Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

En erkenci alışveriş merkezi

Etiketler: |

En erkenci alışveriş merkezi

Beylikdüzü'nde faaliyete geçen Marka City alışveriş merkezi, kapılarını her sabah saat 08.30'da açıyor. Alışveriş merkezinde 3 bin 200 metrekarelik fitness salonu da yer alıyor

Beylikdüzü'nde faaliyete geçen Marka City alışveriş merkezi, sabahları en erken açılan alışveriş merkezi oldu. Sabahın erken saatlerinde acilen alışveriş yapmak isteyenler için kapılarını 08.30'da açan Marka City'nin giriş katında, ihtiyaç çeşitliliğini esas alan bir mağaza karması oluşturuldu. Yatırım maliyeti 80 milyon doları bulan Marka City, 18 bin metrekare kiralanabilir alanı ve 3 bin 200 metrekarenin üzerindeki fitness center'ıyla, bulunduğu bölgenin spor merkezi olmayı da hedefliyor. Günde 15 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği alışveriş merkezinin kendini 10 yılda amorti etmesi hedefleniyor.

Marka City Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Mustafa Yüksel Uçar; “Marka City’de sabah sporundan başlayıp kahvaltıya, çocuk oyun alanlarında geçirilen vakitten öğlen yemeğine, oradan sinema keyfine ve 10:00-22:00 saatleri arasında alışverişe uzanan bir yaşam alanı yarattık” dedi. Uçar, Marka City'nin yanında açılacak Medicana hastanesinin de bölge halkı için büyük avantaj olduğunu söyledi. 36 bin metrekare kapalı alana sahip Marka City’de 8 bin metrekarelik açık ve kapalı otopark alanı 650 araca hizmet verecek. 10 yürüyen bir de sabit merdiveni olan merkezde 8 tane yangın çıkışı bulunuyor. Bu çıkışların 4 tanesi yangın kulesi özelliğine sahip. Uçar, toplam 6 kattan oluşan Marka City hakkında şu bilgileri verdi:

“Sabahtan akşama kadar alışveriş merkezinde kalmak isteyen insanlar için sporundan eğlencesine, kuaföründen yemeğine kadar birçok ihtiyacın karşılanacağı bir yaşam merkezi oluşturduk. İkinci olarak gününün belirli bir bölümünü burada geçirmek isteyenler veya sadece öğlen yemeğine gelenler için çiğ köftecisinden makarnacısına, simitçisinden hamburgercisine çok farklı lezzet ve tatlarda bir yiyecek katı yarattık. Çok acil işi olan ve kısa sürede alışveriş yapmak isteyenler için ise giriş katımızı planladık. Bu katta Carrefour, YKM, Turkcell ve Teknosa mağazalarımız hizmet verecek.”

70 mağaza var

Marka City'deki kiralanabilir alanların doluluk oranı yüzde 95'e ulaştı. Marka City'de mağaza kiraları ortalama 60 dolar seviyesinde bulunuyor, bu rakamın üstüne genel giderler ekleniyor. Toplam 70 mağazanın olduğu merkez ortalama 600 kişiye iş imkanı sağlayacak.

Marka City'deki markalar

Ana giriş katı: Carrefour, YKM, Teknosa, Turkcell, Kahve Evi Kocatepe.

Zemin ve birinci kat: Altınbaş, Sarar, Goldaş, Fahri Kuz, Kanz, Rene, Saat&Saat, Jumbo, Dufy, Tiffany, Vestel, Opmar Optik, Adil Işık, Evport, Assos.

Yiyecek katı: Burger King, Bereket Döner, Simit, Popeyes-Sbarro, Sultan Ahmet Köftecisi, Sisos, Türk Mutfağı, Tatlıcı Tombak, Şampiyon, Gözlemeci, Özsüt, Makarna.

Üçüncü kat: Fitness center'ın bir bölümü, kuaför, çocuk oyun alanları, 6 salonlu sinema.

Dördüncü kat: Fitness center.

5 ve 6'ncı katlar: Bürolar ve yönetim birimleri.

Rakamlarla Marka City

Arsa alanı: 20 bin m2

Toplam inşaat alanı: 36 bin m2

Toplam kiralanabilir alan: 18 bin m2

Kat sayısı: 6

Mağaza sayısı: 70

Girişler: 3 Müşteri girişi olmak üzere toplam 7 giriş

Otopark kapasitesi: 650

Asansör sayısı: 7

Yürüyen merdiven sayısı: 10

Sinema salonu sayısı: 6

Sinema koltuk sayısı: 600

Marka City künyesi

Proje sahibi: Marka A.Ş.

İnşaat şirketi: Marka A.Ş.

Mimar: Kadir Erbay

Statik proje: Kadir Erbay

Temel atma tarihi: 2006

Açılış tarihi: 17 Mayıs 2008

Kiralama danışmanı: Marka A.Ş.

İşletmeci kuruluş: Marka İş Merkezleri A.Ş.

Proje maliyeti: 80 milyon dolar

Proje değeri: 100 milyon euro

AVM tipi: AVM, outlet, vs.

Hitap edeceği nüfus: 700 bin

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: