Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Bayram Bereketini Gayrimenkulede Yansitti

Etiketler: | 0 yorum


Fiyatlarda bayrama özel indirimler görülmemekle birlikte satışları artırmaya çalışan sektör uygun koşullar sunuyor. Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, sürdürdükleri üç projede de faiz ve vadeye yönelik kampanya yapıldığını belirtti.

Bahçeşehir Uphill Court’ta ilk taksiti 6 ay sonra ödemeli 240 ay vadeli satış yapıldığına dikkat çeken Umut Durbakayım, sektörün ve ekonominin geleceğine güven olduğu için bu kadar uzun vadeye yapıldığını söyledi. Aynı şekilde Kartal’daki Uplife Park ve Uprise Elite projelerinde de 180 ay vade yapıldığını hatırlatan Durbakayım, en düşük vadedeki faiz oranın yüzde 0.74 olduğuna dikkat çekti.

AĞAOĞLU’NDAN BAYRAM MÜJDESİ

Ağaoğlu, bayram öncesinde Ataşehir My World projesinin ikinci etabı olan, dünyanın en büyük rezidansı Andromeda’nın anahtar teslimlerine başladı. Birbirine bağlı 4 kuleden oluşan, 33 katlı, tek girişe sahip Andromeda’da anahtarlar 27 Ekim’e teslim ediliyor. Rezidansta 102 adet tek tip 2+1, 888 adet 4 tip 1+1 toplam 990 daire yer alıyor.

MAHALLE’DE SON FIRSATLAR

Sur Yapı, Çekmeköy’deki Mahalle İstanbul’da 62 metrekare 1+1 daireleri 162 bin YTL’den satıyor. 2009’a kadar peşinat alınmayan projede 5+1 olarak satışa sunulan 230 metrekarelik daireler ise 475 bin YTL’den satılıyor.

82 BİN YTL’YE STÜDYO

Dumankaya’nın Kartal’daki Minimal projesinde yüzde 10 peşinatla satılan konutlar, stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 seçeneklerinden oluşuyor. Fiyatlar 82 binden başlıyor.

TELESKOPLU SİTE 2009’DA TESLİM

Haramidere’deki Regnum Astrum Towers’ta 1+1 konutlar için 120 aya

Beklenen an geldi Emlak dünyasinin buyuk bulusmasi

Etiketler: | 0 yorum


13-15 Ekim 2008 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek 14’üncü Uluslararası CEREAN Yıllık Konferansı’na yerli ve yabancı çok sayıda kişi katılacak. Konferansta emlak piyasasında yaşanan sıkıntılar da tartışılacak

Uluslararası 14’üncü CEREAN Yıllık Konferansı, 13-15 Ekim 2008 tarihleri arasında İstanbul The Marmara Otel’de gerçekleştirilecek. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası tarafından gerçekleştirilecek konferansa Türkiye ilk kez ev sahipliği yapacak.

CEREAN Türkiye Başkanı ve İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, 2007 yılında Romanya’da düzenlenen son konferansta Litvanya ile yarıştıklarını belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı tanıtım dosyasının da etkisiyle bu konferansı Türkiye’de yapma hakkını kazandık. Gelişen gayrimenkul pazarımızın da bu etkinliği gerçekleştirmemizde büyük etki” dedi.

Konferansın uluslararası arenada gayrimenkul sektörünün bir buluşma noktası olacağını ifade eden Sabri Ateş, organizasyonun Türk gayrimenkul piyasasının gelişimine olumlu bir etkisinin olacağını söyledi. Ateş, yerli ve yabancı gayrimenkul uzmanlarının yanı sıra, yatırımcıların da konferansa büyük ilgi gösterdiğini anlatarak, gayrimenkul sektörünün değişik alanlarında konferansa yaklaşık bin katılımcı beklediklerini belirtti.

Konferansın, Türkiye’deki gayrimenkul projelerinin yurtdışında pazarlanmasında kurulacak bağlantılar açısından önem taşıdığının altını çizen Ateş, “Konut, ofis ve alışveriş merkezi gibi alanlarda Türkiye’deki birçok proje yabancı yatırımcılara açılacak. Bu kapsamda Türkiye’deki projelerle bağlantı kurmak isteyen bazı yabancı firmalar da ilk kez konferans dolayısıyla Türkiye’ye gelecek” diye konuştu.

Sorunlar dile getirilecek

Konferansın uluslararası boyutunun olması nedeniyle Türkiye’den en yüksek seviyede katılımın büyük önem taşıdığına vurgu yapan Sabri Ateş, “Bu konferansa hükümet ve yerel yönetimler bazında katılımların olması hem Türkiye’nin iyi temsil edilmesi hem de emlak piyasasında yaşanan sorunların yetkili mercilere ilk ağızdan iletilmesi bakımından önemli” dedi. Ateş, konferansta gayrimenkulle ilgili vergiler, yabancıya mülk satışı ve emlakçılıkla ilgili yasal düzenlemelerde yaşanan sıkıntıların dile getirileceğini ve çözüm önerilerinin sunulacağını ifade etti.

CEREAN genel kurulu yapılacak

Konferans bünyesinde 13 üye ülkesi bulunan Merkez Avrupa Emlak Birlikleri Ağı -

CEREAN’ın genel kurulunun da yapılacağını aktaran Ateş, emlakçılıkla ilgili uluslararası tek bir yasal düzenlemenin uygulamasıyla ilgili çalışma yapılacağını kaydetti. Ateş, şunları söyledi:

“Emlakçılıkla ilgili halen yasan bir düzenlememiz bulunmuyor. Birliğe üye ülkelerin tek bir yasal düzenlemeye tabi olamsıyla ilgili çalışmalar yapacağız. Ayrıca konferansta, CEREAN'ın bünyesindeki Merkez Avrupa, Balkan ve Doğu Bloğu ülkelerinin yanı sıra Amerika ve Fransa'dan da kalabalık bir grup yatırımcıyı ağırlayacağız. Amerika'dan özellikle İstanbul gayrimenkul piyasasını araştırmak için gelecek 80 kadar yabancı katılımcının yanı sıra, Fransa'dan da 40 kişilik bir grup yatırım fırsatlarını araştırmak üzere ülkemize gelecekler.”

Sabri Ateş, ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur’un da destekleriyle düzenlenen konferans ile ilgili detaylı bilgiye www.cerean2008.com adresinden ulaşılabildiğini söyledi.

Gayrimenkul sektörünün duayenleri katılıyor

CEREAN Başkanı Dan Negulescu ile CEREAN Türkiye Başkanı ve İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş’in katılacağı konferansta; ULI Avrupa Başkanı Bill Kistler, ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, Uluslararası Emlak Kuruluşu Başkanı Norm Flynn, Gazi Üniversitesi Maliye Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, İstanbul Mortgage Finansman A.Ş. CEO’su Bahadır Teker, Soyak Holding CEO Vekili Emre Çamlıbel ve KREA Başkanı Hakan Kodal gibi gayrimenkul sektörünün önde gelen yerli ve yabancı temsilcileri de yer alacak.

‘Emlak yatırımında küreselleşme ve Türkiye’deki yeni fırsatlar’ başlığı altında düzenlenecek konferansta ‘Türkiye konut sektörünün bugünü ve geleceği’ başlıklı özel sunumla birlikte şu oturumlar yapılacak:

“Gayrimenkul yatırım sektöründe küreselleşme, Türk konut finansmanı sistemindeki gelişmeler, Uluslararası gayrimenkul pazarına bakış, Kentlerin markalaşmasında tasarımın önemi, Ekolojik sürdürülebilir çözüm: Yeşil binalar, Türk gayrimenkul yasaları ve vergi sistemi yabancı yatırımcıyı Türkiye’de nasıl korur?, Emlak sektöründe standardizasyon.”

Istanbul'un kanatlarinin altindan adalar manzarali site

Etiketler: | 0 yorum


Kartal Soğanlık'ta inşa edilen Üstünevler'de daire fiyatları 215 bin ile 420 bin YTL arasında değişiyor. Marmara Denizi ve Adalar manzarasıyla dikkat çeken sitenin 2009 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor

İz Yapı Group'un Kartal Soğanlık'ta inşa ettiği Üstünevler sitesinde 105 metrekarelik 2+1 daireler 215 bin ile 250 bin YTL, 146 metrekarelik 3+1 daireler 305 bin ile 350 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 170 metrekarelik 4+1 dairelerin fiyatları ise 350 bin YTL'den başlıyor, 420 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Kat irtifakı kasım ayında kurulacak olan sitenin 2009 yılı sonunda teslim edilmesi planlanıyor. Siteden ev almak isteyenlere yüzde 50 peşin ödemek şartıyla 15 ay vade farksız taksit imkanı sağlanıyor.

11 bin metrekare arsa üzerinde 4 blokta toplam 126 daireden oluşan site, muhteşem Marmara Denizi ve adalar manzarasıyla dikkat çekiyor. Sosyal tesisleri içinde açık yüzme havuzu, fitness salonu, çocuk parkı ile basketbol ve voleybol sahalarına yer verilen sitenin otopark sorunu ise kapalı otoparklarla çözülüyor.

E5 karayoluna 3, Tem otoyoluna 1, bölgede yapılan yeni metro istasyonuna ise 3 kilometre mesafede yer alan Üstünevler, Kartal sahiline 6, Kadıköy'e 12, Real ve Praktiker mağazalarına ise 1 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Fiyat listesi

Konut tipi Büyüklüğü (Metrekare) Fiyatı (YTL)
2+1 105 215 bin - 250 bin
3+1 146 305 bin - 350 bin
4+1 170 350 bin - 420 bin

Site özellikleri

- Yüzme havuzu.

- Fitness salonu.

- Çocuk parkı.

- Basketbol ve voleybol sahası.

- Kapalı otopark.

Daire özellikleri

- Doğalgazlı kombi sistemi ve kombi.

- Salonlarda klima altyapısı.

- Laminant mutfak dolapları.

- Laminant banyo dolapları ve hilton lavabo.

- Çelik dış kapılar.

- Ahşap görünümlü monoblok iç kapılar.

- Çift camlı PVC doğramalar.

Bina özellikleri

- Çift asansör.

- Su deposu ve hidrofor.

- ADSL altyapısı ve uydu yayın sistemi.

İnşaat teknikleri

- Radye temel.

- C30 hazır beton.

- Dış cephelerde mantolama.

- Temelde ve çatıda ısı ve su yalıtımı.

Yapımcının künyesi

Yapımcı firma: İz Yapı Group

Sahibi: Ahmet Çetinkaya, Abdülrezzak Aydoğan, Ahmet Gömeç, İnanç kabadayı.

Kuruluş Yılı: 2007

Tel: (0216) 671 07 02

TOKI den Evsizlere Bayram Müjdesi

Etiketler: | 0 yorum


TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Sayın Başbakanımızın talimatıyla yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. Evi olmayanları gerekirse sosyal fonlardan, vakıflardan, destek alarak ev sahibi yapmak için kafa yoruyoruz." açıklamasında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile son görüşmelerinden önemli kararlar çıktığı bilgisini veren Bayraktar, Başbakanın "Ucuz ve küçük konutlara yönelin." talimatı verdiğini söyledi. Türk insanının küçük evlere talep göstermediğini, 2 oda bir salonu olan ve en küçük 85 metrekare evler istediğini Başbakan'a aktaran Bayraktar'a Erdoğan'ın cevabı, "Hayır biz evleri küçük yapalım çok ucuz satalım. Evi olmayanlar için gerekirse sosyal fonlardan, vakıflardan destek alarak ev sahibi yapalım. Bunun için kafa yoralım." şeklinde olmuş.

Dünya piyasaları küresel krizle çalkalanırken konut sektörü büyük bir durgunluk yaşıyor. Mortgage sistemini kullanan ülkelerde bankaların kredi kullandıramayışı ev alımlarını durdurdu. Ancak Türkiye ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle TOKİ modeli sayesinde krizden şu ana kadar derinden etkilenmedi. Gözlerin çevrildiği TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, konuyla ilgili olarak CİHAN'a yaptığı değerlendirmede, ABD'deki ipotekli konut finansmanı sıkıntılarından kaynaklanan küresel krizin, konut üretim ve satışlarını etkilemediğini kaydetti. Gerekçe olarak da ev satışlarını faizsiz yapmalarını gösterdi. Bu yıl 330 bin ev yapan İdare, bunların 285 binini sattı. Bu anlamda Başbakan Erdoğan'ın övgüsünü alan Başkan Bayraktar, krizin dünya geneli ve Türkiye'de etkisini göstereceği kadar gösterdiği görüşünde. Mortgage sisteminin hakim olduğu ABD'de büyük bir çöküş yaşandığını ifade eden Bayraktar, "Mortgage modeli kullanılan ülkelerde konutlar değerinin çok üzerinde satıldı. 100 bin dolar olan ev 200 bin dolar dendi. Şu anda patlayan, o." diye konuştu.

Türkiye'de benzer sistem uygulanmak üzere 2005-2006'da Meclis'te kanun çıkarıldığını hatırlatan Bayraktar, faizlerin yüksek seyretmesi ve yükselmesiyle bu yolla ev sahibi olma anlayışının oluşamadığını aktardı. "Ancak TOKİ'nin yaptığı sistem biraz daha farklı. Bu tamamen sosyal devlet olmanın gereği, şevkat kollarının vatandaşa gerilmesi sistemi." sözleriyle mortgage sisteminden farkı anlatan Bayraktar'a göre, kendi modellerinin faize dayalı olmaması krizi hafif atlatmalarında büyük etkiye sahip.

ÜFE ve TÜFE'ye dayalı olarak sadece yıllık enflasyonu 6 ayda bir vatandaşın satın aldığı konutların kalan borcunun üzerine eklediklerini hatırlatan Bayraktar, 10-15 yıla kadar vade verdiklerini bu sistemde hiçbir aksama yaşanmadığını dile getirdi. İdare, şimdiye kadar 328 bin 78 konut, 409 okul, 415 spor salonu, 35 kütüphane, 319 ticaret merkezi, 256 cami, 31 hastane, 72 sağlık ocağı, 13 yurt ve pansiyon, 12 sevgi evi, 10 engelsiz yaşam merkezi inşa etti. Buralarda toplam 800 bin kişilik istihdam sağlandı.

SATTIĞIMIZ EVLERDEN GERİ DÖNEN BİNDE 2 BİLE DEĞİL

TOKİ modelini, 'insancıl ve ayağı yere basan bir sistem' şeklinde tanımlayan Bayraktar, "Konutların değeri zaten maliyeti. Eğer bir konutun maliyeti 60 bin YTL ise çoğu yerde yaptıklarımız böyle. Alt gelir grubuna yönelik konutlarında kar sıfır. Hatta birçok şehirde modern hayatın gerektirdiği okulları, alışveriş merkezlerini camisini sağlık ocaklarını yapıyoruz. Bunları konutların bedellerine eklemiyoruz." şeklinde konuştu. İstanbul, Ankara ve İzmir'de kampanyalar düzenleyeceklerini de aktaran Bayraktar, ekonomik durgunluk sebebiyle düşen ev fiyatlarının ilerleyen dönemlerde yeniden yükseleceği uyarısında bulundu.

Uzun vadeli ve kira öder gibi faize girmeden ev alan vatandaşın borcuna sadık olduğunun altını çizen Bayraktar, başarının sırrını bir de rakamlarla örneklendiriyor. Bu yıl satılan 285 bin konutta geri verenlerin sayısını yüzdelerle ifade edemediğini kaydeden Başkan, "Geri verilen ev binde 2'ler civarında değil. Çok sağlam gidiyoruz. TOKİ Japonların yaptığı kredilendirmede, Merkez Bankası seviyesinde not aldı. Bu, ayağını ne kadar sağlam yere bastığını, yüzünün vatandaşa dönük olduğunu, vatandaşın kazancına dönük olduğunu gösteren bir sonuçtur." dedi.

DÜNYAYA ÖRNEK MODEL OLDU

TOKİ'nin hem mortgage sistemini kullanan hem de üretimini yapan kuruluş olarak birçok ülkenin dikkatini çektiğini söyleyen Bayraktar, "Ukrayna, Cezayir, Tunus, Romanya, Suriye, Kazakistan, Moğolistan, Irak, İran'dan geliyorlar. Sizin sistemden ne kadar istifade edebiliriz diye soruyorlar." bilgisini verdi. Kaynak temini ve birlikte konut yapacak yabancı ortak arayışlarının sürdüğüne işaret eden Başkan, Cezayir'den üç kez heyet geldiğini kısa süre sonra ortaklığın netleşeceğini dile getirdi.

Ukrayna, Suriye ve Fas gibi ülkelerle de ortaklık görüşmelerinin devam ettiğinin altını çizen Bayraktar, "Bu konuda Maliye Bakanlığı ile ortaklaşa çalışıyoruz. Hem kaynak temini hem de tecrübelerine yönelik çalışmalar. Meksika ile de çalışmalarımız var." dedi. Endonezya ve Pakistan gibi ülkelerden de konut yapmak için talep geldiğini kaydeden Bayraktar, "Biz Türkiye'de çok açıldığımız için yurt dışına gidemiyoruz. Burada işimiz çok yoğun." ifadesini kullandı. TOKİ, Gürcistan'a gitme projesi için ise Başbakan'dan talimat bekliyor.

Yüzde 1,31 Faizle Daire

Etiketler: | 0 yorum


46 metrekare ile 136 metrekare arasında farklı büyüklükte 406 konuttan oluşan Orion Park’ta daire fiyatları 67 bin 95 YTL’den başlıyor. Ev-ofis ve ofis-mağaza konseptinde tasarlanan projede 120 aya kadar yüzde 1,31 faiz uygulanıyor.

Topkapı İnşaat tarafından İstanbul Esenyurt’ta yapılan Orion Park, 17 bin metrekare alan üzerinde 8 blokta 406 konut, 41 mağaza ve 17 ofisten oluşuyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde 46 metrekare ile 136 metrekare arasında değişik tipte konutlardan oluşan projede, ofislerin büyüklüğü 74 metrekare ile 161 metrekare arasında değişiyor. Projede ayrıca 111 ile 1000 metrekare arasında mağazalar bulunuyor.

Konut fiyatlarının 67 bin 925 YTL ile 163 bin YTL arasında farklılık gösterdiği Orion Park’ta ofis fiyatları 103 bin 600 YTL ile 251 bin YTL arasında değişiyor. Mağazalar ise 389 bin YTL ile 900 bin YTL’den satılıyor. Finansbank, Garanti Mortgage tarafından uygun faiz oranlarından kredilendirilen projede 12 aya kadar vade farksız taksit yapılırken, 120 aya kadar olan vadelerde yüzde 1,31 faiz uygulanıyor.

İnşaatına 2007 yılında başlanan ve 2 etapta halinde yapılacak projede ilk etabın Haziran 2009’da ikinci etabın da Haziran 2010’da tamamlanması planlanıyor. Ofis-ev ve ofis-mağaza konseptinde tasarlanan proje Esenyurt’ta Tem ve E5 otoyolları ile yeni yapılan Akkoza alışveriş merkezine çok yakın bir konumda bulunuyor.

SİTE ÖZELLİKLERİ

- 24 saat kameralı güvenlik.
- Kapalı otopark.
- Kapalı yüzme havuzu.
- Tenis kortu.
- Basketbol ve voleybol sahası.
- Doğal bitki serası.
- Çocuk parkı.
- Sauna.
- Fitnes center.
- Orion cafe.

İNŞAAT TEKNİKLERİ

- Deprem ve yangın yönetmeliğine uygun.
- Zemin etütleri yapılmış.
- C30 beton.
- ST III beton çeliği.
- Radye jeneral ve jet grout sistemi.

BİNA ÖZELLİKLERİ

- Temelde bohçalama yalıtım.
- Isı yalıtımlı cephe.
- Ortak alanlarda yangın söndürme sistemi.
- Katlarda yangın dolapları.
- Su deposu ve hidrofor.
- Deprem sensörlü asansör.
- Sesli gaz alarmı, gaz kaçak detektörü.
- Merkezi jeneratör.
- Blok girişlerinde sesli interkom sistemi.
- İnternet için tesisat sistemi.

DAİRE ÖZELLİKLERİ

- 1. sınıf PVC doğrama.
- Ahşap kaplamalı iç kapılar.
- Ahşap görünümlü çelik dış kapı.
- Duvarlar saten, tavanlar plastik boya.
- Islak zeminler 1. sınıf seramik.
- Yerler 1. sınıf laminat parke.
- Modüler laminat kaplamalı mutfak dolabı.
- Banyo dolabı.
- 1. sınıf vitrifiye ve armatürler.
- Kombi, panel radyatör.

REFERANSLARI
- Bodrum İncilipınar Evleri.
- Topkapı Ticaret Merkezi.
- Ihlamur Evleri.
- Şifasuyu Konakları.

YAPIMCININ KÜNYESİ

Yapımcı firma: Topkapı İnşaat.
Kuruluş yılı: 1978
Yön. Krl. Bşk: Kadir Çağlayan.
Tel: (0212) 699 33 03

Britney Ugursuz Diye Nitelendirdigi Evini Satiyor

Etiketler: | 0 yorum


Hayatını yenien toparlamaya başlayan pop müziğin çılgın prensesi Britney Spears Beverly Hills'teki evini satışa çıkardı.

Her ne kadar Spears, hayatının en kötü dönemini yaşarken bu evde oturduğu için yapıyı "Uğursuz" olarak nitelendirse de aslında durum pek öyle değil. İtalyan tarzı bu evi satın alacak kişi kendini çok şanslı hissedebilir.

Daha dışından göz atıldığında bile görkemiyle insanı etkileyen bina özel güvenlik birimi tarafından korunan bir bölgede. Evin toplam altı yatak odası ve altı bansoyu var. Rönesans döneminden esinlenerek hazırlanan oturma odası ve yüksek tavanlarıyla da son derece çekici.

Evin en güzel yanı ise kocaman yüzme havuzu ve göz kamaştıran bahçesi. Ayrıca evin kendine özel üç garajı ve kütüphanesi de var. İşin en önemyli ayrıntısına gelince. Bu eve sahip olmak isteyeninh ödemesi gereken para ise tam 7.9 milyon dolar. Bakalım Britney Spears'ın görkemli evinin yeni sahibi kim olacak.

Spears bu evde iki yıldan az bir süre yaşamış ancak hayatının en kötü dönemini burada geçirmişti. MTV Ödül töreninde yeniden doğuşunu gerçekleştiren Spears, evi satıp kötü anılarından kurtulmak ve yeni bir başlangıç yapmak istediğini söylüyor.