Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Tuzla'nın 'Cennet'inde 190 Bin YTL'ye Daire

Etiketler: | 0 yorum


Anadolu İnşaat'ın Tuzla'da inşa ettiği Paradise Park Tuzla, altı farklı büyüklükte toplam 64 daireden meydana geliyor. Projede fiyatlar 190 bin YTL'den başlıyor.

Anadolu İnşaat tarafından Tuzla'da inşa edilen Paradise Park Tuzla, iki etapta toplam 16 bin metrekarelik alan üzerinde konumlandırılıyor. Üç farklı tipte dairelerden oluşacak projede fiyatlar 190 bin YTL'den başlıyor. Mart 2009'da teslim edilecek Paradise Park Tuzla, 5 ayrı blokta 64 daireden oluşuyor.

Büyüklüğü 97 metrekare olan 2+1, 115 ve 140 metrekare olan 3+1'lerin bulunduğu projede, yine büyüklükleri 150 metrekare, 190 metrekare ve 200 metrekare olan çatı dubleksler ile ara kat dubleksler yer alıyor. 24 saat güvenliğin bulunduğu Paradise Park Tuzla'da çocuk oyun alanları ile yüzme havuzu da mevcut. Kapanmaz deniz ve göl manzarası ile kapalı otoparka sahip projenin dairelerinde, kafe, fitness center gibi sosyal olanaklar da bulunuyor.

Depreme dayanıklı radye temeller üzerine kurulan Paradise Park Tuzla'da binalar, ısı yalıtımlı panel sistemlerle inşa ediliyor. Hidrolik sistemli asansörün yer aldığı projede, interkom sistemi ve her katta görüntülü kapı telefonu da bulunuyor. 2 etaptan oluşan ve 8 biner metrekare üzerine projelendirilen Paradise Park Tuzla, E-5 Otoyolu'na 1 kilometre, sahil yoluna 2 kilometre, Sabiha Gökçen Havaalanı'na 15 kilometre, tren istasyonuna ise 1 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

PARADİSE PARK TUZLA'NIN KÜNYESİ

- Firma: Anadolu İnşaat
- Yer: Tuzla
- Konut sayısı: 64
- Konut büyüklüğü: 97-200 m2
- Fiyat: 190 bin YTL'den başlıyor
- Tel: (0 216) 447 48 11

TOKİ'den Taksitle Arsa Fırsatı

Etiketler: | 0 yorum


Eskidji Gayrimenkul tarafından yapılacak açık artırma Ankara, Adana ve İzmir'den de canlı yayında verilecek.

İstanbul Eskidji'nin İstanbul Bahçelievler Yenibosna'da, 26 Haziran 2008 tarihinde saat 15:00'da düzenleyeceği açık artırmada, 585 muhtelif arsa, 48 aya kadar vade seçenekleriyle satılacak.

22 metrekare ile 100 bin 411 metrekare arasında değişen büyüklükteki arsaların fiyatları ise 68 YTL ile 12 milyon 388 bin 375 YTL arasında değişiyor.

Toplantıya katılmak isteyenlerin, her bir taşınmaz için, muhammen bedeli 10 bin YTL'nin altındakiler için 2 binYTL; muhammen bedeli 1 milyon YTL'nin altındakiler için 5 bin YTL ve muhammen bedeli 1 milyon YTL'nin üstündekiler için de 100 bin YTL nakit teminat yatırmaları gerekiyor.

İstanbul Eskidji'nin Yenibosna'daki merkez binasında 26 Haziran 2008 tarihinde saat 15:00'da yapacağı açık artırma; Ankara Bilkent'te TOKİ Salonu'ndan, Adana Seyhan'da Mavi Sürmeli Oteli'nden, İzmir Alsancak'ta ise İzmir Bölge Ortaklığı'ndan yapılacak canlı yayın ile takip edilebilecek.


110 Bin YTL; 6 Ay Sonra Teslim

Etiketler: | 0 yorum


52 ile 147 metrekare arasında 120 daireden oluşan Lilyum Evleri'nde fiyatlar 110 bin YTL ile 240 bin YTL arası değişiyor. 6 ay sonra teslim edilecek projede konutların yüzde 70'i satıldı.

İstanbul Kurtköy'de, Mono İnşaat tarafından yapılan Lilyum Evleri projesinin yüzde 70'i satıldı. Pazarlaması ve satışı GAYA Gayrimenkul Geliştirme tarafından yapılan Lilyum Evleri farklı mimari yapısı ve sahip olduğu modern hayatın tüm kolaylıkları ile yoğun ilgi görüyor.

İnşaatına Kasım 2007 başlanan Lilyum Evleri toplam 10 bin metrekare üzerine inşa edildi. 9 bin metrekaresi özel tasarım yeşil alan olarak değerlendirilen site, 3 blok ve 120 daireden oluşuyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 seçeneklerin yer aldığı Lilyum Evleri'nde 1+1 daireler 52 metrekare, 2+1 daireler 83 metrekare, 3+1 daireler 98 ile 147 metrekare arasında değişiyor. Kırmızı, sarı ve pembe renklerinden oluşan Lilyum Evleri'nde fiyatlar 110 bin YTL ile 240 bin YTL arası değişiyor.

Projede yüzme havuzu, tenis kortu, yeşilin ve projeye adını veren lilyum'ların her renginden oluşmuş peyzaj çalışması, yürüyüş parkuru, çocuk oyun alanları, açık ve kapalı otopark, 7/24 özel güvenlik sistemi, yangın uyarı sistemi ile özel ısı, ses ve su yalıtımı sistemi bulunuyor.

Acil durumlar için aydınlatma ve yangın söndürme sistemleri, elektrik ve su kesintilerine karşı jeneratör ve su deposu ile ferdi kombi ısıtma sisteminin yer aldığı sitedeki dairelerde özel görüntülü diafon, 10 metrekareden başlayan özel depo, Digitürk ve D-Smart alt yapısı, vestiyer ve Wireless mevcut.

2 adet bahçeli dubleks dairenin de bulunduğu Lilyum Evleri, Sabiha Gökçen Havaalanı'na 3 kilometre, TEM Otoyoluna 1 dakika, İstanbul Park'a ise 10 dakika mesafede yer alıyor.

GAYA Gayrimenkul kurucusu ve Genel Müdürü Fırat Murathanoğlu, küresel ekonomide yaşanan kredi krizinin Türkiye'de konut alımlarında büyük bir düşüşe sebep olduğu görüşüne rağmen Lilyum Evleri'ne ilginin yoğun olduğunu ve bu nedenle ev teslimatlarının erkene çekildiğini söyledi. Projeden ev sahibi olanların yapısına bakıldığında daha çok kariyer sahibi genç ailelerin öne çıktığını belirten Murathanoğlu, “Doğru hedef kitleye yapılan proje her zaman etkili oluyor. 6 ay sonra ilk teslimatlarımızı yapıyoruz. Lilyum Evleri'ne talep piyasanın aksine çok iyi. Bu da bizim çok iyi ve özel bir proje geliştirmiş olduğumuzu gösteriyor. Buradan aldığımız tecrübe ve ilgi, yeni projelerimiz için bizlere ışık olacak" dedi.

Tel: (0212) 275 08 04


Seyrantepe'de Şok Gelişme!

Etiketler: | 0 yorum


Galatasaray'a Seyrantepe'de büyük şok. Yüklenici firma stat inşaatını durdu. Bu gelişme üzerine TOKİ, yüklenici firma ile yaptığı sözleşmeyi iptal etti.

G.Saraylılar’ın hayallerini süsleyen Seyrantepe'ye yapılacak stat başka baharlara kaldı.

Stadı yapacak olan Eren Talu'nun Mimarlık-alke İnşaat Ortak Girişim Grubu demir çelik fiyatlarındaki artışı sebep göstererek faaliyetlerini durdurdu. Bu şok gelişme üzerine TOKİ, Eren Talu ile arasındaki sözleşmeyi iptal etti.

POLAT SİNYALİ VERMİŞTİ

Sarı-Kırmızıl camiayı şok eden gelişme aslında öğlen saatlerinde Florya'daki Divan toplantısına gündeme gelmişti. Başkan Adnan Polat, Seyrantepe projesinde geç kalındığı için huzursuz olduklarını belirtirken "Şu andaki durum bizi mutsuz etmektedir" dedi. Eren Talu'nun babası Erdem Talu'nun "Endişe edecek durum yok" sözü üzerine Polat'ın "İnşallah" demesi dikkat çekti.


Terassu'da Havuzun Üzerinde Oturacaksınız!

Etiketler: | 0 yorum


Beksen İnşaat'ın inşa ettiği Terassu projesi, havuz üzerindeki 7 konutla 12 adet bahçe villalarından oluşacak. Proje bu ay içinde teslim edilecek.

Beksen İnşaat tarafından Bodrum Hebil Koyu'nda inşa edilen Terassu projesi, toplam 16 bin metrekarelik alanda yer alıyor. Otel ve yerleşim birimlerinden oluşan proje bu ay içinde tamamlanırken konut fiyatları 275 bin Euro'dan başlıyor. İki farklı konut tipinden oluşacak projede Terassu Havuz Evleri, 800 metrekarelik bir havuzun üzerinde 7 adet havuz evinden meydana gelecek.

12 adet villadan oluşan Terassu Bahçe Evleri'nde ise 300-350 metrekare arasında değişen bahçe büyüklükleri ve teraslar mevcut. Rezidans hizmetlerinin verileceği Terassu Havuz ve Terassu Bahçe Evleri'nin sahipleri, projede yer alan otelin house keeping, oda servisi, fitness ve SPA hizmetinden otel müşterileri gibi hizmet alabilecekler. Ev sahiplerinin otelin otopark, güvenlik ve teknik hizmetlerinden de faydalanacağı projede yönetim, otel idaresine bağlı, profesyonel bir ekibin elinde olacak.

Bu ay içinde yaşamın başlayacağı Terassu projesinde bulunan otelin, 2 bin 500 metrekare özel sahili, özel plajı ve kafesi de mevcut. Peşinat olarak fiyatın yüzde 40'ının alındığı projede konut fiyatları 275 bin Euro ile 600 bin Euro arasında değişiyor. Anlaşmalı bankalar olan Şekerbank, İş Bankası, Akbank, Fortis ve Garanti Bankası'ndan kredi alınabiliyor.

TERASSU PROJESİNİN KÜNYESİ

- Firma: Beksen İnşaat
- Yer: Bodrum
- Konut sayısı: 19
- Fiyat: 275 bin-600 bin Euro
- Tel: (0212) 265 75 75


Denizbank, kredi faiz oranlarını yükseltti

Binek ve ticari taşıt kredilerinde faiz oranı yüzde 1,69'a, konut kredisi faiz oranı da yüzde 1,64'e yükseldi

İSTANBUL - Denizbank, bireysel kredi faiz oranlarında değişiklik yaptı.

Denizbank'tan yapılan yazılı açıklamada, binek ve ticari taşıt kredilerinde yüzde 1,64 olan faiz oranının yüzde 1,69'a, yüzde 1,54 olan konut kredisi faiz oranının da yüzde 1,64'e yükseltildiği kaydedildi.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Aldığı Evin Değerini Düşük Bildiren Yandı

Etiketler: | 0 yorum


Amme Alacakları Yasası'na eklenen bir madde ile bundan böyle tapu harcı ödenirken, emlak vergisi değeri dikkate alınmayacak.

Maliye, banka konut kredisi hesaplarından, müteahhit hesaplarından ya da noter kayıtlarından evin gerçek değerini bulacak. Evin değerinin düşük gösterildiği, yıllar sonra bile anlaşılsa, aradaki fark yüzde 25 yıllık ceza ile birlikte istenecek.

Geçtiğimiz Cuma günü jet hızıyla yasalaşan Amme Alacakları Kanun Tasarısı'ndan ev alıp-satacaklar için kötü bir sürpriz çıktı. Cuma akşamı mükerrer Resmi Gazete'de yayınlanan yasanın 11. maddesiyle, ev alım satımında ödenen tapu harcı koşulları ağırlaştırıldı. Yasanın yürürlüğe girmesine kadar emlak vergisi değerinden ödenmesi yeterli olan tapu harcı, artık evin gerçek satış değerinden ödenecek.


Kuştepe'ye Talih Kuşu Kondu

Etiketler: | 0 yorum


Doğan Holding, Taşyapı ve Trump'un projesine komşu olan Kuştepe'de emlak fiyatları fırladı. Projenin yanındaki Bira İşçi Evleri'nde 2 - 3 katlı eski binalar 2 - 4 milyon dolardan satılıyor.

İstanbul'un taşı toprağı altın deyimi beylik bir laf olmaktan çoktan çıktı... Şehrin merkezindeki yerler artık bir servet değerinde. Bir zamanlar 'dağ başı' olarak nitelendirilen en ücra köşeler dahi bugünün yıldızları oldular. Şehrin merkezi içinde kalan gecekondu semtlerinden ise tam anlamıyla uşuşa geçti... Şişli'nin varoşu olarak bilinen Kuştepe de yükselen yıldızlardan biri.

Bilgi Üniversitesi'nin açılmasıyla birlikte çehresi yavaş yavaş değişen semt, hemen yanı başında Doğan Holding, Taşyapı ve ABD'li ünlü emlak kralı Donald Trump'un temelini attığı Trump Towers Projesi'yle birlikte holding ve büyük gayrimenkul yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi. Semtin en çok rağbet gören yeri ise hemen girişinde yer alan Bira İşçi Evleri… Öyle ki, rezidans projesinin hemen yanı başında bulunan Bira İşçi Evleri'nde 2-3 katlı eski binaların fiyatı milyon dolarlara yükseldi.

Hemen belirtelim, Bomonti Bira Fabrikası işçilerinin 55 yıl önce kurduğu kooperatif 20-30 dönüm üzerinde, 123 konuttan oluşuyor. Rezidans projesinin yapılacağı yerden başlayıp Kuştepe'nin girişine kadar uzanan kooperatifte 2-3 katlı, bahçeli, 100-400 metrekare büyüklükteki binalar yer alıyor.

FİYATLAR 4-5 KAT ARTTI…

Elçi Emlak'tan Mehmet Elçi, "Doğan Grubu-Taşyapı ve Trump'un rezidans projesi bölgenin değerini çok katladı. Bu bölgede 3-4 yıl önce para etmeyen, eski binaların fiyatı 500 bin dolardan başlayıp milyon dolarlara kadar çıkıyor" diyor. Kuştepe'de uzun yıllardır inşaatçılık ve emlakçılık yapan Fatih İnşaat-Emlak'ın sahibi Aslan Çınar'ın söyledikleri de Elçi'yi doğruluyor. Çınar, "Fiyatlar bir anda dört-beş katına çıktı. Eski binaların satılık fiyatı 2-4 milyon dolara kadar yükseldi" diyor. Bölgeye olan ilgi bu semtle sınırlı değil. Kuştepe'nin iç kısımlarına da oldukça fazla talep var. Silyanoğlu İnşaat ve Emlak'tan Cevher Silyanoğlu, "Satılık yer isteyen, fiyat sormak için arayıp soran çok fazla kişi var" diyor.

KUŞTEPE İŞLENMEMİŞ MADEN…

Kuştepe için 'işlenmemiş maden' tabirini kullanan Aslan Çınar, "Kuştepe şehrin tam ortasında kaldı. Şişli-Mecidiyeköy ve Taksim'in hemen yanında. Burası, İstanbul'da dokunulmamış, çok az sayıdaki yerler arasında. İşlenmemiş bir maden gibi" diyor. Çağlayan'da inşaatı devam eden Adliye Sarayı ve Ali Sami Yen Stadyumu yerine yapılacak rezidans projesinin de bölgeyi kıymetlendirdiğini söyleyen Çınar'a göre son dönemlerde yaşanan fiyat artışında bunlar da etkili. Emlakçılar bölgenin zemininin sağlam olmasının da bu artışta çok etkili olduğunu dile getiriyor. Konumu nedeniyle bölgenin prim yapma potansiyelinin oldukça fazla olduğunu ifade eden Çınar, kentsel dönüşüm projesinin yapılmasından sonra Kuştepe'nin daha da değerli hale geleceğini vurgulayarak, "Burası yakın gelecekte Mecidiyeköy gibi bir yer olacak" diyor.

DOĞAN, ZORLU VE DEMİRÖREN DE TALİP…

Bundan birkaç yıl önce Ülker Grubu'nun talip olduğu bölge ile ilgilenenler arasında Afken-Krea Gayrimenkul ortaklığının da adı geçiyor. Basında daha önce Afken-Krea konsorsiyumunun kooperatifteki mülk sahiplerine ellerindeki binaları satması için metrekareye 4 bin 750 dolar teklif ettikleri, hatta mülk sahiplerini ikna toplantısına Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ün de katıldığı yer almıştı. Bölgedeki emlakçılardan duyduğumuza göre, Bira İçi Evler'e göz dikenler arasında Zorlu, Demirören ve Doğan Grubu'nun da ismi geçiyor. Bunlar arasında özellikle Doğan Holding'in ismi öne çıkıyor. Remax Bento'dan Aydın Ölmez, "Duyduğuma göre, Doğan Holding yapacağı projenin yanında yer aldığı için burayı da o projeye katmak istiyormuş, bunun için mal sahipleriyle görüşüyormuş" diyor.

UZUN VADELİ YATIRIM YAPAN KAZANACAK

Kuştepe'nin iç kısımlarına aynı talebin olmadığını söyleyen Ölmez, birkaç yıl sonra burada da fiyatların artacağı görüşünde. "Nasıl Kuştepe'nin girişinde emlak fiyatları arttıysa, aynı şey birkaç yıl sonra iç kısımlarda da olacak. Şimdiden yatırım yapmak oldukça mantıklı" diyor. Kuştepe'de şimdilik en büyük problemin güvenlik ve kaçak yapılar olduğunu söyleyen Aydın Ölmez, uzun vadeli yatırım düşünenler için Kuştepe'nin son derece kârlı olabileceği görüşünde. Mecidiyeköy'deki Gülbağ örneğini veren Ölmez, "Eskiden orada da güvenlik problemi vardı. Fakat şimdi Mecidiyeköy'ün en merkezi yerlerinden biri haline geldi. Aynı durum Kuştepe için de geçerli. Güvenlik probleminin hallolması ve kentsel dönüşümden sonra Kuştepe daha da değerlenecek. Bu bölge uzun vadeli yatırım yapmak için oldukça cazip"diyor.

SIFIR DAİRELER 400 BİN YTL…

Genelde, eski iki üç katlı binaların olduğu semtte, son dönemlerde yeni yapılan binaların sayısında da artış var. Örneğin, rezidans projesinin hemen yanında, tek tek yapılan inşaatlardaki dairelerin fiyatları bir hayli yüksek. Fiyatlar, 150 bin YTL'den başlayıp 300-400 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Kuştepe'nin iç kısımlarında en merkezi yer ise Bilgi Üniversitesi'nin yer aldığı İnönü Caddesi. Caddede genelde 4-5 katlı apartman daireleri altında ise, 50-200 metrakare büyüklükte dükkan, mağaza, büfe tarzında yerler bulunuyor. Cadde üzerinde çoğu kombili olan 100-150 metrakare büyüklükteki bu daireler ise 250-300 bin YTL'ye alıcı buluyor.

Dairelerin kiralık fiyatları ise 800-bin YTL arasında değişiyor. Cadde üzerindeki dükkanların satılık fiyatı 200-250 bin YTL'den aşağı değil. Dükkanların kiralık fiyatı ise bin-bin 500 YTL civarında. Bilgi Üniversitesi'nin ilk geldiği yıl dükkan, kafeterya tarzındaki yerlerin emlak fiyatlarının hızla arttığını söyleyen Çınar, "İlk başlarda bir balon oluştu ama sonradan fiyatlar yerine oturdu. Şu an fiyatlarda çok artış yok" diyor. Kuştepe eski binaların arsa niyetine satıldığını belirten Silyanoğlu Emlak'tan Cevher Silyanoğlu, mal sahiplerinin genelde eski binaları kat karşılığı müteahhite verme yoluna gittiklerini söylüyor.

Kezban Gebetaş / Tekborsa


Hillpark Evleri'nde 305 Bin YTL'ye

Etiketler: | 0 yorum


Delta İnşaat tarafından Bahçeşehir'de inşa edilen Hillpark Evleri'nde fiyat aralığı 305 bin YTL ile 750 bin YTL arasında değişiyor.

33 dönümlük bir arazi üzerinde inşa edilen, temeli 2006 yılının eylül ayında atılan Hillpark Evleri 2008 Aralık'ta sahiplerine teslim edilecek. 13 bloktan oluşan projede yer alan toplam konut sayısı ise 298.

Hillpark Evleri'nde daireler dört farklı tipte inşa ediliyor. Normal daireler 2+1, 3+1 ve 4+1 tiplerinde planlanırken, projedeki teraslı dubleks daireler ise 5 oda ve 1 salondan oluşuyor. 2+1 daireler 145 ve 160 metrekare olmak üzere iki ayrı biçimde inşa ediliyor. Projedeki 3+1 daireler 174, 4+1 daireler 191-196 ve 5+1 teras dubleksleri ise 270 metrekare büyüklüğünde.

Üç farklı ödeme seçeneği bunulan projeden ev sahibi olmak için dilerseniz yüzde 35 peşinatla 24 ay 0 faiz oranıyla döviz kredisi, dilerseniz yüzde 25 peşinatla 18 ay yüzde 1 faiz oranı yada yüzde 10 peşinatla 240 aya kadar yüzde 1,38 faiz oranını seçebilirsiniz.

Tel: 0 212 669 39 80


Artık Kapıcı Dairesi de Kiraya Veriliyor

Etiketler: | 0 yorum


İstanbul'da profesyonel apartman yöneticiliği yapan Tayfun Aydeniz, kapıcılık uygulamasının her geçen gün azaldığını belirtiyor.

Büyük şehirlerde hızla yayılan apartman hayatı yeni sorunları da beraberinde getiriyor. Daire sakinleri, en çok aidatların yüksekliğinden şikayetçi.

Kapıcısı olan apartmanlarda 50 yeni liradan başlayan aidatlar, lüks sitelerde 800 yeni liraya kadar çıkıyor. Konut sahiplerinden gelen talepleri dikkate alan siteler, farklı çözüm yolları geliştiriyor. İstanbul Halkalı'daki Avrupa Konutları'nda binalardaki 28 kapıcı dairesinin tamamı kiraya verildi. Elde edilen gelir sayesinde aidat ücretleri yarı yarıya düşürüldü.

İstanbul'da 50 apartmanın yöneticiliğini yapan Tayfun Aydeniz, daire sakinlerinin, kapıcı yerine kendi işini kendilerinin yaptığını ya da haftanın belirli günlerinde dışarıdan hizmet alınarak sorunun çözüldüğünü belirtiyor. Aydeniz, "Bir kapıcının maliyeti 1.000 yeni liraya yaklaşıyor. 30 dairelik bir apartmanda konut sahiplerinin ödeyeceği aidatların 30 yeni lirasını kapıcı masrafı oluşturuyor." diyor.

Kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte konut sektörünün canlandığı 2004 ve 2005 yıllarında inşaatına başlanan sitelerin birçoğunda 'hayat' başladı. Birçok aile yıllardır hayalini kurduğu site yaşamına kavuştu. Ancak, içinde havuzdan saunaya her türlü özellik bulunan bu siteler, daire sahiplerine yeni masraf kalemleri çıkardı.

Büyük şehirlerde birbiri ardına yapılan sitelerde aylık aidat ücretleri ortalama 100 yeni liradan başlıyor, 800 yeni liraya kadar çıkıyor. Bu rakamların içinde güvenlik, kapıcı masrafı, ortak alanların bakımı ve aydınlatması gibi kalemlerin yanı sıra sosyal tesis kullanım bedelleri de mevcut. Yüksek aidat ücretleri, konut almak ya da kiralamak isteyenlerin tercihlerini de etkiliyor. Konut kredisi kullanıp kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenler 200-300 yeni liralık aidatlar sebebiyle farklı alternatiflere yöneliyor.

Kiralama için de aynı durum söz konusu. Özellikli bir sitede 800 yeni liraya ev kiralayan bir aile 200 yeni lira aidatı gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Birçok aile, aidatları düşük sitelere ya da apartmanlara yöneliyor. Bazı sitelerde ise aidat sorununu aşmak için farklı çözüm yolları geliştiriliyor. Özsaya ve Güner İnşaat'ın Halkalı'da ortaklaşa gerçekleştirdiği 1.368 dairelik Avrupa Konutları'nda bina altlarındaki 28 kapıcı dairesi kiraya verildi.

Ortalama 500 yeni liradan kiralanan dairelerden aylık 14 bin yeni lira gelir elde ediliyor. Bunun yanı sıra kafeterya, kreş gibi bağımsız bölümler de site yönetimine devredildi. Çöp toplama, temizlik gibi işlemler kapıcı yerine dışarıdan hizmet alma yöntemiyle gerçekleştiriliyor. Çevredeki muadil sitelerde ortalama 200 yeni lira olan aidatlar, Avrupa Konutları'nda ortalama 90 yeni liraya düşürüldü. Sitede 1+1 dairelerden 50, 4+1 dairelerden ise 110 yeni lira aidat alınıyor. Özsaya İnşaat'ın patronu Süleyman Çetinsaya, müşteri memnuniyetini düşünerek böyle bir uygulamaya gittiklerini belirtiyor.

KAPICILIK İŞLERİ ÖZEL ŞİRKETLERE

Profesyonel apartman yöneticisi Tayfun Aydeniz, sitelerin yanı sıra şehir içindeki apartmanlarda da en çok şikayet edilen konuların başında aidatların geldiğini belirtiyor. Merkezi ısıtma sisteminin olduğu apartmanlarda kapıcılara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Aydeniz, ancak birçok binada merkezi sistem terk edilip doğalgaz kombiye geçildiğini ifade ediyor.

Aydeniz, yöneticiliğini yaptığı Suadiye'deki bir apartmanın emekli olan kapıcısının yerine yenisinin alınmadığını, dairenin 600 YTL'ye kiraya verildiğini ifade ediyor. Yine Suadiye'de bir apartmanın giriş katındaki iki odalı dairenin yönetim kurulu kararıyla bir işyerine kiraya verildiğini söyleyen Aydeniz, şu bilgileri veriyor: "Etiler'de bir binadaki boş alan ticari işletmeye kiraya verildi. Bostancı'da yöneticiliğini yaptığım bir apartmanın bahçe alanını kafeteryaya yıllık yaklaşık 10 bin yeni liraya kiraladık. Daire sahipleri, masrafları düşürmek için kapıcının çıkarılıp çöpünü kendisi atmak istiyor. Kapıcılık işleri için dışarıdan hizmet alınıyor."

Boğaziçi'nde Yaşamak İçin Son Fırsat!

Etiketler: | 0 yorum

Gayrimenkul Sektörünün Öncü ve Güvenilir Kuruluşlarından Sinpaş GYO'nun Geliştirdiği Bosphorus City'de Yoğun İlgi Üzerine
2.Etap Satışa Çıkarıldı.

Sinpaş GYO'nun İspanyol “yıldız” Julio Iglesias ile tanıtımını yaptığı “İstanbul'un 2. Boğazı” Bosphorus City'de 660 konut 10 gün içerisinde satıldı. 2009'da başlanılması planlanan 2. etap satışları yoğun talep üzerine bu hafta sonunda başlatıldı. Evlere öncelikli olarak, iş adamı, akademisyen, pilot, doktor, mühendis gibi meslek kollarının yanı sıra sanatçı ve sporcular da büyük ilgi gösterdiler.

Proje geliştirme konusunda uzmanlığı, 35 yıllık deneyimi ile gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşlarından Sinpaş GYO, bu durgunlukta sektörün önünü açan projesi ile liderliği bir kez daha kanıtlandı.

Bosphorus City'nin Küçükçekmece – Halkalı'daki Bosphorus City Galeri'deki tanıtım günleri, özel fiyatlarla 15 Haziran'a kadar devam ediyor. Ayrıca Sinpaş GYO'nun peşinatsız ve TÜFE endeksli devrimci ödeme planı Bosphorus City de de uygulanıyor ve ev almayı kolaylaştırıyor.



DD Mortgage faaliyette, bu yıl 150 milyon YTL kredi verecek

Etiketler: | 0 yorum

Deutsche Bank ile Doğan Grubunun ortaklığında kurulan Türkiye'nin "ilk" konut finansmanı şirketi DD Mortgage, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) alınan faaliyet izni ile faaliyete başladı.

DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, bu sene 140-150 milyon YTL kredi vereceklerini, bu rakamın 2012 yılında 4,5 milyar YTL'ye ulaşacağını düşündüklerini bildirdi.
Deutsche Bank ile Doğan Grubunun ortaklığında kurulan Türkiye'nin "ilk" konut finansmanı şirketi DD Mortgage, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) alınan faaliyet izni ile faaliyete başladı.

DD Mortgage'nin faaliyete başlaması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Aysan, şirketin yüzde 49 hissesinin Deutsche Bank, yüzde 51'inin de Doğan Grubuna ait olduğunu söyledi.

54,4 milyon YTL ödenmiş sermayeleri olduğunu ifade eden Aysan, "yasal sermaye tutarı 20 milyon YTL idi. BDDK bu tutarı 40 milyon YTL'ye çıkarmak istiyor. Biz bu tutarı da karşılıyoruz" dedi.

DD Mortgage'nin "prime" müşterilerine hizmet vereceğini, yakın gelecekte Alternatif A ve suprime müşterilerine de hizmet vermeye başlayacaklarını anlatan Aysan, "sabit faizli ürün çıkaracağız. Değişken faiz çıkar çıkmaz da değişken faizi işleteceğiz" diye konuştu.
Aysan, işlerinin yüzde 80'e varan önemli bir bölümünü 2009 yılının ortalarından itibaren ipoteğe dayalı menkul kıymetlerle fonluyor olacaklarını kaydetti.

İstanbul'dan başlamak üzere 2015'e kadar 12 ilde faaliyet göstereceklerini söyleyen Aysan, üniversitede çocuğu okuyan ailelerden ve yurt dışında yaşayan Türkler'den büyük talep gördüklerini aktardı.

Murat Aysan, Almanya'da 2,5-3 milyon Türk yaşadığını, 3. jenerasyonun Türkiye'den ev almak istediğini, önemli miktarda talep olduğunu vurguladı.

DD Mortgage'ta ihtiyaca göre 14 günde bir, ayda bir ve 3 ayda bir taksit ödeme, 5 yıl sadece faiz ödeme gibi kişiye özel yeni ürün seçenekleri bulunduğunu ifade eden Aysan, "en ucuz biz olmayacağız ama en iyi hizmeti biz veriyor olacağız" dedi

Gayrimenkul sektörü açısından bu senenin yavaş gideceğini belirten Aysan, "Bu sene 140-150 milyon YTL arasında kredi vereceğiz. Bunun gelecek sene 1 milyar YTL'ye, ondan sonraki sene 2 milyar YTL'ye ve 2012'de 4,5 milyar YTL'ye ulaşacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Aysan, kullandıracakları tutsat adedinin de 2008'de bin 500, 2009'da 10 bin, 2012'de de 40 bin olacağını kaydetti.

30-35 trilyon dolar tutsat stoğu var
Konuşmasında sektöre ilişkin gelişmelere de değinen Aysan, dünyada 30-35 trilyon dolar tutsat stoğu bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de 2008 ile 2015 yılları arasında toplam 5,5 milyon konuta ihtiyaç bulunduğuna dikkat çeken Aysan, "tutsat stoğunun 2010-2011 ve 2012'de önemli miktarda hızlanmasını, faizlerin yüzde 12 seviyelerine bu dönemde gelmesini bekliyoruz. Faizler yüzde 12'nin altına geldiği zaman bu iş patlayacak. 2011-2012'de tutsatta patlama yılı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de şu andaki tutsat stoğunun 35 milyar YTL'nin biraz üzerinde olduğunu, 2006 ve 2007 yılında 15 milyar YTL yeni konut kredisi verildiğini anlatan Aysan, "Biz bunun 2008 yılında 20 milyar YTL'ye yaklaşacağını görüyoruz. Yıl başından bu yana konut kredilerindeki artış stok üzerinde yüzde 15'e yaklaştı. Bizim tarafta bayağı alışveriş oluyor. Konut finansmanı aslında toplum tarafından biliniyor ve talep ediliyor" dedi.

Yakın gelecekte ipotek teminatlı menkul kıymet çıkaracaklarını ifade eden Aysan, fonlamanın çok büyük ağırlıkta bu şekilde olacağını söyledi.

Murat Aysan, tutsat brokerliği sayısının artacağını, 6-10 yılda tutsat fonlarının geleceğini, ipotek finansman kuruluşlarının ve vergi avantajlarının bu dönemde devreye gireceğini, yabancı yatırımcıların Türkiye'de tutsat ihtiyacı olacağını kaydetti.

TOKİ'nin ilgilendiği her şeyle ilgiliyiz
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Aysan, BDDK'ya izin için geçen sene Temmuz sonu Ağustos başı gibi gittiklerini ve ardından başvurularını yaptıklarını hatırlatarak, "beklediğimizden biraz daha uzun sürdü ama bugün baktığımızda bunların hiç birini hatırlamıyoruz" dedi.

Aysan, hedef kitlelerine ilişkin bir soruyu da, "TOKİ'nin ilgilendiği her şeyle ilgileniyoruz. TOKİ'nin ev satabildiği herkes bizim hedef kitlemiz" şeklinde yanıtladı.
Başka bir soruya karşılık da Aysan, ABD'deki suprime krizinin son derece kafalarını karıştırdığını, ABD'de bazılarının çok büyük yanlışlar yaptığını söyledi.
Bankalardan en önemli farklarının yüzlerce şubelerinin olmamasından dolayı sağladıkları maliyet avantajı olduğuna işaret eden Aysan, bütün ürünlerde yaklaşık yüzde 2 komisyon aldıklarını, başka bir komisyonları bulunmadığını belirtti

Kaynak: Referans Gazetesi

Türkiye’nin ilk mortgage şirketi

Etiketler: | 0 yorum

Türkiye’nin ilk konut finansman şirketi DD Mortgage faaliyete başlıyor


Dünyanın en büyük bankalarından Deutsche Bank ile Türk özel sektörünün önde gelen kuruluşlarından Doğan Grubu ortaklığında kurulan Türkiye’nin ilk konut finansman kurumu DD Mortgage faaliyete başlıyor.

Türkiye’de mortgage yasasının çıkmasının ardından bankalar dışında tüketicilere konut kredisi veren ilk finans kuruluşu olan DD Mortgage’ın, sistemin gerçek anlamda uygulanması açısından bir köşe taşı olması bekleniyor. Türkiye’de halihazırda verilen konut kredilerinin dışında çok değişik ürün ve kişiye özgü seçeneklerle tüketicilerin ihtiyaçlarını gidermeyi amaçlayan şirket, bankaların aksine sadece konut kredisi kullandıracak.

İnternet üzerinden de başvurunun yapılabileceği DD Mortgage, güçlü sermaye yapısı, uzman kadrosu, yerel ve uluslararası deneyimi, müşteri ihtiyaçlarını tam karşılayan ürünleri ve esnek erişim ağıyla, dünyada geçerli olan mortgage uygulamalarını Türkiye’de hayata geçirmeyi hedefliyor

Kaynak: Milliyet

Mortgage davasına avukat yetişmiyor

Etiketler: | 0 yorum

İngiltere'de mortgage ödemelerini yapamayanların sayısının arttığı, devlet ve vakıfların görevlendirdiği gönüllü avukatların bu konuda yol arayışı içinde olanlara ve açılan davalara yetişemediği bildirildi.


Transact adlı Vakıf tarafından yapılan araştırma göre, devletin ve vakıfların bu kişilere avukat vermekte yetersiz kalması yüzünden pek çok kişi evlerinin ipoteklerini ellerinde tutan bankalara dönmesine mani olamıyor. İngiltere ve Galler'de 2008'in ilk çeyreğinde mahkeme kararıyla evlerine el konulanların oranı bir önceki yıla göre yüzde 17'lik bir artış kaydetti. 2008'in ilk çeyreğinde 27 bin 530 mahkeme kararı alınırken, bu rakam 2007'nin aynı döneminde 23 bin 438 olmuştu. Yapılan araştırmalar evlerine el konulması sürecinde hukuki yardım alabilenlerin yüzde 85'inin evlerinin ipoteği elinde tutan bankaya dönmesi tehlikesini atlatabildiklerini ortaya koyuyor.

Kaynak: Yeni Şafak

Gayrimenkulde beklenti bozuldu fiyatlandırma problemi yaşanıyor

Etiketler: | 0 yorum

Son dönemde alıcılarda fiyatların düşeceği beklentisi hakim. Mali gücü dayanıklı olmayan satıcılar da kampanyalarla tüketiciye bu mesajı veriyor. GYODER Başkanı Bekir Cumurcu ise, gayrimenkul fiyatlarında yüzde 10'luk da düşüş bekliyor.


Geçenlerde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Bekir Cumurcu ile sohbet ediyoruz... Cumurcu, ilginç bir tespitte bulunuyor ve gayrimenkul pazarında beklentinin bozulduğunu söylüyor. Nedenini de, uluslararası piyasalarda mortgage krizinden kaynaklanan likidite sıkıntısı ve petrol fiyatlarıyla gelen maliyet artışından dolayı kredi imkanlarının daralmasına bağlıyor.

Bekir Cumurcu, bu tablonun fiyatlandırma problemi yarattığına değiniyor ve "Arz tarafında mali güç yüksek değilse ve beklenti bozulmuşsa alıcılar fiyatların düşeceği yönünde beklentiye giriyor. Yapısına ve mali gücüne göre beklemeye dayanıklı olmayan satıcılar da çeşitli kampanyalarla tüketiciye bu mesajı veriyor" şeklinde konuşuyor.

Peki, beklenti gerçekleşecek mi? Yani, gayrimenkul de fiyatlar düşecek mi? Bekir Cumurcu, bu beklentinin bir dereceye kadar gerçekleşeceğine inanıyor ve oransal olarak da yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor, gayrimenkul pazarında.



AK Parti'nin kapatılma senaryosu

Sohbetimiz sırasında Bekir Cumurcu'ya yaz aylarındaki ekonomideki beklentisi ve bunun da emlak pazarına yansımasını soruyorum. Özellikle de AK Parti'nin kapatılma senaryosunun gerçekleşmesi halindeki yabancı yatırımcının alacağı pozisyonu...

Cumurcu, yabancı yatırımcıların özellikle Türkiye'de gayrimenkul sektörüne ilgi göstermesinin nedenini yüksek getirilere bağlıyor ve dolayısıyla da olası bir kriz sırasında risk primi talep edeceklerine inanan. Yani, yüzde 4'ler gibi yatırımcı getirisi yerine Türkiye'den yüzde 10 beklentileri olacağını savunuyor, Cumurcu.

Ancak tüm bunların dışında daha önemli bir konuya da dikkat çekiyor, yabancıların mülk alması ile ilgili sıkıntıya. Bekir Cumurcu, bu konuda şunları söylüyor:

"Anayasa mahkemesi her iki iptali de birtakım düzenlemeler için yaptı. Özellikle yabancı sermayeli şirketlerin ortaklarının bu konudaki tüm hareket serbestisinin kaldırılması sözkonusu. Bu durum, mevcut faaliyet gösteren şirketlerin yabancı ortaklarının ofis alamamasını öngörüyor. Bu düzenlemelerin de eylül ayına kadar yapılması gerekiyor. Yoksa ciddi sıkıntı doğar."



Hiçbir şirket gayrimenkul alamayacak

Bekir Cumurcu'ya, düzenleme yapılmaması halinde bu durumun ne gibi sonuçları olacağını da soruyorum...

"Komik bir durum var. Şu anda İMKB'nin yüzde 70'inin üzerindeki kısmı yabancıların elinde" diye anlatmaya başlıyor Cumurcu, bunun hiçbir şirketin gayrimenkul alamayacağı anlamına geldiğini vurguluyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: "Örneğin, Avustralya tabanlı bir şirketin 1 milyar dolarlık bir fon kurma hazırlığı var. Uluslararası fonlar kurulmaya devam ediyor ve bunların gayrimenkul sektörüne ilgisi var. Bunlar gelmeyecek demektir."

Sohbetimizin sonunda hem konut hem de ticari emlak pazarında gelecek döneme ait projeksiyon yapmasını da istiyorum, Bekir Cumurcu'dan.

Konut piyasasında arz fazlası olduğunu savunuyor Cumurcu ve "Konut piyasasında temel sorun, talep eden kesimin nüfusun yüzde 15-20'si ile sınırlı olması. Geri kalan yüzde 80'ininin ise ihtiyacı olmasına karşın, bunu gerçekleştirebilmesi için finansmana gereksinim duyması. İşte bu finansman pahalılaşmış durumda. Konut faizleri arttığı oranda, potansiyel alıcılar da piyasaya giremiyorlar" diyor.

Bu noktada Bekir Cumurcu'nun önerisi; alıcıların, elinde finansman olmayan satıcıları beklemesi.

Ticari gayrimenkulde ise durumun çok farklı olduğuna değiniyor, Bekir Cumurcu ve ofis pazarının fazlasıyla eritildiğine inanıyor. Özellikle de A grubu ofislerde bir arz fazlası yok. Cumurcu, ofislerin yüzde 80'nin dolduğunu, en kıymetli yerlerde de yüzde 100'e ulaştığını kaydediyor.

Son dönemde alıcılarda fiyatların düşeceği beklentisi hakim. Mali gücü dayanıklı olmayan satıcılar da kampanyalarla tüketiciye bu mesajı veriyor. GYOD...

Kaynak: Referans Gazetesi

Bosphorus City'de 2. etap satışta

Etiketler: | 0 yorum


Sinpaş GYO tarafından İstanbul Halkalı’da yapımına başlanan Bosphorus City’de satışa çıkan ilk etap konutlarının kısa sürede tükenmesi nedeniyle 2009’da başlanılması planlanan ikinci etap konutları satışa çıkarıldı

Bosphorus City’nin Halkalı’daki Bosphorus City Galeri’deki tanıtım günleri, özel fiyatlarla 15 Haziran’a kadar devam ediyor. Ayrıca Sinpaş GYO’nun peşinatsız ve TÜFE endeksli devrimci ödeme planı Bosphorus City’de uygulanıyor ve ev almayı kolaylaştırıyor.

İstanbul Boğazı’nın mimari değerlerini yansıtan modern ve geleneksel mimarinin birleştiği Bosphorus City’de, 63 farklı ev tipi bulunuyor. 68 ile 615 metrekare aralığında değişen konutların bulunduğu projede Yalılar, Saraybahçe Evleri, Yeditepe Kuleleri, Yalı Apartmanları yer alıyor.

3 yılda tasarlanan projedeki Yalı Apartmanları’nda eski İstanbul evlerinin güzelliği yeniden yorumlandı. 197 metrekareden 254 metrekareye kadar değişen seçenekleri ile Yalı Daireleri bahçeleri, boğaz manzarası ile yoğun talep aldı. Yalı Apartmanları 465 bin ile 730 bin YTL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuldu.

Yeditepe Kuleleri’nde 165 bin 505 YTL’den başlayan ve büyüklükleri 68 metrekareden 1+1’den başlayıp 207 metrekare havuzlu ve kat bahçeli penthouse’lara kadar

çıkan konutlarda lobiden kuru temizlemeye, bebek bakıcılığından posta servisine kadar pek çok residence hizmeti verilecek.

Boğaz manzarasını birçok açıdan gören Bosphorus City’nin yüksek noktalarına konumlandırılmış Saraybahçe Evleri’nde ise 143 metrekareden 284 metrekareye kadar değişik tiplerde kat bahçeleri, açık jakuzileri, havuzları ile alışılmışın dışında yaşam tarzları bulunuyor. Saraybahçe Evleri’nde fiyatlar 324 bin 768 YTL ile 788 bin 175 YTL arasında değişiyor.

Bosphorus City’de 26 bin metrekare büyüklüğünde 720 metre uzunluğunda boğaz, 2 boğaz köprüsü bulunuyor. Yaklaşık üçte biri yeşil alandan oluşan projede, kafeler, restaurantlar, dans salonları, açık ve kapalı yüzme havuzları, spor kompleksleri, mini golf sahaları, bowling salonları, masaj odaları, sağlık klübü gibi birçok sosyal ve sportif öğe bulunuyor.

Tel: (0212) 444 1 440

Sarıyer Park’ın temeli atıldı

Etiketler: | 0 yorum

Hepsi boğaz manzaralı 24 dubleksten oluşan Sarıyer Park’ta fiyatları 650 bin ila 750 bin dolar arasında değişen konutlar için yüzde 30 peşinat ve esnek ödeme seçeneği sunuluyor

Propa İnşaat tarafından butik bir site anlayışıyla Sarıyer’de hayata geçirilen Sarıyer Park projesinin temeli atıldı. Proje aşamasında bile yerli ve yabancı yatırımcıların büyük ilgisini çeken ve satış bağlantıları yapılan Sarıyer Park, Eylül 2009’da teslim edilecek. Proje, büyüklüklükleri : 190 metrekare ile 240 metrekare arasında değişen 12’si bahçe, 12’si çatı dubleksi olmak üzere hepsi boğaz manzaralı 24 dubleksten oluşuyor.

İleri inşaat teknolojisiyle inşa edilecek Sarıyer Park’ın, lokasyonu ve sağladığı ayrıcalıklarla İstanbul’da lüks yaşam alanı sunan nadir projelerden biri olduğunu belirten Propa İnşaat İcra Kurulu Üyesi Can Reşit Özçiçek, fiyatları 650 bin ila 750 bin dolar arasında değişen projede; yüzde 30 peşinat ve esnek ödeme seçeneği ile Fortis’ten projeye özel konut kredisi seçenekleriyle kişiye özel ödeme planı uyguladıklarını belirtti.

Kapalı site olarak tasarlanan proje kapsamında açık yüzme havuzu, özel otopark alanları, sosyal tesisler, çocuk oyun alanları, güvenlik birimleri ve peyzajı yapılmış yeşil alanlar bulunuyor. En son teknolojik ürünlerle su ve ısı yalıtımının gerçekleştirildiği site genelinde, güvenlik uyarı sistemleri ve kameralar yer alıyor. Evlerin içinde görüntülü interkom bulunuyor ve güvenlik kapısına direkt bağlantı sağlanıyor. Profesyonel yönetimle bir “residence” hizmeti sağlanacak olan Sarıyer Park’ta, ev sahiplerinin her türlü günlük ihtiyacına cevap verilebilecek. Sitede yer alacak teknik servis ise ihtiyaç anında tamirat veya bakım hizmetini hızlı bir şekilde sunabilecek.

Tel: (0212) 347 02 89

Peşin fiyatına 24 ay taksit

Etiketler: | 0 yorum


Ataşehir'de yapımı devam eden Erguvan Platin Evleri'nde 90 metrekarelik 2+1 daireler 180 bin dolar, 125 metrekarelik 3+1 daireler ise 230 bin dolardan satılıyor. Sitenin Aralık 2009'da tamamlanması planlanıyor

Erguvan İnşaat'ın Ataşehir'de inşa ettiği Erguvan Platin Konutları'nda 90 metrekarelik 2+1 daireler 180 bin dolar, 125 metrekarelik 3+1 daireler ise 230 bin dolardan satılıyor. Yüzde 40 peşin ödemek şartıyla vade farksız 24 aya kadar taksitlendirilen daireler aynı zamanda uzun vadeli banka kredisiyle de alınabiliyor. Dairelerin Aralık 2009'da teslim edilmesi planlanıyor.

4 bin metrekare arsa üzerinde, 2 blokta toplam 63 daireden oluşan Erguvan Platin Evleri'nin ortak alanlarında yüzme havuzundan spor alanlarına, fitness salonundan saunaya, çocuk oyun alanlarından kapalı ve açık otoparklara kadar bir çok tesise yer veriliyor. Akıllı ev altyapısıyla donatılması planlanan dairelerde gaz, yangın ve su baskını dedektörleri, görüntülü güvenlik ve diofon sistemleri gibi ileri güvenlik sistemlerine yer veriliyor. Daireler ayrıca modern banyo ve mutfak tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

Anadolu yakasında yapılması planlanan yeni otogara ve finans merkezine oldukça yakın bir bölgede yer alan Erguvan Platin Evleri, Kadıköy'e 10, Bostancı'ya 3.5, TEM otoyolu girişine 2.5, Boğaiçi Köprüsü'ne 15, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 25, Bağdat Ceddesi'ne 3.5, Kozyatağı merkeze ise 2.5 kilometre mesafede bulunuyor. Site ayrıca Kozyatağı'ndaki Carrefoursa, Bauhouse ve Metro alışveriş merkezlerine 1 kilometre, yapılmakta olan Palladium Alışveriş Merkezi'ne ise 700 metre uzaklıkta yer alıyor.

Site özellikleri

- Yüzme havuzu.

- Basketbol-voleybol sahası.

- Fitness salonu.

- Sauna.

- Çocuk oyun alanı.

- Pergolelerle senginleştirilmiş peyzaj alanları.

- Kapalı ve açık otoparklar.

Daire özellikleri

- Akıllı ev altyapısı.

- Doğalgaz kombi tesisatı.

- Ahşap kaplama mutfak dolapları.

- Banyoda hilton lavabo ve banyo mobilyaları.

- PVC doğrama.

- Su baskını,gaz ve yangın dedektörleri.

- Salon ve odalarda laminant parke.

- Portmanto.

Bina özellikleri

- Çift asansör.

- Su deposu ve hidrofor.

- Yangın merdiveni.

İnşaat teknikleri.

- Radye temel.

- C35 hazır beton.

- Dış cephede mantılama üzerine kompakt laminant kaplama.

- Çatıda yalıtım üzerine Braas marka kiremit.

Yapımcının künyesi

Yapımcı firma: Erguvan İnşaat

Genel müdürü: Emre Maraşlı

Kuruluş yılı: 1999

Tel: (0216) 574 58 08