Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

TEB den Kiracilara Ekstra Hizmet

Etiketler: | 0 yorum

Yeni çıkan yasa ile artık elden kira ödeme dönemi sona eriyor. Kirasını ödemek için TEB'de düzenli ödeme talimatı veren kiracılar ise kazançlı çıkıyor. TEB, kira ödemelerinde hesap işletim ücreti almıyor, havale ve EFT işlemlerini de ücretsiz gerçekleştiriyor.

Maliye Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda 1 Kasım 2008 tarihinden itibaren elden kira ödeme dönemi sona erdi. Kiracılara, 500 YTL'yi aşan kiraları artık banka hesabına yatırma zorunluluğu getirildi. Türk Ekonomi Bankası (TEB), kira ödemeleri için TEB'e düzenli ödeme talimatı verenlere özel imkanlar içeren "Kiracı Paketi"ni sunuyor.

Kira ödemeleri için düzenli ödeme talimatı veren TEB müşterileri "Kiracı Paketi" ile hesap işletim ücreti ödemiyor, kira bedellerini ücretsiz olarak havale veya EFT yapabiliyor, ücretsiz e-ekstre alıyor. Ayrıca kira ödemelerine özel geliştirilen "Kredili Mevduat Hesabı" (Kiracı KMH) ile ödeme gününde hesabında yeterli para bulunmayan müşterilerinin eksik kalan tutarını tamamlayarak kiranın zamanında ödenmesini sağlıyor.

Kiracı Kaynak Hesap sadece kira ödemeleri esnasında devreye giriyor ve indirimli faiz avantajı sağlıyor. TEB'in "Kiracı Paketi"nden faydalanan TEB müşterileri uygun koşullarda, yıllık kira kredisi ve indirimli ihtiyaç kredisi de kullanabiliyor. Ayrıca kiralık kasa hizmetinden de yüzde 50 indirimle yararlanıyor.

Piyasa coktu konut fiyatlari yuzde 40 ucuzladi

Etiketler: | 0 yorum

Dünyadaki finansal krizin Türkiye'ye yansımalarının başında gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunluğun geldiği, kriz nedeniyle hem konut fiyatlarında hem de satışlarında düşüş yaşandığı bildirildi.

Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Aracılık Hizmetleri Grubu Komite Başkanı ve Meclis Üyesi Aygün Cevizci, dünyadaki krizin başlama noktasının gayrimenkul için verilen krediler olduğunu hatırlatarak, "Ancak Türkiye'deki olay bu değil" dedi. ABD'deki mortgage (tutsat) piyasasının son yıllardaki seyrine bakıldığında gelinen noktanın öngörülebileceğine işaret eden Cevizci, şunları kaydetti:

"ABD'nin en güçlü bankalarının, sınırsız sermayeye sahip olduklarını zanneden bankaların, büyük bir keyifle yüksek faizle kredi satarken böyle bir riskle karşı karşıya olduklarını çok daha önceden hesap etmeleri gerekirdi. Her zaman böyle bir bombanın patlaması ihtimali söz konusuydu, nitekim bu oldu. Bunun Türkiye'ye yansımalarına baktığımızda bunun yüzde 50'sinin reelse, yüzde 50'sinin psikolojik etmenlerden kaynaklandığını söyleyebiliriz. Yani, Türkiye bu krizden ABD ve Avrupa kadar etkilenmeyecektir. Ama rüzgardan tabii ki biz de nasibimizi alacağız."

Sektörün ne zaman toparlanma sürecine gireceğinin sorulması üzerine Cevizci, "Türkiye'de gayrimenkul sektörü sanıldığı kadar çok uzun sürede değil, çok daha kısa sürede toparlanacak. Çünkü bu kadar hızlı nüfus artışının olduğu, göçlerin yaşandığı bir ülkede, normalde gayrimenkul eksikliği yaşanan bir ülkede bu talebin ilerlemesi engellenemez" karşılığını verdi.

"AİLE BİRLEŞMELERİ YAŞANIYOR"

Aygün Cevizci, krizin somut yansımalarının başında aile birleşmelerinin geldiğini dile getirerek, "Şu dönemde aile birleşmelerini gözlemliyoruz. Orta ve alt gelir grubundaki ailelerde özellikle. Mesela çocuklar kiradaysa anne babayla aynı evde yaşamaya, bu nedenle de kiralıkların sayısı artmaya başladı. İkincil, üçüncül konutların elden çıkarılması söz konusu. Ama bunlar geçici tabii" diye konuştu. "Konutlar elden çıkarılıyor ama alıcı var mı?" şeklindeki soruya Cevizci şu yanıtı verdi:

"Alıcı hiç yok değil, var. Ama alıcı portföylerine baktığımızda gerçekten ihtiyaçtan almak isteyenler var. Yatırım amaçlı almak isteyenlerin ise beklentilerinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. Mesela bu krizden önce İzmir, İstanbul ve Ankara'da yapılan yatırımın geriye dönüş beklentisi ortalama 150-200 ayken, şimdi bu beklenti 100 ay civarına düştü. Fakat bu durum geçici. Dünya bu krizi 2011-2012 gibi üstünden atmaya başlayacakken, Türkiye 2009'un sonlarına doğru bundan sıyrılır. Önümüzdeki seçimler geçtikten sonra istikrar rayına daha oturacaktır."

Cevizci, bütün piyasalarda bir durgunluk yaşandığını ifade ederek, "Bundan biz de nasibimizi alıyoruz. Çünkü gayrimenkul sektörü piyasalardan en kolay etkilenen sektördür" dedi.

"2009'DA TOPARLANIRIZ"

Konut fiyatlarında yaşanan düşüşün ne seviyeye ulaştığı yönündeki soruyu Cevizci, "Fiyatlar gerçek anlamda düştü. Müteahhit mallarında, orta gelir grubuna hitap eden yerlerde düşüş yüzde 30-40'lara ulaştı. Ama lokasyona baktığımızda gayrimenkul A sınıfı bir yerdeyse fiyatlar yüzde 10-15 marjlarında düşüyor. Bu yerlerde zaten üretim çok fazla olmadığı için rakamlar aynı oranda düşmedi" şeklinde yanıtladı.

Aygün cevizci, konut satışlarında da çok ciddi düşüşlerin olduğunu vurgulayarak, "Piyasadan aldığımız geri dönüşlere göre yüzde 70'lere varan düşüşler var. Ama bunun çok uzun süreceğine inanmıyorum. 2009'da toparlanırız" şeklinde konuştu.

Kirazevler de 88 Bin YTL fiyata harika bir ev sahibi olabilirsiniz

Etiketler: | 0 yorum

Kirazevler'de 68 metrekarelik 1+1 daireler 88 bin YTL, 118 metrekarelik 2+1 daireler de 125 bin YTL'den satılıyor.

İnsaş İnşaat tarafından İstanbul Büyükçekmece Yakuplu'da inşa edilen Kirazevler'de 68 metrekarelik 1+1 daireler 88 bin YTL, 118 metrekarelik 2+1 daireler de 125 bin YTL'den satılıyor. Sitede 176 metrekarelik 3+1 daireler 220 bin YTL, 195 metrekarelik 5+1 daireler 235 bin YTL ve 265 metrekarelik 6+1 daireler ise 265 bin YTL'den satışa sunuluyor.

2008 sonunda tamamlanması planlanan proje, 4 katlı 3 blok halinde 64 daire ve 22 dükkândan oluşuyor. Her daireye bir araçlık kapalı otopark ve çocuk oyun alanlarının yer aldığı Kirazevler, E-5 karayolu ile TEM Otoyoluna 5 ve 10 dakika, Atatürk Havalimanı'na 20 dakika, 5M Migros, Bauhaus, Carrefour alışveriş merkezlerine 5 dakika mesafede bulunuyor.

BİNA ÖZELLİKLERİ

- Dış cephede ısı yalıtımı ve mantolama.
- Çelik konstrüksiyon çatı.
- Bina girişi, ortak alanlar ve merdiven basamakları granit zemin.
- Merkezi uydu anten.
- Otopark bağlantılı 2 adet insan ve 1 adet yük asansörü.
- Bina güvenlik kamerası.
- Su deposu.
- Kapalı otopark.
- Otopark girişinde güvenlik sistemi.

KONUT ÖZELLİKLERİ

- PVC doğrama ve ısıcam.
- Duvarlarda kartonpiyer, alçı sıva, su bazlı saten boya.
- Salon ve odalarda laminant parke.
- Mutfak dolaplarında mdf gövdeli pvc kapaklar.
- 1. sınıf armatürler ve vitrifiye.
- Islak zeminlerde birinci sınıf seramik karo.
- Daire kapıları çelik.
- İç kapılar Amerikan panel kapı.
- Doğalgaz panel radyatörler.
- Her daire için 2 adet harici telefon alt yapısı.

İNŞAAT TEKNİKLERİ

- Deprem yönetmeliğine uygun.
- Radye temel.
- Beton sınıfı C30.
- Zemin etütleri yapılmış.

Tel: (0212) 879 07 53 -54