Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Sigorta bilinci konutla yaygınlaşacak

Etiketler: |


Sigorta şirketleri, sigorta yaptırmaya yönelik toplumsal bilincin artması için yeni çalışmalar başlattı.

Bu doğrultuda önceliği konut sigortalarına veren şirketler, 2008 yılının ikinci çeyreğinde bu alanda iddialı bir çıkış hedeflediklerine dikkat çekiyor..

Özellikle, su baskını, yangın ya da hırsızlık gibi en beklenmedik anlarda insanların başına gelen ve artık herkesin hayatının parçası olan olumsuzluklar karşısında alınabilecek çok küçük önlemlerin, ne kadar büyük geri dönüşler sağlayabileceği konusunda halen çok ciddi bir bilgi boşluğu bulunduğuna dikkat çeken sigortacılar, "Konut sigortası lüks değil, artık bir gereklilik" görüşünü savunuyor. Konut sigortasıyla ilgili yaptıkları araştırmalarda "pahalılık endişesi" algısının yaygın olduğunun ortaya çıktığını ifade eden sigortacılar, pahalı ya da ucuz poliçeyi değil, doğru fiyatlandırılmış poliçeyi müşterilerin ilgisine sunduklarını söylüyor. Sigortacılar, "Örnek bir sigorta poliçesine bakıldığında primlerin düşünüldüğü kadar yüksek olmadığı görülüyor. Söz gelimi İstanbul Kadıköy’de, 1’nci derece deprem bölgesinde yer alan 150 metrekare bir evin, 75 bin YTL’si bina olmak üzere, toplam 82 bin 500 YTL sigorta bedeli ile sigortalanması durumunda, ödenmesi gereken yıllık sigorta primi net 82 YTL 9 Ykr’a karşılık geliyor" dediler.

Sigortalıların aldıkları hizmetin detaylarını iyi öğrenmelerinin gerekliliğine de dikkat çeken yetkililer, poliçelerin ihtiyaçlara uygun bir şekilde düzenlenmesi ve sigortalının poliçenin içeriğini iyi bilmesinin çok önemli olduğunu vurguluyorlar.

hurriyetemlak.com

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: