulaşmasını beklediklerini söylediler.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 640 konutun yapılacağını bu konutlardan ilk etapta 555'inin satışa çıkarıldığını bildirdi. Konutların bu yıl içinde teslim edilmesinin planlandığını dile getiren Akyürek,

''Bu konutlar, dar gelirliler ile şehit aileleri, maluller, dul ve yetimlere yönelik olacak. Bu konuda vatandaşların duyarlı hareket etmelerini istiyoruz'' dedi.

259 YTL TAKSİT

85 metrekare, 2 oda 2 salon şeklinde konutlar için 4 bin YTL peşinat yatıran vatandaş, konut çıkması durumunda 180 ay vadeyle 259 YTL'den başlayan taksitlerle ödeme yapabilecek.