Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Konut Satarken Sorun Yaşamamak İçin

Etiketler: | 0 yorum


Gayrimenkulunuzu satarken alıcıyla ilgili ve bürokratik konularda dikkat edilmesi gereker bazı noktalar bulunuyor. Satışa karar verdikten sonra her alıcı adayı ile görüşmek yorucu olabilir. Bu nedenle bir profesyonelle çalışmak ve adaylar arasından seçim yapmak işinizi daha kolay hale getirecektir.

TÜM ÖNLEMLERİNİZİ ÖNCEDEN ALIN!

- Satılacak gayrimenkulun içinde kiracı varsa, kiracıyı çıkarıp bazı tadilatları yaptıktan sonra evi satmak daha kolay olacaktır. Böylece aklınızda oluşan değeri de daha rahat ifade etme şansınız olacaktır.

- Gayrimenkulünüzün değerini doğru belirlemeye çalışın. Kendiniz gayrimenkulunuzun yer aldığı bölgede bir ön araştırma yapın. Sonrasında mutlaka birden fazla emlakçı ilegörüşüp-hıülkün değeri hakkında görüş alın.

- Kendi gözlemleriniz sonrası yapacağınız karşılaştırmalar ile değen belirleyin. Pazarlık payı da bırakmanız sizi ve alıcıyı rahatlatabilir.

- Bir emlakçı ile çalışmayı seçtikten sonra tercihiniz hangisi olursa olsun beklentileri ve şartları öğrenin. Kendi şartlarınızı anlatın ve buna göre bir sözleşme imzalayın.

- Emlakçı ile çalışmayacaksanız alıcılarla görüşürken yanınızda güvendiğiniz birini daha bulundurun. Kaçırdığınız ya da unuttuğunuz bir ayrıntıyı yakalama şansınız daha yüksek olur.

-Alıcınızı iyi tanımaya çalışın ve kefil isteyin. Sizin için ön elemeyi yapacak emlak danışma firmasının ardından adaylar arasında seçim yaparken alıcınızın mali durumunu öğrenin ve alım-satım işlemini sonuna kadar götürebilecek, niyeti ciddi kişilere veya kurumlara zaman ayırın.

%0 Faizle Herkes Ev Sahibi Olacak

Etiketler: | 0 yorum


Gayrimenkul sektöründe geliştirdiği nitelikli projeler ve yüksek kalite anlayışıyla güvenilir konumunu her geçen gün sağlamlaştıran Regnum, Türkiye'nin gözlemevine sahip ilk ve tek sitesi Astrum Towers'da uygun ödeme seçenekleri sunmaya devam ediyor.

Regnum, Haramidere'de 5 blok ve 1285 konuttan oluşan Astrum Towers'dan ev sahibi olmak isteyenlere banka kredisine 60 aya kadar yüzde 0 faiz ve peşin ödemelerde yüzde 10 indirim avantajı sunuyor.

Astrum Towers'da bulunan dairelerden 1+1'ler 693 YTL, 2+1'ler 791 YTL ve 3+1'ler 979 YTL'den başlayan taksitlerle satılıyor.

Sakinlerinin uzayı izleyebilmeleri için bir gözlemevi ve gök bilim kütüphanesinin kurulduğu projede, açık ve kapalı havuz, fitness center, sauna, restoran, çarşı, açık ve kapalı otopark, spor alanları ve çocuk oyun parkının bir arada bulunduğu eğlenceli bir ortam yer alıyor.

Projede, dünyanın önemli sorunlarından biri olan küresel ısınmayı göz önünde bulundurarak yeşil alanların sulanması için yağmur sularını toplayarak tekrar hayata geçiren bir sistem oluşturulacak.

Bütün bloklara fore kazıklarla zemin iyileştirilmesi yapılırken, binalar radye temel üzerine tünel kalıp sistemi ile inşa ediliyor. Güvenli, rahat yaşanabilecek yeni bir yerleşim yerinin oluşacağı Astrum Towers'da, güvenlik kontrollü yaya ve araç girişleri de bulunuyor.

Evinizi En Çabuk Nasıl Satarsınız?

Etiketler: | 0 yorum


Satışa çıkardığınız evinizi önereceğimiz tavsiyelerle daha cazip kılmanız mümkün. Böylece evinizi en kısa sürede satarak karlı çıkabilirsiniz.

Ev satın almak, yapılan en büyük yatırımlardan biridir. Birçok kişi bir evi alıp almamaya giriş kapısında karar verir. Gayrimenkul danışmanları insanların bir evi görsel olarak 10 dakikadan az bir sürede görüp satın almaya karar verdiklerini ifade ediyorlar.

İşte bu sebeple evinizi satmak istiyorsanız onun müşteriler üzerinde bırakacağı ilk izlenimi güçlü kılmanız çok önemli Potansiyel müşterileri etkilemek için satmaya karar verdiğiniz evinize bir servet harcamanıza gerek yok. Aslında pek çok emlak danışmanı yaptığınız harcamaları telafi edemeyeceğiniz için masraf yapmamanızı önerse de,satmak istediğiniz evinize yapacağınız cüzi harcamalarla onun değerine değer katabilirsiniz.

Evimizi neden dekore ediyoruz? Kabul etmek gerekirse evimizin dekorasyonu ile ilgilenmek harika bir hobidir. Evimizi dekore ederken ilham kaynağımız çoğunlukla takip ettiğimiz dekorasyon dergileri olur.

Dergiler dışında, ev tekstili, mobilya mağazalarını gezmek de bize büyük ölçüde ilham verir. Dekorasyon ile ilgili televizyon programları da yaratıcı fikirlerin kaynağı olabilir. Yeni ev satın alanların büyük bir çoğunluğu satın aldıkları evi yenileyip dekore ediyorlar.

TOKİ'nin yeni konutları geliyor şok şok şok

Etiketler: | 0 yorum


TOKİ'nin yeni konutları geliyor

TOKİ, İstanbul Tuzla’da 1360 konutu daha satışa sunacak. bu konutların 1112 tanesi alt gelir grubuna yönelik 76 bin YTL’den satılacak

TOKİ, yoğun ilgi nedeniyle İstanbul Tuzla’da 3’üncü etap konutlarını satışa çıkarıyor. İkinci etapta yer alan 984 konuta 10 binin üzerinde başvuru olması nedeniyle toplam 1360 konutu daha satışa sunacak olan TOKİ, bu konutların 1112 tanesini alt gelir grubuna yönelik inşa edecek. 84 metrekare büyüklüğünde olacak konutlar 76 bin YTL’den satılacak. 180 aya kadar vade yapılacak ve aylık 373 YTL’den başlayan taksitlerle satılacak konutlar için başvurular 26 Mayıs ile 16 Haziran 2008 tarihleri arasında yapılacak.

Kalan 348 konuta ise 2 Haziran ile 1 Temmuz 2008 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek. Bu konutların büyüklüğü ise 111 metrekare olarak belirlenirken, 116 bin YTL’den satışa çıkarılacak konutlar 120 aya kadar vadelerle aylık aylık 493 YTL’den başlayan taksitlerle satılacak. Konut bedelinin tamamının peşin ödenmesi durumunda yüzde 25 indirim yapılacak. Ziraat bankası aracılığı ile satışı gerçekleştirilecek konutlara başvuruların konut adedinden fazla olması halinde kura çekilecek.

Saray yavrusu gibi!

Etiketler: | 0 yorum


Saray yavrusu gibi!

5+2 ile 8+2 arasında değişik tiple 18 villadan oluşan Zekeriyaköy Biberoğlu Park Konakları’nda fiyatlar 650 bin ile 900 bin dolar arasında değişiyor. Projede peşin alımlarda yüzde 15 indirim yapılıyor

Biberoğlu İnşaat tarafından İstanbul Zekeriyaköy’de inşa edilen Zekeriyaköy Biberoğlu Park Konakları, 20 bin metrekare alan üzerine 18 tripleks villadan oluşuyor. 5+2’den 8+2’ye kadar değişik tiplerdeki villalar 435 metrekare, 540 metrekare ve 625 metrekare kullanım alanına sahip. Villaların ayrıca 800 ile 1200 metrekare arasında bahçeleri de bulunuyor.Yazıyı Yayınla

Her konuta özel yüzme havuzu, sosyal tesisler, yürüyüş alanları ile kapalı ve açık otoparkların bulunduğu sitede fiyatlar 650 bin dolar ile 900 bin dolar arasında değişiyor. Garanti Bankası ile yapılan anlaşma ile uygun faiz oranlarından konut Kredisinin kullanıldığı projede peşin alımlarda ise yüzde 15 indirim yapılıyor. Ağustos 2008’de tamamlanması planlanan sitede inşaatın yüzde 80’i tamamlandı. Konutların yüzde 30’unun satıldığı Zekeriyaköy Biberoğlu Park Konakları’nda örnek daire de tamamlanarak konut alıcılarının beğenisine sunuldu.

Doğal dokunun korunduğu ve yeşil alanların fazla olduğu Zekeriyaköy’de İstanbul’un merkezi yerlerinden Maslak’a 15 kilometre mesafede yer alan Zekeriyaköy Biberoğlu Park Konakları’nda her detayda en kaliteli ve son teknoloji ürünü malzemeler kullanılıyor.

Zekeriyaköy Biberoğlu Park Konakları’nın hem müstakil olarak kullanıldığını hem de site içinde yer alması nedeniyle sosyal ilişkilere fırsat tanıdığını belirten Biberoğlu İnşaat’ın sahibi Osman Biberoğlu, şunları söyledi:

“Bölgenin fiziki yapısı, doğa koşulları ve insan yaşamının ihtiyaçlarını düşünülerek tasarladığımız proje geniş ferah iç mekanları, çatı katı ve teraslarının değişik tasarımıyla dikkat çekiyor. Zekriyaköy’un devam eden tek projesi olan Zekeriyaköy Biberoğlu Park Konakları sahip olduğu deniz ve ova manzarayla da yaşanılabilir bir alan sunuyor. Projede yağmur suyunu depolayan sistem sayesinde yeşil alanların sulanmasında tasarruf da sağlıyoruz.”

Site özellikleri
- Basketbol ve voleybol sahası.
- Tenis kortu.
- Bisiklet ve yürüyüş parkuru.
- Çocuk parkı.
- Geniş yeşil alan.
- Peyzaj düzenlemesi.
- Yüzme havuzu.
- Kapalı ve açık otoparklar.
- 24 saat kameralı güvenlik.
- Merkezi jeneratör.
- Su deposu, hidrofor.

Villa özellikleri
-
Her villaya özel yüzme havuzu.
- Akıllı ev sistemleri.
- İthal ankastre beyaz eşya.
- Klima.
- Şömine.
- Yerler lamine parke.
- Islak zeminler 1. sınıf seramik.
- Her villaya ait kiler.
- Uydu, TV, telefon bağlantısı.
- Özel banyo ve mutfak dolapları.
- Çatı katı, teras.
- Isı ve su yalıtımlı dış cephe.

İnşaat teknikleri
- Deprem yönetmeliğine uygun.
- Zemin etütleri yapılmış.
- Radye temel.
- C30 beton sınıfı.
- Nervürlü demir.
- Yapı denetimli.

Yapımcının künyesi
Yapımcı firma: Biberoğlu inşaat.
Kuruluş yılı: 1985.
Firma sahibi: Osman Biberoğlu.
Tel: (0212) 262 70 70 – 04 54

Referansları
- Emel Sultan Konakları.
- Ergene Yokuşu Sitesi.

KİPTAŞ Silivri Konutları II. Etap’a başvurular bitti

Etiketler: | 0 yorum

KİPTAŞ’ın 25 Nisan’da başlattığı kampanya bugün sona erdi. 2 bin 20 konuta 1.035 başvuru oldu.


KİPTAŞ Silivri Konutları’nın ikinci etabı için 25 Nisan’da başlatılan kampanya bugün sona erdi. Kampanyaya toplam 1.035 kişi başvurdu. Son günde 123 yeni başvuru gerçekleşti. Silivri Konutları 2. Etap’ında tamamı 75 metrekare (2+1) normal katlar için 122, giriş kat için 1 başvuru yapıldı.

KİPTAŞ Silivri Konutları’nın ikinci etabında bulunan 2 bin 20 konut için 25 Nisan’dan beri giriş katlara 30, normal katlara ise 1.035 başvuru oldu. Kampanya süresinin bitmesi dolayısıyla kalan 985 konut için KİPTAŞ’a başvuran herkes açık satışla konut sahibi olabilecek. 75 metrekarelik konutlar 93 bin 720 YTL ile 105 bin 132 YTL arasında satışa sunuldu.

Tel: 0 212 477 03 03

www.kiptas.com.tr

Lilyum Evleri’nde fiyatlar 111 bin YTL’den başlıyor

Etiketler: | 0 yorum

Kurtköy'de inşa edilen Lilyum Evleri’nde fiyatlar 111 bin YTL ile 240 bin YTL arasında değişiyor.


Pendik Kurtköy'de ismini beyaz renkli bir çiçek olan lilyumdan alan 'Lilyum Evleri' projesi toplam 10 bin metrekare üzerine inşa ediliyor. Mono İnşaat tarafından inşa edilen proje 3 blokta yer alan 120 daireden oluşuyor. Lilyum Evleri’nde konut fiyatları 111 bin YTL ile 240 bin YTL arasında değişiyor.

Lilyum Evleri’nde kredili satışlarda liste satış fiyatı üzerinden yüzde 25 peşinat ile 240 aya kadar yüzde 0.69’dan başlayan faiz oranları uygulanıyor. Kampanyada ayrıca yüzde 50 peşin, kalan miktar ise vade farksız 12 ay taksitle veya yüzde 25’ini peşin, kalan yüzde 75’i ise yüzde 1 vadeyle 24 ay taksitle ödeme seçeneği sunuluyor.

Lilyum Evleri, Sabiha Gökçen Havaalanı'na 3 kilometre, TEM Otoyoluna 1 dakika, Formula 1 pisti istanbul Park'a ise 10 dakika mesafede yer alıyor. Ulaşım konusunda rahatlık sağlıyor. Ayrıca yeni yapılan fuar merkezine ve toplu konut bölgesine de yakınlığıyla cazip bir proje. Açık ve kapalı otoparkı, 7 gün-24 saat çalışan özel güvenlik sistemi, yangın uyarı sistemi, özel ısı-ses-su yalıtımı sistemi, acil durumlar için aydınlatma ve yangın söndürme sistemleri, elektrik ve su kesintilerine karşı jeneratör ve su deposu, ferdi kombi ısıtma sistemi, dairelerde özel görüntülü diafon, her daireye 10 metrekareden başlayan özel depo, Digitürk ve D-Smart alt yapısı, vestiyer ve wireless internet hizmetleri ile konfor sunuyor. Depreme karşı radye temel üzerine inşa edilen bloklar, güvenlik açısından projenin farklılığını ortaya koyan bir başka özellik olarak dikkat çekiyor. Arazinin 10'da dokuzu (9 bin metrekare) özel tasarım yeşil alan olarak ayrılmış.

Mart 2007'de de yapımına başlanan proje 31 Mayıs 2009 itibariyle site sakinlerine teslim edilecek.

Projede 1+1 konutlar 52 metrekare, 2+1’ler 83 metrekare ve 3+1’ler ise 98, 112, 120 ve 126 metrekare büyüklüğünde. 2 adet bahçeli dubleks dairenin de bulunduğu projenin renkleri sarı, kırmızı ve pembe. Yüzme havuzu, tenis kortu, voleybol ve basketbol sahası, yeşilin ve projeye adını veren Lilyum'ların her renginden oluşmuş peyzaj çalışması, yürüyüş parkuru, çocuk oyun alanları yer alıyor.

www.lilyumevleri.net

Tel: 0 216 482 93 40

Ispartakule’de 118 bin YTL’ye! Son 200 konut!

Etiketler: | 0 yorum

Ispartakule’nin 3. etabında kalan son 200 dairenin fiyatı 118 bin YTL ile 308 bin YTL arasında değişiyor.


TOKİ iştiraki olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve TOKİ’nin yüzde 49 hissesine sahip olduğu Emlak Pazarlama İnşaat, Fideltus ve Avrupa Konutları ortaklarından Öztaş İnşaat ortaklığıyla gerçekleştirilen Ispartakule "Yeni Bir Şehir" projesi örnek dairesini görücüye çıkarıyor.

İstanbul’un en gözde ve en büyük projesinde bulunan 1.982 konutluk 3.etapta kalan 200 daire bulunuyor. 3.etapta kalan son 200 daire 118 bin YTL ile 308 bin YTL arasında değişen fiyatlar ile satışa sunuluyor. Türkiye’nin en büyük konut projesi Ispartakule "Yeni Bir Şehir", Marmara Denizi ve Küçükçekmece gölü manzaralı, trafik ve gürültüden uzakta, Taksim’e 30 km, hava alanına 18 km yakınlıkta, Sirkeci - Ispartakule tren hattı istasyonu ile ulaşım kolaylığı sağlayan ve bulunduğu konumu ve yeni yolları ile Bahçeşehir’ den önce bir uydu kent olarak inşa ediliyor.

Toplam 6 bin konut ve 240 bin metrekare ticari araziden oluşan Ispartakule "Yeni Bir Şehir" de özel viyadükle TEM’den direk bağlantı ve yeni Ispartakule gişeleriyle kolay ulaşım sağlamak amacıyla, proje ortakları tarafından 8 köprü 9 kavşak ve 3 şeritli yol yapımı devam ediyor. Metrekareleri ve daire tipleri 66 metrekare 1 oda 1 salon ile 197 metrekare 4 oda 1 salon arasında değişen 30 daire seçeneği bulunan projede, daireler 10 ile 16 katlı toplam 9 blok tipinde bulunuyor. 1982 konut Ağustos 2008’de sahiplerine teslim edilecek. Projenin tamamı ise 2009 yılının Aralık ayında tamamlanacak. Ispartakule 4000 konutluk 4. etap inşasınında önümüzdeki günlerde başlanacak.

www.ispartakule.com

Tel: 0 212 444 97 97

hurriyetemlak.com

Nitelikli konut nedir?

Etiketler: | 0 yorum

Son zamanlarda her kesin dilinde olan NİTELİKLİ YAPI deyimi tam olarak doğru kullanılmamaktadır.


Genelde, mühendislik hesapları yapılmış, en son yapı teknolojilerine uygun ve kaliteli yapı malzemeleri kullanılan yapılar için bu deyim kullanılıyor. Bunlar ise zaten bir yapıdan olması gerekenlerdir.

Nitelikli yapıda olması gerekenleri 5 ana başlığa ayırabiliriz;

1- Arazi Seçimi; Seçilecek arazinin jeolojik yapısı bina yapmaya uygun olmalıdır. Ayrıca, ulaşımı kolay, hayatı kolaylaştıracak önemli noktalara yakın ( alış veriş merkezi, sağlık merkezleri vb gibi).

2- Tasarım; Çevresel özellik ve ihtiyaçlara uygun, sakinlerin estetik beklentilerine yanıt verecek ve ayrıcalıklı Hissettirecek, insan ve çevreyle barışık olmalıdır.

3- Yapım Metodolojisi; Yüksek inşaat teknolojilerinin kullanıldığı, doğru ve çağdaş yapı malzemeleri kullanılmalıdır. Yapı malzemeleri, insan ve çevreye zarar vermeyen, az bakım gerektiren, bina yalanmasını geciktiren uzun ömürlü olmalıdır.

4- İnşaat ve Proje Yönetimi; Her aşamayı kontrol edecek kalite kontrol sistemi olmalıdır. Çağdaş iş yönetim ve süreç yönetim programları kullanılmalıdır. Ve en önemlisi insan kaynağıdır. Yöneticisinden işçisine kadar doğru insanlar ile çalışılmalıdır.

5- Teslim sonrası Hizmet; Yapının tamamlanıp teslimden sonra en az bir sene yapımcı, çıkabilecek aksaklıkların giderilmesi, kullanıcıların ortak yaşam haklarının yönetimi ve yapının olanaklarından maksimum düzeyde yararlanmaları sağlamak için bir ekip bulundurmalıdır.

Nitelikli yapı almak isteyenler, yukarıda sıralanan bu özellikleri sorgulamalıdırlar.



Villanın avantajları ve dezavantajları

Etiketler: | 0 yorum

Konut alırken ileride yaşayacaklarımızı yeterince öngöremeden veya hayat tarzımızı tam anlamıyla irdelemeden karar verebiliriz.

Satın aldığımız konutun içinde yaşamaya başladıktan sonra, zaman içinde hata yaptığımız kanaati uyanabilir. Bu durum da genellikle müstakil konutlar için geçerlidir. Bu tür kötü sürprizleri en aza indirmek için aşağıda belirtilen koşulları ve kabullerimizi konut almadan önce gözden geçirmeliyiz:

1) Müstakil konutlar genelde şehir merkezine uzakta olurlar. Bu nedenle ulaşım sorun olabilir. Bir, hatta iki özel araç gerekebilir.

2) Müstakil konutun tüm bakım ve onarımı ile bizzat sizin ilgilenmeniz veya yönlendirme yapmanız gerekebilir. Ayrıca apartmanda bir dairede yaşamakla kıyasladığınızda göreceli olarak daha masraflıdır.

3) Müstakil konutunuz bir site içinde değil ise, bahçe bakımından çöp atımına, ekmek alımından temizliğine kadar bizzat sizin ilgilenmeniz söz konusudur. Ayrıca güvenlik, diğer bir sorundur. Bu sayılanlar işletim maliyetidir. İster site içinde olsun ister müstakil olsun apartman dairesine göre çok daha pahalıdır.

4) Müstakil evler genelde en az iki katlıdır. İnsanın ilerleyen yaşlarında birden fazla çok katlı olma durumu sorun yaratmaktadır.

5) Müstakil Konutların yapım maliyeti apartman dairesine göre daha pahalı olduğu için satın alma bedeli de yükselmektedir.

6) Müstakil evler, komşular ile oluşacak sorunlar açısından apartman dairesi ile kıyaslandığında daha az sıkıntı içerir. Gürültü, bakım giderleri, ısınma gibi sorun olabilecek konular ve alınacak kararlarda müstakil olmanın avantajları yaşanır.

7) Ufak da olsa bir bahçeniz olacağı için doğa ile iç içe olmanızı sağlayacaktır.

8) Şehir merkezinden uzak olduğu için gürültüden de uzaktır ve daha temiz bir hava solunur.

Konut satın alınırken yapılan 10 büyük hata!

Etiketler: | 0 yorum

Bu hafta konut satın alanların en çok yaptığı 10 hatayı sıralıyorum. Konut satın alacaklar lütfen bu hataları yapmayın.

1) Konutun fiyatına göre alım yapılması: Konut fiyatı bir çok etmene bağlıdır. Kalitesi, yeri, alanı, sunduğu imkanlar gibi... Genelde ucuz olan tercih edilmektedir. Fiyata göre alım yapan halkımız içinden bir kısmı, 1999 depreminde bunu pahalıya ödemişlerdir. Fiyat ilk öncelik değil; son kriter olmalıdır.

2) Örnek evin dekorasyonuna göre alım yapılması: Örnek evlerin dekorasyonu, son derece albenilidir (alımlıdır) ve konutun ölçülerine göre yapılmaktadır. Alıcı konutu mobilyası ile almamaktadır, eve taşındığında kendi mobilyalarını sığdıramamakta veya örnek ev gibi olmadığı için hayal kırıklığı yaşamaktadır.

3 )Reklamlar aracılığı ile alım yapılması: Günümüzde reklamların albenisine kapılıp konut alımı yapanlar bulunmaktadır. Reklamın bir araç olduğunu unutmamak gerekir. Yapımcı firma mutlaka araştırılmalı, proje, sunulan imkanlar tam olarak incelenmelidir.

4) Brüt metrekare üzerinden alım yapılması: Konutun brüt alanı değil net alanı yani yaşanacak alan önemlidir. Konut bittikten sonra yerleşemeyip hayal kırıklığına uğramak istenmiyorsa mutlaka, alınacak konutun iç ölçüleri alınıp yerleşim düzenine ve eşyalarının boyutlarına göre kontrolü yapılmalıdır.

5) Yapımcı firmanın araştırılmaması: Yapımcı firmanın tecrübe, mali yapı, insan kaynakları(?) üçlemesi konutun kalitesi, güvenirliği ve zamanında teslimi için çok önemlidir. Bilinmedik (rüşdü bilinmeyen) veya geçmişi olmayan yapımcıdan alım yapan binlerce mağdur bulunmaktadır.

6) Aidatların sorgulanmaması: Bir çok konut alıcısı, konutuna taşındıktan sonra aidatlar nedeni ile ödeme güçlüğüne düşüp konutunu satmak zorunda kalmaktadır. Bu duruma düşmemek için mevcut aidatı veya olabilecek aidatı sorgulamalıdır.

7) Sözleşmenin okunmaması: Tamamlanmamış konut alacak olanlar mutlaka yaptıkları sözleşmeyi bir uzmana inceletmelidirler. Kısaca neyi imzaladıklarını bilmelidirler.

8) Alınan tapunun cinsinin bilinmemesi: Konut tapuları ortak, kat irtifaklı ve kat mülkiyetli olmak üzere üç çeşittir. Kat mülkiyetli tapu, satışı kolaylaştırdığı için daha avantajlıdır.

9) Ulaşım hatası: Bazı konutlar ne zaman biteceği, nereden geçeceği hatta yapılıp yapılmayacağı belli olmayan metro veya yol argümanları kullanılarak satılmaktadır. Böyle durumlarda yetkili idarelerden bu durum araştırılmalıdır. Yoksa, ulaşımı belli araçlar dışında mümkün olmayan veya yıllar sonra kolaylıkla sağlanabilecek olan bir konut alınmış durumuna düşülür. İş, okul, hastane gibi yerlere ulaşımı göz önüne alınmalıdır.

10) Amaç hatası: Konut satın alınırken oturmak için mi yoksa yatırım için mi alındığına karar verilmelidir. Örnekleyecek olursak, yatırım için alınıyorsa merkezi konumdaki konutlar fazla prim yapmaz.

E-mail: ismete@akturk.com.tr

Ahşapla ilgili en çok sorulan beş soru ve cevabı!

Etiketler: | 0 yorum

Bu yazımda: Ahşabın fazla kullanılması ile ormanlar yok olmaz mı? Ahşap çürümez mi? Ahşap binalar çok katlı olabilir mi? Ahşap binalar sağlam olabilir mi? Ahşap binalar yanar mı? sorularının yanıtını bulacaksınız.

1- AHŞABIN FAZLA KULLANILMASI İLE ORMANLAR YOK OLMAZ MI?

Bilinenin aksine ahşap kullanmak ormanların azalmasını değil daha bilinçli olarak yaşatılmasını sağlar. Ahşabı yapı sektöründe kullanan Amerika, Kanada, Finlandiya gibi ülkelerde, bu büyük tüketime rağmen, bilinçli bir ekim, mevcut zenginliğin özenle denetlenmesi, özel yapı ormanları oluşturulması, kontrollü gerçek koruma ile genel orman alanı her yıl “yüzde 1 ile 3 arasında” büyümektedir.

2- AHŞAP ÇÜRÜMEZ Mİ?


Ahşap fiziksel özelliklerini tarih boyunca kanıtlamış bir yapı malzemesidir. Ülkemizde birçok örneği bulunan ve yüzyıllar önce yapılmış tarihi ahşap yapılar ( yalılar, camiler vs. ) hiçbir koruma ve bakım yapılmamasına rağmen yıllardır ayakta kalabilmiştir. Uzun ömrü sayesinde ahşap telekomünikasyon hatlarındaki direklerde, demir yallarında ve hatta karayolu köprülerinde kullanılmıştır.
Günümüz teknolojisi ile artık ülkemizde de imal edilen çok düşük maliyetli toksik olmayan özel sıvıların vakum kazanlarında emdirilmesi ile (emprenye edilerek ) ahşabın çürümesi önlenmiş ve ömrü dahada uzatılmıştır.

3- AHŞAP BİNALAR ÇOK KATLI OLABİLİR Mİ?

İstanbul’da bulunan ve Avrupa’nın bilinen ikinci en büyük ahşap binası olan Rum Yetimhanesi ahşap yapıların çok katlı yapılabileceğine dair yaşayan en önemli örnektir ve günümüz teknolojileri ile çok katlı ahşap yapıların rahatlıkla yapılabileceği aşikârdır. Zira ahşap iskeletli yapıların Amerika ve Kanada’da 6 kata kadar, İngiltere’de 7 kata kadar yapılmasına izin verilmektedir.

4- AHŞAP BİNALAR SAĞLAM ( DEPREME DAYANIKLI ) OLABİLİR Mİ?


Yapılan bir araştırmada konutların %99’unun ahşap olduğu Kaliforniya da 1934 – 1995 yılları arasında meydana gelen ve büyüklüğü 5.7 - 8.4 arasında değişen depremlerde can kaybının sadece 34 kişi olduğu ve bunlardan 20 kişinin yalnız 2 binada meydana gelen zemin sıvılaşmasından olduğu belirlenmiştir. Buna karşılık yapıların %99 betonarme olduğu ülkemizin yaşadığı son büyük deprem olan Adapazarı depreminde resmi can kayıpları onbinlerle ifade edilmektedir.


5- AHŞAP BİNALAR YANAR MI?
Aynı yangına maruz kalmış bir ahşap kiriş, 600–800 derecelerde akma sınırına ulaşan çelik kirişi ( çelik binalar veya betonarmedeki demirler ) ısı geçirmeme ve kömürleşme (karbonlaşma) özellikleri sayesinde rahatlıkla taşıyabilir. Hesap sonucundan %5–10 büyük imal edilen ahşap; dış tabakasının kömürleşip iç katmanı koruması sonucu yangın ortamından can güvenliği ile tahliyeye fırsat verir ve yangın sonu kolaylıkla tamir ve yeniden kullanım olanağı sağlar. Ayrıca yangına karşı yüksek mukavemeti bilinen alçı levha kaplamalar ve artık ülkemizde de imal edilen çok düşük maliyetli özel yangın önleyici sıvılar ile ahşap yapıların yangın dayanımı çok daha fazla arttırılabilmektedir.

Canan Residence’da örnek daire hazır

Etiketler: | 0 yorum


Canan Residence’da örnek daire hazır

68 metrekare ile 471 metrekare arasında 260 konuttan oluşan Canan Residence’da konut fiyatları 181 bin dolardan başlıyor, 1 milyon 417 bin dolara kadar çıkıyor. Denizbank’tan masrafsız 60 aya kadar yüzde 1 faizin uygulandığı projede peşin alımlarda yüzde 10 indirim yapılıyor

Canan Şirketler Grubu’na bağlı olarak 2006 yılından beri faaliyet gösteren Canan Yapı’nın ilk projesi olan Canan Residence, 12 bin 600 metrekare alan üzerinde toplam 260 konuttan oluşuyor. İstanbul Şerifali’de yapımı süren projede 68 metrekare ile 471 metrekare arasında 1+1’den 4+1’e kadar değişik tipte konutlar bulunuyor. En yüksek katların loft dairelere ayrıldığı Canan Residence’da konutların fiyatları 181 bin dolardan başlıyor, 1 milyon 417 bin dolara kadar çıkıyor. Denizbank ile yapılan anlaşma ile 60 aya kadar yüzde 1’den konut kredisi kullanılırken, dosya masrafı da alınmıyor. Peşin alımlarda ise yüzde 10 indirim yapılıyor.

Mimar Adnan Kazmaoğlu tarafından projelendirilen Canan Residence, 2009 yılında tamamlanacak. Üç değişik büyüklükte örnek dairenin tamamlandığı Canan Residence’ın mutfaklarında Miele marka ankastre bulaşık makinesi, elektrikli ocak, fırın, mikrodalga ve aspiratör ile İtalyan Snaidero mutfak dolapları standart olarak sunuluyor. Isı yalıtımlı alüminyum doğrama, lowe ısı camlar ve Fransız balkonların yer aldığı Canan Residence’da, 2,90 metre net tavan yüksekliği, termostatlı alüminyum panel radyatörler, klima ve akıllı ev sistemleri dikkat çeken diğer özellikler arasında yer alıyor.

10 bin metrekare peyzaj düzenlemesi bulunan projede açık ve kapalı yüzme havuzu, basketbol ve voleybol sahası, kapalı spor salonu, tenis kortu, bilardo ve masa tenisi mekânları bulunuyor. Canan Residence’da, ayrıca fitness salonu, sauna, masaj ve dinlenme salonları, açık ve kapalı çocuk oyun alanları, café-bar ve restoranlar yer alıyor. İstanbul Anadolu yakasında, Ataşehir’in hemen yakınında yer alan Canan Residence, panoramik manzarasıyla bir yandan Marmara Denizi’ni ve Adalar’ı, diğer yandan da Çamlıca ve Kayışdağı’nı görüyor. Proje bağlantı yollarıyla iki köprüye de kolay ulaşılabilir konumda yer alıyor.

Canan Residence fiyat listesi

Tipi Metrekare Fiyatı
1+1 68 - 76 181 bin 440 YTL – 230 bin 989 dolar
2+1 110 - 135 273 bin 816 YTL – 379 bin 880 dolar
3+1 183 385 bin 787 YTL - 466 bin 754 dolar
4+1 195 - 203 435 bin 796 YTL – 572 bin 718 dolar
Loft 393 – 471 1 milyon 360 bin 800 YTL – 1 milyon 417 bin 718 dolar

Site özellikleri

- 10 bin metrekare peyzaj alanı.

- Açık ve kapalı yüzme havuzu.

- Basketbol ve voleybol sahası.

- Kapalı spor salonu.

- Tenis kortu, bilardo ve masa tenisi.

- Çok amaçlı fitness salonu.

- Sauna, masaj ve dinlenme salonları.
- Kapalı çocuk oyun alanları.
- Cafe-bar ve restoran.

- Squash.

- Süpermarket.

- Kreş.

- Gençlik kulübü.

- Dairelere servis imkânı.

- Her daireye iki araçlık kapalı otopark.

- Otomatik sistemli otopark girişleri.

- 24 saat kameralı güvenlik.

Bina özellikleri

- Yangına karşı basınçlandırılmış asansör ve merdiven holü.

- Her katta yangın ihbar butonu ve yangın dolapları.
- Asansörden otoparklara ulaşım.
- Jeneratör.

- Su deposu ve su arıtma sistemi.

- Isı, ses ve su yalıtımlı teras çatı.

- Seramik veya alüminyum kompozit panel cephe kaplaması.

- Duvar ile kaplama arasına ısı yalıtımı.

- Blok giriş kapılarında görüntülü zil paneli.

- Şifreli blok kapıları.

Daire özellikleri

- Mutfakta ısı ve gaz detektörleri, antrede duman detektörleri.

- Tüm odalarda sprinkler söndürme sistemi.

- Low-e ısı cam.

- Tüm pencerelerde çift açılım mekanizması.

- Ahşap kaplamalı çelik kapı.

- Ahşap kaplamalı ve lake boyalı iç kapılar.

- Yerler 1. sınıf granit seramik.

- Duvarlarda saten alçı sıva üzeri su bazlı saten boya.

- Tavanlarda alçı asma tavan.

- Laminat veya ahşap kaplamalı portmanto.

- İtalyan mutfak.

- Mutfakta ankastre eşyalar. Aspiratör, fırın, mikrodalga, set üstü ocak, bulaşık makinesi.

- Paslanmaz çelik eviye.

- Akrilik küvet veya duş teknesi

- 1.sınıf duş kabini.

- Hidrofor, su deposu ve ön arıtma sistemi.

- Pay ölçerli merkezi ısıtma sistemi.

- Panel radyatör, havlupan.

- Renkli interkom sistemi ve otomasyon sistemi altyapısı.

- Akıllı ev teknolojisi.

- Kablosuz internet altyapısı.

- Kablolu yayın ve Dijitürk sistemi.

- Her daireye 1 adet depo.

- Dairelerde klima altyapısı.

İnşaat teknikleri

- Deprem ve yangın yönetmeliğine uygun.

- Betonarme ve statik projeleri İTÜ tarafından onaylı.
- C30-C35 beton kalitesi.

- Uluslararası standartlara uygun St IIIA çelik.

- Betonarme karkas.

- Radye temel sistemi.

Yapımcının künyesi

Yapımcı firma: Canan Yapı.

Kuruluş yılı: 2006.
Yön. Krl. Bşk: Necati Akyazıcı.

Tel: (0216) 499 93 27-28
Web: http://www.cananresidence.com

Konutta fırsat kampanyaları

Etiketler: | 0 yorum


Konutta fırsat kampanyaları

Konut üreten inşaat şirketleri, durgunluğu çeşitli kampanyalarla aşmaya çalışıyor. Bazı firmalar peşinattan bile vazgeçerken, bazılarıysa faizsiz vadeleri 5 yıla kadar çıkardı


Konuttaki durgunluğu aşmak için kampanya üstüne kampanya düzenleyen inşaat şirketlerinin bazıları peşinatları yüzde 10’a kadar indirirken, bazıları da hiç peşinatsız satışa başladı. Faizsiz vade süresi de beş yıla kadar uzadı. ABD’den başlayarak dünyayı saran mortgage kaynaklı krizin etkisiyle konut kredisi faizleri yeniden yükselmeye başlayınca, inşaat şirketleri ödeme kolaylıklarıyla satışlarını artırma yolunu açtı.

Senetli satışa dönüldü
Konut kredisi faizleri yüksek seyretmeye devam edince inşaat şirketleri, 2005’ten önce olduğu gibi yine senetli satışa döndü. Konut alıcıları da konut kredisinden daha esnek olan senetli satışa yeniden ilgi göstermeye başladı. Bazı şirketler, fiyata dahil olan beyaz eşya yelpazesini de genişletti. Ankastre fırın ve bulaşık makinesinin yanı sıra buzdolabı ve klima da kampanyaya girdi.

UPHILL COURT BAHÇEŞEHİR Teknik Yapı, Uphill Court Bahçeşehir projesinde, nakit ödemelerde yüzde 14’e kadar indirim yapıyor. Yüzde 50 peşin ödeyenlere 60 aya kadar, yüzde 40 peşinata 48 aya kadar, yüzde 20 peşinata da 36 aya kadar sıfır faiz uygulanıyor. Anlaşmalı banka kredisi faizleri ise yüzde 0.33 ile yüzde 1.09 arasında değişiyor.

SİNPAŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ottomanors ve Lagün projelerinde peşinatsız 60 ay vade yapıyor. 4, 13 ve 25’inci aylarda ara ödeme şeklinde tahsil edilen peşin satış bedeli, yıllık TÜFE +3 artış oranıyla alınıyor.

DUMANKAYA İnşaat, Trend Ekstra, Konsept İstanbul ve Akdeniz Evleri projelerindeki konutları yüzde 25 peşinatta 12 aya kadar vade farksız satıyor. 36 aya kadar 0.66, 60 aya kadar 0.92, 120 aya kadar da 1.12 vade farkı uygulanıyor.

İDEALİST KENT Hektaş İnşaat, Ümraniye’de inşa ettiği İdealistkent’te, 10 kişilik toplu alımlarda yüzde 10 indirim uyguluyor. 116 ile 199 metrekare arasında değişen ebatlardaki 2+1, 3+1, 4+1 dairelerin fiyatları 224 bin ile 443 bin YTL arasında değişiyor. 368 ile 508 metrekare arasında değişen 4 farklı tip villanın fiyatları ise 800 bin ile 1 milyon 500 bin YTL arasında değişiyor.

İSTHANBUL Han Yapı, İsthanbul projesinde konut fiyatının tamamını peşin ödeyenlere yüzde 10 indirim ayrıca da 5 bin YTL ekstra indirim yapıyor.
Konut kredisiyle alımlarda yüzde 25 peşinata 12 ay vadede sıfır vade farkı uygulanıyor. Ayrıca 60 aya kadar olan vadelerdeki faiz oranı da yüzde 0.99’u geçmiyor.

HELENIUM SUN Başarır İnşaat tarafından Kartal’da inşa edilen Helenium Sun konutları, 24 aya kadar vade farksız fiyatlarla satılıyor.
Bankalarla yapılan özel anlaşmalarla toplam tutarın yüzde 75’i kredilendirilebiliyor. Konut fiyatları 199-325 bin YTL arasında değişiyor.

ELİT YAŞAM KONAKLARI Delmar İnşaat tarafından Kurtköy’de inşa edilen Elit Yaşam Konakları’nda peşim alımlara yüzde 5 indirim uygulanıyor. Anahtar teslimine kadar vade farkı alınmayan Elit Yaşam’da 68 ile 248 metrekare arasında değişen konutlar, 159 bin ile 490 bin YTL arasındaki fiyatlarla satılıyor.

KA GOLF BELEK Kayı Gayrimenkul’ün Belek’te inşa ettiği Ka Golf Belek projesinden 15 Haziran’a kadar apart daire satın alanlara buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi ve her odaya klima hediye ediliyor. Ka Golf Belek’te 70 ile 217 metrekare arasındaki konutların fiyatları 82 bin ile 235 bin euro arasında değişiyor.

ROSE MARİN Gül Yapı’nın Mimarsinan’da inşa ettiği Rose Marin projesinde, konutlar 48 aya kadar sıfır faizle satılıyor.

İKEBANA EVLERİ Güneri İnşaat tarafından Yenibosna’da inşa edilen İkebana Evleri projesinden banka kredisiyle yapılan alımlarda ilk taksitler temmuz ayına kadar erteleniyor. Konutun yüzde 45’ini peşin ödeyenlerden ise 36 aya kadar vade farkı alınmıyor. Diğer seçeneklerdeki vade farkları yüzde 0.55 ile yüzde 0.93 arasında değişiyor.

ZEYTİNSUYU TEPESİ EVLERİ Saros İnşaat tarafından Kamiloba’da inşa edilen Zeytinsuyu Tepesi Evleri’ndeki 400 bin YTL olan villa fiyatları 40 bin YTL indirimle 360 bin YTL’ye satılıyor. Mayıs ayı sonuna kadar sürecek kampanyada yüzde 1.23 faiz oranıyla kredi kullandırılıyor.

SARIYER PARK Propa İnşaat tarafından Sarıyer’de inşa edilen projede yüzde 25 paşinat ödenmesi halinde 16 aya kadar vade farksız satış yapılıyor.

Sarıyer Park satışa çıktı

Etiketler: | 0 yorum


Sarıyer Park satışa çıktı

Propa İnşaat, Sarıyer'de yapımına başladığı Sarıyer Park'ta 24 daireden 12 tanesi satışa sunulurken, fiyatlar 650 bin dolar ile 750 bin dolar arasında değişiyor

Propa İnşaat'ın Sarıyer'de inşa ettiği Sarıyer Park'ta daire fiyatları 650 bin dolardan başlıyor, 750 bin dolara kadar çıkıyor. Büyüklükleri 190 metrekare ile 240 metrekare arasında değişen çatı ve bahçe dublekslerinden oluşan sitenin Eylül 2009'da tamamlanması planlanıyor. Fortis tarafından YTL bazında 120 aya kadar, döviz bazında ise 300 aya kadar kredilendirilen daireler için Propa İnşaat yüzde 25 peşinle 16 aya kadar vade farksız taksit imkanı sunuyor. Sarıyer Park'tan daire alanlar, isterlerse 16 ayın sonunda evlerini teslim aldıklarında ödemelerine banka kredisi yoluyla devam edebiliyor.

Propa İnşaat İcra Kurulu Üyesi Can Reşit Özçiçek, dairelerin 5 yıllık konut sigortasıyla birlikte teslim edileceğini açıkladı. Sarıyer Park'ın 7 bin metrekare arsa üzerinde toplam 24 daireden oluştuğunu belirten Özçiçek, şunları söyledi:

"Sarıyer Park, ilk kez A Plus Gayrimenkul Fuarı'nda görücüye çıktı ve sadece 12 tanesi satılacak. Satışa sunulan 12 evin her birinde değişik uygulamalar gerçekleştirilek ve bu sayede konutların benzer olacak. Propa İnşaat'tan iç mimar ve dekoratör hizmeti alabilecek olan konut sahipleri evlerin tasarımına dâhil olma fırsatı yakalayacak. Bittiğinde profesyonel yönetimle rezidans hizmetlerinin verileceği Sarıyer Park’ta bulunacak olan teknik servis ise ihtiyaç anında tamirat veya bakım hizmetini hızlı bir şekilde sunabilecek."

Sarıyer Park'ın Sarıyer Maden Mahallesi'nde 2009'da tamamlanacak olan 4 bin 100 metre uzunluğundaki Sarıyer-Çayırbaşı tünel karayoluna oldukça yakın bir konumda yer aldığını söyleyen Can Reşit Özçiçek, sitenin Maslak’a 10 dakika, Levent’e 15 dakika, TEM otoyolu Maslak girişine 12 dakika, E5 karayolu Mecidiyeköy çıkışına 20 dakika uzaklıkta olduğunu söyledi.

Fiyat listesi:

Konut tipi Büyüklüğü (metrekare) Fiyat aralığı (dolar)
4+1 çatı dubleksi 210 700 bin - 725 bin
4+1 çatı dubleksi 240 725 bin - 750 bin
3+1 bahçe dubleksi 190 650 bin - 675 bin
3+1 bahçe dubleksi 220 675 bin - 700 bin

Site özellikleri

- Açık yüzme havuzu.

- Çocuk oyun alanları.

- Her daireye 2 araçlık özel otopark alanı ve uzaktan kumandalı otomatik bariyerli otopark.

- Yürüyüş parkuru, peyzajı yapılmış bahçeler ve ortak alanlar.

- 24 saat kamera kontrollü güvenlik sistemi.

- Profesyonel yönetim.

- Konut temizliği, çocuk bakımı ve teknik servis gibi rezidans hizmetleri.

- Siteye ait özel servis aracı.

- Masa tenisi, sauna, duş ünitelerinden oluşan kulüp alanı.

Daire özellikleri

- Doğalgazlı müstatik ısıtma sistemi ve hermetik kombi.

- Ankastre eşyalı, MDF üzeri lake boyalı mutfak üniteleri.

- Banyoda asma tavan spot aydınlatma

- Modern tasarımlı banyo üniteleri ve jakuzi.

- Ebeveyn yatak odalarında, giyinme odaları ve banyo.

- Ahşap kaplamalı Kale marka çelik dış kapılar.

- Lake, ahşap kaplamalı ya da polimerik laminant kaplamalı iç kapılar.

- Islak hacimler haricinde tüm mahallerde doğal ahşap lamine parke döşeme.

- Çift açılımlı ve ısı bariyerli alüminyum ya da PVC doğramalar.

- Mutfakta duman ve gaz kaçağı dedektörü.

- Evlerin içinde görüntülü interkom ve güvenlik kapısına direkt bağlantı.

- Tüm evlerde net bir açıyla Boğaz manzarası.

- Bahçe dubleksli konutlarda kendilerine ait geniş peyzajlı bahçeler.

- Çatı dublekslerinde geniş teraslar.

Bina özellikleri

- Otoparklardan konutlara direkt ulaşım.

- Ortak alanlarda gaz ve duman dedektörleri.

- Modern kompozit prekast ve doğal taş dış cephe kaplama ürünleri.

- Alüminyum doğrama bina giriş kapıları.

İnşaat teknikleri

- Radye temel.

- Konvansiyonel plywood kalıp sistemi.

- C30 sınıfı hazır beton.

- EPS strofor asmolen döşeme.

- YTONG duvar blokları.

- Dış cephelerde XPS bazlı mantolama ile ısı yalıtımı.

- Temel, teras ve bina içi tüm ıslak hacimlerde su ve zemin suyu yalıtımı.

Yapımcının Künyesi

Yapımcı firma: Propa Proje İnşaat Ltd. Şti.

İcra Kurulu Başkanı: Harun Reşit Özçiçek

Kuruluş yılı: 2002

Tel: (0212) 347 02 89

Referansları

- Bodrum'da Royal Residence Villaları.

- Bodrum'da Royal Blue Evleri.

- Bodrum'da Gizli Vadi Evleri.

- Bodrum'da Royal Resort Villaları.

- Çorlu'da 640 konut ve 90 bin metrekarelik alışveriş merkezi ve 54 yıldızlı otelden oluşan Çorlupark Konutları.

- Bodrum'da 30 işyeri ve sosyal tesislerden oluşan Bargylium Center.

‘Konutta fiyatlar düşüyor’

Etiketler: | 0 yorum


Konutta fiyatlar düşüyor

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akdoğan, inşaat sektöründe, tamamlanmış olan projelerin satışı konusunda müteahhitlerin büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu söyledi

Akdoğan, İMSAD tarafından düzenlenen “Küresel Senaryolar ve Türkiye Ekonomisindeki Son Gelişmeler ve İnşaat Sektörüne Yansımaları” konulu toplantıda yaptığı konuşmada, krizleri fırsata çevirebilmenin önemine işaret ederek, herkesin durduğu bir anda daha fazla yol alınabileceğini anlattı. İnşaat sektöründe hammadde fiyatlarında büyük bir artış yaşandığını, enflasyonist dönemde sektörün durgun olduğuna dikkati çeken Akdoğan, tamamlanmış olan inşaatların satışı konusunda müteahhitlerin büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bu nedenle müteahhitlerin fiyatları aşağıya çekmek zorunda kaldığını ifade eden Akdoğan, “Çelik fiyatında çok ciddi bir artış söz konusu oldu. Müteahhitler bu artışları, durgunluktan dolayı dairelerin satış fiyatına yansıtamadılar. İnşaat sektöründe projenin ilk aşamasında olanlar henüz bunu hissedemiyorlar ama ısıtma sektöründe olan bizler, bu durgunluğu hissediyoruz” diye konuştu.


Geçen yıl inşaat sektörünün yüzde 5 büyüdüğünü belirten Akdoğan, bu yıl büyümenin yüzde 3-4’ü geçeceğini düşünmediğini dile getirdi. 2009 yılını daha zor bir dönem olarak gördüklerini ifade eden Akdoğan, sektörde konsolidasyonların yaşanabileceğini savundu.

Uprise Elite 112 Bin YTL'den Başlıyor

Etiketler: | 0 yorum


Uphill Court, Dilman Towers gibi katma değeri yüksek projelere imza atan Teknik Yapı, yoğun ilgi gören Uplife Park projesinden sonra Uprise Elite ile Kartal'a yatırım yapmak isteyenlere bir fırsat kapısı daha açıyor.

Teknik Yapı Kartal'daki ikinci büyük projesi satışa sunuluyor. Kartal'da yapılan basın toplantısına konuşan Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, Uprise Elite projesinde yer alan dairelerin satışına 15 Mayıs'ta başlanacağını açıkladı. Basın toplantısında yurtdışı ve yurtiçi piyasaları da değerlendiren Başkan Nazmi Durbakayım, Uplife Park projesine gelen yoğun talep nedeniyle Uprise Elite projesinin öne alındığını açıkladı.

Durbakayım, gerek Uphill Court projesinde gerekse Uplife Park projesinde olduğu gibi 'doğru yerde', 'doğru donanımda', 'doğru büyüklükte', 'doğru kitleye' ve ‘doğru fiyatla' kaliteli konutlar üretilmesi halinde talebin her dönemde yüksek olacağına vurgu yaptı.

1 Milyon Euro ile Nasıl Evler Alınır?

Etiketler: | 0 yorum


Yaz güneşinin keyfini çıkarmak için bir yer arayan Avrupalı ev avcıları Fransız Riviyerasını atlayıp, Buenos Aires, Arjantin'e doğru yol alabilir.

1 milyon euro parası olanlar bu şehrin seçkin Palermo Chico semtinde 3,800 fit karelik (1,158 metre karelik) Fransız tarzı bir dubleks satın alabilir.

Üç oda da banyo var, ana yatak odasında bir Jakuzi bulunuyor ve bina tamamen klimalı. En üst katta bir projeksiyon odası, sauna ve teras bulunuyor.

Konut Fiyatları Düşmez, Ev Bulan Alsın


Garanti Mortgage Genel Müdürü Cemal Onaran, ev fiyatlarının düşmeyeceğini belirterek buna neden olarak inşaat ve arsa maliyetlerinin düşmemesini gösterdi.

Türkiye'deki konut açığına da dikkat çeken Onaran, müşterilerine "Uygun evi bulduysanız ve bunu finanse edebiliyorsanız düşünmeden o evi alın'' tavsiyesinde bulunduklarını aktardı. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil de konuta olan talepte son bir aydır azalma olduğunun gözlendiğini, ancak kısa vadede fiyatların inanılmaz derecede artacağı şeklinde bir öngörüleri bulunmadığını söyledi.

'2008'DE YÜZDE 1 HAYAL'

Onaran, faizlerin düşük olduğu dönemlerde mortgage kredisi kullanımının arttığını, dolayısıyla bankacı olarak kendilerinin de faizlerin düşmesini istediklerini belirterek, "Ama 2008 için yüzde 1'i görmek hayal'' dedi. İnşaat firmalarının kendi finansmanlarıyla proje sunmalarına ilişkin olarak Onaran, bu konuda bankacılık sektörünün kaçırdığı çok büyük hacimler olduğunu düşünmediğini söyledi.

Onaran, bu tür imkanları sunan şirketlerin çok güçlü bir öz kaynağa sahip olmaları gerektiğine işaret ederek, "Şu an baktığımızda, '10 yıl bu işi finanse ederim' diyen bir şirket çıkmadı. Bu işin sağlıklı yürümesi için bankacıların olması ve uzun vadede bankaların tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum'' dedi. ABD'deki krizin detaylarına bakıldığında, ciddi bir regülasyon zafiyetinin olduğunun görüleceğini ifade eden Ali Fuat Erbil, Türkiye'de böyle bir zafiyet bulunmadığını kaydetti. Erbil, nisan ayı itibarıyla bireysel ve proje bazlı kredilendirmelerde yüzde 30 civarında bir düşüş olduğunu da aktardı.

SEKTÖR YÜZDE 35 BÜYÜYECEK

Onaran, 2008 yılını ilginç bir yıl olarak nitelendirdi. Kış aylarının kredi kullandırımının az olduğu dönemler olduğunu ifade eden Onaran, şöyle devam etti: "Bu yıl ilginç bir üç ay yaşadık. 31 milyar YTL seviyelerinden başladık, mart sonunu 34 milyar YTL ile kapattık. Neredeyse 4 milyar YTL'ye yakın kredi kullandırılmış durumda. Ama 10-15 gündür hafif çaplı bir durgunluk var. Sektörün yüzde 30-35 büyüyerek, yılı 40-41 milyar YTL seviyelerinde kapatacağını düşünüyoruz.''

Onaran, yabancılara mülk satışına ilişkin olarak da, Kuşadası, Marmaris, Bodrum gibi yerlerde yabancılara yönelik ciddi projeler yapıldığını kaydetti. Şu anda yabancılara yönelik satışın durduğunu, bunun önünün açılması gerektiğini aktaran Onaran, bu sorunun kısa sürede çözüleceğini düşündüğünü, Türkiye'de bu konuda büyük bir potansiyel bulunduğunu dile getirdi.

'Konut Sigortasında Yanlış Algı Var'

Etiketler: | 0 yorum


Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, konut sigortası primi konusunda yanlış bir algının olduğuna işaret ederek, "Anadolu Sigorta olarak pahalı ya da ucuz poliçeyi değil, doğru fiyatlandırılmış poliçeyi müşterilerimizin ilgisine sunuyoruz" dedi.

2008 yılının ikinci çeyreğinde, konut sigortasında iddialı bir çıkış hedefleyen Anadolu Sigorta, sigorta yaptırmaya yönelik toplumsal bilinci artırmak için yeni bir girişim başlatıyor. Her yıl yaklaşık yüzde 10-15 oranında büyüyen sigortacılık sektöründe sorumluluklarının bilincinde olduklarını aktaran Anadolu Sigorta Genel Müdürü Su, "Sadece kendi müşterilerimizi değil, tüm ülkemizi sigortanın önemi konusunda bilinçlendirmek istiyoruz.

Su baskını, yangın ya da hırsızlık gibi en beklenmedik anlarda başımıza gelen ve maalesef artık hepimizin hayatının parçası olan olumsuzluklar karşısında alınabilecek çok küçük önlemlerin, ne kadar büyük geri dönüşler sağlayabileceği konusunda halen çok ciddi bir bilgi boşluğu var" dedi.

Sigortacılığın kurumlar adına değerlendirildiğinde 'riski doğru hesaplamak'tan ibaret olduğunu kaydeden Su, "Tam da bu nedenle Anadolu Sigorta olarak pahalı ya da ucuz poliçeyi değil, doğru fiyatlandırılmış poliçeyi müşterilerimizin ilgisine sunuyoruz. Türkiye'nin dört bir yanındaki acentelerimizin bizlere aktardığı deneyimlerinden de konut sigortasının primi konusunda vatandaşlarda yanlış bir algının olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

Sigortalıların aldıkları hizmetin detaylarını iyi öğrenmelerinin gerekliliğinden bahseden Mustafa Su, sözlerine şu şekilde devam etti: "Poliçelerin ihtiyaçlara uygun bir şekilde düzenlenmesi ve sigortalının poliçenin içeriğini iyi bilmesi çok önemli. Nisan ayı içinde, reklam filmlerimiz de bu fikirden hareketle hazırlandı. Anadolu Sigorta olarak, on binlerce kişinin kendi başına gelebileceğini düşünmediği tüm olumsuzluklar için, 'kaybetmek yok' diyoruz."

İşte Konutta Büyük Kampanyalar

Etiketler: | 0 yorum


Konut üreten inşaat şirketleri, durgunluğu çeşitli kampanyalarla aşmaya çalışıyor. Bazı firmalar peşinattan bile vazgeçerken, bazılarıysa faizsiz vadeleri 5 yıla kadar çıkardı.

EVDE PEŞİNAT KALKTI, FAİZSİZ VADE 5 YILA DAYANDI

Milliyet'in haberine göre, konuttaki durgunluğu aşmak için kampanya üstüne kampanya düzenleyen inşaat şirketlerinin bazıları peşinatları yüzde 10'a kadar indirirken, bazıları da hiç peşinatsız satışa başladı. Faizsiz vade süresi de beş yıla kadar uzadı.

ABD'den başlayarak dünyayı saran mortgage kaynaklı krizin etkisiyle konut kredisi faizleri yeniden yükselmeye başlayınca, inşaat şirketleri ödeme kolaylıklarıyla satışlarını artırma yolunu açtı.

Konutta Umutlar 2010'a Kaldı

Etiketler: | 0 yorum


Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'nde "Türkiye'nin 100 Yıllık Gayrimenkul Potansiyeliö konusu ele alınacak. İstanbul'da, 4-5 Haziran'da gerçekleştirilecek zirvede gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları ve sorunlar ele alınacak.

GYODER Başkanı Bekir Cumurcu, zirve ile ilgili tanıtım toplantısında, küresel ekonomik olumsuzlukların yanı sıra iç siyasi istikrarsızlığın belirleyici olduğu bir dönemden geçildiğini dile getirerek, bu sorunun ABD'de ve mortgage ile başladığını hatırlattı.

Cumurcu, Türkiye'nin ise aslında konuyla ilgili bir sorun yaşamadığını, bu sorunu ithal etmiş olduğunu ifade etti. Küresel ekonomideki sorunun Türkiye'ye likidite ve tüketici güveninde kayıplar şeklinde yansıdığına işaret eden Cumurcu, "2002-2006 yılları arasında ortalama yüzde 7.5 büyüyen Türkiye için bu dinamiklerin daha düşük büyüme ve istihdam, daha az yabancı sermaye, daha yüksek enflasyon ve faiz oranları anlamına geleceği açıktır. Sayılan ekonomik parametrelere, özellikle de faiz hadlerine son derece duyarlı olan gayrimenkul sektörünün de bu gelişmelerden etkilenmesi beklentiler içerisindedir" diye konuştu.

GAYRİMENKULDE 2008 KAYIP, 2009 BELİRSİZ

Cumurcu, konut sektöründeki hareketliliğin 2008'de görülmeyeceğini, 2009 yılında ise yeniden görülmesini umut ettiklerini dile getirdi. 8. Gayrimenkul Zirvesi'nin, global gelişmeler ışığında Türk Gayrimenkul Sektörünün ve ayrı ayrı segmentlerinin bugünkü durumunun ve sunduğu fırsatların uzmanlarca detaylı olarak irdeleneceği bir zirve olacağını bildiren Cumurcu, bu çerçevede zirvede, "Dar Gelirlilerin Konut İhtiyacı ve Çözüm Önerileri", "Türkiye'de Perakende Pazarı ve AVM'ler İçin Öngörüler 2015" ve "İller İçin Öngörüler 2015" konulu üç ayrı araştırma raporunun sunularak, değerlendirileceğini kaydetti. Cumurcu, ayrıca, 2009 yılındaki Gayrimenkul zirvesiyle eş zamanlı bir de gayrimenkul fuarı yapılacağını ve üç günün fuara, bir günün de zirveye ayrılacağını açıkladı.

"100 YILLIK DAHA GAYRİMENKUL POTANSİYELİ VAR"

GYODER Başkan Yardımcısı Nurhan Azizoğlu da zirvenin ilk oturumunda "Ekonomik Bakış: Global Piyasalar ve Türkiyeö konusunun, ikinci oturumda ise, "Yatırım Ortamı: Gayrimenkul Sektörünün Cazibesi" konusunun ele alınacağını bildirdi. Azizoğlu, ilk günün son oturumunda "Alışveriş Merkezi Yatırımları: Tamam mı, Devam mı?" konusunun tartışılacağını kaydederek, aynı zamanda "Türkiye'de Perakende Pazarı ve AVM'ler İçin Öngörüler 2015" raporunun da sunulacağını anlattı.

Son günlerde yaşanan dalgalanmaya rağmen, Türkiye'nin 100 yıllık daha gayrimenkul potansiyeli taşıdığını söyleyen Azizoğlu, "Son üç yılda, Türkiye'de olmadığı kadar fazla kaliteli konut üretildi. Bu üretim ise, gayrimenkul sektörüne sermaye ve fon aktarımı sağladı. Bu durum birkaç sene daha devam edecek. İstanbul, önümüzdeki yıllarda gayrimenkul sektörünün yıldızı olmaya devam edecek" dedi.

Organizasyon Komitesi Başkanı Işık Gökkaya da zirvenin ikinci günündeki "Konut Yatırımları: Herkes Nasıl Ev Sahibi Olacak?ö başlıklı ilk oturumda, "Dar Gelirlilerin Konut İhtiyacı ve Çözüm Önerileri (Affordable Housing)" araştırmasının sonuçlarının da açıklanacağını kaydederek, "Mortgage çıktığında, kira öder gibi herkes ev sahibi olabilecek şeklinde konuştuk. Belki yanlış mesaj verdik. Dar gelirlilerin nasıl konut sahibi olabileceğinin ele alındığı bu çalışmayla daha ayrıntılı bilgi vereceğiz" dedi.

Gökkaya, ikinci oturumda "Gayrimenkulde Fırsatlar: Turizm, Ofis, Lojistik Yatırımlarıö konusunun masaya yatırılacağını anlatarak, üçüncü oturumunda da "Kentsel Dönüşüm ve Yenilemede Örnek Uygulama" konusunun, son oturumunda ise "Gelişen Şehirlerimizde Yatırım Fırsatları" konusunun tartışılacağını ve "Gayrimenkul Sektörü ve İller İçin Öngörüler 2015ö raporunun sunulacağını ifade etti.

"TÜRKİYE'DE 2010'DA AVM'LERDE DOLGUNLUK YAŞANACAK"

Toplantıda araştırma raporları hakkında bilgi veren Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Dr. Can Fuat Gürlesel ise, "Gayrimenkul Sektörü ve İller İçin Öngörüler 2015" adlı raporda Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Trabzon şehirlerine ilişkin, konut, alışveriş merkezleri, konaklama tesisleri ile sanayi ve lojistik alanlarının incelendiğini ve 2015'e kadarki dönem için öngörülerin yapıldığını anlattı.

Gürlesel, "Türkiye'de Perakende Pazarı ve Alışveriş Merkezleri için Öngörüler 2015" balıklı raporda ise Türkiye'de gelişen gayrimenkul sektörü içinde en hızlı büyüyen, yerli ve yabancı yatırımcıların en çok yatırım gerçekleştirdiği alışveriş merkezleri ile ilgili gelişme ve öngörülerin ortaya konulduğunu kaydetti. Bu rapor çerçevesinde bazı verileri paylaşan Gürseler, Türkiye'de 2007'de 658.8 milyar dolar, kullanılabilir gelirin 550 milyar dolar, özel tüketim büyüklüğünün de 465.1 milyar dolar olduğunu bildirerek, perakende harcama büyüklüğün ise 226.1 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Gürseler, 226.1 milyar dolarlık perakende harcama büyüklüğü içinde yüzde 35'i oluşturan 77.6 milyar dolarının alışveriş merkezlerinden yapıldığını söyleyerek, kalan yüzde 65'i oluşturan 146 milyar dolarlık harcamanın ise geleneksel pazarlardan yapıldığını aktardı. Türkiye'de 2007 yılı içinde 30 şehirde olmak üzere toplam 153 adet AVM bulunduğunu dile getiren Gürseler, 2001 yılında kişi başına düşen kiralanabilir alanın 18 metrekare olduğunu, şuanda ise 49.9 metrekareye ulaştığını anlattı.

Gürseler, Türkiye'de 2010 yılında AVM'lerde dolgunluk yaşanacağını öngörerek, "2015'te bekliyorduk ama kısa bir süreye sıkıştı. AVM'lerdeki yabancı yatırımı da artacak. Özellikle iyi konumlanmamış AVM'lerde yabancı ortaklığı görülecek ve AVM'ler daha kurumsallaşacak" dedi.

Euro 2008 Heyecanını Evinize Taşınıyor

Etiketler: | 0 yorum


Avrupa'da dokuz ülkede faaliyet gösteren İngiliz Kesa Electricals plc grubunun beyaz eşya ve elektronik alanındaki en önemli markası DARTY, Euro 2008 heyecanını evinizde yaşatmak için başlattığı kampanya ile 100'den fazla LCD ve plazmalarda çok cazip fiyat seçenekleri sunuyor.

Tüm dünyada çok önemli bir spor organizasyonu olan Euro 2008'in heyecanını canlı yaşamak ve evinizin rahatlığında izlemek adına DARTY, mağazalarında 100'den fazla çeşidi bulunan LCD ve plazmalarda başlattığı kampanya ile Euro 2008'e yakışan fiyatları müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Ayrıca kampanya dahilinde world'e özel 12 taksit imkanı ve tek ödemelerde çok cazip fiyatlar bulunuyor. DARTY, LCD ve plazmalarda güven sözleşmesi çerçevesinde ücretsiz eve teslim, montaj ve kullanıcı eğitimi de veriyor.

Güven sözleşmesi çerçevesinde hizmet veren DARTY Türkiye, ürünün en iyisi, fiyatın en iyisi ve hizmetin en iyisi felsefesini uyguladığı ve 5 bin'den fazla çeşit ürüne yer verdiği 6 mağazasında, elektronik ürünlerin yanısıra küçük ev aletlerinden beyaz eşyaya kadar birçok ürünü müşterilerinin beğenisine sunuyor.

www.darty.com.tr

Lekeleri Kendi Kendine Temizleyen Kumaş

Etiketler: | 0 yorum


Elvin Tekstil, ODTÜ ile işbirliği içinde nanoteknoloji yardımıyla kendi kendini temizleyen perdelik kumaş üretti.

Organik lekeler, güneş ışığının da yardımıyla 24 saatte kayboluyor.T ekstil sektörünün önemli şirketlerinden Elvin Tekstil, ODTÜ ile işbirliği içinde, TÜBİTAK'ın da desteğini alarak geliştirdiği, nanoteknoloji yardımıyla kendi kendini temizleyen kumaş markası "Green Guard"ı tanıttı.

Bu amaçla düzenlenen toplantıda konuşan Elvin Tekstil Başkanı Canan Sönmez Canik, 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu nanoteknolojik uygulamanın, sanayiüniversite işbirliğinin çok güzel bir örneğini oluşturduğunu söyledi.

KULLANIMI YAYGIN

Uygulamayla ilgili bilgi veren ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Karakaş, bu teknolojinin ODTÜ Nanoteknoloji ve Nanobiyoteknoloji Araştırma Merkezi tarafından geliştirildiğini, "tekstilde bir ilk" olduğunu söyledi. Gürkan, "Foto- Katalitik Kendi Kendini Temizleyen Anti- Mikrobik Perde' koku da gideriyor, havayı da temizliyor. Zararlı atık da içermiyor. Bu teknoloji giyimden otomotive her alanda kullanılabilir" dedi. Prof. Dr. Ufuk Bakır da, bu teknolojinin su ihtiyacını da azalttığını belirtti.

PATENTİNİ ALIYORUZ

Elvin Tekstil Genel Müdürü Osman Canik ise sorular üzerine bu proje için 600 bin YTL harcadıklarını belirerek şunları söyledi: "Bunun yüzde 60'ı, destek kapsamında TÜBİTAK tarafından tekrar bize sunuluyor. Yüzde 40'ı için de vergi muafiyeti var. Hatta bu yüzde 100'e çıktı. Diğer şirketler de bu desteklerden faydalanabilir.

Bu uygulama için uluslararası patent başvurusu da yaptık. Sonucu bekliyoruz." Canik, ayrıca ODTÜ ile yeni projeleri olduğunu, sözleşmelerini bittikçe yenilediklerini söyledi. 15 milyon dolarlık ciroya sahip Elvin Tekstil, bunun 10 milyon dolarını ihracat yoluyla sağlıyor.

LEKE 24 SAATTE YOK OLUYOR

Geliştirilen teknoloji ile üretilen kumaş, güneş, gün ışığı, yapay ışığın yardımıyla havadaki su buharını kullanarak çay, şarap, yağ gibi organik lekeleri 24 saat içinde, mikrorganizmaları bir saat içinde bertaraf ediyor. Bu perdeler koku gideriyor, dumanı yok ediyor, ultraviyole ışınları süzüyor. Haşareleri de kovan kumaşın yıkanmasında da bir sakınca yok.

Satışa çıktı, kapışıldı

Etiketler: | 0 yorum


Satışa Çıktı, Kapışıldı

Dumankaya İnşaat’ın Kartal’da inşa ettiği Dumankaya Vizyon projesinin ilk haftada yüzde 40’ı satıldı

İstanbul’un en büyük kentsel dönüşüm alanlarından Kartal’a yeni bir ‘vizyon’ sunmayı hedefleyen Dumankaya Vizyon, 9 Mayıs 2008 tarihinde satışlarına başladığı projede 4 gün gibi kısa bir sürede toplam satışın yüzde 40’ını gerçekleştirdi. Böylece satışa çıkan ilk fazın yüzde 90’lık bölümü satıldı. Projede fiyatlar 164 bin 500 YTL ile 383 bin YTL arasında değişirken, 60 aya kadar yüzde 1,09 faiz imkanı sunuluyor.

Dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid’in projelendirdiği Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi’ne komşu olan, Japon mimar Tatsuya Yamamoto imzasını taşıyan Dumankaya Vizyon Projesi, 33 katlı ve 24 katlı iki rezidans bloğu ile 18 katlı bir ofis bloğundan oluşuyor. Proje, 20 bin metrekarelik arazi üzerinde yükselecek ve toplam 340 rezidans daireye ev sahipliği yapacak.

Rezidans bloklarında stüdyo (37–53 metrekare), 1+1 (55–61 37–53 metrekare), 2+1 (78–102 37–53 metrekare) daireler ve 3+1 (116–131 37–53 metrekare) daireler olmak üzere farklı seçenekler sunuluyor. En üst katlar ise yüksek tavanlı loft dairelere ayrılıyor.

Dumankaya Vizyon’da rezidans hizmetleri kapsamında house keeping’den laundry’e, teknik bakım ve onarımdan 24 saat profesyonel resepsiyona, posta hizmetlerinden güvenliğe geniş bir hizmet yelpazesi sunulacak. Tüm projenin altı boydan boya kapalı otopark olacak ve her daireye en az 1 araçlık otopark alanı düşecek.

Dumankaya Vizyon konumu itibariyle merkeze ve toplu taşıma araçlarına ulaşım kolaylığıyla da dikkat çekiyor. Proje, Kartal Deniz Otobüsü İskelesi’ne ve Kartal Tren İstasyonu’na 5 dakika uzaklıkta, yapılmakta olan metroya ise iki durak yürüme mesafesinde yer alıyor. Sabiha Gökçen Havaalanı ve TEM otoyoluna ulaşmak yaklaşık 7–8 dakika sürüyor.

Fiyat listesi*

Konut Tipi Metrekare Fiyat
Stüdyo.C 43 164.500 - 168.500 YTL
1+1B 61 192.500 - 220.000 YTL
2+1B 88 268.500 - 290.000 YTL
3+1C 119 383.000 - 383.000 YTL

*Tabloda belirtilen fiyatlar 21.05.2008 tarihine kadar geçerlidir.

Tel: 0216 517 64 38

Web: http://www.dumankaya.com