Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Çiçekpark Konutları’nda uygun fiyatlar

Etiketler: | 0 yorum


Çerkezköy Kapaklı'da inşa edilen Çiçekpark Konutları’nda daire fiyatları 53 bin YTL'den başlıyor. İlk bloktaki daireleri Ocak 2009'da teslim edecek olan sitenin Mart 2010'a kadar bitirilmesi planlanıyor

Özbirlik İnşaat'ın Çerkezköy Kapaklı'da yapımına başladığı Çiçekpark Konutları'nda 97 metrekarelik 2+1 daireler, 53 bin YTL ile 77 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulurken, 115, 122 ve 124 metrekare olmak üzere 3 ayrı tipte tasarlanan 3+1 dairelerin fiyatları 73 bin YTL'den başlıyor, 94 bin YTL'e kadar çıkıyor. 120 aya kadar vadeli banka kredisi ile alınabilen daireler için Özbirlik İnşaat yüzde 50 peşinle 24 aya kadar vade farksız taksit imkanı tanıyor. İlk bloğu Ocak 2009'da teslim edilecek olan sitedeki diğer bloklar Mart 2010'a kadar tamamlanacak.

6 blok üzerinde 227 daire ve 8 işyerinden oluşan sitede çocuk oyun alanları, peyzaj alanları ve açık otoparklar yapılacak. Doğalgaz çalışmalarının henüz tamamlanmadığı bir bölgede yer alan sitedeki dairelere mobil kat kaloriferi sistemi yapılacak. Özbirlik İnşaat ayrıca doğalgazın sisteminin tamamlanmasıyla birlikte bu ısıtma şekline geçmek isteyen site sakinleri için tüm dairelere doğalgaz kombi tesisatı da yapacak.

Saray - Çerkezköy otoyoluna sadece 100 metre uzaklıkta yer alan Çiçekpark Konutları, İstanbul'a 115, TEM otoyolu gişelerine 10, Çerkezköy Merkeze ise sadece 5 kilometre mesafede bulunuyor.

Site özellikleri

- Çocuk oyun alanı.

- Blokların çevresinin peyzaj düzenlemesi ve bitkilendirilmesi.

- Dekoratif metal bahçe koruması.

- Açık otopark

Daire özellikleri

- Doğalgaz kombi tesisatı.

- Mobil kat kaloriferi tesisatı.

- MDF üzerine laminant dolap kapakları ve dolap gövdesi.

- Salon ve odalarda laminant parke.

- Salon ve odalarda kartonpiyer ve plastik boya.

- Isıcamlı PVC doğrama.

- Fransız balkon ve çelik korkuluklar.

- Banyoda metal asma tavan, birinci sınıf seramik ve ayaklı duş teknesi.

Bina özellikleri

- Su deposu ve hidrofor.

- 2 adet sekiz kişilik asansör.

- Yangın merdiveni.

İnşaat teknikleri

- Betonarme karkas.

- Radye temel.

- C-30 beton ve BÇ III çelik.

- Dış duvarlar tuğla üzeri sıva ve mantolama.

- Bodrumlarda perde duvarlara dışarıdan su yalıtımı.

- Çatılar su ve ısı yalıtımlı kiremit kaplama

Yapımcının künyesi

Yapımcı firma: Özbirlik İnşaat

Yönetim kurulu başkanı: Sedat Orhan

Kuruluş yılı: 1992

Tel: (0212) 426 68 80

Ka Golf Belek'te ilk konutlar aralıkta teslim

Etiketler: | 0 yorum


Kayı Gayrimenkul tarafından Antalya Belek'te inşa edilen Ka Golf Belek projesinde villaların yapımı tamamlandı, dekorasyon çalışmaları devam ediyor. İlk etaptaki konutlar aralık ayında teslim edilecek

Antalya Belek'te yapımı devam eden Ka Golf Belek projesinde yer alan villaların inşaatı tamamlandı. Farklı tip ve büyüklükteki 122 apart daire ile 20 villadan oluşan projede, inşaatı tamamlanan villalar için dekorasyon çalışmaları son aşamaya geldi. Akdeniz’in mavi bayraklı sahillerine ve golf kulüplerine yakın bir konumda yer alan projede yer alacak 122 apart dairenin 24 adetinin yapımı da tamamlanmak üzere. Projede sosyal tesis ile tesis çevresinin peyzaj çalışmalarına da başlandı. Projenin ilk etabında yer alan daire ve villaların teslimi aralık ayında yapılacak.

Ka Golf Belek’te villa fiyatları 227 bin euro ile 235 bin euro arasında değişiyor. 1+1, 2+1, 3+1 şeklinde farklı seçenekler sunan apart dairelerin fiyat aralığı ise 82 bin ile 168 bin euro arasında değişiyor.

Projenin inşaatını canlı olarak takip etmek isteyenler, internetteki www.ka-golfbelek.com adresinden 24 saat boyunca projenin tüm aşamaları takip edebiliyor. Ka Golf Belek yetkilileri, projenin, mimari tasarım ve peyzaj düzenlemesinin yanı sıra, teslim sonrasında sunulacak kiralama hizmeti, bahçe bakımı, özel güvenlik gibi hizmetleriyle de farklılık yarattığını söylediler.

Konut tipi
Büyüklüğü
Fiyat aralığı
Apart daire 1+1
70 m282.000-86.000 euro
Apart daire 2+1
95 m2-106m2113.000-133.000 euro
Apart daire 3+1
138-143 m2162.000-168.000 euro
Villa müstakil 4+1217m2 227.000-235.000 euro

Orion Park’ta 120 aya yüzde 1,24 faiz

Etiketler: | 0 yorum


46 metrekare ile 136 metrekare arasında farklı büyüklükte 406 konuttan oluşan Orion Park’ta daire fiyatları 66 bin 700 YTL’den başlıyor. Ev-ofis ve ofis-mağaza konseptinde tasarlanan projede 120 aya kadar yüzde 1,24 faiz uygulanıyor

Topkapı İnşaat tarafından İstanbul Esenyurt’ta yapılan Orion Park, 17 bin metrekare alan üzerinde 8 blokta 406 konut, 41 mağaza ve 17 ofisten oluşuyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde 46 metrekare ile 136 metrekare arasında değişik tipte konutlardan oluşan projede, ofislerin büyüklüğü 74 metrekare ile 161 metrekare arasında değişiyor. Projede ayrıca 111 ile 1000 metrekare arasında mağazalar bulunuyor.

Konut fiyatlarının 66 bin 700 YTL ile 204 bin YTL arasında farklılık gösterdiği Orion Park’ta ofis fiyatları 103 bin 600 YTL ile 289 bin 800 YTL arasında değişiyor. Mağazalar ise 396 bin YTL ile 1 milyon 407 bin YTL’den satılıyor. Finansbank tarafından uygun faiz oranlarından kredilendirilen projede 12 aya kadar vade farksız taksit yapılırken, 120 aya kadar olan vadelerde yüzde 1,24 faiz uygulanıyor.

İnşaatına 2007 yılında başlanan ve 2 etapta halinde yapılacak projede ilk etabın Haziran 2009’da ikinci etabın da Haziran 2010’da tamamlanması planlanıyor. Ofis-ev ve ofis-mağaza konseptinde tasarlanan proje Esenyurt’ta Tem ve E5 otoyolları ile yeni yapılan Akkoza alışveriş merkezine çok yakın bir konumda bulunuyor.

Site özellikleri

- 24 saat kameralı güvenlik.

- Kapalı otopark.

- Kapalı yüzme havuzu.

- Tenis kortu.

- Basketbol ve voleybol sahası.

- Doğal bitki serası.

- Çocuk parkı.

- Sauna.

- Fitnes center.

- Orion cafe.

İnşaat teknikleri

- Deprem ve yangın yönetmeliğine uygun.

- Zemin etütleri yapılmış.

- C30 beton.

- ST III beton çeliği.

- Radye jeneral ve jet grout sistemi.

Bina özellikleri

- Temelde bohçalama yalıtım.

- Isı yalıtımlı cephe.

- Ortak alanlarda yangın söndürme sistemi.

- Katlarda yangın dolapları.

- Su deposu ve hidrofor.

- Deprem sensörlü asansör.

- Sesli gaz alarmı, gaz kaçak detektörü.

- Merkezi jeneratör.

- Blok girişlerinde sesli interkom sistemi.

- İnternet için tesisat sistemi.

Daire özellikleri

- 1. sınıf PVC doğrama.

- Ahşap kaplamalı iç kapılar.

- Ahşap görünümlü çelik dış kapı.

- Duvarlar saten, tavanlar plastik boya.

- Islak zeminler 1. sınıf seramik.

- Yerler 1. sınıf laminat parke.

- Modüler laminat kaplamalı mutfak dolabı.

- Banyo dolabı.

- 1. sınıf vitrifiye ve armatürler.

- Kombi, panel radyatör.

Referansları

- Bodrum İncilipınar Evleri.

- Topkapı Ticaret Merkezi.

- Ihlamur Evleri.

- Şifasuyu Konakları.

Yapımcının künyesi

Yapımcı firma: Topkapı İnşaat.

Kuruluş yılı: 1978

Yön. Krl. Bşk: Kadir Çağlayan.

Tel: (0212) 699 33 03

Trump Tower Şişli satışa hazır

Etiketler: | 0 yorum


Dünyanın efsanevi emlak devi Trump’ın Doğan Grubu ile birlikte Avrupa ve Türkiye’de gerçekleştirdiği ilk proje olan İstanbul'daki Trump Tower Şişli’nin satışa çıkmadan önce büyük bir ilgi gördüğü açıklandı

NEW YORK, (DHA)

Trump Organization Geliştirme ve Devralma İkinci Başkanı Ivanka Trump, “İstanbul’daki bu muhteşem emlak projesini Doğan Grubu ile birlikte inşa etme ve pazarlama konusunda çok heyecanlıyız. Bölgede yatırım yapmak için zamanlamanın mükemmel olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin potansiyel büyüme hızı inanılmaz yüksek. Şişli’deki projemize yatırım yaparken kendimizi güvende hissediyoruz” dedi.

Trump Tower Şişli’de, ideal yaşam tarzı deneyimini dünya standartlarında konfor, servis ve alışveriş merkezi ile birlikte sunacaklarını söyleyen Ivanka Trump, Türkiye'de ve Avrupa’da bu konuda tek olacaklarını açıkladı. Konut ve ofis merkezleri dışında Trump Tower Şişli’nin dünya markalarını yakalayan mükemmel bir alışveriş merkezi olacağı da belirtilen Trump’ın New York Merkez Ofisi'nin açıklamasında İstanbul’da hiçbir yerde yaşanılamayacak bir alış veriş keyfinin sunulacağını kaydedildi.

Trump New York Merkez Ofisi'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Trump Tower Şişli, satış öncesi dönemine büyük bir taleple giriyor. Trump ve Doğan gruplarının birlikte gerçekleştirdikleri başarılı lansmanla konutlar satılmaya başlandı. 270 bin metrekarelik proje, biri lüks residence ve diğeri de A+ tip ofis olmak üzere iki kule ve iki kuleyi alttan bağlayan lüks bir alışveriş merkezinden oluşuyor. Trump Tower Şişli, Trump Organization Şirketi'nin Türkiye ve Avrupa’daki ilk ortak projesi. Satış öncesinde inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Kat planları, iç tasarım ve kullanılacak malzemeler Trump standartlarına göre belirleniyor. Bu standartlar tüm Trump projelerinde olduğu gibi emlak piyasasında sınıfındaki en yüksek çizgide.

Konut ve ofis kulelerinin mükemmelliği ve ince zevkini yansıtacak olan alışveriş kompleksi, Türk insanına, özellikle de kadınlara İstanbul’da başka yerde bulamayacakları mükemmel bir alışveriş deneyimi yaşatacak. Trump Tower, alışveriş merkezinde yer alacak mağazalar için dünyaca ünlü alışveriş şehirlerinde olduğu gibi İstanbul’un ününe ün katacak yaşam tarzı ve tüketim markalarıyla görüşmelerini sürdürüyor.

Görüşme aşamasında olan markalar arasında Bloomingdales, Saks Fifth Avenue ve Abercromble & Fitch bulunduğunu, halen uluslararası SPA merkezleri ve dünyaca ünlü restoran zincirlerinin de alışveriş merkezinde yer almaları konusunda çalışmalar devam ediyor.”

İstanbul'a Pendorya geliyor

Etiketler: | 0 yorum


TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın yatırımıyla Pendik’te hayata geçirilecek olan Pendorya Alışveriş Merkezi 2009 yılında açılacak

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (TSKB GYO) yatırımıyla yapılan Pendorya Alışveriş Merkezi 2009 yılında İstanbul Pendik’te açılacak. Merkezde hipermarket, elektronik market ve sinema salonları dahil olmak üzere 130 mağaza ve 1000 kişilik yeme içme alanı bulunacak. Bölgenin en büyük elektronik marketi ve 1000 araç kapasiteli ücretsiz otoparkıyla Pendorya, özellikle alt ve üst meydanları, açık-kapalı mekân ilişkisini akıcı geçişlerle harmanlayan farklı mimarisiyle dikkat çekiyor.

Proje, İstanbul’un Anadolu yakasında, Pendik-Kaynarca kavşağında, E-5’e cepheli bir alan üzerinde yer alacak. Pendik merkezine, sahil yoluna ve Sabiha Gökçen Havaalanı’na yakın bir konumda bulunan Pendorya’nın, yeni konut bölgeleri, marina, üniversite, teknopark ve fuar alanı gibi yatırımlarla İstanbul’un doğu yakasının yükselen yıldızı olan Pendik ilçesine farklı bir soluk getirmesi bekleniyor.


Ana yollardan elverişli ulaşım bölgesinde yer alan Pendorya’nın erişim alanı, batıda Maltepe’ye, doğuda Gebze sınırlarına, kuzeyde ise Tuzla Akfırat bölgesine uzanıyor. Geliştirilmekte olan projenin ortakları arasında Ataman Şirketler Grubu da yer alıyor. Ataman Grubu aynı zamanda projenin geliştirme danışmanlığını yürütüyor.

Pendik Pendorya AVM

Yatırımcı TSKB GYO
Toplam inşaat alanı 80 bin metrekare
Toplam kiralanabilir alan 30 bin metrekare
Otopark sayısı 1000 adet
Hipermarket 8 bin metrekare
Elektro market 5 bin metrekare
Sinema 8 adet
Yeme içme alanı 1000 Kişi
Mağaza sayısı 130 adet
Açılış tarihi Eylül 2009


Dumankaya'dan 95 Bin YTL'ye Yeni Proje

Etiketler: | 0 yorum


Dumankaya İnşaat yeni konut projesi Dumankaya Minimal'e Kurtköy'de başladı.

Kurtköy-Pendik'te yer alacak Dumankaya Minimal projesi, bölgeye hakim bir yamaçta toplam 19 bin metrekarelik bir arazide inşa edilecek. Minimal, vadiye ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na bakan bahçeli, teraslı ve manzaralı 149 daireden oluşuyor.

Estetik ve işlevselliğin bir arada sunulduğu Dumankaya Minimal'de 48 metrekare 1+1'den 103 metrekare 3+1'e kadar altı farklı büyüklükte daire seçeneği 95 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

373 YTL Taksitle, 76 Bin YTL'ye Konutlar

Etiketler: | 0 yorum


TOKİ, İstanbul Tuzla'da 1360 konutu daha satışa sunacak. Bu konutların 1112 tanesi alt gelir grubuna yönelik 76 bin YTL'den satılacak.

TOKİ, yoğun ilgi nedeniyle İstanbul Tuzla'da 3'üncü etap konutlarını satışa çıkarıyor. İkinci etapta yer alan 984 konuta 10 binin üzerinde başvuru olması nedeniyle toplam 1360 konutu daha satışa sunacak olan TOKİ, bu konutların 1112 tanesini alt gelir grubuna yönelik inşa edecek.

84 metrekare büyüklüğünde olacak konutlar 76 bin YTL'den satılacak. 180 aya kadar vade yapılacak ve aylık 373 YTL'den başlayan taksitlerle satılacak konutlar için başvurular 26 Mayıs ile 16 Haziran 2008 tarihleri arasında yapılacak.

Kalan 348 konuta ise 2 Haziran ile 1 Temmuz 2008 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek. Bu konutların büyüklüğü ise 111 metrekare olarak belirlenirken, 116 bin YTL'den satışa çıkarılacak konutlar 120 aya kadar vadelerle aylık aylık 493 YTL'den başlayan taksitlerle satılacak.

Konut bedelinin tamamının peşin ödenmesi durumunda yüzde 25 indirim yapılacak. Ziraat bankası aracılığı ile satışı gerçekleştirilecek konutlara başvuruların konut adedinden fazla olması halinde kura çekilecek.

BAŞVURU ŞARTLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN...

Küçük Ailelere ve Bekarlara Özel Daireler

Etiketler: | 0 yorum


Taşdelen'de Koytür İnşaat tarafından Taşdelen'de hayata geçirilen CornerTown projesi, küçük aileler, bekarlar ya da ofis arayanlar için, 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon dairelerden oluşan bahçe katı ve dubleks daire seçenekleri sunuyor.

İstanbul'un Asya yakasının kuzeyinde yeni gelişmekte olan Taşdelen'de konumlandırılan Corner Town projesi, Taşdelen ormanları içinde temiz hava ve trafikten uzak bir yaşam sunuyor.

Farklı konseptler sunan CornerPark, CornerTown ve CornerBazaar'dan oluşan Corner Projesi kapsamında yer alan CornerTown; küçük yaşam alanları tercih edenler için doğa ile iç içe seçenekler sunuyor. Toplam 94 daireden oluşan Corner Town'da daire büyüklükleri 74 metrekare ile 232 metrekare arasında değişiyor.

Daireler, 149 bin 320 YTL ile 464 bin YTL arasında satışa sunuluyor. 12 bin metrekarelik bir alanda konumlanan ve toplam 2 bloktan oluşan proje 2009 yılının sonunda teslim edilecek. Şile yolu ana arteri üzerinde TEM Kavşağına, İKEA ve REAL Meydan'a 10 km uzaklıkta, Boğaziçi Köprüsü'ne 19 km, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 21 km mesafede olan proje, Üsküdar-Ümraniye-Taşdelen metro hattının ilk durağına ise sadece 500 metre uzaklıkta bulunuyor.

Göz alıcı çevre düzenlemesinin yanı sıra, her daire için 1 araçlık kapalı otopark planlalan projede kapalı yüzme havuzları, sauna, fitness center, yazlık ve kışlık kafeteryalar, çocuk parkı, spor alanları oyun sahaları yer alıyor.

Bağcılar'da 312 Dairede Kampanya var

Etiketler: | 0 yorum


Metar Grup tarafından Bağcılar'da inşa edilen Çınar Olimpia Park Konutları'nda toplam 312 daire bulunacak. Projede konut fiyatları, 200 bin ile 345 bin YTL arasında değişiyor.

Metar Grup tarafından Bağcılar'da inşa edilen Çınar Olimpia Park Konutları'nın ilk etabında satışlar başladı. 23 Haziran'a kadar kampanyanın bulunduğu projede, 5 yıla kadar o faiz uygulaması bulunuyor. Toplam 31 bin 360 metrekarelik alana kurulacak projenin ilk etabında 312 daire, ikinci etabında ise 196 daire inşa edilecek.

21 blokta toplam 508 daireden oluşan Çınar Olimpia Park Konutları'nda arazinin yüzde 80'i yeşil alan olarak bırakılacak. 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak üç farklı daire tipinden oluşacak projede konut büyüklükleri ise 117 metrekare, 137 metrekare ve 150 metrekare arasında değişecek.

30 MİLYON EURO HARCANACAK

İki etabı da sona erdiğinde 30 milyon Euro'luk bir yatırım olacak olan Çınar Olimpia Park Konutları'nda kapalı ve açık yüzme havuzlarının yanı sıra, tenis basketbol ve voleybol sahaları da bulunuyor. Fitness parkları, saunaları ve piknik alanları ile ailelerin her türlü sportif ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen Çınar Olimpia Park Konutları, İstoç'a ve Tekstilkent'e 3 kilometre, havaalanına ise 8 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Projede fiyatlar 210 bin YTL ile 345 bin YTL arasında farklılık gösteriyor.

ÇINAR OLİMPİA PARK KONUTLARI'NIN KÜNYESİ

- Firma: Metar Grup
- Yer: Bağcılar
- Konut sayısı: 508
- Konut büyüklüğü: 117-137-150 metrekare
- Fiyat: 200 bin-345 bin YTL
- Tel: (0212) 634 42 43

Beyzade Konakları 120 Bin YTL'den Başlıyor

Etiketler: | 0 yorum


Altınev İnşaat'ın Beylikdüzü'ndeki Beyzade Konakları, 16 bin metrekarelik alanda inşa ediliyor. % 75'i yeşil alandan oluşan proje, kasımda teslim edilecek.

Altınev İnşaat tarafından Beylikdüzü'nde 30 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Beyzade Konakları, 200 konuttan meydana geliyor. 16 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak proje, kasım ayında teslim edilecek. 24 saat kameralı güvenlik sistemi ile korunan sitede, engelliler için uygun giriş çıkış noktaları, ve 340 araçlık kapalı otoparkı ile misafir otoparkı bulunuyor.

Güneşlenme terasları, mini anfileri, çocuk oyun alanlarının da yer aldığı projede, açık yüzme havuzu ile bir de şelale bulunuyor. Dört farklı konut seçeneğinin sunulduğu Beyzade Konakları'nda konut büyüklükleri, 72 metrekare ile 192 metrekare arasında değişiyor.

YÜZDE 75'İ YEŞİL ALANDAN OLUŞUYOR

Tamamı 6 katlı 7 bloktan oluşan projede arazinin yüzde 75'i yeşil alan olarak bırakılıyor. Konutlarda çelik kapı, panel kaplama oda kapıları, çanak lavabo bulunurken, 2+1 ve 3+1 konutlarda ebeveyn banyosu, görüntülü intercom sistemi ve ıslak hacimlerde granit seramik de mevcut.

Beyzade Konakları'nda, 450 metrekarelik sosyal tesiste; mini kreş, vitamin bar, market, kafe, fitness center ve sauna bulunuyor. Projede fiyatlar 120 bin 780 YTL ile 330 bin 596 YTL arasında değişiyor.

BEYZADE KONAKLARI'NIN KÜNYESİ

- Firma: Altınev İnşaat
- Yer: Beylikdüzü
- Konut sayısı: 200
- Konut büyüklüğü: 72-192 metrekare
- Fiyat: 120 bin 780-330 bin 596 YTL
- Tel: (0212) 852 03 28

İran'da Daire Fiyatı 6 Milyon $'a Yükseldi

Etiketler: | 0 yorum


ABD'de aylardır devam eden mortgage krizi nedeniyle emlak fiyatları dibe vururken bu ülkeyle savaşa girmesi beklenen İran'da bir dairenin fiyatı 6 milyon dolara dayandı. Ülkede daire fiyatları 3 yılda yüzde 395 artış gösterdi.

ABD ve Avrupa ülkelerinde mortgage krizi, emlak fiyatlarında düşüşe neden olurken uzun zamandır ABD ile savaşa girmesi beklenen İran'da bir dairenin fiyatı 6 milyon dolara dayandı.

Negar İhtişami isimli bir dekoratör, 6 milyon doları nakit ödeyerek başkent Tahran'da lüks bir daire satın aldı. Varlıklı ailelerin bulunduğu Tahran'ın kuzeyinde yaşayan zengin bir aileye mensup 56 yaşındaki dekoratör İhtişami, ‘Bu 300 metrekarelik apartmana sahip olduğum için milyonerim. Ancak benim yaşamımda başka hiç bir şey bir milyonerin yaşamına benzemez' dedi.

‘ÇOK ZENGİN OLACAĞIM'

İhtişamı dairede kendisini tüm kenti görebildiği için helikopterde gibi hissettiğini de kaydetti. Yaşamını 1980 yılından itibaren Almanya'da sürdüren İran asıllı işadamı Mansur Bagheri de ‘Yaşamımı sürdürdüğüm Avrupa'da aldığım kredilerle Tahran'da daireler alarak, süper zengin olmak için uğraşacağım' dedi.

1.6 MİLYON KONUT AÇIĞI

Uzmanlara göre, İran'da emlak fiyatlarındaki bu hızlı yükseliş, 2005 yılında seçilen Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın izlediği ekonomi politikalarıyla güçlendi. 2005, 2006 ve 2007'de emlak fiyatları toplamda yüzde 395 artış gösterdi. Her yıl 1 milyon kişinin ev sahibi olmak için piyasaya girdiği ve yılda sadece 600 bin konutun yapıldığı İran'da, 1.6 milyon konut açığı bulunuyor.

Bu Dönemde Konut Alan Karlı Çıkar

Etiketler: | 0 yorum


Hazer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gedik, gayrimenkulün her dönem en popüler yatırım araçlarından biri olduğunu belirtti. Ali Gedik ‘Durgunluk konut sahibi olmak isteyenler için önemli bir fırsat. Bu durumu değerlendirenler karlı çıkacak’ diye konuştu.

İnşaat sektöründeki durgunluk ev almak isteyenlerin işine yarayacak. Hazer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gedik, durgunluğun konut sahibi olmak isteyenler için önemli bir fırsat olduğunu belirterek ‘Bu durumu değerlendirenler karlı çıkacak’ dedi. Ev almak isteyenlere tavsilerde de bulunan Gedik, emsallerinden ucuz fiyatlarda satışa sunulan konutları satın alırken iyice araştırılması gerektiğini savundu.

Gedik ‘Yakın tarihte yaşanan depremler göstermiştir ki, emsallerinden ucuz konutlar maalesef dişinden tırnağından artırıp ev alan bir çok insanımıza pahalıya mal olmuştur. Bu nedenle fiyattan çok konutun kalitesi ve güvenliğine önem verilmeli’ dedi. Artan, maliyetlere rağmen gayrimenkulün her dönem en popüler yatırım aracı olduğunu vurgulayan Gedik, şunları söyledi:

‘Kuşkusuz gayrimenkul her dönem en popüler yatırım araçlarından birisi olmuş ve yatırımcısına çok kazandırmıştır. Şu an bu sektörde bir durgunluk yaşandığı doğrudur. Fakat bu durum hem yatırım yapmak isteyenler hem de ev sahibi olmak isteyenler için önemli bir fırsattır. Şunu söylemeliyim ki, peşin para ile daire almak isteyenler mutlaka bu durumu değerlendirsinler.’

ALİ GEDİK’TEN DİĞER TAVSİYELER

Reklamların cazibesine kapılmamalı, konut üreten firma araştırılmalı.

Konutun brüt alanı değil net alanı önemli. Çünkü yaşayacağınız alan net diye tabir edilen alandır.

Konutun aylık aidat gideri de araştırılmalı. Daha sonra hiç hesapta olmayan aidat sorunları ile karşı karşıya kalınabilir.

Alınacak konut tapuları ortak, kat irtifaklı ve kat mülkiyetli olabilir. Kat mülkiyetli konutlar daha tercih edilendir.

Satış sözleşmesi incelenmeli ve bu konuda gerektiğinde bir uzmandan yardım alınmalıdır.

Alacağınız konutun bulunduğu yerdeki ulaşım akslarının çeşitliliği bir diğer önemli unsurdur.

İlk Etap Tükenti, Sıra İkinci Etapta

Etiketler: | 0 yorum


Dumankaya İnşaat'ın Anadolu yakasının yeni cazibe merkezi Kartal'da yaptığı Dumankaya Vizyon projesinin ikinci faz satışları başladı.

Dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid'in projelendirdiği Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi'ne komşu olan, Japon mimar Tatsuya Yamamoto imzasını taşıyan Dumankaya Vizyon Projesi, 33 katlı ve 24 katlı iki rezidans bloğu ile 18 katlı bir ofis bloğundan oluşuyor.

Rezidans bloklarında stüdyo (37–53 metrekare), 1+1 (55–61 metrekare), 2+1 (78–102 metrekare), 3+1 (116–131 metrekare) daireler olmak üzere farklı seçenekler sunuluyor. En üst katlar ise yüksek tavanlı loft dairelere ayrılıyor.

Dumankaya Vizyon'da konut fiyatları 153 bin YTL'den başlıyor, 417 bin 500 YTL'ye kadar çıkıyor. Projede 12 aydan 120 aya kadar yüzde 0,09'dan yüzde 1,21'e kadar değişik vade ve faiz oranları uygulanıyor. 20 bin metrekarelik arazi üzerinde yükselen proje toplam 340 rezidans daireye ev sahipliği yapacak. Dumankaya Vizyon'un toplam proje değerinin yaklaşık 120 milyon dolar olması planlanıyor.

REZİDANS HİZMETLERİ VERİLECEK

Dumankaya Vizyon'da rezidans hizmetleri kapsamında house keeping'den laundry'e, teknik bakım ve onarımdan 24 saat profesyonel resepsiyona, posta hizmetlerinden güvenliğe geniş bir hizmet yelpazesi sunulacak. Tüm projenin altı boydan boya kapalı otopark olacak ve her daireye en az 1 araçlık otopark alanı düşecek.

Dumankaya Vizyon konumu itibariyle merkeze ve toplu taşıma araçlarına ulaşım kolaylığıyla da dikkat çekiyor. Proje, Kartal Deniz Otobüsü İskelesi'ne ve Kartal Tren İstasyonu'na 5 dakika uzaklıkta, yapılmakta olan metroya ise iki durak yürüme mesafesinde yer alıyor. Sabiha Gökçen Havaalanı ve TEM otoyoluna ulaşmak yaklaşık 7–8 dakika sürüyor.

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm alanlarından Kartal'a yeni bir ‘vizyon' sunmayı hedefleyen Dumankaya Vizyon'da birinci faz satışlarında 4 gün gibi kısa bir sürede toplam satışın yüzde 40'ı, satışa çıkan ilk fazın ise yüzde 90'lık bölümünün satışı gerçekleşmişti.

Bankacılığın şoklara dayanma gücü arttı

Etiketler: | 0 yorum

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türk bankacılık sisteminin büyüdüğünü, eskisine nazaran daha güçlü olduğunu, ekonomik büyümeye daha fazla katkı yaptığını ve şoklara dayanma gücünün arttığını kaydetti.

TBB'nin 51. Genel Kurulunda konuşan Özince, uluslararası piyasalardaki gelişmelerin bekleyişleri olumsuz yönde etkilediğini, risk algılamasının yukarıya doğru yön değiştirmesine, belirsizliğin artmasına ve finansal koşulların bozulmasına neden olduğunu kaydetti.

İlgili ülkelerin ve uluslararası kuruluşların önceliğinin piyasalardaki dalgalanmanın şiddetinin azaltılmasına, tahrip etkisinin sınırlandırılmasına, küresel alanda yayılmasının, dolayısıyla krize dönüşmesinin önlenmesine yönelik olduğunu hatırlatan Özince, "Dalgalanmanın nedenlerinin ve benzerlerinin tekrarlanmaması için alınacak önlemlere ilişkin değerlendirmelerin makul bir süre sonra ki bu sürenin pek de kısa olmayacağı gözüküyor, gündeme geleceği aşikardır" dedi.

Özince, dışarıdaki gelişmeler ve içerideki siyasi hareketliliğin Türkiye'de de beklentileri ve öncelikleri değiştirdiğini, istikrarı öngören politikaların uygulanmasını zorlaştırdığını, dolayısıyla performansın iyileştirilebilmesini sınırlandırdığını aktardı.

Konuşmasında tasarruf açığı konusuna değinen Özince, özel sektör yatırımlarındaki yavaşlamanın etkisiyle tasarruf açığının yavaş da olsa küçüldüğünü belirterek, uluslararası sermaye hareketlerinin yavaşladığı bir dönemde yurt içi tasarruf oranının artırılmasına ve tasarruf açığının sınırlandırılmasına özellikle hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

BANKACILIK SİSTEMİ BÜYÜYOR

Bankacılık sektörünün performansının değerlendirilmesinde kullanılan temel göstergelerin bankacılık açısından 2007 yılının, hatta 2008 yılının ilk çeyreğinin olumlu geçiğini gösterdiğini ifade eden Özince, "Bankacılık sistemi büyümektedir, eskisine nazaran daha güçlüdür, ekonomik büyümeye daha fazla katkı yapmaktadır ve şoklara dayanma gücü artmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Özince, son dönemde yaşanan olumlu gelişmelere rağmen uluslararası göstergelere göre Türkiye'de hem bankacılık sisteminin hem de sermaye piyasasının henüz büyümeye muhtaç olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Başka bir açıdan bakıldığında da Türkiye'de finansal sektör yüksek büyüme potansiyeline sahiptir, diyebiliriz. AB ülkelerinde ve gelişmekte olan ülkelerde banka sisteminin aktif büyüklüğü ve kredilerin milli gelire oranı ülkemizdeki büyüklüklerin üzerindedir. Ülkemizde finansal sektörün henüz küçük ölçekte ve sığ olduğu da gerçektir. Bu nedenle finansal sektör ekonomik ve politik gelişmelerden kolayca etkilenebilmektedir."

Kaynak: Hürriyet

Esenyurt'ta 66 bin YTL'ye Stüdyo Daire

Etiketler: | 0 yorum


Topkapı İnşaat'ın Esenyurt'ta inşa ettiği Orion Park, 62 bin metrekarelik alana kurulacak. Projede beş farklı daire bulunuyor.

Topkapı İnşaat tarafından Esenyurt'ta inşa edilen Orion Park'ta 1+1 dairelerin fiyatları 66 bin 700 YTL'den başlıyor. 62 bin metrekarelik alanda yer alan projede 368 daire bulunuyor.

Konut, ofis ve ev-ofislerden oluşacak Orion Park'ta 41 mağazalı bir alışveriş merkezi olan Orion Shop da mevcut. 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri olan projede, özel güvenlik ile merkezi jeneratör de bulunuyor. 6 bin metrekarelik yeşil alana sahip olacak Orion Park'ta sosyal tesislerin yanı sıra, tenis kortu ile voleybol ve basketbol sahaları da olacak.

Projede, kapalı otopark, kapalı yüzme havuzu, çocuk parkı, sauna, fitness center ile doğal bitki serası da yer alacak. Büyüklükleri 46 metrekare ile 53 metrekare arasında değişen 1+1 dairelerin 66 bin 700 YTL ile 82 bin 150 YTL arasından satıldığı projede 2+1'ler 127 bin YTL ile 151 bin 200 YTL, 3+1'ler ise 165 bin 100 YTL ile 204 bin YTL fiyat aralığında alıcı buluyor.

74 metrekarelik 1+1 evofisler 103 bin 600 YTL ile 111 bin YTL arasından, 112 metrekarelik 2+1 ev-ofisler ise 145 bin 600 YTL ile 151 bin 200 YTL arasından satışa çıkıyor. Akkoza Alışveriş Merkezi'ne 1 dakika, TEM ve E5 otoyoluna 3 dakika uzaklıkta olan Orion Park projesi, Bauhaus Alışveriş Merkezi'ne 6 dakika, Carrefour Alışveriş Merkezi'ne ise 5 dakika mesafede bulunuyor.

ORİON PARK'IN KÜNYESİ

- Firma: Topkapı İnşaat
- Yer: Esenyurt
- Konut sayısı: Konut sayısı: 368
- Konut büyüklüğü: Konut büyüklüğü: 46-136 metrekare
- Fiyat: 66 bin 700-204 bin YTL
- Tel: (0 212) 699 33 03

En Pahalı Evde Beşiktaşlılar Oturuyor

Etiketler: | 0 yorum


Rea Gayrimenkul'ün araştırmasına göre İstanbul'da aylık konut kiralarının en yüksek olduğu ilçe Beşiktaş. Mahallelerde ise 4 bin YTL'lik kiralarla Beykoz ilçesinin Acarlar ve Çavuşbaşı mahalleleri dikkat çekiyor.

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe, dünya piyasalarına paralel olarak her ne kadar durgunluk yaşanıyor olsa da, en pahalı kentlerin başında gelen İstanbul'da, konut fiyatlarında düşüş yaşanmıyor. Sabah'ın haberine göre, inşaat şirketleri tarafından her gün yeni bir projenin inşaatının başlandığı İstanbul, konut kiralarına en çok paranın ödendiği şehirlerin de başında geliyor.

YENİ PAHALI BÖLGELER GELİYOR

Etiler, Bebek, Emirgan gibi uzun yıllar 'en pahalı' sıfatını taşıyan mahallelere, yeni konut projelerine bağlı olarak artık yenileri de ekleniyor. Hatta yılların 'liste başı' bölgelerinin önüne geçen mahallelerin Anadolu yakasında yer alıyor olması da başka dikkat çekici bir nokta olarak göze çarpıyor.

Beykoz ilçesi sınırları içinde yer alan Acarlar ve Çavuşbaşı, 4'er bin YTL'lik aylık kiralarıyla İstanbul'daki bütün mahallelerin ve ilçe ortalamalarının önüne geçti.

Tüm bu göstergelere rağmen, ilçe bazında Beşiktaş, İstanbul'daki ilçelerin önüne geçerek en pahalı konutların yer aldığı bölge konumunu koruyor. Beşiktaş'ın pahalı olmasında kuşkusuz kendisine bağlı mahallelerin önemi büyük. Zira en pahalı ilk 20'ye giren mahallelerin 11'i, Beşiktaş'ın ilçe sınırları içinde bulunuyor.

AYLIK KİRA 2 BİN 161 YTL

Rea Gayrimenkul tarafından yapılan araştırma da, bu verileri doğrular nitelikte. Arnavutköy, Bebek, Etiler, Rumeli Hisarı, Ortaköy gibi zengin muhitlerinin sınırları içinde yer aldığı Beşiktaş'ta Rea Gayrimenkul tarafından mahalleler baz alınarak yapılan araştırmaya göre, ortalama aylık kira, 2 bin 161 YTL olarak belirlendi.

Beşiktaş'ı, aylık ortalama kirası bin 559 YTL olan Sarıyer ve bin 284 YTL olan Şişli ilçeleri takip ediyor. Anadolu yakasına bakıldığında ise iki mahallesiyle 'İstanbul'un en pahalı mahalleleri' listesine ilk sıradan giren Beykoz ilçesi, bin 92 YTL ile ilçeler arasında ancak beşinci sırada yer alabildi.

Likör Fabrikası Arazisi Yeniden Satışta

Etiketler: | 0 yorum


Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası arazisi, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından açık artırma yöntemiyle 30 Mayıs cuma günü tekrar satışa çıkarılacak.

25 Nisan 2008'de yapılan ihaleye sadece Kiler Grubu katılmıştı. Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 23 bin 711 metrekarelik arsa için 295.7 milyon YTL teklif vermiş, ancak ihale tek katılımcı olması nedeniyle iptal edilmişti.

KİLER ARAZİDEN VAZGEÇMİYOR

Vadeli muhammen satış değeri KDV hariç 297,5 milyon YTL'ye çıkarılan arazinin satışından elde elde edilecek gelirin, Konut Edindirme Yardımı (KEY) geri ödemelerinde kullanılması planlanıyor.

Arazi, vadeli muhammen bedel veya ihale sonucu oluşan satış bedelinin asgari yüzde 40'ı, peşin kalan tutar için ise 24 aya kadar vade, kalan borç bakiyesine TÜİK tarafından yayınlanacak 6 aylık TÜFE uygulanarak oluşturulacak TÜFE'li satış sistemi ile satılacak. Ancak açık artırma sonucu oluşan vadeli satış bedeli üzerinden yüzde 7, peşin ödeme iskontosu ile söz konusu gayrimenkulü peşin olarak satın almak isteyen olması durumunda peşine öncelik verilerek açık artırmaya devam edilecek.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, ikinci açık artırmaya birden fazla firmanın katılımını beklediklerini ifade ederek, "İhaleye bu sefer daha fazla ilgi olmasını bekliyoruz. Beklentimiz, birden fazla katılımcının ve rekabetin olması, rakamın da biraz daha yukarıya gitmesidir" dedi.

Yetgin, arazinin satışından elde edilecek gelirin KEY ödemelerinde kullanılacağını, KEY ödemelerini temmuz ayının ikinci yarısından itibaren yapacak şekilde kendilerine program yaptıklarını kaydetti.

KİLER DE BAŞKA FİRMALARIN KATILIMINI BEKLİYOR

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler de cuma günü gerçekleştirilecek açık artırmaya yine katılacaklarını belirtirken, ihaleyi kazanmaları halinde araziye alışveriş merkezi ve rezidans yapacaklarını bildirdi. Nahit Kiler, ikinci ihalede kendileri dışında başka firmaların katılımını da beklediklerini ifade etti.

714 Konut İçin 2 Günde 1500 Başvuru

Etiketler: | 0 yorum


İzmir'in Buca ilçesinde, alt gelir gurubu için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılacak 714 konut için iki günde bin 500'den fazla müracaat yapıldı.

26 Mayıs'ta başlayan müracaatlar, 20 Haziran'da sona erecek. Başvuranlardan şehit aileleri, malul, dul ve yetimlere kuraya girmeden hak tanınırken İstiklal, Kore ve Kıbrıs savaşlarıyla vatani hizmet gazilerine üçer konutluk kontenjan ayrılıyor.

Buca Belediyesi yetkilileri, başvuruların bin 500'ü, 3 binden fazla da evrak dağıtıldığını belirtti. Yetkililer, İzmir'de arasında en az beş yıl oturma ve herhangi bir şekilde evi olmama gibi maddeler de bulunan şartların, TOKİ'den veya müracat evraklarından öğrenilebileceğini hatırlattı.

Ünlü Gökdelen Rekor Fiyata Satıldı

Etiketler: | 0 yorum


New York'un ünlü gökdelenlerinden biri, tarihinin en yüksek fiyata tek bina satış rekorunu kırdı. Manhattan adasının ünlü Beşinci Caddesi üzerindeki General Motors gökdeleni yaklaşık 3 milyar dolara el değiştirdi.

"General Motors Building" sahibi Harry Macklowe'a ait diğer üç bina ile birlikte satıldı. 4 binanın toplam satış bedeli ise 3,95 milyar dolar oldu. Binaların yeni sahibi, New York Daily News gazetesinin sahibi olan Mortimer Zuckerman'a ait Boston merkezli bir emlak şirketi.

Ünlü Beşinci Cadde'deki 50 katlı gökdeleni 2003 yılında 1,4 milyar dolara satın alan Macklowe, kredi problemleri yüzünden satmak zorunda kaldı.

Erenhouse’ta tek blokta 33 daire

Etiketler: | 0 yorum


140 ve 160 metrekare büyüklüğünde 33 konuttan oluşan Erenhause’ta daire fiyatları 220 bin YTL ile 290 bin YTL arasında değişiyor. Projede 36 aya kadar yüzde 0,99'dan faiz uygulanıyor

Eren yapı tarafından İstanbul Ümraniye’de inşa edilen Erenhouse, tek blokta 33 daireden oluşuyor. 3+1 tipinde 140 metrekare konutların yanı sıra 160 metrekare büyüklüğünde ve 5+1 tipinde 4 dubleks daireden oluşan projede konut fiyatları 220 bin YTL ile 290 bin YTL arasında farklılık gösteriyor. Bankalardan uygun faiz oranlarından konut kredisinin kullanılabildiği Erenhouse’ta 36 aya kadar olan vadelerde yüzde 0,99'dan kredi kullanma imkanı bulunuyor.

2009 yılının aralık ayında teslim edilecek olan projede 600 metrekare kapalı ve 500 metrekare de açık otopark alanı bulunuyor. Çamlıca, Kadıköy, Ataşehir ve Üsküdar'a yakın bir noktada konumlanan proje Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne direk ulaşılabilir bir konumda yer alıyor. Erenhouse, Çamlıca ve Ataşehir manzaralı bir konumda bulunuyor.

Erenhouse fiyat listesi

Tipi Metrekaresi Fiyatı
5+1 bahçe dubleks 160 220 bin TL
3+1 140 220 - 290 bin YTL

Site özellikleri

- Çocuk oyun alanı.

- Peyzaj düzenlemesi.

- Her daireye kapalı ve açık otopark.

- Yüksek bahçe duvarları.

- 24 saat kapalı devre kameralı güvenlik.

- Kapıcı dairesi.

Bina özellikleri

- Yangın sensoru ve yangın alarmı.

- Çift asansör ve çift merdiven.

- Otomatik panjurlu uzaktan kumandalı otopark girişi.

- Otoparkta hareket sensorlu lambalar.

- Su deposu.

- Hidrofor.

- Bodrumda her daireye bir depo.

- Bodrumda yönetim dairesi.

- Dış kapıda şifreleme sistemi.

Daire özellikleri

- Panoramik pencereler.

- Kombili kat kaloriferi.

- Görüntülü diafon.

- Fransız balkonlar.

- PVC membran kapak ankastre mutfaklar.

- Mobilya iç kapılar.

- Merkezi kilit çelik kapı.

- 1. sınıf Ege Seramik.

- Her dairede klima hattı.

- 1. sınıf laminant parke.

- - Merkezi uydu sistemi ve 3’er adet TV ve telefon hattı.

İnşaat teknikleri

- Deprem yönetmeliğine uygun.

- Zemin etütleri yapılmış.

- Radye temel sistemi.

- C30 hazır beton.

- Temelde bohçalama.

- Dış cephede mantolama sistemi.

Referansları

- Quartet Garden.

- Harput Tower.

- Erenhome.

- Modahome.

Yapımcının künyesi

Yapımcı firma: Eren yapı

Firma sahibi: Ramazan Yıldırım

Tel: (0216) 526 28 94


Işın Hyency Evleri ağustosa hazır

Etiketler: | 0 yorum


Lüks detaylarıyla dikkat çeken Işın Hyency Evleri'de daire fiyatları 395 bin YTL’den başlıyor, 695 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Ankara Çayyolu'da inşa edilen sitenin 30 Ağustos 2008'de tamamlanması planlanıyor

Işın Yapı'nın Ankara Çayyolu'nda inşa ettiği Işın Hyency Evleri'de daire fiyatları 395 bin YTL’den başlıyor, 695 bin YTL'ye kadar çıkıyor. 30 Ağustos 2008'de teslim edilecek olan sitede 190 metrekarelik 4+1 ve 227 metrekarelik 6+1 olma üzere iki tip daire yer alıyor.

İki ayrı blokta 33 daireden oluşan Işın Hyency Evleri'nin satış orgenizasyonu Re/Max Lider Ofisi tarafından gerçekleştiriliyor. Sitedeki daireler, lüks konut özellikleriyle dikkat çekiyor. Apartman dairesinde müstakil ev konforu oluşturma iddiasıyla tasarlanan dairelerin 3 cephesi, orman ve günbatımı manzarasına sahip dörder adet balkonu bulunuyor. Suit şeklinde tasarlanmış yatak odalarından saunaya, İtalyan tasarımı mutfaktan, Amerikan duvar kağıdına kadar lüks detayları barındıran dairelerde ayrıca kansorejen madde içermeyen yapı malzemeleri kullanılıyor.

Ankara Çayyolu’nda, Metro istasyonuna 650 metre uzaklıkta bulunan Işın Hyency Evleri, Arcadium Sosyal Yaşam Merkezi’ne ise 2 dakika mesafede yer alıyor.

Site özellikleri

- Yüzme havuzu.

- Tenis Kortu.

- Basketbol sahası.

- Alışveriş merkezi.

- Her daireye özel depo alanı.

- Her daireye 1 kapalı, 1 açık otopark.

Daire özellikleri

- İtalyan tasarımı mutfak.

- Salon ve odalarda laminant parke.

- Suit şeklinde tasarlanmış ebeveyn yatak odaları.

- Banyo zemin ve duvarlarında doğal mermer kaplama.

- Finlandiya çamından özel imalat ısı yalıtımlı sauna.

- Almanya'dan ithal edilen armatürler.

- Banyoda hilton lavabo, duşakabin.

- Almanya'dan ithal davlumbaz set üstü ocak ve evye.

- Almanya'dan ithal ısı kanallı doğrama pencere sistemi.

- Silinebilir ve boyanabilir Amerikan duvar kağıdı.

- Masif kaplamalı iç kapılar.

- Gömme rezervuar öğütücü.

- Opsiyonel olarak çocuk odasında mantar parke ve cam elyafı duvar kaplaması.

- Görüntülü diafon sistemi.

- Klima, TV, internet ve telefon alt yapısı.

Bina özellikleri

- Uzaktan kumandalı garaj ve site girişi kapısı.

- Su deposu ve hidrofor.

- Jeneratör.

- Su arıtma sistemi.

- Asansör.

- Yangın merdiveni.

İnşaat teknikleri

- Radye temel.

- Betonerme karkas sistem.

- TS 825 ısı yalıtım sandardına uygun, Almanya'dan ithal edilen dış cephe ısı yalıtımı sistemi.

- Katlar arasında ısı ve ses yalıtımı.

Yapımcının künyesi

Yapımcı firma: Işın Yapı

Sahibi: Işın Group of Companies

Kuruluş yılı: 1988

Tel: (312) 240 97 27

Parkcity'de İkinci Fırsat Dönemi

Etiketler: | 0 yorum


Arıkan Yapı tarafından İstanbul Bahçeşehir'de yapılan Parkcity'de 'anahtar kredi' ile ev almak isteyenlere alternatifler sunuluyor.

Parkcity konutlarında, 'anahtar kredi' ile peşin ödemede yüzde 10 indirim yapılıyor. 24 aya kadar yüzde 0 faiz ve 24-48 ay arasında yüzde 0,90 faizin uygulandığı projede ayrıca yarısı peşin kalanı da 12 taksitle yüzde 5 indirimle konut alınabiliyor.

Parkcity projesinde 97 ile 177 metrekare arasında 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinden oluşan toplam 383 konut bulunuyor. Projede konut fiyatları ise 105 bin YTL ile 195 bin YTL arasında değişiyor.

Balkon kültürünü tekrar canlandıran Parkcity konutları, bünyesinde 8 ve 15 metrekarelik balkonlara yer veriyor. Konut alanlarının dışında bağımsız bir nitelikte konumlandırılmış olan 48 mağazadan oluşan Parkshops ve 38 ofisten oluşan Parkofis, Parkcity sakinlerine hizmet verecek. Proje 2009 Aralık ayında teslim edilecek.

Parkcity projesi, konutların en büyük problemi olan park sorununu yeraltında projelendirdiği toplam 28 bin metrekarelik kapalı otoparklarla çözüyor. Otoparklardan dairelere direkt ulaşımın sağlandığı projede böylece bahçe alanlarında araç trafiği yaşanmıyor.

Proje bünyesinde yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı spor alanı, çocuk oyun parkları ve Parkcafe bulunuyor. Güvenlik unsurlarının en üst düzeyde olduğu projede üç güvenlik noktası yer alırken, proje 24 saat kapalı devre kamera sistemi ile gözetim altında tutulacak.

Tel: (0212) 672 55 25

Küçük Daireler Daha Çabuk Satılıyor

Etiketler: | 0 yorum


Konutta yeni trendleri de paylaşan TURYAP Yönetim Kurulu üyesi Başak Soner, kirada oturanlara seslenirken, "Yıllar boyunca kirada oturmaktansa bütün imkanlar seferber edilmeli, gerekirse faizi yüksek bile olsa kredi kullanılarak ev sahibi olunmalı" diyor.

Eskiden aynı hane içinde birkaç ailenin birlikte yaşadığı, evin babadan oğula kalarak kuşaklar boyunca aileye ait olduğu zamanlarda ev almanın gündemi meşgul etmediğini hatırlatan Başak Soner, "Çünkü herkesin öyle ya da böyle evi vardı. Anneanne ve babaannelerin, amcaların, teyzelerin ve yeğenlerin hep birlikte oturduğu kocaman evler, tüm sakinlerine yeterince 'sahip olma' duygusu tattırıyordu. Derin bir anlaşmazlık olmadıkça ayrı bir eve geçmek kimsenin aklına gelmiyordu. Fazladan mülkü olanlar evini kiraya verir, kiracıları da yine önemli sorun yaşanmazsa, uzun yıllar o evde otururdu" ifadelerini kullanıyor.

BÜYÜK AİLELER KÜÇÜK EVLERE DAĞILIYOR

Hürriyet'in haberinde, bugün artık, o eski büyük evlerin tarihe karışmaya başladığını aktaran Başak Soner, "Çekirdek aile kavramının yaygınlaşmasıyla beraber, eski alışkanlıklar yerini yenilerine bıraktı. Artık akrabaların değil aynı evde birlikte yaşaması, bir arada masaya oturması bile ancak kutlama yemeklerinde mümkün. 8-10 kişiyi barındıran çok katlı, bol odalı evler de yok. 50-100 metrekarelik standart daireler daha kolay alınabildiği için tercih ediliyor ve daha kolay satılıyor" diye konuşuyor.

Faizler Sabit Olsa da Talep Azalıyor


Denizbank 180 ay vadeli kredinin faizini yüzde 1.54'ten 1.47'e, Millennium Bank ise yüzde 1.79'dan 1.75'e indirdi.

Bankalar geçen ay konut kredi faizlerinde ciddi değişikliklere gitmedi. Birkaç banka faiz indirimi yaparken bazı bankaların ise faizlerde küçük artışlar yaptığı görüldü. Örneğin Denizbank 180 ay vadeli kredinin faizini yüzde 1.54'ten 1.47'e, Millennium Bank ise yüzde 1.79'dan 1.75'e indirdi.

Ekonomist'in haberinde, bankaların tüketicilerin en çok tercih ettiği vadelerden biri olan 120 ay vadeli YTL cinsi kredilere uyguladığı faizler ise ağırlıklı olarak yüzde 1.46-1.49 aralığında geziniyor. Bu oranlar ise bono faizlerine paralel bir seyir izliyor.

Yapı Kredi Bankası Konut Finansmanı Bölüm Başkanı İsmet Erdem, mevcut konjonktürde kısa vadede kredi faizlerinin mevcut seviyelerde seyredeceği görüşünde. Erdem, kredi faizlerinin düşmesinde Merkez Bankası'nın faiz kararları, bono faizlerinin seyri ve bankaların orta ve uzun vadeli borçlanma yaptığı swap maliyetlerinin önemli etken olduğunu belirtiyor.

Ayrıca piyasalarda AKP'nin kapatma davasına yönelik riskler de mevcut. Dolayısıyla söz konusu kalemler ve ekonomiye yönelik orta vadeli beklentilerde iyileşme olması halinde faizlerde düşüş beklenebilir.

Faiz tarafında durum böyleyken tüketici talebi tarafına bakıldığında kredi talebinde önemli ölçüde azalma olduğu gözleniyor. Piyasadaki olumsuz beklentiler nedeniyle yatırımcı talebinin ötelendiğini kaydeden Erdem, “Mart ayında pazar yüzde 4.98 büyürken nisanda bu oran yüzde 1.95'e geriledi. Mayıs ayı da nisan performansıyla gidiyor. Hatta bu seyirle devam ederse geçen ayın altında sonuçlar görebiliriz” diyor.

Bankaların konut kredilerinde uyguladıkları vade ve faizlerde son durum şöyle:

Akbank: Akbank geçen ay konut kredi faizlerini değiştirmedi. Banka halen 12 ay vadeli kredilere yüzde 1.14, 24 ay vadeye yüzde 1.21, 36 aya yüzde 1.24, 60 ay vadeye yüzde 1.27, 120 aya yüzde 1.32, 240 aya ise yüzde 1.33 faiz uyguluyor. Euro cinsi kredilerin de faizi değişmeyerek 240 ay vadede yüzde 0.60 olarak kalırken, 12 ay vadeli dolar cinsi kredilerin faizi yüzde 0.65'ten yüzde 0.60'a düşürüldü.

Anadolubank: 18 ay vadeli kredilere yüzde 1.43 faiz uygulayan Anadolubank, 168 ay vadenin faizini yüzde 1.45'ten yüzde 1.49'a yükseltti. Banka 180 ay vadeye ise yüzde 1.43 faiz uyguluyor. Dolar cinsi kredilerde halen 48 aya yüzde 0.59, 120 aya yüzde 0.60, Euro cinsi kredilerde 120 aya yüzde 0.60 faiz uygulanıyor. Japon Yeni kredilerde ise 12 aya yüzde 0.30, 60 aya yüzde 0.39, 120 aya yüzde 0.44, İsviçre Frangı'nda ise 24 aya yüzde 0.54, 120 aya yüzde 0.57 uygulanıyor.

Denizbank: Denizbank, geçen ay 180 ay vadeli YTL cinsi kredilerin faizini yüzde 1.54'ten 1.47'ye indirdi. Döviz kredilerde ise dolar ve Euro'ya 180 ayda yüzde 0.70 faiz uyguluyor.

Fortis: 12 ay vadeli YTL cinsi kredilere yüzde 1.20 faiz uygulayan banka, 120 vadenin faizini yüzde 1.53'ten 1.50'ye indirdi. Dolar cinsi kredilerde ise 120 aya yüzde 0.62, 300 aya yüzde 0.70, Euro cinsi kredilerde 120 aya yüzde 0.68, 300 aya yüzde 0.72 uygulanıyor. Banka, İsviçre Frangı cinsi kredi faizlerini yükseltti. Buna göre 120 ayın faizi yüzde 0.52'den 0.59'a, 300 ayın faizi ise yüzde 0.55'ten 0.66'ya çekildi. Japon Yeni cinsi kredilerde ise halen 300 aya yüzde 0.42 faiz uyguluyor.

Finansbank: Banka geçen ay YTL cinsi kredi faizlerinde değişikliğe gitti. Buna göre YTL cinsi kredilerde 12 aya yüzde 1.19, 24 aya yüzde 1.29, 48 aya yüzde 1.39, 96 aya yüzde 1.44 uygulamaya başladı. 180 ay vadenin faizi ise yüzde 1.52'den 1.46'ya düşürüldü. Euro cinsi kredilerde 60 aya yüzde 0.59, 108 aya yüzde 0.64, 144 aya yüzde 0.67 faiz uygulanıyor. Dolar cinsi kredilerin faizi ise 24 aya yüzde 0.49, 60 aya yüzde 0.54, 120 ayda yüzde 0.59, 144 ayda yüzde 0.64. İsviçre Frangı cinsi kredilerde ise 36 aya yüzde 0.49, 72 aya yüzde 0.50, 96 aya yüzde 0.52, 120 aya yüzde 0.56, 144 aya ise yüzde 0.59 faiz uygulanıyor. Japon Yeni cinsinden de kredi vermeye başlayan banka 36 aya yüzde 0.29, 96 aya yüzde 0.39, 144 aya ise yüzde 0.41 faiz uyguluyor.

Garanti Bankası: Geçen ay faizlerini değiştirmeyen Garanti Bankası, indirimli mortgage kapsamında YTL cinsi kredilerde 12 ay vadeye yüzde 1.29, 24 aya yüzde 1.36, 36 aya yüzde 1.39, 60 aya yüzde 1.46, 120 aya yüzde 1.47, 240 aya ise yüzde 1.48 faiz uyguluyor. Dolar cinsi kredilerde 24 aya yüzde 0.50, 60 aya yüzde 0.55, 120 aya yüzde 0.71, 240 aya yüzde 0.73 faiz uygulanıyor. Euro cinsi kredilerde 12 aya yüzde 0.61, 60 aya yüzde 0.65, 96 aya yüzde 0.73, 240 aya yüzde 0.75, İsviçre Frangı'nda ise 60 aya yüzde 0.55, 120 aya yüzde 0.68, 240 aya ise yüzde 0.70 faiz uygulanıyor.

Halk Bankası: Banka halen YTL cinsi kredilerde 24 aya yüzde 1.38, 60 aya yüzde 1.44, 84 aya yüzde 1.46, 120 ay vadeli kredilere yüzde 1.48 faiz uyguluyor.

HSBC: Banka geçen ay konut kredi faizlerini yükseltti. Buna göre banka, altı ay vadeye yüzde 0.94, 12 aya yüzde 1.22, 18 ay vadeye yüzde 1.33, 24 aya yüzde 1.37, 36 aya yüzde 1.41, 48 aya yüzde 1.42, 60 aya yüzde 1.43, 84 aya yüzde 1.44, 120 aya yüzde 1.47, 180 aya yüzde 1.49, 240 aya yüzde 1.52, 360 aya ise yüzde 1.53 faiz uygulamaya başladı.

İş Bankası: Faizlerini sabit tutan banka halen YTL cinsi kredilerde 120 ay vadeye yüzde 1.53, Euro ve dolar cinsi kredilerde ise 120 aya yüzde 0.60 faiz uyguluyor.

Millenium Bank: Banka geçen ay YTL cinsi kredilerde 12 ay vadenin faizini yüzde 1.52'den yüzde 1.66'ya, 24 ay vadenin faizini yüzde 1.55'ten 1.72'ye, 108 ay vadeyi yüzde 1.71'den 1.73'e yükseltirken 180 ay vadenin faizini yüzde 1.79'dan 1.73'e indirdi. Banka döviz cinsi kredilerde ise bazı vadelerin faizini yükseltti. Buna göre dolar cinsi kredilerde 24 ay vadeye yüzde 0.60, 36 aya yüzde 0.63, 48 aya yüzde 0.65, 60 aya yüzde 0.68 faiz uygulanmaya başlandı. Euro cinsi kredilerin faizi 12 ayda yüzde 0.65'e, 24 ayda yüzde 0.69'a, 48 ayda yüzde 0.72'ye, 60 ayda yüzde 0.74'e yükseltildi. İsviçre Frangı cinsi kredilerin faizi ise 12 ayda yüzde 0.53'e, 24 ayda yüzde 0.57'ye, 36 ayda yüzde 0.59'a, 48 ayda yüzde 0.62'ye, 60 ayda ise yüzde 0.64'e çıkarıldı.

Oyakbank: Faizlerini değiştirmeyen Oyakbank, YTL cinsi kredilerde 36 aya yüzde 1.41, 60 aya yüzde 1.45, 120 aya yüzde 1.48, 144 aya yüzde 1.49 faiz uyguluyor. Euro ve dolar cinsi kredilerin faizi ise 144 ayda yüzde 0.65.

Şekerbank: 24 ay vadeli YTL kredilere halen yüzde 1.64 faiz uygulayan banka, 60 aya yüzde 1.59, 96 aya yüzde 1.56 uygulamaya başladı. 360 ay vadenin faizi ise yüzde 1.54. Dolar, Euro ve İsviçre Frangı cinsi kredilerde ise 120 ay vadeye yüzde 0.65 oranında faiz uyguluyor.

TEB: TEB, YTL kredilerde 180 ay vadeye yüzde 1.49 faiz uyguluyor.

Tekstilbank: 120 ay vadeli YTL cinsi kredilere yüzde 1.51 faiz uygulayan banka, döviz kredi faizlerini yükseltti. Buna göre dolar cinsi kredilerde 48 ayın faizi yüzde 0.64'ten yüzde 0.69'a, 96 ayın faizi yüzde 0.69'dan 0.75'e, Euro cinsi kredilerde 96 ayın faizi yüzde 0.67'den 0.73'e, İsviçre Frangı kredilerin faizi 96 ayda yüzde 0.60'tan 0.66'ya, Japon Yeni kredilerin faizi ise 96 ayda yüzde 0.46'dan 0.49'a yükseltildi.

Vakıfbank: Banka, 240 ay vadeli YTL cinsi kredilerin faizini yüzde 1.52'den yüzde 1.38'e düşürdü.

YKB: Konut kredi faizlerini değiştirmeyen Yapı Kredi halen 240 aya yüzde 1.54, dolar bazında yüzde 0.69, Euro bazlı kredilerde yüzde 0.62 faiz uyguluyor. İsviçre Frangı kredilerde ise 120 aya yüzde 0.57, 240 aya yüzde 0.60 faiz uygulanıyor.

Ziraat Bankası: Ziraat Bankası geçen ay 120 vadeli YTL kredilerin faizini yüzde 1.30'dan yüzde 1.40'a yükseltti.