Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Garanti’ye ’en iyi banka’ ödülü

Etiketler: | 0 yorum

Garanti Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada bankanın, finans dergilerinden Euromoney’in ‘Mükemmellik Ödülü’ne (The Euromoney Award for Excellence) layık görülerek, 9. kez ‘Türkiye’nin En İyi Bankası’ seçildiği kaydedildi.


Açıklamada, “Garanti’nin sürdürdüğü güçlü büyüme, nakdi ve gayri nakdi kredilerde sağladığı başarıyla sektörün lideri olması, hızlı şubeleşme atağı, mortgage konusundaki öncülüğü, müşteri odaklılığı, dalgalanma ortamında bile uluslararası yatırım bankaları tarafından en güvenilir bankalar arasında görülmesi, ödül almasını sağlayan unsurlar arasında yer aldı” denildi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, ödülle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, dünya finans çevrelerinin her yıl merakla beklediği ödülleri 9. kez almaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Kaynak: Yenigün

Türkiye'de Ev Alma Tüyoları

Etiketler: | 0 yorum


The Times gazetesi, Türkiye'deki emlak fırsatlarına işaret ederek fiyatların patlayacağını yazdı.

Yabancılara mal satışına ilişkin yasa TBMM'den geçerken İngiliz mülk alıcılarının, fiyatların düşük olduğu Türkiye’ye aktığı, yatırımcıların da, Türkiye’nin AB’ye girmesi halinde fiyatların fırlamasını beklediği bildirildi. The Times gazetesi, "Türk sahillerinde bir yer 35 bin sterlin gibi düşük bir fiyattan alınabilir. Size çekici geldi mi? Kurnaz bir çift, küçük bir depozito ve iki kredi kartı ile bir yer alabilir. Kredi kart şirketleri, hala iyi kredi notları olanlara 15 aya kadar sıfır faiz sunuyor" diye yazdı.

İngiliz The Times gazetesi, Türkiye’deki emlak fırsatlarına işaret ettiği, "Türkiye’de 35 bin sterlinden mülk" başlıklı haberinde "Türkiye’nin Akdeniz sahili, kredi krizi derdimizden bir kaçış sunuyor" yorumunu yaptı. Haberde "Yazlık evi almak, herkesin, bu yaz yapılacakları listesinde yer almayabilir ama Türk sahillerinde bir yer, 35 bin sterlin gibi düşük bir fiyattan alınabilir. Size çekici geldi mi? Kurnaz bir çift, küçük bir depozito ve iki kredi kartı ile bir yer alabilir. Kredi kart şirketleri, hala iyi kredi notları olanlara 15 aya kadar sıfır faiz sunuyor" denildi.

"AB MÜZAKERELERİ BAŞARILI OLURSA FİYAT PATLAMASI BEKLENİYOR"

Bu arada, "Türkiye neden hala o kadar ucuz? "sorusunu da yanıtlayan The Times, şunları yazdı:

"Ülkenin ekonomisi ancak olgunlaşmaya başladı ve enflasyon son yıllarda önemli bir düşüş gösterdi. Düşük gelirler ve nakit ağırlılıkta olduğu bir ekonomi, fiyatları düşük tuttu ancak şimdi yükselmeye başladı. Fiyatlar, hala AB ortalamasının çok altında ve Türk emlak piyasasının yabancı alıcılara açıldığı 2003’den beri İngiliz alıcıları, İstanbul gibi popüler kentler ile Antalya ve Bodrum’daki sahil yerlerine akmaya başladı. Bu yatırımcılar, Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerinin başarılı sonuçlanması halinde mülk fiyatlarında büyük bir artış bekliyor."

Türk verilerine dayanarak bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye’yi ziyaret eden 3 milyon 725 bin yabancı turistten yüzde 14’ünün kendi evlerinde konaklanmasının şaşırtıcı olmadığını da belirten gazete, Bodrum’un 25 kilometre, denize 4 kilometre uzaklığındaki 54 metre karelik bir dairenin 35 bin sterlinden satışa çıkarıldığına dikkat çekti.

The Times, Property Secrets kuruluşuna dayanarak Türkiye’de emlak fiyatlarının son üç yılda yüzde 30 arttığını belirtirken alınan mülkler de kiralanarak önemli bir gelir sağlanabileceğini de öne sürdü.

Kötü Piyasada, 8 Ayda 1400 Konut Sattı

Etiketler: | 0 yorum


Uzun süredir durgunluktan çıkamayan konut sektöründe, büyük bir satış başarısı yaşanıyor. Artaş-Öztaş-Doğu Ortak Girişimi’nin Kasım 2007’de start verdiği Gaziosmanpapa TEM Girişi’ndeki 3.100 konutluk Avrupa Konutları’nda 8 ayda 1.400 konut satıldı.

Küresel ekonomideki sıkıntılar ve iç piyasa koşulları nedeniyle 2006 yılı Haziran ayından beri durgun olan konut piyasasında çok ilginç bir satış başarısı yaşanıyor. Emlak piyasasında markalaşmış Bahçeşehir ve Maslak Levent hattında satışlar dibe vurmuşken, çarpık kentleşmenin simge ilçelerinden Gaziosmanpaşa’da 3.100 konutluk Avrupa Konutları projesinde 8 ayda 1.400 konut satıldı.

Artaş-Öztaş-Doğu Ortak Girişimi Başkanı Süleyman Çetinsaya Kasım 2007’de büyük cesaretle start verdikleri TOKİ ile hasılat paylaşımlı projenin satış başarısı için "Bahçeşehir’de de projemiz var ama orası durgun. Demek ki satış başarısı projenin konumuyla çok ilgiliymiş. Burada 130 dönüm arazi üzerine 3.100 konut yapıyoruz.

Projede satışa çıkan daireler hemen satılıyor. Şu anda 3.100 konutluk projenin tamamı inşaat halinde. İlk satışa çıktığımız 2007 Kasım ayında metrekare fiyatımız 1.650 YTL’ydi. Şu anda satışlarımız metrekare 2.500 YTL’den devam ediyor" dedi.

NEDEN İYİ SATILIYOR

Süleyman Çetinsaya satış başarısının nedenini de "Belki biz de başka bir yerde başlasak satış sıkıntısı yaşayabilirdik. Mesela Bahçeşehir’de de bir projemiz var orası iyi satmıyor. Çünkü Bahçeşehir’de arz çok ve hinterland çok geniş. Bölgede 50 bin konut satışa arz edilmiş durumda. Maslak Levent hattında ise metrekare birim fiyat 5 bin dolar civarında. Ama burası öyle değil. Burası Gaziosmanpaşa ama Maslak’a 10, havaalanına 18, Eyüp’e 6 kilometre mesafede. Metrekare fiyat ise 2.500 YTL" diye açıkladı.

TOKİ’YE ASLAN PAYI

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları’ndan toplamda 850 milyon-1 milyar YTL arası satış cirosu beklediklerini belirterek, "Bu durumda da TOKİ’ye 250-300 milyon YTL civarında bir hasılat aktaracağız. Sanıyorum TOKİ’nin en yüksek gelir elde ettiği projelerden biri burası olacak" diye konuştu. Çetinsaya, projede 63 metrekareden 165 metrekareye kadar 5 tip daire bulunduğunu, tamamlandığında Gaziosmanpaşa Avrupa Konutları’nda 10 bin kişilik bir nüfusun yaşayacağını belirtti.

40 AY BİZE UZUN GELDİ

TOKİ ile yaptıkları sözleşme gereği projeyi 40 ayda teslim etmeleri gerektiğini ve bu sürenin 2007 Mayıs ayı itibariyle başladığını söyleyen Artaş-Öztaş-Doğu Ortak Girişimi Başkanı Süleyman Çetinsaya şöyle konuştu: "İnşaata Kasım 2007’de başladık. TOKİ’ye taahhüdümüze göre teslim 2010’u buluyor. Ancak biz müşteriyle sözleşmemizde ilk teslimi 2009 Kasım ayına sözü verdik. Şimdi de 2009 Temmuz ayına yetiştirmek istiyoruz."

EMLAK KONUTLARI GİBİ MARKA OLMAK İSTİYORUZ

Artaş-Öztaş-Doğu Ortak Girişimi Başkanı Süleyman Çetinsaya şöyle konuştu: "30 yıldır inşaat işindeyiz. Daha önce konut, alışveriş, iş merkezleri ve oteller yaptık. 7 otel yaptık ikisini kendimiz işletiyoruz (President, Citadel). İlk alışveriş merkezi inşaatımız ise Carousell. TOKİ ile Halkalı’da 1.368 konutluk Avrupa Konutları projesi oldu. Gaziosmanpaşa’da da Avrupa Konutları yapıyoruz. Konut markamız ’Avrupa’ olacak. Emlak Bankası Konutları gibi marka olacağız. Bu projeye başlarken tereddüt etmedik. Şu anda projenin içinde yaklaşık 3.000 kişi çalışıyor. Bunların da 2.200’ü burada yatıyor" dedi.

Tepecik Konutları'nda 95 Bin YTL'ye Daire

Etiketler: | 0 yorum


Tepecik Konutları'nda deniz ve göl manzaralı 1179 konutu satışa çıkaran Kİptaş, 98 metrekare ve 126 metrekarelik konutların satışına devam ediyor.

İstanbul Büyükçekmece Tepecik Konutları'nda deniz ve göl manzaralı 1179 konutu satışa çıkaran Kİptaş, 98 metrekare ve 126 metrekarelik konutların satışlarına devam ediyor. Vakıfbank ile yapılan anlaşmayla yüzde 0,88 faiz oranından 120 aya kadar vadeyle alınabilen konutların fiyatları 95 bin YTL ile 128 bin YTL olarak belirlenmiş. 19 ile 38 bin YTL arasında peşinatla alınabilen konutlar sabit bin YTL aylık taksitle alınabiliyor.

24 ay sonra sahiplerine teslim edilecek konutlar için müracaatlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane binası ile Hadımköy Belediyesi'ne yapılacak.

İlk 18 ay taksit ödemeden de alınacak Tepecik Konutları'nda 2+1 ve 3+1 tipinde 80, 90, 98 ve 126 metrekare büyüklüğünde daireler yer alıyor. Proje süs havuzları, çevre düzenlemesi, spor alanları, yürüyüş parkuru, ticaret merkezi, ilköğretim okulu, dini ve sosyal donatı alanları ile teslim edilecek.

PROJE ÖZELLİKLERİ

- Çelik daire kapıları.
- İç kapılar Amerikan panel kapı.
- Pencereler ısıcamlı PVC.
- Yerler laminant parke.
- Islak zeminler seramik kaplama.
- Duvarlarda su bazlı plastik boya.
- Suntalam mutfak dolabı ve tezgahı.
- Fransız balkon.
- Görüntülü interkom.
- Jeneratör.
- Yangın algılama sistemi.
- Merkezi uydu sistemi.
- Kombi.
- Binada mantolama ile ısı yalıtımı.
- Silikonlu giydirme cephe.
- Asansör.
- Hidrofor.
- Yangın dolabı.

Tel: (0212) 487 58 08

Bomonti Yeniden Doğuyor

Etiketler: | 0 yorum


Ofton, Hoffmman, Taş Yapı, Ant Yapı, IC Holding ve Belçikalı Extensa Grubu, peş peşe uygulamaya koydukları yeni konut, rezidans, otel ve alışveriş merkezi projeleriyle Bomonti'nin bir anda İstanbul'un cazibe merkezi konumuna gelmesini sağladı.

Aralarında İsrail ve İngilizler'in de bulunduğu bir çok gayrimenkul kuruluşu da, bir yandan bölgede yatırım yapmak için arazi arayışını sürdürürken, diğer yandan da 7 Tepe 7 Tünel projesinin ilk etabı ile Mimar Sinan Üniversitesi'nin yeni kampüsünün inşaatları da hızla devam ediyor..

İstanbul'un merkezinde yaşanan arsa sıkıntısı ve fiyatların giderek yükselmesi, gayrimenkul firmalarını yeni arayışlara zorluyor. Çekmeköy, Bahçeköy, Taşdelen, Kurtköy gibi yeni yerleşim bölgeleri yeni projelerle gelişirken, gayrimenkul kuruluşları şimdi de gözünü, Nişantaşı'na 10, Taksim'e 5 dakika yürüme mesafesinde olan, E-5 ve TEM otoyollarına bağlantısı bulunan Şişli'nin Bomonti semtine çevirdi.

Ofton, Hoffmman, Taş Yapı, Ant Yapı, IC Holding ve Belçikalı Extensa Grubu, peş peşe uygulamaya koydukları yeni konut, rezidans, otel ve alışveriş merkezi projeleriyle Bomonti'nin bir anda İstanbul'un cazibe merkezi konumuna gelmesini sağladı. Aralarında İsrail ve İngilizler'in de bulunduğu bir çok gayrimenkul kuruluşu da, bir yandan bölgede yatırım yapmak için arazi arayışını sürdürürken, diğer yandan da 7 Tepe 7 Tünel projesinin ilk etabı ile Mimar Sinan Üniversitesi'nin yeni kampüsünün inşaatları da hızla devam ediyor.

İstanbul'un ilk sanayi semtlerinden biri olan Bomonti, genellikle çok katlı apartman ve sanayi kuruluşlarından oluşan bir alanda yer alıyor. Etrafında gecekondular, imalathane, fabrika ve tekstil atölyeleri bulunan bölgenin çehresi peşpeşe hayata geçirilen rezidans, otel ve alışveriş merkezleri ile değişiyor.

Yeni düzenlenen imar planlarıyla merkez iş alanları (MİA) kapsamına alınan bölge, Grand Cevahir Oteli arkasındaki Dereyolu Caddesi genişletilerek Piyale Paşa Bulvarı'na bağlandı. 2004 yılında Bomonti'deki ilk projeyi hayata geçiren Ofton İnşaat 234 konutluk Elysium Residence'dan sonra arsa arayışlarına devam ederek, 346 Konutluk Elysium Fantastic projesini de uygulamaya koydu. Dereyolu Caddesi'nin etrafındaki arazilerde ise Ant Yapı 804 konutluk Anthill Residence ve Alışveriş Merkezi'ni, Taşyapı henüz projelendirme aşamasında olan yeni rezidansını, Hoffman İnşaat 2 blok ve 320 konuttan oluşan Palms Studios & Shopping projesini gerçekleştiriyor.

Bununla birlikte bölgede inşaatı devam eden Mimar Sinan Üniversitesi kampüsü ve IC Holding tarafından Bomonti Bira Fabrikası'nın arazisi üzerine konumlandırılacak 3 bin 500 kişilik kongre merkezi, bölgede ön plana çıkan projeler arasında yer alıyor. Belçika merkezli Extensa Grubuda Türkiye'deki ilk konut projesini Bomonti'de başlatacak. Tüm bunların yanı sıra, İsrail ve İngiltere merkezli gayrimenkul kuruluşları da Bomonti'de yatırım yapmanın yollarını arıyor. Bu talep, 2004 yılından bu yana hızla yükselen arsa fiyatlarının bölgede, son dört yılda 4 kat artmasına neden oldu. Bu da, uygulamaya konulan konut projelerinde metrekare fiyat aralığının 3 bin dolardan başlayıp, 6 bin dolara kadar ulaşmasını sağladı.

ARAZİ ARAYIŞI DEVAM EDİYOR

İstanbul'un merkezinde alt yapı ve arazi bulma sıkıntısıyla projelerini şehirdışına kaydıran inşaat firmaları, ulaşım ve trafik sorunu nedeniyle şehirdışını tercih etmeyenler için şehir merkezlerinde arazi arayışına devam ediyor. Şehir dışında oturmaya devam ederken bile şehir içerisinde ihtiyaç duydukça kullanılabilecek veya yatırım amaçlı satın alınabilecek dairelere yönelenlerin taleplerindeki artış, inşaat firmalarını daha pahalı yatırımlar olsa da şehir içerisinde proje yapmaya teşvik ediyor.

Şehir merkezinde arazi üretiminin çok zor olması da firmaların arz yaratmalarının önündeki en büyük engel. İstanbul'un eski ve tarihi kültürel binalarını bulundurmanın yanı sıra, ticaret ve alışverişin de oldukça yoğun olduğu bir merkezde yer alan Bomonti, yapılan alt yapı ve yol-tünel çalışmaları ile sorunsuz bir çekim merkezi haline geliyor. Gecekonduların yoğun olduğu bölgede, var olan evler, arsalar sürekli alım teklifleriyle karşılaşıyor. İnşaat firmaları da buralarda her gün farklı tekliflerle arayışlarına devam ediyor.

Üniversite ve kongre merkezi

Bira fabrikasını, uzun bir süreçten sonra IC Holding'e bağlı, Antbel Turizm yap-işlet-devret modeliyle alması, bölgeye hareket getirdi. Bomonti Tekel Bira Fabrikası'nı 49 yıllığına 60 milyon 250 bin YTL'ye alan IC Holding şirketlerinden IC Antbel, bu arazinin üzerine otel ve 3 bin 500 kişilik bir kongre merkezi inşaa ediyor.

Mimar Erdal Tusavul ile çalışan IC Antbel, 200 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçireceği proje kapsamında tarihi bira fabrikasını koruyarak kültürmerkezi haline getirmeyi planlıyor. Kongre Merkezi'nin karşısında yer alan arazide ise Mimar Sinan Üniversitesi kampüs inşaatı devam ediliyor. Bomonti, tüm bu projeler tamamlandığında zaman ulaşım kolaylığı, şehrin merkezinde oluşu ile yeniden inşa edilmiş bir semt olarak ön plana çıkacak.

Bomonti'nin ön plana çıkmasının en büyük nedenlerinden biri de ulaşım rahatlığı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 7 tepe 7 tünel projesinin ilk etabı olan Bomonti - Kabataş tüneli ile Dolmabahçe'ye 3 dakikada inilmesi sağlanacak. İstanbul trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Bomonti-Kabataş Tüneli, İnönü Stadı'nın kuzeyinden itibaren Taksim ve Feriköy'ü alttan geçtikten sonra Bomonti'den çıkacak. Piyalepaşa'dan başlayan diğer tünel yolu ise Okmeydanı ve Çağlayan'ı alttan geçerek Kağıthane'ye çıkacak. Tünel çıkışlarında E-5, TEM ,Taksim ve Dolapdere'ye direkt çıkışlar verilecek. Bu yolları inşa edebilmek için bölgedeki gecekonduların bir çoğu karayolları tarafından istimlak edilerek yıkımlarına başlanmış durumda.

50 KATLI REZİDANSTA BOĞAZ VE HALİÇ MANZARASI

ANT Yapı, 200 milyon dolarlık yatırımla, Bomonti'de 50 bin metrekarelik alışveriş merkezi ve toplam 90 bin metrekarelik 50 katlı 2 adet rezidans bloğu inşaa ediyor. Anthill Residence, bittiğinde 195 metrelik yüksekliği ile İstanbul'un en yüksek binalarından biri olacak. Projede özellikle enerji tasarrufuna yönelik akıllı ürünler ve teknolojiler kullanılmış. İçerisinde restoran-cafe, market, çeşitli büyüklükteki ve değişik amaçlı mağazalardan oluşan butik bir çarşının da bulunacağı Anthill'de farklı büyüklüklerde 4 konut seçeneği var. Bu seçenekler, 80 metrekarelik 1 oda 1 salon, 110 metrekarelik 2 oda 1 salon, 180 metrekarelik 3 oda 1 salon ve 200 metrekarelik 4 oda 1 salon olarak projelendirilmiş. Fiyat aralığı ise 250 bin ile 1 milyon 373 bin dolar arasında değişiyor. Boğaz ve Haliç manzaralı Loft daireler ise 2 milyon dolar fiyat ile satışa çıkacak.

PALMS STUDIOS'DA DAİRELER 142 BİN DOLARDAN BAŞLIYOR

HOFFMAN İnşaat'ın, toplam 6 dönüm arazi üzerine 2 blok ve 320 konuttan oluşan Palms Studios & Shopping Projesi çok katlı rezidans projelerinden farklı olarak, geniş ve yatay bir zeminde 5 kat olarak inşa ediliyor. Açık kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna odaları ve spa merkezi bulunan projede 24 saat kameralı güvenlik kontrolü, resepsiyon lobi hizmetleri, concierce, uyandırma servisi, telefon mesaj hizmetleri, rezervasyon hizmetleri, alışveriş yardımcısı, vale parking, ev temizliği gibi tüm rezidans hizmetleri sağlanacak.

Minimum 40 metrekareden başlayarak 160 metrekareye kadar olan stüdyo, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon daire tiplerinin fiyat aralığı ise 142 bin dolardan başlayarak 558 bin dolarlara kadar uzanıyor. Projede satışlar 20 gün önce başladı ve 174 adet dairenin 23 adedi satılmış durumda.

İLK KEŞFEDEN OFTON OLDU

OFTON inşaat, 2004 yılında bölgede hayata geçirdiği ilk projesi Elysium Residence ile gayrimenkul firmalarının Bomonti başta olmak üzere Şişli ve çevresine yönelmelerinde öncülük etti. 2007 yılında, yaşamın başladığı projede yer alan 234 dairenin tamamının kısa sürede satılması, Ofton İnşaat'ın bölgede arazi arayışlarına devam etmesini sağladı. Deha Otomotiv arazisi üzerine yapacakları Elysium Fantastic projesinin satışlarına ise bir ay önce başlandı. Babilin Asma Bahçeleri'ni andıran proje aynı zamanda bir yatay mimari örneği oluşturuyor.

15 kattan 6 kata kadar basamaklı olarak terasları, sosyal tesisleri ve yerden 52 metre yükseklikteki havuz ve barbekü alanı ile inşa edilecek proje toplam 346 adet daire bulunuyor. 37 metrekare ile 263 metrekareye kadar farklı büyüklükte daireler ve teraslı penthouse dairelerin bulunduğu projede fiyatlar 164 bin dolar ile 650 bin arasında değişiyor. İnşaatın 2010 yılının Aralık ayında tamamlanması planlanıyor.

Hürriyet

Agena'da Daireler 106 Bin YTL'den Başlıyor

Etiketler: | 0 yorum


89 ile 231 metrekare arasında değişik büyüklükte 340 konuttan oluşan Agena Esenyurt Evleri’nde konut fiyatları 106 bin YTL’den başlıyor, 381 bin YTL’ye kadar çıkıyor.

Tokal Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Kumuşoğlu İnşaat tarafından İstanbul Esenyurt’ta yapılan Agena Esenyurt Evleri, 17 bin 500 metrekare alan üzerine 8 blokta 340 konut ve 26 işyerinden oluşuyor.

Agena Esenyurt Evleri’nde 1+1 tipinde 89 ile 116 metrekare, 2+1 tipinde 115 ile 167 metrekare, 3+1 tipinde 152 ile 167 metrekare ve 4+1 tipinde 218 ile 231 metrekare arasında değişik büyüklüklerde konutlar bulunuyor. Agena Esenyurt Evleri’nde 1+1 daireler 106 bin YTL ile 140 bin YTL, 2+1 daireler 137 bin YTL ile 165 bin YTL, 3+1 daireler 177 bin YTL ile 201 bin YTL ve 4+1 daireler de 331 bin YTL ile 381 bin YTL arasında değişen fiyatlardan satılıyor. Bankalardan konut kredisinin kullanıldığı projede yüzde 0,45’den başlayan faiz oranları vadelere göre farklılık gösteriyor.

Ekim 2007’de inşaatına başlanan projenin Ağustos 2009’da teslim edilmesi planlanıyor. Sitede Türk hamamı, kapalı yüzme havuzu, sauna, fitness salonu, açık ve kapalı otoparklar, çok amaçlı spor sahası, çocuk oyun alanı, yürüme ve bisiklet yolu, kamelya-kameriyeler, cafe gibi sosyal tesisler bulunuyor. Her bloğunda çift asansör bulunan sitede ortak alanlarda jeneratörle kesintisiz elektrik sağlanacak. Binalarda ise DYO Klimatherm mantolamada sistemi ile ısı yalıtımı sağlanıyor.

TEM otoyoluna 1 kilometre, D-100 karayoluna 5 kilometre, Beykent Üniversitesi’ne 5 kilometre mesafede yer alan Agena Esenyurt Evleri, yapımı süren Akkoza ile Carrefour, Migros ve Bauhaus gibi alışveriş merkezlerini çok yakın bir konumda yer alıyor.

SİTE ÖZELLİKLERİ

- Kafe, restoran.
- Kapalı yüzme havuzu.
- Spor merkezi
- Sauna ve Türk hamamı.
- Fitness merkezi.
- Çocuk oyun alanları.
- Çok amaçlı spor alanı.
- Kamelyalar ve süs havuzları.
- Açık ve kapalı otopark.
- Yürüme ve bisiklet yolu.
- 24 saat kameralı güvenlik.
- Denetimli site giriş ve çıkışı.

BİNA ÖZELLİKLERİ

- Her blokta çift asansör.
- Jeneratör.
- Hidrofor.
- DYO Klimatherm mantolamayla ısı ve ses yalıtımı.

KONUT ÖZELLİKLERİ

- Kombi ve panel radyatör.
- Merkezi uydu sistemi ve kablo TV altyapısı.
- Islak zeminler Çanakkale seramik.
- Salon ve odalar birinci sınıf laminant parke.
- Banyolarda Hilton veya etejerli lavabo.
- Pimapen PVC doğramalar ve ısı yalıtımlı cam.
- İnterkom sistemi.
- Vitrifiyeler Vitra.
- Bataryalar ECA.
- Daire giriş kapıları çelik.
- Mutfakta ankastre davlumbaz-ocak-fırın.

Tel: 0212 450 25 50

Çevreci Konuta Düşük Faizli Kredi Dopingi

Etiketler: | 0 yorum


Gayrimenkul kuruluşlarının peş peşe çevre dostu projeleri devreye sokmasının ardından şimdi de bankalar, bu konutlara düşük faizli kredi uygulamasını başlattı.

İş Bankası'nın öncülüğünde başlatılan uygulamada konutlar, 4 farklı kategoride değerlendiriliyor. Değerlendirmenin sonucunda, kriterlere uygun olan konutlara düşük faizli kredi kullanma imkanı sağlanıyor. Bu kredide faiz, yüzde 0.12 oranında düşürülerek, yüzde 1.48'e çekiliyor..

Küresel ısınmanın etkisini artırmasıyla birlikte, gayrimenkul kuruluşlarının peş peşe çevre dostu projeleri devreye sokmasının ardından, şimdi de bankalar bu konutlara düşük faizli kredi uygulamasını başlattı. İş Bankası'nın öncülüğünde başlatılan uygulama, çevre dostu konutlara düşük faizli kredi kullanma imkanı sağlıyor. Bu krediden yararlanacak konutlar, 4 farklı kategoride değerlendiriliyor. Kriterlere uyan konutlar için faiz, yüzde 1.60 yerine yüzde 1.48 oranında uygulanıyor.

Çevre dostu konut projelerini teşvik etmek amacıyla İş Bankası'nın ilk kez başlattığı düşük faizli kredi uygulamasından yararlanabilmek için, projenin belli kriterleri taşıması gerekiyor. 'Çevre Dostu Yeni Nesil Konut Kredisi' olarak adlandırılan bu kredide konutlar, 50 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutuluyor. Farklı puanları içeren kategorilerden, 30 puan ve üzeri sağlandığı takdirde, konut çevre dostu olarak tanımlanıyor ve düşük faizli krediden yararlanma imkanı tanınıyor. Bu konutlar için faiz yüzde 0.12 oranında düşürülerek, yüzde 1.48'e çekiliyor.

ÇEVRECİ KONUTLARA TEŞVİK

İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Ömer Çelebi, 'Çevre Dostu Yeni Nesil Konut Kredisi'nde en önemli özelliğin, kredi kullanılacak konutların kaynakların verimli kullanımı, enerji tasarrufu, atıkların minimize edilmesi gibi konularda belirli kriterlere sahip olması gerektiğine dikkat çekti.

Bu yeni kredi ürünüyle bankanın hedefine yönelik bilgi de veren Çelebi, "Küresel ısınma kendini giderek hissettiriyor. Çevre duyarlılığının artmasıyla birlikte tüketicilerin de çevreyle dost konutlara ilgisinin geliştiğini gözlüyoruz. İnşaat firmalarının çevreyle dost konut uygulamalarını teşvik ediyoruz. Türkiye'de ilk defa başlatılan bu uygulama sayesinde, banka olarak kurumsal sosyal sorumluluk ilkesi çerçevesinde çevre dostu teknolojilerin gelişmesine ve yayılmasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz" dedi.

30 PUANI AŞMA ŞARTI

Bankanın çevre dostu konutları belli bir puanlama ile tespit edeceklerini anlatan Çelebi, eksperlerin yapacakları puanlama ile "çevre dostu yeni nesil ev kredisine" uygunluğunun ortaya çıkacağını söyledi. Puanlamanın 4 kategoride yapıldığını söyleyen Çelebi bunları şöyle sıraladı: "Binalar dört temel kategoride değerlendirilecek. İlki su kullanımında verimlilik. İkincisi kullanılan malzeme, ardından enerji tüketimi ve tasarım geliyor. Binalar, bu kategoriler bazında toplam 50 puan üzerinden değerlendirilecek. Eğer bina toplamda 30 puan ve üzerinde bir puan alırsa, çevre dostu ev kredisinin avantajından yararlanabilecek."

FAİZ YÜZDE 0.12 DÜŞÜYOR

Eksperlerin yaptığı değerleme sonucunda 'Çevre dostu' kabul edilen konutlar için İş Bankası'nın uygulayacağı konut kredisi faizi de mevcut faizden yüzde 0.12 oranında düşürülerek, yüzde 1.48 üzerinden kullandırılacak. 120 ay vadeye kadar bu orandan kullandırılacak kredinin yanında, dövize endeksli kredi kullanmak isteyen tüketiciler de bir puanlık indirimden faydalanabilicek.

'Binbir' Renkte 2 Bin 200 Konut

Etiketler: | 0 yorum


KC Grup'un Pendik'te inşasına başladığı Binbir Evler, 24 ay sonra sahipleriyle buluşacak. Projede konut fiyatları 80 bin ile 200 bin YTL arasında değişiyor.

KC Grup'un Pendik'te inşasına başladığı Binbir Evler, 200 dönüm üzerinde 2 bin 200 konuttan oluşacak. KC Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Demir, şu anda hafriyat çalışmalarının yapıldığı projenin iki yıl sonra teslim edileceğini belirterek fiyatların 80 bin YTL ile 200 bin YTL arasında değiştiğini söyledi.

Projede birbirinden farklı dört tip konut tipinin olacağını dile getiren Demir, "Hepsi net olmak üzere 1+1'ler 67 metrekare, 2+1'ler 87 metrekare, 3+1'ler ise 105 metrekare büyüklüğünde olacak. Dubleks bahçe evlerimizin büyüklükleri ise 300 metrekare ile 500 metrekare arasında değişecek" dedi. 200 dönümünün 50 dönümünün ticari alan, 150 dönümünün ise konut alanı olarak değerlendirileceğini dile getiren Demir, projenin yüzde 35'inin 1+1, yüzde 30'unun 2+1, yüzde 30'unun 3+1 ve yüzde 5'inin de dubleks bahçe evlerinden oluşacağını kaydetti.

Projede toplam dört havuzun olacağını ifade eden Demir, bunların üçünün açık, birinin de kapalı olacağını söyledi. Binbir Evler'de sauna ve spor tesislerinin de yer alacağına vurgu yapan Demir, Türk hamamı ve kapalı otoparkın yanı sıra projede, küçük şelalelerin de yer alacağını bildirdi. Toplam alanın 90 dönümünün yeşil alana ayrıldığını belirten Demir, "Yeşil alana ve bahçelere çok önem veriyoruz" diye konuştu.

2 REZİDANS BLOĞU OLACAK

Projede yer alacak ticari alanda bir outlet merkezi, yanında ise iki rezidans bloğu da inşa edeceklerini anlatan Demir, bunların her birinin 10'ar bin metrekare üzerinde yer alacağını söyledi. Her blokta 200 daire olacağını dile getiren Demir, şöyle konuştu: "Bloğun biri arsa sahibinin olacak. Diğerini ise önümüzdeki dönemde belki rezidans olarak kullanacağız belki de otel yapacağız. Şirket binası olarak kullanma ihtimalimiz de söz konusu olabilir.

BİNBİR EVLER'İN KÜNYESİ

- Firma: KC Grup
- Yer: Pendik
- Konut sayısı: 2.200
- Konut büyüklüğü: 67-500 metrekare
- Fiyat: 80-200 bin YTL
- Tel: (0216) 354 72 86

2. El Konutta Nerelerde Fiyatlar Ucuzladı?

Etiketler: | 0 yorum


Son bir yıldır yaşanan durgunlukta İstanbul’da ikinci el konut fiyatları yüzde 25’e varan oranda düştü. En fazla değer kaybı Ulus ve Etiler’de yaşanırken, Tuzla ve Bebek’te düşüş sınırlı kaldı.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın ‘2009’da konut sektörü patlama yaratacak. Fiyatlar böyle kalmaz’ sözlerine piyasadan teyit geldi. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş şu anki durgunluğun geçici olduğunu belirterek ‘Şu anda 150 bin YTL’ye satılabilecek konutlar, 135 bin YTL’ye gidiyor. Ama bu 2009’a kadar böyle sürecek. 2009’dan itibaren aynı konutu 200 bin YTL’ye bile almak mümkün olmayacak’ dedi.

NAKİTİ OLAN EV ALSIN

Müteahhitlerin malını nakite çevirmek için kára bakmadan sattığını söyleyen Sabri Ateş ‘Bu durum çok fazla sürmez. Bir kıpırdanma olduğunda fiyatlar otomatik olarak artar. Onun için elinde nakiti olan için alım zamanı. Ev almak için fiyatların düşmesini bekleyenler için tam zamanı, çünkü bundan fazla da düşeceğini sanmıyorum’ dedi.

İstanbul genelinde yaşanan fiyat düşüşlerinin ortalama olarak yüzde 50’lileri bulduğunu belirten Ateş ‘Lüks konutta da, orta sınıf konutta da fiyatlar düşüyor. Bu yıl sonuna kadar böyle devam edecek, ancak önümüzdeki yıl fiyatlarda önemli oranda artış bekliyoruz’ dedi.

ERTELENEN TALEPLER ÇÖZÜLECEK

Son dönemde en çok prim yapan bölgelerden olan Ataşehir’de bile fiyatların yüzde 10 düştüğünü belirten Ateş ‘2007 yılında 100 metrekarelik standart bir dairenin fiyatı 220 bin YTL iken bu rakam Haziran 2008 itibariyle 200 bin YTL’ye indi. Aynı durum Acıbadem, Bahçelievler, Bebek, hatta Ulus’ta bile yaşanıyor’ dedi.

Lüks konut fiyatlarında da aşağı doğru bir inişin söz konusu olduğunu söyleyen Ateş ‘Emlak fiyatları böyle kalmayacak. İnsanlar taleplerini erteliyor. Bu durgunluk 2009 yılında tersine dönecek’ dedi.

İŞTE SEMT SEMT KONUT FİYATLARI...

Semtler
Minimum Maksimum
Aksaray 80.000 105.000
Altunizade 220.000 275.000
Ataköy 1+1 ve 2+1 220.000 275.000
Ataşehir 220.000 440.000
Avcılar 70.000 120.000
Bahçelievler 170.000 250.000
Bakırköy 170.000 220.000
Bebek ($) 270.000 360.000
Beşiktaş 180.000 250.000
Beykoz 70.000 180.000
Beylikdüzü 90.000 110.000
Bostancı 150.000 175.000
Büyükçekmece 70.000 105.000
Caddebostan 200.000 390.000
Çengelköy 100.000 150.000 90.000
Emirgan 220.000 370.000
Erenköy 165.000 330.000
Etiler 365.000 510.000
Eyüp 70.000 120.000
Fatih 90.000 120.000
Feneryolu 170.000 280.000
Florya 370.000 440.000
Fulya 150.000 200.000
Gayrettepe 280.000 330.000
Göztepe 150.000 230.000
Kadıköy 150.000 200.000
Kağıthane 80.000 120.000
Kartal 100.000 180.000
Kurtköy 80.000 150.000
Kurtuluş 140.000 220.000 75.000
Kücükbakkalköy 80.000 175.000
Maltepe 125.000 150.000
Mecidiyeköy 170.000 240.000
Pendik 75.000 175.000
Sahrayıcedit 110.000 250.000
Şamandıra 70.000 100.000
Sarıyer 170.000 220.000
Suadiye 170.000 250.000
Şirinevler 90.000 170.000
Şişli 170.000 220.000
Tuzla 90.000 125.000
Ulus 440.000 590.000
Ümraniye 110.000 150.000
Üsküdar 125.000 200.000
Yeniköy 220.000 370.000
Zeytinburnu 70.000 150.000

Şimdi ‘nakit’ kral

Etiketler: | 0 yorum

Uygun ödeme koşulları sunan inşaat şirketleri stokları eritmeye çalışıyor. Peşine büyük indirim yapan şirketlerden 30 aya kadar sıfır faizle ev almak artık mümkün.

İnşaat şirketlerinden 30 aya kadar vadeyle ve sıfır faizle ev almak mümkün hale geldi. Sektörde arz fazlalığı hem fiyatları hem de fonlama maliyetlerini etkiliyor. Firmalar stoklarını eritmek için farklı finansman modellerine başvuruyorlar.

Geçen yılı 31 milyar YTL ile kapatan konut kredileri bu yılın ilk 6 ayında 36 milyar YTL’nin üstüne çıktı. Faizler yüzde 1.30 civarında iken aylık 1 milyar YTL büyüyen konut kredileri, faizler 1.70’leri de aşarak 1.80’e dayandığında daralmaya başladı. Piyasayı hareketlendirmek isteyen şirketler, bu gelişme üzerine, yeni projelerde cazip ödeme koşulları sunarken stokları eritebilmek için de bankalardan çok daha uygun koşullarda taksit olanağı sunmaya başladı.

KC’nin 2 bin konutluk Binbir Evler projesinde 22 Haziran’da başlayan kampanya sürüyor. Projede, yüzde 30 peşinat verilebilmesi durumunda 645 YTL taksitle ev almak mümkün. Fiyatlar 88 bin YTL’den başlıyor.

Beylikdüzü’nde BB Yapı Bulvar Evleri’nde yüzde 50 peşinat ödeyebilene kalan kısım 60 aya kadar sıfır faizle vadelendiriliyor.

Vadelerin uzaması ile müşterilerine vade farkını yansıtan şirketlerin faiz oranı 5 yıllık ödemede en fazla yüzde 1.14.

Kampanyasını sürdüren bir diğer şirket de Saros İnşaat. Yüzde 1.23’lük faiz oranına ek olarak 40.000 YTL’lik nakit indirim kampanyası temmuz ayı sonuna kadar sürecek. Saros’un Zeytinsuyu Tepesi Evleri’nde 5.Etap’ta, her biri ev oturma alanı dışında yaklaşık 250 metrekare civarında bahçeye sahip olan villaların fiyatları da 400.000 YTL’den 360.000 YTL’ye indirildi. 36.000 YTL peşinat verebilenler için 200.000 YTL banka kredisi ve 2008-2010 arası faizsiz taksit olanakları sunuluyor.

Kaynak: Cumhuriyet

En büyük gayrimenkul ödülü TOKİ’ye

Etiketler: | 0 yorum

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Avrupa’nın en büyük gayrimenkul geliştirme ödülüne layık görüldü.


İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarında (İERA) düzenlenen törenle ödülü, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar adına, Emlak Konut Başkan Vekili Vedat Demiröz aldı.

EİRA Yönetim Kurulu Başkanı Antonio İntiglietta da, TOKİ’nin kazandığı ödülün iki ülke arasındaki yatırımların ve ilişkilerin bir göstergesi olduğunu söyledi. TOKİ daha önce de Türk halkının sosyal şartlarının geliştirilmesine sağladığı katkı sebebiyle Barcelona’da ödüle layıt görülmüştü. TOKİ’ye alt gelir grubu için yaptığı projelerle de İspanya Kraliyet Ailesi tarafından Kraliyet Şövalyesi Brövesi verilmişti.

Kaynak: Türkiye

İngiltere’de emlak krizi derinleşiyor

Etiketler: | 0 yorum

Tutsat (mortgage) kredilerinin geri ödenmemesi nedeniyle ABD’de başlayan ve Avrupa ülkelerini de etkileyen sıkıntı farklı boyutlarıyla sürmeye devam ediyor.

Tutsat krizinin en çok vurduğu ülkelerden biri olan İngiltere’de haziran ayı için açıklanan ev fiyatlarının Kasım 1992’den beri görülen en büyük düşşü (bir önceki yıla göre yüzde 6.3) göstermesi ülkede ciddi bir tedirginlik yarattı.

Verilerden hareketle, İngiltere’nin, emlak piyasasında resesyon yaşayan Amerika’yı hızla takip ettiği yorumları yapılırken, Taylor Wimpey ve Persimmon gibi İngiltere’nin en büyük inşaat firmalarının karşılaştıkları finansal güçlükler nedeniyle inşaatlarını durdurabileceği ve emlak krizinin daha da derinleşebileceği öne sürülüyor. Emlak krizindeki derinleşmenin, büyümeyi yavaşlatacağı ve ekonominin bütününe yayılarak ülkeyi resesyona sürükleyebileceği de belirtiliyor.

Kaynak: Cumhuriyet

KEY hesapları bu adreste

Etiketler: | 0 yorum

7 Temmuz'dan sonra ödenmesi beklenen KEY hesapları ile ilgili bilgilere ;


www.keyodemeleri.com adlı internet adresinden ulaşılabilecek.


Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesapları Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hazırlanan internet adresinden takip edilebilecek. Hazırlık aşamasında olan siteye 8.5 milyon kişiye ait bilgi girilecek.

Hak sahipleri KEY hesaplarıyla ilgili bilgileri, ödemelerin başladığı gün siteden öğrenebilecek. Vatandaşlık numarası ile siteye girenler KEY alacağı olup olmadığını görecek.

Kaynak: Sabah

Yabancıya mülk sınırına Erdoğan karşı çıktı

Etiketler: | 0 yorum

Yabancı şirketlerin Türkiye’den mülk edinmesiyle ilgili sınırlama talepleri Başbakan Tayyip Erdoğan’dan döndü.


TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşülmesi beklenen Tapu Yasası değişikliği dün AKP grubunda

tartışmaya açıldı. Bazı milletvekilleri, yabancı şirketlerin alabilecekleri tarım arazilerinin sınırlanmasını istedi. Tasarıya göre yabancı yatırımcıların Türkiye’de kurdukları veya katıldıkları tüzel kişiliğe sahip şirketler, "ana sözleşmelerinde belirtilen faaliyet konularını yürütmek üzere" taşınmaz edinebilecek ve kullanabilecek. Yabancı şirketlerin alabileceği arazi konusunda özel bir sınırlama bulunmuyor.

Yatırımcı çekemeyiz
Tasarıda, yabancılara satılacak toplam alanla ilgili olark "her ilde imarlı alanın yüzde 10’u" şeklinde genel sınırlama yer alıyor. Özel sınırlama taleplerine karşı çıkan Erdoğan, "Bir sınırlama getirirsek küresel yatırımcıyı çekemeyiz. Güneydoğu’da mayınlı arazileri temizleteceğiz. Yabancı şirket tarım amacıyla 100 dönüm isterse vermek durumundayız. İhtiyacını karşılayacak arazi bulamazsa küresel sermaye niçin bizi tercih etsin?" diye konuştu.
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de tasarıdaki ana sözleşme sınırlamasıyla Anayasa Mahkemesi kararında belirtilen, "iktisap amacı ve kullanım şekline ilişkin eksikliğin" giderildiğini söyledi. Şimşek, "Dünyada herkes yabancı yatırımları çekmek için teşviklerde yarışıyor. Bazı ülkeler araziyi bedava veriyorlar" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Alo KEY hattı

Etiketler: | 0 yorum

Vatandaşların KEY ödemelerini kolayca takip etmesi için yepyeni olanaklar sunuldu.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Emlak GYO) Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının vatandaşlar tarafından kolayca takip edilmesini sağlayacak bir internet sitesi hazırlattıklarını, ayrıca bir de telefonla yardım merkezi kurduklarını açıkladı.
Yetgin, http://www.keyodemeleri.com/ adıyla kurulan internet sitesine, sosyal güvenlik kurumlarının gönderdiği 8.5 milyon kişiye ait bilgilerin girildiğini, vatandaşların bu siteden KEY hesapları hakkında bilgi alabileceklerini söyledi. Yetgin şunları söyledi:

"İnternet sitesi, KEY ödemelerinin başladığı gün hizmete açılacak. Telefonla yardım merkezinin telefon numaraları da daha sonraki bir tarihte gazete ilanlarıyla duyurulacak. Sistemin bütün altyapısı hazır. Siteye girerek vatandaşlık numaralarını yazanlar ya da telefonla çağrı merkezini arayanlar KEY alacağı olup olmadığını, varsa ne kadar para alacağını anında öğrenecek."

KEY'den alacağı olanların daha sonra açıklanacak bir tarihten sonra Ziraat Bankası şubelerine giderek paralarını alabileceğini kaydeden Yetgin, yasal süre olan beş yıl içinde alınmayan paraların ise Hazine'ye irat kaydedileceğini ifade etti.
Yetgin, "Konut Edindirme Yardımı kesintilerinin yapıldığı 1986 ile 1995 yılları arasında bütün ödemeleri yapılan kişiler azami 1400
YTL para alacak" dedi. Yetgin, KEY'de toplam 2.9 milyar YTL ödeme yapılacağını söyledi