Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Körfez Kent'te 543 YTL Taksitle Daire!

Etiketler: | 0 yorum


Körfez Kent'te konutların peşin fiyatı 69 bin YTL'den başlıyor, 90 bin 200 YTL'ye kadar çıkıyor.

TOKİ'nin iştirakleri Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Emlak Pazarlama'nın Körfez'de 302 bin metrekare arsa üzerinde inşa ettiği Körfez Kent, 3 bin 500 konuttan oluşuyor. Projede büyüklükleri 87 ile 114 metrekare arasındaki konutların peşin fiyatı 69 bin YTL ile 90 bin 200 YTL arasında değişiyor.

Konutlar için asgari 11 bin 250 YTL peşinat isteniyor. 543 YTL taksitle satışa sunulan konutların ödemesi 4 ay sonra başlayacak. Körfez Kent konutları için yüzde 1.08 faizle konut kredisi kullanılabiliyor.

87 metrekare büyüklüğündeki 2+1 konutların 120 ay vadeli fiyatı 75 bin YTL. 22 bin 500 YTL peşinatın istendiği konutların aylık taksidi ise 543 YTL. 114 metrekare büyüklüğündeki 3+1'lerin 120 ay vadeli fiyatı 83 bin 300 YTL. 861 YTL taksitle satışa sunulan konutlardan 14 bin 700 YTL peşinat isteniyor.

Konutların ortalama metrekare satış fiyatının 950 YTL olduğu Körfezkent'te Vakıfbank ile yapılan özel anlaşma çerçevesinde konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak mümkün. Kampanya 15 Temmuz 2008 tarihinde sona erecek.

Tel: 0262 526 78 00

Betonarma Evlere Alternatif: Kütük Ev

Etiketler: | 0 yorum


Uzun yıllardır kütük ev üretimi ile Avrupa ve Türkiye'de sağlık, huzur ve estetik vaad eden Fin Ahsap Yapı Sanayi, kütük ev üretim ve pazarlama faaliyetlerini yeni markası "REUZ" çatısı altında yürütmeye başladı.

Betonarme evler yapısı gereği radyoaktif dalgaları içinde tutmaktadır. Bunun yanısıra beton bazlı taşlarda varolan kanserojen radon gazı, şehir hayatının zorunluluklarından birisi olan betonarme yaşamı insan sağlığı için olumsuz bir etken haline getirmektedir.

Finlandiya başta olmak üzere dünya genelinde birçok ülkede kullanımı hızla artan kütük evler insan sağlığına kattığı olumlu bir çok faktörün yanısıra sosyal yaşantıya kattığı estetik ve huzur ile de son yıllarda Türkiye'de yaygınlaşmaya başlamıştır. Deprem kuşağında bulunan ülkemizde yapıların sağlamlığı konusunda artan bilinç seviyesi de depreme karşı başka bir yapının sunamayacağı kadar güvenli olan kütük evlere olan ilgiyi arttırmaktadır.


Düşünüldüğünün aksine üretim aşamasında kullanılan teknoloji ve malzemeler sayesinde böceklenme, yangın ya da çürüme zamanlaması konusunda neredeyse betonarme bir ev sağlamlığı ve güvenliği sunmaktadır. Tüketicinin hayallerindeki evin mimarlarla birlikte çiziminin ardından üretimi yaklaşık 1 hafta sürmekte, projenin detaylarına bağımlı olarak ise 7-45 gün arasında montajı bitirilerek oturmaya hazır hale gelmektedir.

Ahşap konusunda farklı faaliyet alanları bulunan Fin Ahşap Yapı, kütük ev konusunda genişleyen tüketici ağına daha iyi hizmet verebilmek için farklı bir marka ve ekip ile hizmet vermek üzere "REUZ" markasını hayata geçirmiştir.

Binbir Evler'de 88 Bin YTL'ye Daire

Etiketler: | 0 yorum


KC Group toplam 2 bin konuttan oluşan Binbir Evler'i satışa sundu. Projenin İlk etabında yer alan ve büyüklükleri 41 ile 107 metrekare arasında değişen konutların fiyatları 88 bin 200 YTL'den başlıyor, 274 bin 300 YTL'ye kadar çıkıyor.

KC Group son projesi olan Binbir Evler'i satışa çıkardı. İstanbul Pendik'te 190 bin metrekare alan üzerinde toplam 2 bin konuttan oluşuyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere değişik tipte normal ve dubleks dairelerden oluşan projenin ilk etabında satışa sunulan konutların metrekareleri 41 ile 107 metrekare arasında değişiyor.

Binbir Evler'de 88 bin 200 YTL'den başlayan konut fiyatları 274 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Projede 96 aya kadar vadelendirme yapılırken, yüzde 15 ile yüzde 75 oranında peşinat verilebiliyor. 6 aydan 96 aya kadar vade imkanı sunulan projede 1+1 konutlar 96 ay vadede aylık 645 YTL taksitle alınabiliyor.

İstanbul'da son dönemin en fazla gelişem gösteren bölgelerinden biri olan Pendik'deki proje, ana okulundan üniversiteye kadar birçok eğitim kurumuna ve onlarca sağlık merkezine yakınlığıyla dikkat çekiyor. Hava, kara, deniz ve demiryolu ile ulaşılabilen Pendik'te, Sabiha Gökçen Havaalanı'nın hemen yanında yer alan Binbir Evler, bölgede yapılan 5 yıldızlı oteller, alışveriş merkezleri ve fuar alanının devreye girmesiyle önemli bir lokasyonda bulunacak. 4 özel toplam 9 hastanenin bulunduğu bölgede yapılan Binbir Evler, 2 üniversite, 18 lise ve 56 temel eğitim kurumuna komşuluk yapacak.

SİTE ÖZELLİKLERİ

- Güvenlikli site giriş kapısı.
- 3 adet açık yüzme havuzu.
- Doğal ışık alan kapalı yüzme havuzu.
- Süs havuzları.
- Her daireye 1 araçlık otopark.
- Sosyal tesis binası.
- Step aorebik alanı.
- Sauna, buhar odası.
- Oyun odası.
- Tüm parselleri birbirine bağlayan yer altı yolları.
- Site etrafına çevre çiti.
- Bahçe peyzajı.
- Çocuk oyun alanı.
- Kamelya ve barbekü alanı.
- Oturma ve yürüme yolları.
- Tüm sitede aydınlatma sistemi.
- Futbol, basketbol ve voleybol sahası.
- Tenis kortu.
- Fitnes merkezi.
- Kafe, restoran.
- Mini market.
- Site içinde acil ring yolu.
- Kreş.

BİNA ÖZELLİKLERİ

- Dış cephede mantolama.
- Bodrum ve çatılarda su yalıtımı.
- Binalarda lobi girişi.
- Taban ve duvarlarda granit veya mermer.
- Çift kanatlı alüminyum bina giriş kapısı.
- Merdivenlerde ve sahanlıklarda doğal veya suni taş.
- Eloksal alüminyum profil ya da demir doğrama korkuluklar.
- Eloksal alüminyum galeri korkuluklar.
- Blok girişlerinde saten alçı üzeri su bazlı boya.
- Plan ve projesine uygun 1. sınıf su tesisatı.
- Standartlara uygun yangın tesisatı.
- Yangın suyu deposu.
- Her blokta 2 asansör.

KONUT ÖZELLİKLERİ

- PVC plastik doğrama.
- Isı yalıtımlı cam.
- Merkezi ısınma sistemi.
- Ahşap giriş kapılar.
- Kale kilit sistemi.
- 1. sınıf Amerikan panel iç kapılar.
- Islak zeminlerde 1. sınıf yer seramiği.
- Yerler laminat parke.
- Duvarlarda alçı sıva ve su bazlı saten boya.
- 1. sınıf klozet takımı.
- Lavabo, akrilik küvet veya duş teknesi.
- Havlupan.
- TSE belgeli batarya ve musluklar.
- 1. sınıf hazır mutfak.
- Tek göz damlalıklı krom eviye.
- Montajlı aspiratör.
- PVC veya mermer pencere ve balkon denilikleri.
- TSE'ye uygun elektrik tesisatı.
- Salon ve odalarda elektrik, telefon ve TV prizi.
- TSE onaylı sac sayaç panoları.
- Diafon sistemi.
- Panel radyatör.

YAPIMCININ KÜNYESİ
Yapımcı firma:
KC Group
Yön. Krl. Bşk.: Hızır Demir
Tel: (0216) 354 72 86 – 83 51

Ev alana "cip" bedava

Etiketler: | 0 yorum

Aydın'da faaliyet gösteren bir inşaat firması, başlattığı 'Bir ev alana bir otomobil' kampanyası ile Çin'de üretilen Cherry marka otomobilleri promosyon olarak veriyor.

Firma ortağı Çağdaş Can Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat piyasasında, özellikle gayri menkul sektöründe bir durgunluk yaşandığını belirterek, özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesi ile İstanbul'daki konut projeleri satışlarının durduğunu söyledi.

Yaşanan durgunluğun en büyük sebebinin, yurt dışında yaşanan ve etkisinin Türkiye'de de hissedildiği Tutsat (Mortgage) krizi, dövizdeki oynamalar ve insanların eskisi gibi alım gücünün olmaması olduğuna dikkati çeken Öztürk, şöyle konuştu:

"Kendi projemizi ve inşaat sektörünü hareketlendirmek için, hem Kuşadası'nda yaptığımız sitelerde, hem de Aydın'da yaptığımız evlerde, 'Bir ev alana bir araba' adı altında bir kampanya başlattık. Biz buna tek fiyat, iki anahtar diyoruz."

Kuşadası'ndaki villalardan satın alanlara Cherry marka otomobillerin, Jeep modeli ya da Alia model binek otomobil verecek olan firma, Aydın'daki evlerden satın alanlara da Alia ya da Tiggo modellerden verecek. Otomobil istemeyenlere ise satın aldığı ev A'dan Z'ye döşenecek.

Öztürk, kampanya başlayalı 2 hafta olmasına karşın, çok yoğun bir ilgi olduğunu dile getirerek, bu ilginin de bu haftadan itibaren sıcak satışa dönüşeceğine inandığını vurguladı.

Kuşadası'ndaki villa tipi evlerin fiyatlarının 130 bin euro, apartman tipi 2 1 evlerin fiyatlarının da 65 ila 75 bin euro arasında olduğunu aktaran Öztürk, Aydın'daki evlerin fiyatlarının da 145 bin YTL ile 155 bin YTL arasında değiştiğini kaydetti.

2009'da talep patlar fiyatlar iki kat artar

Etiketler: | 0 yorum

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, 2009'da seçimlerden hemen sonra inşaat sektöründe talep patlaması yaşanacağını belirterek, konut alıp almamakta tereddüt edenleri uyardı

Ali DumankayaYILMAZ YILDIZ
Rize İkizdere'den İbrahim ve Halit Dumankaya kardeşlerin 'amelelikle başlayan' inşaatçılık serüveni bugün yönetimi devralan ikinci kuşak tarafından parlak bir gayrimenkul geliştirme ve taahhüt şirketi ile yoluna devam ediyor. Projeleri, İstanbul Anadolu yakasında, özellikle de Kartal'da yoğunlaşan Dumankaya İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, başarılarının sırrını büyüklerinin tecrübesi ile kendilerinin vizyonunun uyumlu birleşimine bağlıyor.

Bugüne kadar neden hep Anadolu yakasında kaldınız?

Anadolu tarafında çok ciddi yatırımlar devreye girdi. Sabiha Gökçen Havaalanı, F1pisti gibi. Ataşehir'in finans merkezi olarak belirlenmesi gibi etkenler, Anadolu yakasının kaderini özellikle son 5 yılda değiştirmiş durumda. Kartal'da çok büyük bir değişim var. Biz doğma büyüme Kartallıyız.

KRİZ DÖNEMİNDE ATILIM
Halit beyin milletvekili olduğu dönem sonrasında atağa geçtiniz görüyoruz. Ara mı vermiştiniz?
Aslında biz ara vermedik. Krizlerin olduğu dönemlerde inşaat sektörü hak ettiği büyümeyi alamadı. 998'den itibaren projelerimizle, elimizdeki arazilerle, depremin, krizin olduğu dönemde ciddi yatırımlar yaptık. Gümüşvadi, Kelebek vadisi, Dragos, Çekmeköy evleri gibi 6-7 projelerimizi tamamladık.

Kaç yıl sonrasının projesini yapıyorsunuz?
Dumankaya Vizyon, 5 yıl sonrasını rahatlıkla gören bir proje. Bölgenin değişimi bunu rahatlıkla kaldırabilecek.

SENEYE PATLAMA OLUR
Sektörde talep ne zaman artacak?
2009 seçimlerden sonra yine inanılmaz bir patlama bekliyoruz. Faizin burada çok büyük bir etkisi yok. Sektör patlama yapınca konut ve arsa fiyatları da buna paralel bir seyre giriyor. Müşteri faizler artarsa diye endişe ediyor. İhtiyacın varsa hiç düşünme çevrendeki en iyi projeyi değerlendir. Kurumsallığına inandığın, tamamlanabileceğine inandığın projelerden birini tercih et. Fiyat olarak da kendine uygun olanını al diyoruz.

MALİYET BASKISI VAR
Sıkıntılı dönemler konut alıcıları için de fırsat oluşturuyor mu?
Aslında maliyette aşağıdan gelen yüzde 12-15 oranında ciddi bir baskı var. Üste de çok aşırı bir fiyatlama politikası yapamadığınıza göre, arada bir marjda kalıyorsunuz. Bu fırsattır. talep artınca doğal olarak maliyet fiyatlara yansıyacak. Talep baskısı kalkınca fiyatlar iki katına çıkacak.
Avrupa yakasından talep var

Bahçeşehir'deki projeniz, Vizyon'u gölgede bırakacak mı?
Bizim her yaptığımız projede yenilediğimiz bir misyon var. "Kente kimlik kazandıran yaşam alanları oluşturmak" diye çok net bir vizyon. O bölgede farklılıklarıyla ön plana çıkacak bir proje olacak. Her yaptığımız projeyi bir öncekinden daha iyi nasıl yapabilirizi düşünüyoruz.

Tecrübemiz 'büyük'
Sektöre en alt seviyeden başlamanızın faydasını hissediyor musunuz?
1963 yılından itibaren başlayan ve 45 yıllık bir hikaye var. İbrahim beyin kurmuş olduğu, bizlerin daha sonradan devreye girdiği ve şirketin ufkunun açıldığı bir süreç. Tecrübeyle vizyonun birleşip, harmanlandığı bir hikaye. Bizim öngöremediğimiz şeyleri onlar bize aktarıyorlar. Bazı işleri değerlendirirken, arazi alırken tecrübe ön plana çıkıyor. Arazinin alınıp alınmaması önemli bir karar. Konutta çok çok iddialıyız.

'Halka arz çalışması başlattık'

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurma düşünceniz var mı?
Sektör çok statik. Aynı yerde durmak mümkün değil. İstanbul'da yaptığınız projenin aynısını İzmir'de yapamazsınız. Bunun için sürekli kendinizi yenilemek durumundasınız. Bu sene itibariyle GYO ile ilgili çalışmalara başladık ama henüz SPK başvurusunu yapmadık. Üç yıla kadar bir sürede kurulur sanıyorum. Bizim 5 yıllık hedefimizde 2.5 milyar dolarlık bir hedefimiz var. Tabii piyasaların da o ivmeyi devam ettiriyor olması gerekiyor.

'Kamuya iş yapmadık, yapabiliriz'
Hükümetin duble yol ve altyapı yatırımlarına ağırlık vermesi sektörü canlı tutabilecek mi?
Geçtiğimiz yıllardaki büyüme her yıl gerçekleşirse bu bir mucizedir. Bu uzun bir maraton ve şu an da bir nefes alma dönemi. TOKİ'nin yapmış olduğu taahhüt işleri ayrı, hasılat paylaşımı ayrı, bizim gibi özel sektörün yaptığı ayrı bir çalışma. Sektörün her bölümünü kendi içerisinde değerlendirmek lazım.

Kamuya da iş yapmayacaksınız?
Yapmıyoruz ama yapmayacağız anlamına gelmiyor. Bugüne kadar elimizde arazi olduğu için ihtiyaç duymadık.

Kentsel dönüşümde geç kaldık

Kentsel dönüşüm neden yapılamıyor?
Belli bir çalışma yapılıyor ama çok yetersiz. Yapıların yüzde 60-70'nin yenilenmesi lazım. Totoliter bir rejim olsa, yıkın şurayı dese, yıkılabilir. Dubai'deki gibi, 'ben 20 yılda dünyanın bir konuda merkezi olacağım' der ve ona göre yürür. Ama siz bunu dediğiniz anda hem özel bürokrasi, hem her şeye itiraz edenler, hem de bizim resmi bürokrasimiz var. Fakat kentsel dönüşüm bizim yapmak zorunda olduğumuz bir iş. Deprem olalı 11 sene oldu ama hala ciddi bir hamle yapamadık. Çok geç kaldık.


Kaynak: Yeni Şafak