Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

TOKI bayramda memura surpriz yapiyor

Etiketler: | 0 yorum


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Mersin, Gaziantep, Samsun ve Mardin'de memurlara dönük konut satışı yapacak.

Mersin-Silifke, Gaziantep-Islahiye ve Mardin-Midyat projelerinden 48'er ayrı konut ile Samsun-Çarşamba projesinden 56 konut memurlara satılacak. Aylık taksitleri 431 YTL'den başlayan söz konusu konutlardan almak isteyen memurlarda; konutların satılacağı ilde görev yapma ya da o ilin nüfusuna kayıtlı oldukları halde başka bir ilde görev yapma şartı aranacak.

6 Ekim-30 Aralık 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek satışlar, konutların bulunduğu illerdeki Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. TOKİ tarafından memurların ödedikleri peşinat oranına göre üç ayrı seçenek sunuluyor. Buna göre Mersin-Silifke ve Gaziantep-İslahiye projelerine yüzde 10 peşinat ödeyenler kalan miktarı 96 ay taksitle öderken, yüzde 15 ve yüzde 25 peşinat ödeyenler 120 ay taksitle ev sahibi olacak. Samsun-Çarşamba ve Mardin-Midyat projelerinden ev almak isteyen memurlar ise yüzde 10 peşinat ödemeleri durumunda 96 ay, yüzde 15 peşinat ödemeleri durumunda 108 ay ve yüzde 25 peşinat ödemeleri durumunda da 120 ay taksitle ev sahibi olabilecekler.

472 konutluk Gaziantep-Islahiye projesinden yararlanmak isteyen memurlar aylık 431 YTL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olacak. 536 konutluk Mersin-Silifke projesinden ev almak isteyen memurlar 537 YTL, Samsun-Çarşamba projesi kapsamında yapılmakta olan konutlardan 56 konuttan almak isteyen memurlar 539 YTL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olurken, Mardin-Midyat'ta memurlara tahsis edilen 48 konuttan almak isteyenler ise 500 YTL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olacak. İlk taksit ödeme tarihi sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2009 tarihinden itibaren başlatılacak.

Rezidanslar butce icin uygun yatirimlar mi ?

Etiketler: | 0 yorum


İstanbul'da başlayan rezidans modası Trakya ve Anadolu'ya da sıçradı. İstanbul'un birçok semtinin yanı sıra Çorlu, Bursa, İzmit, Konya ve Kahramanmaraş gibi şehirlerde de yeni rezidans projeleri yükseliyor...

Türkiye rezidans kavramını Akmerkez'le tanıdı. Bugün İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde başlayan rezidans trendi hızla Anadolu ve Trakya'ya yayılıyor. Yine son dönemde konutta en yüksek prim rezidans projelerinde oldu. Bazı projeler yatırımcısına bir yılda yüzde 20 kazandırdı. Bodrum ve Antalya gibi turistik bölgelerde de bu trendin geliştiği bir süredir gözleniyordu. Şimdi İzmit, Bursa, Konya ve Kahramanmaraş gibi Anadolu kentleriyle Trakya'nın hızla gelişen yerleşim bölgesi olarak dikkat çeken Çorlu'da da rezidans projeleri yükselmeye başladı.

Kazanç dışında son dönemlerde insanların konut seçerken göz önünde bulundurduğu kriterlerin zenginleştiği gözleniyor. Rezidanslar, özellikle sunduğu konfor özellikleriyle dikkat çekiyor. Açık ve kapalı yüzme havuzları, Spa ve fitness center, Türk hamamı, sauna, buhar odası, yürüme yolları, bisiklet parkurları, squash salonu, cardio, toplantı odaları, sinema salonları, basket ve voleybol sahaları, lounge&bar gibi sosyal olanaklarla donatılan rezidansları asıl farklı kılansa sunduğu hizmetler.

Hemen her rezidansın kapalı otoparkında daire sahiplerinin araçları için özel park alanları ayrılıyor. 24 saat güvenlik hizmetinin yanı sıra kişiye özel tanımlamalı giriş sistemleriyle donatılan rezidanslarda, tıpkı otellerde olduğu gibi 24 saat resepsiyon hizmeti sunuluyor.

Hizmetler elbette bu kadarla sınırlı değil. Bazı rezidanslarda köpek bakıcısı, bahçıvan, hizmetçi, aşçı, masör ve özel şoför hizmeti bile veriliyor. Bazıları kat görevlisi, housekeeping, valet ve concierge, makyöz, çocuk bakıcısı, stilist, spor hocası, psikolog ve sekreter hizmetleri de veriyor. İşte istanbul, Trakya ve Anadolu'da inşa edilen

yeni rezidans projelerinin fiyatları, sosyal olanakları ve sunduğu hizmetler...

16 Bin dolara konut sahibi olabilecegiz

Etiketler: | 0 yorum


Ucuz konut üreten Meksikalı Homex, rotayı Türkiye'ye çevirdi. TOKİ ile işbirliği yapacak.

Meksika merkezli, dünyanın en büyük ilk 5 gayrimenkul şirketinden biri olan Homex, Türkiye'de gerçekleştirmeyi planladığı yatırımlar için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile işbirliği yapacak. Homex'in Yönetim Kurulu Başkanı Eustaquio de Nicolas, geçtiğimiz günlerde İstanbul ile Ankara'yı ziyaret ederek TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve ekibiyle görüştü.

Ürettiği konutların yüzde 70'ini 16 bin ile 32 bin dolar arası fiyatla satan ve satın alınabilir konut (affordible house) projesi geliştirme konusunda uzman olarak gösterilen şirketin patronu, bazı projelerin şantiyelerini gezdi. Görüşmeler neticesinde, Eustaquio de Nicolas'ın TOKİ ile işbirliği kararı aldığı ve kısa süre sonra kurulacak bir çalışma ekibiyle İstanbul, Ankara ve Harran Ovası'ndaki bazı projeleri incelemek üzere geri döneceği belirtildi.

Hem Meksika hem de New York borsasına kote olan Homex'in piyasa değeri 5 milyar doların üzerinde. Büyük sermaye gücüne sahip olduğu bilinen şirketin Türkiye'de iş yapmanın yanı sıra finansman sağlama konusunda da istekli olduğu belirtildi.

45-75 METREKARE ARASINDA

- 2007'de 53 bin konut üreten Homex, 2008'de 60 bin konuta uluşacak.

- Homex'in ürettiği ucuz konutlar 45 ile 75 metrekare arasında.

- Şirketin lüks projelerinde ise fiyatlar 120 bin ile 240 bin dolar arasında.

- Homex, genellikle 2 veya 3 katlı konutlar inşa ediyor. Projeler alım gücünün artmasına bağlı olarak genişletilebilir biçimde geliştiriliyor. Yani konutlara lego gibi ek bölümler ilave edilebiliyor.

- ABD, Mısır, Hindistan'ın da aralarında bulunduğu pek çok ülkede yatırımlar yapan şirketin 2007 cirosu 2.5 milyar dolar.