Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Bogaz'a iki katli kopru geliyor!

Etiketler: | 0 yorum


FSM'nin kuzeyine yapılacak 3. boğaz köprüsünün 2 katlı olması düşünülüyor..

İstanbul’a yapılacak 3. köprünün Beykoz-Tarabya hattında olacağı iddiaları gündeme gelirken, Ulaştırma Bakanlığı, çalışmaların netleşmediğini kaydetti. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, “Konu belediyenin sorumluluğunda. Henüz belediyeye bir şey sunmadık” dedi. Turan “Kuzey tarafta üç alternatif var. İstinye-Kavacık, Tarabya-Beykoz, Garipçe-Poyrazköy hatları. Ancak herhangi biri henüz seçilmedi. Karar versek bile belediye meclisinden geçmeden resmiyet kazanmaz” diye konuştu.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk ise köprü için Beykoz-Tarabya hattının belirlendiğini basından öğrendiklerini kaydederek, “Haberde tek doğru olan, İstanbul’a 3. köprünün yapılacak olması” dedi. Soluk, güzergâhlar arasından en getirimli olanı seçeceklerini kaydederek şöyle konuştu: “Fatih Köprüsü’nün kuzeyinde olacak. Belirlenmiş bir güzergâh yok. Bu

haberleri prim yapmak isteyen emlakçılar çıkarmış olabilir”

3. köprüde Tarabya-Beykoz hattının tercihi gündeme gelmişti. Bölgede arazilerin büyük kısmının Hazine’nin elinde olmasının bu tercihte etkili olduğu kaydedilmişti. Köprü için düşünülen ilk alternatif 2 katlı olması, ikincisi ise tek katlı yapılması..


YENI KÖPRÜ IÇIN AKP’DEN ‘ÇEVRE’ KRITERI

Hassasiyetimiz kent ormanları
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş köprüyle ilgili olarak ‘’Yeri belli olmadı. Hassasiyetimiz ormanlar. Başbakan’ın üzerinde durduğu da bu. İki yerle ilgili birlikte helikopter uçuşu yaptık. Bazı bölgelerde kamulaştırma oranı fazla. Başbakan en iyi kararı verecek’’ dedi. Topbaş, ‘’Tarabya-Beykoz arasındaki köprü ormanı etkiler mi” sorusuna kent yönetiminin zarar vermeden değişimi yapabileceğini söyledi.

Ağaçlara zarar verilmemeli
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’a üçüncü köprü yapılmasının şart olduğunu ifade ederek,“Güzergâh üzerinde ormanların tahrip olmamasını istiyoruz. Ormanlara zarar vermeden tünellerle geçilmesi mümkün. Orman alanlarına girilmemesi için Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte durumu yakından takip edeceğiz” şeklinde konuştu.

Akşam

1 Euro'ya ev olur mu ? Sasiracaksiniz.

Etiketler: | 0 yorum

Sicilya belediye başkanı Vittorio Sgabrbi eşine az rastlanır bir uygulama gerçekleştiriyor.

Sicilya belediye başkanı Vittorio Sgabrbi, Sicilya'nın Trapani vilayetine bağlı Salemi'nin merkezinde yer alan eski evleri 1 euro'ya satıp kent merkezini yeniden yapılandırmak için kolları sıvadı.

Daily Telegraph'ın haberine göre Başkan Vittorio Sgabrbi bu sistemle kentin tarihi ama bakımsız bölgelerindeki yapıları yeniden hayata kazandırmayı planlıyor.

1968 yılındaki depremden büyük yara alan Salemi'nin merkezindeki tarihi yerel yapılar bugün çok zor ayakta durabiliyor.

Maddi kaynakları yeterli ve tarihten keyif alan kişileri tercih edeceklerini belirten belediye başkanı evlerin renovasyonu için en az 100 bin euro harcayabilecek kişilerin evleri satın almayı talep etmesini istiyor.

Bölgede yaklaşık 40 yıldır terkedilmiş bir şekilde duran 1 euro'ya satılacak olan konutlara ünlü şarkıcı Peter Gabriel ve İnter Milan takımı başkanı Massimo Moratti de ilgi gösterdi.

Evler satıldıktan iki sene içinde aslına uygun bir şekilde yenilenmesi kaydıyla satışa çıkarılacak.

Konu üzerine oldukça hassas bir şekilde eğilen Sgabrbi, Silvio Berlusconi hükümetinin eski Kültür Bakanlığını da yapmıştı.

Salemi'yi yeniledikten sonra bir sonraki hedefinin eski bir volkanik ada olan Pantelleria'yı da bu sistemle yenilemek olduğunu söyleyen Başkan, Naomi Campbell ve Madonna gibi ünlülerin de Pantelleria adasını zamanında ziyaret ettiğini vurguluyor.

Ortalama 11.436 nüfuslu Salemi mafyalarıyla ünlü Palermo'dan sadece 50 mil uzaklıkta yer alıyor.

Kira fiyatlari hizla dususe gecti

Etiketler: | 0 yorum


Okumak için İstanbul'a gelen öğrenciler eskisi gibi ev kiralamak yerine 1+1 almayı tercih etti. Bu nedenle ev kiraları düşüşe geçti.

İstanbul'a okumak için gelen paralı öğrenciler artık ev kiralamak yerine, satın almayı ya da özel pansiyonlarda kalmayı tercih edince kiralık ev fiyatları geçen yılın ağustos ayına göre yüzde 10 oranında düştü ya da en azından artmadı.

İstanbul Emlakçılar Odası'nın araştırması göre İstanbul'un 52 merkezinde yapılarn araştırmada ev kirası artan bölgeye rastlanmadı. Kiralarda düşüş oranı ise ortalama yüzde 10'lar civarında gerçekleşti. Kirası düşmeyen bölgelerde ise artış kaydedilmedi. Uzmanlar bu durumun nedeninin ise öğrenci ve velilerinin artık ev kiralamak yerine satın almaya gitmeye karar vermeleri olduğunu söyledi.

İstanbul'da birçok bölgede öğrencilere yönelik olarak pansiyonların yapıldığını söyleyen İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş "Birçok öğrenci bu pansiyonlara gitmeye başladı. Beşiktaş gibi öğrenci nüfusunun yoğun bölgede eskiden 2 bin YTL olan kiralar bin 500 YTL'ye kadar geriledi" dedi. Kiralardaki asıl düşüşün kaynağının ise parası olan velilerin ev kiralamak yerine 1+1 tipi konut almaya yönelemleri olduğunu belirten Ateş "Şimdi 1+1 furyası başladı. Öyle projeler var ki, apartmanın tamamı 1+1 satışları da arttı. Bu nedenle kiralık evler elde kaldı" dedi.

Öğrencilerin bir kaçının bir araya gelerek de ev aldığını belirten Ateş "Hem yatırım olarak düşünüyorlar hem de özellikle kız öğrenciler için güvenlikli sitelerden ev alıyorlar" dedi. 1+1 evlerin çok çabuk prim yapması ve satış hızının yüksek olmasının da önemli bir avantaj olduğunu belirten Ateş "Artık çekirdek aileye dönüş başladı. Aileler küçüldü. Bu nedenle de büyük evden çok küçük evlere yönelim başladı. Bu da hem eski evlerin fiyatlarını hem de kiraları düşürdü" dedi.

Star

9 Bin 500 YTL Pesinatla Daireler

Etiketler: | 0 yorum

Çekmeköy'de inşa edilen White Side Apartments 242 butik daireden meydana geliyor. Kişiye özel ödeme planlarının uygulandığı projede peşinatlar 9 bin 500 YTL'den başlıyor.

Millenium Bank ile yapılan anlaşma uyarınca 180 aya kadar kredilendirilebilen konutların fiyatları ise 190 bin YTL'den başlıyor ve 850 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Projede konutların büyüklüğü 68 ve 303 metrekare arasında değişiyor.

TOKI kiymetli arsasini satisa cikardi

Etiketler: | 0 yorum


TOKİ, Bakırköy-Ataköy sahil şeridindeki, 124 bin 980 metre kare büyüklüğündeki araziyi satışa çıkardığını duyurdu Üzerinde Dünya Göz Hastanesi, Galleria Alışveriş Merkezinin bulunduğu, Ataköy sahil şeridindeki toplam 297 bin 567,50 metrekare yüz ölçümlü arazinin, 139 bin 251 metrekarelik bölümünün satışı için düzenlenecek ihaleyi "adrese teslim ihale yapılıyor" yönündeki yorumlar nedeniyle iptal eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bu kez bu arazinin bitişiğindeki araziyi satışa çıkardı.

TOKİ, gazetelere verdiği ilanda, Bakırköy-Ataköy sahil şeridindeki, 124 bin 980 metrekare büyüklüğündeki araziyi satışa çıkardığını duyurdu. Galleria’nın da içinde bulunduğu 139 bin 251 metre karelik arazi için yapılacak ihalede 450 milyon dolar asgari bedel belirlenmişken, 23 Eylül’de satışa çıkarılacak araziye, yarısı yeşil alan olarak ayrılmasına karşın, 650 milyon dolar muhammen bedel belirlenmesi dikkati çekti.

İlan duyurusuna göre, Ataköy Konakları ile Marmara Denizi arasında kalan 124 bin 980 metre kare büyüklüğündeki arsanın 68 bin metre karelik kısmı, sözleşmeye konacak özel madde ile park ve yeşil alan olarak düzenlenecek ve halkın kullanımına açılacak. Uzun bir sahil şeridine sahip arsanın bu bölümüne kapalı inşaat yapılamayacak.

Atatürk Havalimanı’na 3 dakika mesafede, toplam inşaat alanı 249 bin 960 metre kare olarak belirlenen arsayı alan yatırımcılar, otel, apart otel, gazino, marina, yat kulübü, alışveriş tesisleri, lokantalar, kongre tesisleri, akaryakıt satış üniteleri, sağlık kulübü, gösteri spor ve eğlence tesisleri kurabilecek. Ataköy sahil arsası satış ihalesi, TOKİ’nin Bilkent’te bulunan merkezinde 23 Eylül Salı günü saat 15.00’da yapılacak.


Erdoğan Bayraktar: ‘İmar sorunu yok’

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, arazinin ilk kez satışa çıkarıldığını belirtirken, "İstanbul’da bu kadar güzel başka bir arazi yok. Üzerini tamamen temizledik. İmar planı sorunu yok. Yerli ve yabancı yatırımcıların büyük ilgi göstermesini bekliyoruz" dedi. Halkalı’da yapılacak Tema parkı ile ihaleye de gelecek hafta çıkmayı öngördüklerini bildiren TOKİ Başkanı Bayraktar, "TOKİ’nin kaynak sorunun çözmeye çalıştıklarını belirtirken, iptal edilen arazinin satışı ile ilgili olarak DİTAŞ yetkililerinin açıklamaları hakkında konuşmak istemediğini kaydetti. Bayraktar, "Bu ihaleyi tamamlayalım, sonra konuşacağım" dedi.


Bayraktar, daha önce yaptığı açıklamada, Galleria’nın da üzerinde bulunduğu arazideki tesislerin yıllık ortalama 2 milyon 200 bin YTL yıllık kira getirisi bulunduğunu belirtirken, kalan kira süresi olan 30 yıllık olarak düşünüldüğünde TOKİ’nin bu sürede en fazla 66 milyon YTL kira bedeli tahsil edebileceğine işaret etmişti. Oysa ihale muhammen bedel olan 450 milyon YTL’den gerçekleşse dahi, bu tutarın bugünkü güncel faizlerle 30 yıllık getirisinin yaklaşık 60 milyar YTL olduğunu vurgulayan Bayraktar, ihalenin iptalinden, hem kamunun hem de idarenin zarara uğradığını söylemişti.

3.Koprunun yapilacagi yer belli oldu

Etiketler: | 0 yorum


Karayolları teknik ekipleri; kentin gelişimi trafik yoğunluğu ve arazi durumuna bakarak üçüncü köprü için en uygun güzergah olarak Tarabya ile Beykoz arasını belirledi.

3. KÖPRÜ TARABYA'DAN BEYKOZ'A

Son söz Başbakan'a ait Karayolları Genel Müdürlüğü teknik ekipleri, İstanbul'a inşa edilecek üçüncü köprü için en uygun güzergah olarak Tarabya-Beykoz'u belirledi. SABAH, Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a yapılacak üçüncü boğaz köprüsüne ilişkin sır gibi saklanan güzergâh çalışmasına ulaştı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün teknik ekipleri, aylardır sürdürülen çalışmalarda farklı güzergâh seçenekleri üzerinde durdu. Öncelikle, var olan iki köprünün ortasına denk gelen bir nokta arandı. Güzergâh bulundu. Ancak teknik, idari ve fiziki yönden sınırlayıcı unsurların öne çıkması üzerine bu güzergâh elendi. Karayolları Genel Müdürlüğü teknik ekipleri, bunun üzerine her iki köprünün kuzeyine düşen bölgelere odaklanmaya başladı.

Ekipler; kentin gelişimi, trafik yoğunluğu, çevre ve arazi durumunu göz önünde bulundurarak üçüncü köprü için en uygun güzergâh olarak Tarabya-Beykoz'u belirledi. Teknik ekipler yaptıkları çalışmayı, Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne iletti. Ulaştırma Bakanlığı, üçüncü köprüyü yap-işlet-devret modeliyle inşa etmeyi düşünüyor.

TREN DE GEÇECEK

Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul'a yapılacak üçüncü köprüde yeni bir konsepti yaşama geçirmeyi hedefliyor. Yeni köprü, karayolu araçlarının yanı sıra trenlerin de geçeceği biçimde inşa edilecek. Bunun için iki formül öne çıkıyor. Birinci formüle göre köprü iki katlı olacak. Köprünün bir katından trenler, diğer katından da lastik tekerlekli kara araçları geçecek. İkinci formülde köprü tek kattan oluşacak. Köprünün, iki yanından arabalar, ortasından tren geçecek.

SON SÖZ BAŞBAKAN'A AİT

Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, Tarabya-Beykoz güzergâhını büyük ölçüde benimsediği öğrenildi. Yetkililer güzergâhların Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunulduğunu söyledi. Yetkililer, Erdoğan'ın güzergâhı belirleyeceğini vurgulayarak, "Başbakanımız, sunulan güzergâhlar içinde bir seçim yapacak. Köprünün inşa edileceği güzergâhı belirleyecek" dedi.

TOKI'den yeni acik arttirmayla konut satisi

Etiketler: | 0 yorum


TOKİ mülkiyetinde bulunan 766 adet dükkan ve 66 adet konut 18 Eylül 2008 tarihinde yapılacak açık artırma ile satılacak

TOKİ mülkiyetinde bulunan 766 adet dükkan ve 66 adet konut 18 Eylül 2008 tarihinde yapılacak açık artırma ile satılacak. Satışa sunulan konutlar büyüklüğüne ve bulunduğu ile göre farklılık gösteriyor. Açık arttırmada düşük fiyatlı konut Kırklareli’nde 67 bin YTL’ye satışa çıkarılırken, Ankara Meclis Lojmanları’nda 428 bin YTL’ye satılacak konut ise en yüksek fiyatlı olacak.

Eskidji A.Ş. tarafından yapılacak satışta bankacılık hizmetleri Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası tarafından yürütülecek. Açık artırmada teklifler taksitli ödeme seklinde alınacak olup, bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında, dileyen katılımcılar peşin ödeme yapabilecek. Bu durumda, bazı bögelerde satışa sunulan taşınmazlar peşin ödeme indirimi yapılmadan ilan edilen muhammen satış fiyatları ile diğer taşınmazlar ise yüzde 10 peşin indirim oranıyla satılacak. Açık arttırma 18 Eylül 2008 tarihinde saat 15:00’da İstanbul Eskidji Yenibosna binası Ankara Toki Salonu, İzmir Ege Palas Oteli Alsancak ve ve Adana Mavi Sürmeli Oteli’nde eş zamanlı olarak yapılacak.

Satışa sunulan gayrimenkuller İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Düzce, Diyarbakır, Eskişehir, Uşak, Sinop, Tokat, Kırklareli, Hayat, Muğla, Amasya, Yozgat, Rize, Batman, Şırnak, Edirne, Isparta, Van, Mersin, Ağrı, Balıkesir, Afyon, Hakkari, Bilecik, Kars, Kütahya, Ordu, Gümüşhane, Elazığ, Çorum, Osmaniye, Siirt, Bolu, Sivas, Karabük, Karaman, Aksaray, Kocaeli, Samsun, Nevşehir, Kırşehir, Konya, Niğde, Manisa, Giresun, Bayburt, Eskişehir, Iğdır, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da bulunuyor.

Şatışta sunulan gayrimenkullerin listesi ve fiyatı için tıklayınız!

http://www.toki.gov.tr/html/satis/İacikartirma/18eylul/liste.pdf

Tel: 444 45 45

Ev alanlara faizsiz kredi dikkat!

Etiketler: | 0 yorum


Hükümet durgun emlak piyasasını hareketlendirmek için harekete geçti.

İngiltere'de hükümetin, durgun emlak piyasasını canlandırmak için ilk kez ev alacak olan ve belli bir gelirin altında bulunan kişilere, alacakları evin değerinin yüzde 30;una kadar varan faizsiz kredi vermeye hazırlandığı bildirildi.

Son bir yıldır sürekli düşüş yaşanan, buna rağmen pek çok ailenin bir türlü dahil olamadığı emlak piyasasını canlandırmak isteyen hükümetin, ekonomi danışmanlarının tavsiyelerinin de etkisiyle, 5 yıl süreli ve sıfır faizli kredi uygulamasını gündemine aldığı belirtildi. Verilecek kredinin, emlak piyasasına girmeye hazırlanan aileler için evlerinin peşinatını karşılamada kullanılması hedefleniyor.

Yıllık geliri 60 bin sterlinin altında olan ailelerin ev satın almalarının mümkün olamayacağı kanısına varan hükümetin, bu uygulama sırasında inşaat sektöründen de destek alacağı bildirildi.Uygulamayla emlak piyasasında güvenin yeniden oluşturulması ve İngiliz ekonomisinde toparlanma sağlanarak hükümete verilen desteğin artırılmasının hedeflendiği yorumları yapılıyor.Ana muhalefetteki Muhafazakar Parti'nin sözcüleri ise uygulamayı kısa süreli bir canlandırma planı olarak yorumladı.

Muhalefet sözcüleri, piyasada gerçek bir canlanma ve güvenin ise palyatif önlemlerle değil, ancak ekonomik göstergelerdeki gerçek bir düzelme ile mümkün olabileceğini belirtti.İngiltere;de ev fiyatları son bir yılda, 1990;ların başında yaşanan krizin ardından ilk kez bu kadar hızlı bir düşüş yaşıyor. İngiliz ekonomisi, buna artan petrol fiyatları ve küresel kredi krizinin de eklenmesiyle gerçek bir kriz görüntüsü veriyor.