Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Modern hayatin yeni tadi 1.170 YTL den baslayan taksitlerle

Etiketler: | 0 yorum


Şehrin karmaşasından, gürültüsünden uzaklaşmaya başladığınızda Spradon'a biraz daha yaklaşırsınız. Spradon, kendi başına bir şehir olma özelliği sunan Bahçeşehir'in merkezinde yer alıyor. Yanı başınızda yer alan lüks alışveriş merkezleri, okullar, hastaneler, restoranlar rahat bir hayatı vaat ediyor.

MODERN HAYATIN YENİ ADI: SPRADON

Spradon, yüzeyde araç geçişi olmayan, konut erişimli, jetfan havalandırma ve sprinkler yangın söndürme sistemli yer altı otoparkını modern yaşamdan taviz vermeyenler için sunuyor. Spradon'da tüm çocuklar oyun alanlarında arkadaşlarıyla veya aileleriyle keyifli zaman geçirme imkanına sahip. Toplam yerleşim içinde, %80'i yaya yolları, rekreasyon alanları ve bahçe sulama sistemlerinden oluşan peyzaj alanları diğer yerleşim yerlerinde görülmeyen bir rahatlığı sunuyor.

Bunların yanı sıra huzurlu zaman geçirebileceğiniz ve eğlenebileceğiniz güneşlenme terası ve kafeteryadan oluşan yüzme havuzu kompleksi modern Spradon yaşam alanının diğer keyif veren parçası.

GÜVENLİ BİR YAŞAM HERKESİN ÖNCELİĞİ

Spradon yaşam alanında güven kavramı birçok değişik şekilde yorumlandı. Öncelikle binaların temeli atılmadan önce İstanbul Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ile zemin etüdü hazırlandı. İnşa aşamasında betonarme tünel kalıp sistemi, radye jeneral temel ve bodrum katlarını koruyan bohçalama yalıtım sistemi ve kat aralarında ses yalıtımı kullanıldı; yani en iyi teknoloji uygulandı.

Olası yangın tehlikesine karşılık binalar basınç dengelemesi yapılmış yangın merdiveni ve yangın asansörü, ayrıca binalarla birlikte yaşam alanları sprinkler yangın söndürme sistemi ile donatıldı. Ayrıca evinize gelen misafirlerinizi rahat karşılamanız için görüntülü intercom sistemi standart hale getirildi. Şimdi ise Spradon yerleşkesinin sosyal güvenliğini, site yönetimi denetiminde, 7/24 aktif görev yapan profesyonel eller yönetiyor. Kısacası Spradon'un her köşesinde güvende olabilmeniz için hiçbir ayrıntı gözden kaçırılmıyor…

AYRICALIKLAR SPRADON'UN HER YERİNDE

Örneğin size elektriğinizin hiç kesilmeyeceğini söylesek ne dersiniz? Spradon'da yaşam alanlarının ve konutların tamamının elektrik ihtiyacını karşılayabilen jeneratörler her zaman iş başında. Peki ya iş sonrası yorgunluk ve stres atmak veya düzenli spor yapmak isterseniz… Spradon'da bu da mümkün. Fitness merkezi, Türk Hamamı, sauna, duş ve soyunma bölümlerinden oluşan sosyal tesis alanı hizmetinizde.

Dairenizin içine girdiğinizde hepsi birinci sınıf yapı malzemeleri ve aksesuarları ile karşılaşırsınız. Ahşap lamine parke, ahşap görünümlü çelik kapı, ısı ve ses izolasyonu sağlayan yine ahşap görünümlü PVC dış cephe doğramalar… Elinizi attığınız her yerde keyif veren ayrıntılar gizlidir. Fonksiyonellikle şıklığı bir arada sunan armatürlere, mutfak ve banyo dolapları uyumla eşlik eder. Özenle seçilmiş seramikler bulunduğu ortamı adeta yeniden tasarlar.

Bahçeşehir'in merkezinde yer alan modern, güvenli ve ayrıcalıklı bu yaşama şimdi siz de sahip olabilirsiniz. 149.000 YTL'den başlayan fiyatlar, 1.170 YTL'den başlayan taksitler, peşin alımlarda %25 indirim ve 240 aya varan vadelerle geleceğinizi şekillendirmek şimdi daha kolay. Üstelik DD Mortgage ayrıcalığı ile mevcut evinizi satmadan yeni evinize %100 kredi imkanı ile kavuşabilir, Türkiye'de bir ilk olan ve koşullarınıza özel olarak belirlenen “Kişiye Özel Fiyatlandırma”dan yararlanabilirsiniz.

Spradon Satış Ofisi: 444 58 98
www.spradon.com

68.500 YTL ye Armada City dairelerine merhaba

Etiketler: | 0 yorum


Trakya bölgesinini en büyük 1'inci konut projesi Armada City satışa sunuldu. Dairelerin satış fiyatları 68.500 YTL'den başlıyor.

Mimart yapı tarafından İstanbul'a 1 saat mesafedeki Çorlu'da inşa edilen ve Trakya bölgesinin en büyük 1. konut projesi olarak adlandırılan Armada City satışa sunuldu. Teslim tarihi 2010 yılının sonbaharı olarak öngörülen proje 106 bin 126 metrekarelik bir alan üzerinde yükselen 11 katlı 37 bloktan ve toplam 1702 konuttan oluşmakta. 2 etaptan oluşan projenin satışa sunulan 1. etabında 982 konut bulunurken, 2. etabında ise 720 konut yer alıyor.

Radye temel ve tünel kalıpla inşa edilen konutlar 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere farklı m2 büyüklüklerinde 7 tip daire seçeneği bulunuyor. Buna göre 1+1 daireler 64m2, 68m2 ve 75 m2'den, 2+1 daireler 110m2, 3+1 daireler 131,5 m2 ve 144.5m2 ve 4+1 daireler ise 177 m2 'den oluşuyor. Proje'de bina güvenliğinin yanı sıra, kişi ve aile güvenliğinede özen gösterilmiş.

Bu çerçevede, 4 adet site giriş noktasında güvenlik personeli ile kontrollü giriş çıkış, 24 saat kameralı güvenlik kontrolü var. Armada City açık sosyal alanlarında , 4 adet yarı olimpik yüzme havuzu, mini futbol sahaları, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, yürüyüş ve bisiklet yolları bulunuyor.

TRAKYA'NIN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Projenin hemen yanında 24 bin metrekare alan üzerine projelendirme süreci devam eden; alış veriş merkezi, otel ve hastane kompleksinden oluşması planlanan ticari alanıyla birlikte Armada City'nin Trakya'nın buluşma noktası olması hedefleniyor.

ARMADA CİTY KÜNYESİ

- Firma: Mimart Yapı
- Yer: Çorlu
- Büyüklük: 106 bin 126 metrekare
- Konut sayısı: 1702
- Konut büyüklüğü: 64-177 metrekare
- Fiyat: 68,500 YTL'den başlıyor
- Tel: (282) 673 45 00

Konut alirken dikkat edin

Etiketler: | 0 yorum


Bodrum'da yaşanan tapu krizi, maketten ev alanların karşılaşabileceği riskleri bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlara göre, maket üzerinde bile olsa, kat irtifak tapusu çıkmış bir ev satın almak gerekiyor.

Geçen hafta patlak veren Bodrum'daki tapu krizi yine maketten satışların taşıdığı riskleri gündeme getirdi. Bodrum'da maketten villa satışı yapan bir şirketin, kat irtifak tapuları bile çıkmamış projesinin arsasını teminat olarak gösterip bankalardan aldığı krediyi ödeyememesi üzerine mağdur duruma düşen villa sahiplerinin durumu, yüzlerce konut projesinde çıkması muhtemel sorunları gözler önüne serdi.

Maketten satışların her zaman suiistimale açık olduğunu, kötü niyet olmasa bile ekonomik gelişmelerden kolay etkilenebilecek bir sistem olduğunu belirten uzmanlar, tüketiciyi bu riskleri her zaman göz önüne almaları konusunda uyarıyor.

Uzmanlara göre, maket üzerinden ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, projenin tapu kayıtlarının incelenmesi ve imar durumunun araştırılması. Bu noktada kat irtifak tapusu çıkmış bir konut almak en doğrusu. Çünkü bu yolla alıcının tapuya şerh koydurması ve sonradan gerçekleşecek bazı risklerin önüne geçmesi mümkün. Bununla ilgili olarak bir yasal düzenleme bulunmuyor ama uzmanlar sadece kat irtifak tapusu bulunan konutların satışına izin verilmesinin sorunu büyük ölçüde çözebileceğini düşünüyor.

BAZI RİSKLERİ GÖRMEK ZOR

Uzmanların, özellikle konunun finans uzmanlarının öne sürdüğü ikinci bir çözüm önerisi de 'emanetçi banka' sistemi... Bazı risklerin sıradan vatandaşlar tarafından öngörülemeyeceğini hatırlatan finansçılar, bu konuda çeşitli tedbirler alınması gerektiğini belirtiyor. Finansçılar, maketten satılan konutların bedelinin, direkt olarak müteahhit firmaya değil bir emanetçi bankaya verilmesini, paranın tapu tesliminden itibaren müteahhit şirkete aktarılmasını daha doğru buluyor.

Cansel Turgut Yazıcı - REAG Türkiye Genel Müdürü

‘SATIŞTA KAT İRTİFAKI TAPUSU ŞARTI ARANSIN’

Öncelikle maketten ev almanın kötü sonuçlarının olabileceği konusunda tüketicilerin uyarılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü maketten ev alan herkes aslında bir sözleşme ile mülk ediniyor. Sözleşme tapuyla kesinlikle eş değer bir kavram olmadığı gibi yasal olarak yakınında bile geçmiyor. Sözleşme ile bir mülk aldığınızı sandığınızda, sanılanın aksine aslında mülk almış olmuyor, yapımcı şirketle bir adi sözleşme imzalamış oluyorsunuz.

Satış vaadi sözleşmesi kat irtifakı kurulup tapuya şerh edilmedikçe tüketici için kapsamlı bir anlam ifade edemiyor. Medeni kanunumuza göre tapuda yapılmayan hiçbir satış-sözleşme işlemi tam olarak tüketiciyi koruyamıyor. Maketten bile olsa mülk satışlarında kat irtifakı tapusu olmadan devir yapılmasını engellemek gerekiyor. Kat irtifakı kurmak için mülkün bitmiş olması gerekmiyor. Bu konuda firmaların kat irtifakı kurmadan mülk satmasına yasal engel getirilmesi konuyu kökten çözecektir.

İsmet Ergül - Aktürk Yapı Endüstrisi Genel Müdürü

‘SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ YAPIP TAPUYA ŞERH KOYULMALI’

Maketten konut satın alacak tüketicilerin mutlaka yapımcı firmayı araştırması gerekiyor. Rüştünü ispatlamamış veya geçmişi olmayan yapımcıdan alım yapan binlerce mağdur bulunuyor. Bunun yanı sıra, tamamlanmamış konut alacak olan tüketiciler mutlaka yaptıkları sözleşmeyi okumalı ve bir uzmana inceletmelidirler. Evin bedelinin tamamı ödendi ise tapu alınmalıdır, borç kalıyor ise yapımcının ipotek koyularak tapu istenmelidir. Ayrıca ipotek masrafından kaçınılmamalıdır. Tüketiciler tapu alamıyorsa, noter masrafından da kaçınmayıp satış vaadi sözleşmesi yapıp bunu da tapuya şerh ettirmelidir. Ayrıca, alınan tapunun cinsinin bilinmesi de büyük önem taşıyor. Konut tapuları ortak, kat irtifaklı ve kat mülkiyetli olmak üzere üç çeşittir. Kat mülkiyetli tapu daha avantajlıdır, yoksa mutlaka kat irtifaklı tapu olmalıdır.

Nazmi Durbakayım - Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

‘YAPIMCI FİRMA GÜVENİLİR OLMALIDIR’

Konut alırken mutlaka hukukun öngördüğü tüm tedbirler alınmalıdır. Ancak, asıl önemli olan yapımcı firmadır. Maketten konut satışında projeyi gerçekleştirecek müteahhidin belediyeden alacağı tapu nüshası ve noterden tasdikli kat irtifakı listesini tapu dairesine götürmesidir. Tapu dairesiyse listeyle belediyenin tapu nüshasını inceler. Belgenin doğruluğunu teyit ettikten sonra ‘hisseli arsa tapularını’ çıkarır. Böylece konut sahibi olmak isteyen tüketici, maket üzerinden hayali bir yer değil, kat irtifak tapusu olan somut bir dairenin sahibi olur. Tüketici müteahhit ile mutlaka satış sözleşmesini de imzalamalı. Ayrıca satış sözleşmesine, müteahhidin satış sonrası kat irtifak tapusuna koyacağı muhtemel ipotek veya devri gibi durumlarda tüketiciye yüklü miktarda tazminat ödeyeceği gibi cezai müeyyideler yazılmalı. Sözleşmenin güçlendirilmesi için bir diğer enstrüman ise banka teminat mektubudur. Müteahhit, bankadan aldığı teminat mektubunu alıcıya verir. Ayrıca senet verilebilir. Veya bir başka mülküne ipotek koydurabilir.

Uğur Dumankaya - Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi

‘NOTER TASDİKLİ SÖZLEŞME YAPILMALI’

Konut sektörü diğer sektörlerden farklı bir yapıya sahiptir. Ürünün geliştirme aşamasından alıcısına teslim edilene kadar geçen uzun bir süreci vardır. Proje geliştirilip yasal süreçler tamamlandığı zaman lansmanı gerçekleştiriliyor. Bu süreçte, konutların satışları da lansman dönemi öncesinden maket hazır olunca başlıyor. Konut almaya karar veren alıcılar araştırmalarını tamamladıktan sonra maket üzerinden alımlarını yapıyorlar. Burada tamamen güven unsuru ön plana çıkıyor. Bu aşamada, konut alıcılarının marka değeri yüksek olan firmaları tercih etmeleri büyük önem kazanıyor. Her türlü taahhüdün yerine getirilmesi, konut alıcıların sıkıntı yaşamamaları açısından çok önemli. Konut alımında banka kredisi kullandıran firmalar bankalarla yapmış olduğu anlaşmalarda gerekli teminatları yerine getiriyorlar.

Koray Kaya - TEB Bireysel ve İşletme Kredileri Direktörü

'BAĞLI KREDİ ALANLAR BANKAYA GİDEBİLİR'

Eğer bir banka, müteahhidiyle yaptığı anlaşma çerçevesinde bir konut projesinden ev alanlara mortgage kredisi sağlıyorsa mortgage yasasına göre o bankanın ev tesliminden itibaren 1 yıla kadar sorumluluğu vardır. Bu bir yıl müteahhidin ev sahiplerine evi teslim ederken imzalatması gereken belgenin imza tarihinden itibaren başlar. Bu olayda ev sahipleri bağlı kredi bir söz konusuysa ve evi teslim aldıklarına dair bir belge imzalamadılarsa krediyle ev alanlar, olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen kredi alan bankanın sorumluluğunu yerine getirmesini talep edebilirler. Ancak münferit olarak kullanılan banka kredilerinde bankanın böyle bir sorumluluğu yoktur.

Bahadır Teker - İstanbul Capital Genel Müdürü ve ortağı

'MAKETTEN SATIŞA DAHA FAZLA KAFA YORMALIYIZ'

Bu olay bize maketten ev satışlarında bir emanetçi banka sistemi kurmak konusunda daha fazla kafa yormamız gerektiğini gösteriyor. Sektör içinde uzun süredir tartışılan ama hayata geçirilemeyen bu sistem, maketten satışlarda müşterinin ödediği para direkt olarak müteahhide değil bir emanetçi bankaya verilmesini, para ev ve tapu tesliminden sonra müteahhide ödenmesini öngörüyor.

Maketten konut alırken bu tür riskler he zaman göz önüne alınmalı. Çünkü maketten satış gibi işlemler her zaman kötü niyete açık işlemlerdir. Kötü niyet olmasa bile en ufak bir terslikte proje bitmeyebilir, tüketici mağdur olabilir. Ancak bazı riskler sıradan vatandaşların öngörebileceği riskler değil. Bakın bu olayda projeden ev almak isteyenler evlerini alırken arsa üzerinde bir ipotek olup olmadığını araştırmışlar ancak kat irtifakı kurulmadığı için bütün işlemler arsa üzerinden gerçekleştirilmiş, arsa kredi karşılığı teminat olarak gösterilip ipotek edilmiş.

Milliyet

TOKI Konutlari Yandaslara mı Gitti ? Simdi ne olucak ?

Etiketler: | 0 yorum


TOKİ konutlarının Akman, AKP'li vekiller ve AKP yandaşlarına gittiği iddia edildi.

Demokratlar Platformu, Toplu Konut İdaresi'nin kaynak yaratmak amacıyla yaptırdığı lüks konutların AKP'li vekil ve AKP yandaşı bürokratlarına gittiğini öne sürdü. Platformun açıklamasına göre, TOKİ konutları, adı yolsuzluk iddialarına karışan RTÜK Başkanı Zahid Akman'dan, AKP Milletvekili Egemen Bağış'a, eski Turizm Bakanı Atilla Koç'un eşi Şadiye Koç'tan AKP Milletvekili Nevzat Pakdil'e kadar birçok milletvekili ve önemli bürokrat tarafından satın alındı.

Demokrat Parti içinde Genel Başkan Süleyman Soylu'ya muhalifler tarafından oluşturulan Demokratlar Platformu, yaptığı açıklamada, dar gelirliler için konut üreten TOKİ'nin lüks konutlarına iktidara yakın isimlerin sahip olduğunu öne sürdü. Yapılan açıklamada, Türkiye'nin imkanları, varlıkları, kaynakları ve kadrolarının AKP iktidarı döneminde “yağma”ya uğradığı savunulurken, “Yağma, kamu kuruluşlarında, belediyelerde olanca hızıyla devam etmekte, artık her yerden cerahat fışkırmaktadır. İnsanların inanç ve merhametleri de bu yağmadan nasibini almıştır. Deniz Feneri, bu pisliğin uç verdiği ilk işaret fişeğidir. Arkası, başkalarından gelecektir” denildi.

Söz konusu durumu “dillendirecek” ve “sorgulayacak” muhalefetin bulunmadığını savunan platform, açıklamasında, “Varsa yoksa Kılıçdaroğlu. Meclis içindeki muhalefete bakın. MHP, iktidarın acil servisi konumunda. Tıkandığı her yerde imdadına o yetişiyor. BBP'nin tek adamlı muhalefeti iktidarın ‘hıh' deyicisi. Parlamento dışı muhalefet ise perişanları oynuyor. ANAP kendi derdinde, DP, arkasında ne nal izi, ne toz bulutu, ‘Beyaz yürüyüş'ünü sürdürüyor” açıklamasında bulundu.

DP'ye de atıfta bulunan platform temsilcileri yaptıkları açıklamada, DP yöneticilerini “uzayda yaşıyor” diye eleştirirken, “AKP karşısındaki mutlak sessizliği, onun da iktidarla gizli pazarlıklar içinde olup olmadığı sorusunu akıllara getiriyor” açıklamasında bulundu. DP'nin bıraktığı muhalefet boşluğunun doldurmanın Demokratlar Platformu'na düştüğünü belirten platform temsilcileri TOKİ konutlarındaki “yağmaya” ve AKP'nin yaptığı kadrolaşmaya işaret etti.

“TOKİ KONUTLARI AKP'Lİ VEKİL VE BÜROKRATA”

Yapılan açıklamada TOKİ konutlarından bazılarının ilginç sahiplerinin bulunduğuna dikkat çekildi. TOKİ'nin dar gelirli vatandaş için yapılacak konutlara kaynak yaratmak amacıyla yaptırdığı ve değerinden ucuza satılan lüks konutların alım listesinin özellikle AKP ve iktidarına yakın isimlerin girdiği ortaya çıktı. Alımın hangi kıstaslara göre yapıldığının açıklanması gerektiğine işaret eden platform temsilcileri, teftiş ve denetim kurullarını göreve çağırdı.

Platformun iddiasına göre Erler Mahallesi'nden konut sahibi olanların bir bölümünün listesi şöyle:

“RTÜK Başkanı Aykut Zahid Akman, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Eski Turizm Bakanı Atilla Koç'un eşi Şadiye Koç, AKP Milletvekili ve Meclis Başkan Vekili Nevzat Pakdil, AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç, AKP Kastamonu Milletvekili Süleyman Çil, AKP Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, AKP Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu, AKP Milletvekili Zeynep Tekin Börü, AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Danış, AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AKP Bayburt Milletvekili Suat Pamukçu, Recai Kutan'ın Eşi Mebrure Suna Kutan, Eski Refah Partisi Milletvekili Lütfi Esengül, Eski Refah Partisi Milletvekili Ahmet Cemil Tunç, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Emin Zararsız, DTM Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Doğan, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Maksut Mete, Devlet Personel Başkanı Jale Aygül, Milli Emlak Genel Müdürü İlyas Arlı, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Anyolaç, Kenan Karadeniz Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı, DSİ Genel Müdürlüğü Basın Müşaviri Cemal Noğay, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Vekili Yüksel Öztürk, Eski TOKİ Başkanı'nın Eşi Elvan Turagay, Rekabet Kurumu Uzmanı Hakan Bilir, Danıştay Eski Başkanı Ender Çetinkaya, MEB Müşavirliği'ne Atanan AKP Adana Milletvekili Zeynep Tekin'in Öğretmen Kardeşi Cumali Tekin, Hükümetin T.C. Merkez Bankası Başkanlığı için üzerinde durduğu isim Mehmet Şimşek, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Kenan İpek, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Bölükbaşı.

Bu otel insanin hayal gucunun sinirlarini zorlayip cezbediyor

Etiketler: | 0 yorum


Dubai'de lüksün ve hayalgücünün sınırlarını zorlayan yeni bir otel daha hizmete giriyor. Otelin akvaryum manzaralı yatak odaları Atlantis'e adına yakışır bir hava katıyor.Otelin açılışından önce Atlantis'e davet edilen gazeteciler vatozları izliyor.

Koridorlar da size bir rüyalar aleminin kapılarını açmayı vaad edecek kadar görkemli.Banyo zamanı ise gerçek bir keyif vaad ediyor. İşte arınma zamanı...Ya da banyonuzu 65 değişik balık türü ve yunuslar arasında alabilirsiniz.

Oteli inşaa eden Kerzner International yetkilisi 1.5 milyar dolarlıklık böyle bir projenin herhangi bir yere inşaa edilemeyeceğini söylüyor.

İŞTE OTELDEN ÇARPICI KARELER...

Kira oder gibi ev sahibi olma donemi bitti

Etiketler: | 0 yorum


Krea Group CEO'su ve gayrimenkul geliştirme sektörünün önde gelen isimlerinden Hakan Kodal, konut sektörü için 2008'in zor bir yıl olduğu, 2009'un da kolay bir yıl olmayacağı değerlendirmesini yaptı.

Hakan Kodal, küresel piyasalarda yaşanan krizin artık dibe vurduğunu, bundan sonraki süreçte artçı şokların ve dalgalanmaların devam edeceğini belirtti.

Kodal, “Krizin dibe vurması çıkışın başladığı anlamına gelmez. Toz duman bulutunun dağılmasını bekleyerek krizin Asya ve Avrupa piyasalarına etkilerinin de ne yönde olacağını görmek gerekiyor. Dünya piyasalarında Türkiye'deki piyasalar gibi sert düşüşler ve ani çıkışlar olmaz. Krizden çıkış süreci yavaş ve kademeli ve uzun süreli bir hareket olacaktır. Ancak ABD'de mevcut mortgage sisteminin artık çöktüğünü ve iflas ettiğini söyleyebiliriz. Konut finansmanına Avrupa modeline doğru bir yakınlaşma olacak” dedi.

DÜŞÜK GELİRLİ İÇİN KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OL DÖNEMİ BİTTİ

Hakan Kodal, Türkiye'de konut sektörünün durumunu değerlendirirken, mortgage modeline dayalı finansman modelinin uygulama şansının iyice azaldığını savunarak “Türkiye'de düşük gelir sahibi olanların kira öder gibi ev alma sahibi olmaları artık hayal olmuştur. Bu kesimlerin konut sahibi olması, Hükümetin yeni vergi teşviklerini içeren çok özel bir finansman paketi çıkarmasıyla ancak mümkün olabilir” diye konuştu. Kodal, konut sektörünün 2008 yılının zor bir yıl olduğunu kaydederek “ 2009 yılı da konut sektörü için kolay bir yıl olmayacak” değerlendirmesini yaptı.

ZARAR 1.5 TRİLYON DOLARA ÇIKABİLİR

Dünya Piyasaları, Bölgeye Etkileri, Türkiye'ye Yansıması ve Gayrimenkul Sektörüne Etkisi konusunda İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Hakan Kodal, dünyada artık sadece yatırım bankası olarak ayakta kalma döneminin bittiğini, yatırım bankacılığı ve ticari bankacılığın birlikte yürütüleceği bir dönemin başlamakta olduğuna işaret ederek “ Amerikan hükümetinin 1 trilyon dolara yaklaşan destek paketinin tam olarak piyasalara nasıl bir güven getireceğini kestirmek zor. Toplam zarar, varlıkların yeniden değerlemesi ile birlikte 1,5 trilyon doları bulabilir” değerlendirmesini yaptı.

GELİŞEN PİYASALAR VE TÜRKİYE CAZİP

Kredi piyasalarının çok daraldığı, fonlama maliyetlerinin arttığı bir dönemde “ bekle-gör “ politikasının öne çıkacağını söyleyen Kodal, Türkiye'nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan piyasaların cazibesini koruyacağını kaydederek “ Türkiye'nin tabi ki bir iki yıl öncesindeki cazibesini koruması söz konusu değil. Yatırım ikliminde global ölçekte genelde bir bozulma söz konusu olduğu için Türkiye'nin de bundan etkilenmemesi mümkün değil. Ancak görece olarak ve gelişmiş piyasalara oranla Türkiye'nin yatırımcılar açısından çekiciliğini sürdüreceği açıktır” diye konuştu.

BANKALAR KONUT FİNANSMANINDA DAHA SEÇİCİ OLACAK

Türkiye'de mortgage pazarının 30 milyar dolar ile GSMH'nin yüzde 6'sı düzeyinde bulunduğunu ve toplam mortgage kredi kullanıcı sayısının da 70 milyonluk nüfus içinde 500 bin civarında olduğunu anlatan Hakan Kodal şunları söyledi “ Bankaların gayrimenkul sektörüne ayırdıkları kaynaklar çok sınırlı düzeyde. Türkiye'de genelde tüketiciler de konut sahibi olurken borçlanmaya çok fazla başvurmuyorlar. Dolayısıyla konut sektöründe dışardaki gibi bir risk Türkiye'de yok. Bankacılık sistemi de zaten güçlü durumda. Bankaların bundan sonraki dönemde konut finansmanında çok daha seçici davranacakları açık. Gayrimenkul sektörü sindirim dönemi yaşıyor ve bu süreç de biraz ağır ilerliyor” diye konuştu.

KONUT FİYATLARI UCUZ

Konutta Avrupa'ya göre Türkiye'nin halen ucuz ve büyüyen bir pazar olduğunu hatırlatan Hakan Kodal ,faizlerin orta vadede düşmesinin beklenmediğini belirterek “ Konutta fiyatlar bölgeler ve projelere göre farklı trend izleyebilir.Fiyatlarda ciddi bir düşüş olmaz, riskli projeler ve arz fazlası olan bölgeler olumsuz etkilenir. Eğer birkaç yıl içinde alım gücünün artacağını düşünüyorsak bugünkü fiyatların geleceğe göre çok daha avantajlı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

Alışveriş merkezlerindeki artışa dikkat çeken Kodal “AVM piyasalarındaki tek sorun AVM adedi değil. Perakendedeki hızlı büyüme, tüketimin düşüşü ve konsept hataları AVM adedinden daha kritik sorunlar ortaya çıkarıyor. Perakende sektöründe 5-10 mağazadan 100 mağazaya çıkışlar oldu. Konut sektöründeki sindirim AVM sektöründe de yaşanıyor” görüşünü ifade etti.

Krea Grup'un faaliyetleri hakkında da bilgi veren Hakan Kodal, küresel ekonomideki gelişmeler ışığında ortaya çıkan fırsatları “bekle-gör”yaklaşımı içinde değerlendirdiklerini, beş yılda beş milyar dolar yatırım hedefinde bir değişiklik olmadığını belirtti. Kodal mevcut 4 AVM, 2 konut-otel projesine yatırıma devam ettiklerini, İstinye projesinin de üçte birlik bölümün satıldığını , diğer üçte birlik bölüm için de opsiyonlar olduğunu ifade ederek toplam yatırım tutarının 1 milyar doları bulacağını söyledi.

Kodal, bu yatırımların Bosphorus fonunun (BREF) kapasitesinin yüzde 65ine tekabül ettiğini, bu fonun yüzde 25'inin Merrill Lynch şirketine ait olduğunu ve ayrıca 14 global yatırımcının bulunduğunu, Merrill Lynch'in Bank of America tarafından satın alınmasının bir durum değişikliği ya da sorun yaratmadığını açıkladı. Kodal, gayrimenkul yatırım fonu modelinin örnek bir model olarak giderek tüm dünyada yaygınlık kazandığını belirterek "Bankalar artık bilanço içinden kaynak ayırarak gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak istemiyor. Piyasa oyuncuları artık bilanço dışından sermaye koyup bağımsız olarak yönetilen fonlara katılmayı tercih ediyor" dedi.

Issiz kaldim ve kredi taksitlerim var eyvaahh

Etiketler: | 0 yorum


Finansbank, Finans Emeklilik ve Hayat işbirliğiyle sunduğu İşsizlik Sigortalı Mortgage ürünü ile işsiz kalan müşterilerinin kredi taksit ödemelerini 6 ay güvence altına alacak

Ev sahibi olmak isteyen müşterilerine özel ödeme planları ve ürün alternatifleri sunan Finansbank, avantajlı hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Finansbank, İşsizlik Sigortalı Mortgage ürünü ile konut kredisi aldıktan sonra işsiz kalan bordrolu müşterilerinin 6 kredi taksitinin ödemesini Finans Emeklilik ve Hayat ile birlikte güvence altına alıyor.

Bordrolu çalışıp, istem dışı işten çıkarılması halinde oluşacak gelir kaybından endişe duyarak, ev sahibi olma planlarını erteleyen tüketicilere özel bir hizmet olan işsizlik sigortasını yaptıran kişilerin borcu teminat altında olacak.

Her zaman müşterilerinin memnuniyeti için çalıştıklarını belirten Finansbank Bireysel Pazarlama Grup Yöneticisi Erkin Aydın “İşsizlik Sigortalı Mortgage, bireylerin yaşamlarını oldukça kolaylaştırıyor. Kişi, işsiz kalmasından dolayı, uzun vadeli mortgage kredilerini ödeyebilmek için borçlanmak ve sıkıntıya girmek durumunda kalmıyor. Borçları 6 ay Finans Emeklilik ve Hayat şirketi ödediği için iş arama şansına da kavuşuyor” dedi.

Finansbank’ın İşsizlik Sigortalı Mortgage ürününden faydalanmak için ev alırken diğer sigortalara ek olarak işsizlik sigortasının da yaptırılması gerekiyor. Poliçe süresi içinde işsiz kalındığında, müşteri resmi kurumlardan işsizlik belgesini temin ettiğinde 6 kredi taksit ödemesi gerçekleşiyor. İşsizlik Sigortalı Mortgage ürününde serbest meslek sahipleri, devlet memurları, emekliler, ev hanımları ve öğrenciler de farklı teminatlarla güvence altına alınıyor.

Tel: 444 0 900

Yildizlarin altinda bir site ve muhtesem manzarasi

Etiketler: | 0 yorum


Türkiye’nin yerden en yüksek gözlemevine sahip projesi Regnum Astrum Towers’da, uzay manzaralı dairelerin satışı, uygun ödeme seçenekleriyle sürüyor

Astrum Towers’dan ev alanlar, yerden yaklaşık 100 metre yükseklikte kurulacak olan gözlemevi sayesinde uzayın derinliklerini keşfetme şansı bulacak. Site sakinleri, 3 metre çapa sahip astronomik kubbe içine yerleştirilecek olan 35 santimetre çapındaki özel teleskop ile mevsimsel koşullara göre uzaydaki birçok gök cismini inceleyebilecek. Uydu kontrolü de sağlanabilen teleskop, içinde yer alan özel programı sayesinde 145 bin cisme otomatik olarak gidebiliyor ve cisimleri 750 kez büyütebiliyor.

Regnum Astrum Towers’da yükselen kulelerden birinin tepesine kurulacak olması nedeniyle şehrin ışıklarından ve hava kirliliğinden nispeten arınmış olan gözlemevinde, Astrum Towers’lılar ister kuleden, isterlerse evlerinden uydu yayın sisteminde yer alan özel bir kanal vasıtasıyla uzayı keşfedebilecek. Ayrıca, site sakinleri, kurulacak ‘Gökbilim Kütüphanesi’nde konusunda uzman danışmanlardan eğitim alabilecek.

125 bin YTL’ye doğa dostu konutlar

Astrum Towers’dan ev satın alanlar gökyüzünü keşfetmenin yanında doğa dostu konutlara da sahip olacak. Doğayla uyumlu bir proje olan ve yağmur suyunun geri kazanılarak yeniden kullanılacağı Astrum Towers’da son kalan 1+1 daireler 125 bin YTL, 2+1 daireler 153 bin 600 YTL, 3+1 daireler ise 176 bin 700 YTL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Ayrıca, satışlarda, banka kredisine 48 aya kadar yüzde 0 faiz ve peşin ödemelerde yüzde 10 indirim avantajı sunuluyor.

Mayıs 2009’da yaşamın başlayacağı Astrum Towers’da, 1285 konutun yüzde 80’inden fazlası sahiplerini buldu.

Istanbul'un goz bebegi malesef satildi

Etiketler: | 0 yorum


TOKİ'ye ait Ataköy arazisi için yapılan ihaleyi 850 milyon YTL'lik teklifle Sinpaş-Kat Turizm ortaklığı kazandı. Sinpaş yönetimi, ihalenin atmosferiyle rakamı yükselttiklerini, parayı nasıl ödeyeceklerini bilmediklerini açıkladı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul-Ataköy sahil şeridinde bulunan 125 bin metrekareye yakın arsa için çıkılan ihaleyi sonuçlandırdı. 650 milyon YTL muhammen bedel üzerinden yapılan ihaleye Ağaoğlu'na bağlı Akdeniz İnşaat ve Sinpaş-Kat Turizm katıldı.

5 milyon YTL'lik artırım aralığı uygulanan ihalede, 9'uncu turda Simpaş-Kat Turizm 850 milyon YTL teklif ederken, Akdeniz İnşaat 845 milyon YTL'lik teklifinden daha yükseğe çıkamayacağını bildirdi. İhale teknik olarak sonuçlanırken, TOKİ teklifi değerlendirip sonucu firmaya bildirecek.

ÇELİK: NASIL ÖDEYECEĞİMİZİ BİLMİYORUZ

Sinpaş adına açıklama yapan Avni Çelik, ihalenin atmosferiyle beklenenin üzerinde teklif verdiklerini, 850 milyon YTL'yi nasıl ödeyeceklerini bilmediklerini belirtti.

Adabank ihalesini kazanarak dikkatleri üzerine çeken grup Katarlı bir ortağa sahip ancak İstanbul'daki arazi için farklı ortaklar da alınabilecek.

YARISINDAN FAZLASI YEŞİL ALAN OLACAK

Ataköy Konakları ile Marmara Denizi arasında kalan 124 bin 980 metre kare büyüklüğündeki arsanın yarısı, 68 bin metre karelik bölümü, TOKİ'nin sözleşmeye koyacağı özel maddeyle yeşil alan olarak korunacak, park ve yeşil alan olarak düzenlenerek halkın kullanımına açılacak. Uzun bir sahil şeridine sahip arsanın bu bölümüne kapalı inşaat yapılamayacak.

Yatırımcılar, bölgeye; otel, apart otel, gazino, marina, yat kulübü, alışveriş tesisleri, lokantalar, kongre tesisleri, akaryakıt satış üniteleri, sağlık kulübü, gösteri spor ve eğlence tesisleri kurabilecek.

Anadolu yakasinin Akmerkezi cok yakinda aciliyor

Etiketler: | 0 yorum


Gün ışığından faydalanmayı sağlayacak dev cam küresi ile farklı bir alışveriş merkezi konsepti uygulanarak inşa edilen alışveriş merkezi Palladium, İstanbul Ataşehir’de kapılarını açıyor

Yeni Sahra’daki alışveriş merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Tahincioğlu Gayrimenkul CEO’su Özcan Tahincioğlu, yapımına 2006 yılında başlayan ve 230 milyon dolara mal olan projenin, sadece Anadolu Yakası’nın değil, tüm İstanbul’un beklentilerini karşılayacak şekilde hizmete sunulacağını söyledi.

Tahincioğlu, 5 katlı, 205 bin metrekare alan üzerine kurulu alışveriş merkezindeki 160 mağazanın tamamının kiralandığını belirtti. 2 bin 500 araç kapasiteli otoparkı bulunan alışveriş merkezinin 3 milyon ziyaretçiye hitap edeceğini dile getiren Tahincioğlu, yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak merkezin yıllık ciro hedefinin 200 milyon avro olarak beklendiğini bildirdi.

Daha sonra açılacak 32 katlı 94 daireli rezidanstaki tüm dairelerin de satıldığını hatırlatan Tahincioğlu, perakende sektörünün, alışveriş merkezlerindeki sıkıntılarını bildiklerini, bu nedenle alışveriş merkezinde mağaza kiralayan perakendecilerin, geçiş sürecinde yatırımcıların desteğine ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

2008 yılının sıkıntılı geçeceğini düşünerek, perakendecilere bir takım avantajlar sunduklarını ifade eden Tahincioğlu, baz kira oranı oluşturarak, ciro payı sistemini getirdiklerini duyurdu. Alışveriş merkezinin kiralama şirketi AVM mfi Partners Genel Müdürü Aydın Yurdum da, alışveriş merkezleri inşaatı serüvenlerine bakıldığında İstanbul’un 2 yakasının 2 ayrı şehir gibi olduğuna dikkat çekerek, Anadolu Yakası’nın yatırımlar konusunda ihmal edildiğini kaydetti.

Yurdum, Anadolu Yakası’nda olmayan birçok markanın bu haftadan itibaren Palladium’da vatandaşlara hizmet vereceğini söyledi. Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Semet Yolaç Canlıel ise, alışveriş merkezinin tüm katlarına, cam küre tasarımı sayesinde güneş ışığının girebileceğini anlattı. Canlıel, birçok markanın İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki ilk mağazasını Palladium’da açtığını sözlerine ekledi. Palladium, 25 Eylül Perşembe günü düzenlenen törenle açılacak.

755 YTL taksitle inanilir gibi degil !

Etiketler: | 1 yorum


Gebze Çayırova’da yapılan Güzeltepe Konutları, 14 blokta toplam 448 daireden oluşuyor. Fiyatları 121 bin YTL’den başlayıp 277 bin YTL’ye kadar çıkan konular aylık 755 YTL taksitle alınabiliyor

Evren Group ve Ayhanlar Grup ortak girişimi tarafından Gebze Çayırova’da yapılan Güzeltepe Konutları, 27 bin metrekare alan üzerinde 14 blokta 448 daireden oluşuyor. 122 metrekare ile 224 metrekare arasında değişik büyüklüklerde 2+1, 3+1 ve 4+1 teraslı dubleks dairelerin bulunduğu projede, 121 bin YTL’den başlayan konut fiyatları 277 bin YTL’ye kadar çıkıyor. Firma bünyesinde uygulanan kampanyayla 24 bin YTL ile 49 bin YTL arasında peşinat verilmesi durumunda aylık 755 YTL taksitlerle konut sahibi olunabiliyor.

Projede Yapı Kredi Bankası, Bank Asya, Denizbank ve Garanti bankası ile yapılan anlaşmayla 240 aya kadar vadelerde yüzde 0,89’dan yüzde 1,47’ye kadar değişen faiz oranlarından konut kredisi kullanılabiliyor.

İnşaatı tamamlanarak oturuma hazır hale getirilen Güzeltepe Konutları’nda hemen tapu teslim ediliyor. Deniz manzaralı daire seçeneklerinin bulunduğu projede tüm konutların 5 metrekarelik depo alanları ile dubleks dairelerin yaklaşık 70 metrekarelik teras alanı mevcut.

Güzeltepe Konutları İstanbul Park, Gebze Organize Sanayi Bölgesi, Sabiha Gökçen Havaalanı, Koç Lisesi, Sabancı Üniversitesi, Yapı Kredi Bankacılık Üssü, Johns Hopkins Anadolu Sağlık Merkezi, Tübitak, Gebze ve Kurtköy kent merkezlere yakın bir mesafede bulunuyor. TEM ve E-5’ten direk ulaşımın yanı sıra, proje Darıca Eskihisar feribot iskelesi, Pendik deniz otobüsü iskelesi gibi deniz ulaşım merkezlerine de yakın bir konumda bulunuyor.

Proje aynı zamanda piknik alanı, Darıca Hayvanat Bahçesi, Tuzla Go-Cart Pisti, Otodrom Motor Sporları Merkezi, Ballıkayalar Kanyonu gibi doğa ve spor merkezlerine kolay ulaşılabilir bir lokasyonda konumlanıyor.

Güzeltepe Konutları fiyat listesi

Konut tipi Büyüklüğü (M2) Fiyatı
2+1 122 121-165 bin YTL
3+1 150 155-203 bin YTL
4+1 177-224 241-277 bin YTL

Site özellikleri

- 24 saat güvenlik ve site duvarı

- Açık havuz ve güneşlenme terası.

- Sosyal tesis binası

- Fitness merkezi.

- Basketbol ve voleybol sahası.

- Market.

- Yürüyüş ve bisiklet parkurları.

- Çocuk bahçeleri, kum havuzu.

Bina özellikleri

- Dış duvarlar betonarme perde, gazbeton blok veya tuğla.

- Blok giriş kapıları ısı yalıtımlı alüminyum doğrama ve ısıcam.

- Dış cephede mantolama ile ısı yalıtımı.

- Daireler arası ısı ve ses yalıtımı.

- Teras ve balkonlarda su yalıtımı ve korkuluklar.

- Her konuta 5 metrekare depo.

- Ortak alanlar için jeneratör.

- Hidrofor ve su deposu.

- Her blokta çift asansör.

- Ortak alanlar için yangın güvenliği ve alarm sistemi.

Konut özellikleri

- Her daireye tahsisli otopark alanı

- Her dairede Ferroli marka müstakil kombi, panel radyatörler.

- Gaz emniyetli ankastre ocak, ankastre fırın ve davlumbaz.

- Salonlarda hazır klima alt yapısı.

- Birinci sınıf banyo ve mutfak mobilyaları, vitrifiye, armatür ve aydınlatmaları.

- Banyolarda havlupan.

- Ege Seramik ıslak zeminler,

- Winsa PVC doğramalar.

- Oda ve salonlarda laminant parke.

- Daire girişlerinde kapaklı dolap, portmanto.

- Hazır kablo TV, Digitürk ve telefon altyapısı.

- 3 metre tavan yüksekliği.

- İnterkom sistemi.

İnşaat teknikleri

- Deprem yönetmeliğine uygun.

- Zemin etütleri yapılmış.

- Tünel kalıp.

- Radye temel.

- Beton sınıfı C30.

- BÇIIIA ve BÇIV çelik.

- Temel yalıtımı.

Referansları

- F1 İstanbul Park Pisti.

- CNR Fuar Merkezi.

- Siemens, Hyundai, Metro, Assan binaları.

- Dalia ve Dalia Mono Türkbükü Evleri.

Yapımcının künyesi

Yapımcı firma: Evren Group ve Ayhanlar Grup ortak girişimi

Tel: (0262) 721 11 66

Web: www.guzeltepe.com

Bin YTL ver tapuyu kap saka gibi !

Etiketler: | 0 yorum


Kurtköy'de inşa edilen Beyazevler’de fiyatlar 113 bin YTL ile 237 bin YTL arasında değişiyor. Projede bin YTL kaparo verenler kat irtifak tapularını alarak 2009 Şubat ayına kadar hiçbir ödeme yapmıyor

Arkon-Teminat-Hazar İş Ortaklığı tarafından İstanbul Kurtköy'de inşa edilen Beyazevler, 10 bin 400 metrekare alan üzerinde dört ve dokuz katlı toplam 4 blokta 156 konuttan oluşuyor. Beyazevler’de 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde 56 metrekare ile 141 metrekare arasında değişik büyüklükte konut bulunuyor.

Projede 113 bin YTL’den başlayan fiyatlar konutların konum ve büyüklüğüne göre 237 bin YTL’ye kadar çıkıyor. Beyazevler’de uygulanan bir kampanya ile uygun koşullarda konut sahibi olma fırsatı sunuluyor. Buna göre, bin YTL kaparo verenler 2009 yılının şubat ayına kadar hiçbir ödeme yapmıyor. Bu kişilere hemen kat irtifak tapuları veriliyor. Şubat ayında en az yüzde 20 olmak üzere peşinat alınıyor. Mart ayında da ödeme yapmayan alıcılar nisan ayından itibaren yüzde 0,99 faiz oranından 60 aya kadar konut kredisi taksitlerini ödemeye başlayabiliyor.

Tek etap halinde inşa edilen projede 2008 yılının başında başlayan inşaatın 2009 yılının nisan ayında tamamlanması planlanıyor. Arazinin yüzde 75’inin yeşil alanlara ayrıldığı projede kapalı otopark, 24 saat kameralı güvenlik, merkezi su deposu, yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı spor alanı, mini golf sahası, çocuk parkı ve açık satranç alanının yanı sıra, yürüyüş parkurları, basketbol ve voleybol sahası, fitness merkezi, aerobik, step, gölge boksu, sauna, kafe, lokanta ve çok amaçlı şömineli toplantı salonu bulunuyor.

İstanbul Outlet Park’a 2 kilometre uzaklıkta bulunan Beyazevler, Formula 1 pisti, Koç İlköğretim Okulu ve lisesi, Sabancı, Alarko ve Okan Üniversitesi ve John Hopkins Hastanesi’ne çok yakın bir mesafede yer alıyor.

(0216) 482 31 31

Beyaz Evler fiyat tablosu

Konut tipi Büyüklüğü (M2) Fiyatı
1+1 56-71 113-128 bin YTL
2+1 105-116 173-185 bin YTL
3+1 121-141 200-237 bin YTL

Site özellikleri

- Yarı olimpik yüzme havuzu.

- Yüzde 75’i yeşil alan.

- Kapalı otopark.

- Misafir otoparkı.

- 24 saat kameralı güvenlik.

- Merkezi su deposu.

- Çok amaçlı spor alanı.

- Mini golf sahası.

- Çocuk parkı.

- Açık satranç alanı.

- Yürüyüş parkurları.

- Basketbol, voleybol sahası.

- Fitness merkezi.

- Aerobik, step, gölge boksu.

- Sauna.

- Kafe.

- Lokanta.

- Çok amaçlı şömineli toplantı salonu.

Bina özellikleri

- Yangın merdiveni.

- Otoparktan dairelere asansörle geçiş.

- Dış cephelerde ısı yalıtımı ve slikon esaslı boya.

- Ortak alanlar için merkezi jeneratör.

- Sprinkler yangın söndürme sistemi.

- Her blokta TSE onaylı asansörler.

- Yangın dedektörleri.

- Fransız tipi balkonlar.

- Apartman üstünde çiçekli gezinti terasları.

Konut özellikleri

- İnterkom sistemi.

- Dijital uydu yayını.

- İnternet altyapısı.

- Doğalgaz ve kombili ısıtma sistemi altyapısı.
- Salon ve odalarda 1. sınıf PVC doğrama ve çift cam.

- Salon ve ebeveyn yatak odalarında balkon.

- Islak zeminlerde 1. sınıf seramik.

- Duvarlar alçı sıva üzerine su bazlı saten boya.

- Doğalgazlı kombiye uygun bağımsız ısınma sistemi.

- Mutfak ve banyoda 1. sınıf armatür ve vitrifiye.

- Gömme rezervuar.

- Duş teknelerinde duşakabin.
- Tüm daireler yarı olimpik yüzme havuzuna bakıyor.

İnşaat teknikleri

- Son deprem yönetmeliğine uygun.

- Zemin etütleri yapılmış.

- C30 sınıfı hazır beton.

- Asmolen döşeme sistemi.

- Radyo-jeneral.

- Drenaj sistemli,

- Su yalıtımlı temel.


Yapımcının künyesi

Yağpımcı firma: Arkon - Teminat - Hazar İş Ortaklığı
Tel: 0 216 4823131

Hem konut hem su tasarrufu hemde ucuz? Pes yani

Etiketler: | 0 yorum


Yatırım maliyeti yüksek olsa da bilinçli tüketiciler uzun vadede yüzde 50'ye varan oranlarda su tasarrufu sağlayacak sitelerden ev almayı tercih ediyor

Her gün biraz daha artan nüfus ve küresel ısınmanın da etkisiyle büyük şehirlerde başgösteren su sıkıntısı, önümüdeki yıllarda tüm Türkiye'de etkili olacak gibi görünüyor. Merkezi ve yerel yönetimler, evlerde tasarruflu su kullanımı için bir yanan yeni yaptırımlar uygularken diğer yandan kişisel tasarufu özendirecek kampanyalara imza atıyor. Yerel ve merkezi yönetimlerin su tasarrufu konusundaki çabası, birçok sivil toplum kuruluşu ve iş dünyasından da büyük destek görüyor. İnşaat şirketleri ise bu konuda üzerine düşen görevi yeni projelerinde su tasarrufu sağlayan sistemler geliştirerek yerine getirmeye çalışıyor.

Bugün örnekleri iki elin parmaklarının geçmemekle birlikte atık suların ve yağmur sularının toplanıp tekrar kullanılmasını sağlayan sistemlerle donatılmış sitelerin sayısının hızla artacağı tahmin ediliyor. Yatırım maliyeti yüksek olsa da uzun vadede yüzde 50'lere varan su tasarrufuyla kullanıcısının yüzünü güldürecek olan bu siteler, aynı zamanda ileriki yıllarda susuzluk çekme riskini de en aza indiriyor.

Astrum Towers

Regnum'un Haramidere'de inşa ettiği Astrum Towers'ta çatılardan gelen yağmur suları altyapı sisteminde toplanarak bahçe sulamasında kullanılacak. Ayrıca sitenin üst kotunda yer alan blokların temel drenajlarının da aynı sisteme bağlandığı bu yöntem ile yağmur sularının boşa gitmesi önlenerek suyun geri dönüşümü sağlanacak.

35 bin metrekare alan üzerinde 5 blokta 1200 daireden oluşan Astrum Twors'ta 56 metrekare ve 59 metrekarelik 1+1 dairelerin taksitli fiyatları 125 bin 800 ile 132 bin YTL arasında değişirken 99 metrekare ile 102 metrekare olma üzere iki tipi bulunun daireler 153 bin 600 ile 215 bin 900 YTL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. 128 metrekarelik 3+1 dairelerin fiyatları ise 176 bin 700 YTL'den başlıyor, 232 bin 400 YTL'ye kadar çıkıyor.

Peşin alımlarda yüzde 10 indirim uygulanıyor. Mayıs 2009'da teslim tamamlanması planlanan sitede açık yüzme havuzu, sauna, fitness salonu, kapalı ve açık otopark, voleybol ve basketbol sahası, kafeterya, tenis kortu gibi sosyal donatılar yer alacak.

Tel:(0212) 605 04 24

Regnum Bargylia

Regnum İnşaat'ın Bodrum Güvercinlik'te yapımını tamamladığı Bargylia Evleri'nde kurulan deniz suyu arıtma sistemi sayesinde günde 200 ton deniz suyu arıtılıyor. Bodrum'da yaşanan su sıkıntısı nedeniyle böyle bir tesis kurma kararı alan şirket, 150 bin euro harcadı. Ancak sitenin su masrafı dörtte bir oranında düşürüldü. Regnum, önümüzdeki dönemde yapacağı inşaat projelerinde, su sıkıntısı çekilmesi muhtemel bölgelerde bu sistemi yine kullanmayı planlıyor.

Bargylia Evleri'nde 81 metrekarelik flat daireler 195 bin ile 215 bin YTL, 81 metrekarelik dubleks daireler 178 bin 500 ile 215 bin 400 YTL, 122 metrekarelik tripleks daireler ise 268 bin 800 ile 324 bin 400 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Yapımı tamamlanan sitede beyaz eşyalı olarak teslim edilen daireler Regnum’un hem Londra ve hem de Türkiye’deki ofislerinde satışa sunuluyor. Bodrum yarımadasının kuzeyinde yer alan ve bir Karya kenti olan Barglylia’dan esinlenerek yapımına başlanan Bargylia Evleri 196 adet konuttan oluşuyor.

Kendine ait özel bir koyu olan sitenin içinde yüzme havuzu, fitness salonu, çocuk oyun alanları ve Golf Practice sahası gibi birçok sosyal aktivite alanı oluşturuluyor.

Tel: (0216) 522 68 40

Milpark Konutları

MİLPA’nın İstanbul Esenyurt’ta inşa ettiği Milpark Konutları’nda Ekolojik Evsel Atıksu Yönetimi (EKOSAN) uygulanarak günde 250 metreküp atık suyun geri kazanılması planlanıyor. Türkiye’de ilk kez bir konut projesinde kullanılan Geri Dönüşümlü Su Tasarrufu Sistemi'yle gri su olarak tabir edilen evsel atık sular, site genelinde toplanarak, merkezi arıtma sistemi ile arıtılıp, detarjanlanıp sadece klozet rezervuarları için tekrar kullanıma verilecek. Bu yolla dairelerin su tüketiminde yüzde 50’ye varan tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Milpark Konutları 33 bin metrekare alan üzerinde 19 blokta toplam 1196 konuttan oluşuyor. 13 farklı tipte daire seçeneğinin yer aldığı sitede 65 ve 77 metrekarelik 1+1 daireler 128 bin YTL ile 175 bin YTL, 100 2+1 daireler, 195 bin ile 199 bin YTL, 133 ve 166 metrekarelik 3+1 daireler 296 bin ile 399 bin YTL, 186 metrekarelik 4+1 daireler ise 439 bin ile 444 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 2010 yılının haziran ayında teslim edilmesi planlanan sitenin ortak alanlarında açık ve kapalı otoparklar, yüzme havuzları, güneşlenme teraslaları, kreş, çocuk oyun alanları, çok amaçlı spor salonu, fitness merkezi, restaurant-kafe ve mini market, internet bulunacak.

Lagün

Simpaş'ın Samandıra'da inşa ettiği Lagün'de yağmur suyunun sulama sisteminde ve gölet beslemesinde kullanılmasına imkan tanıyan bir sistem oluşturulacak. Bununla birlikte sitede geri kullanıma uygun olacak kaynakların kirlenmeden ekosisteme dönüşünün sağlanmasına ve göletlerde mümkün olduğunca biyolojik sistem kurgulayarak kimyasal ürün kullanmadan arıtma yapılmasına özen gösterilecek.

Mart 2009'da tamamlanması planlanan Lagün'de konut fiyatları 473 bin YTY'den başlayor, 2 milyon 181 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Projede büyüklükleri 209 metrekare ile 749 metrekare arasında değişen müstakil villalar, ikiz villalar, bahçelievler ve teras evler olmak üzere 9 değişik ev tipi yer alıyor.

Toplam 450 bin metrekarelik bir arazi üzerinde kurulan sitede konut bloklarını çevreleyen lagünler (Ana su kütlesine bağlı küçük göller) oluşturuluyor. Bu amaçla 35 bin metrekarelik alanın göletler için ayrıldığı Lagün toplam 900 konuttan oluşacak. Projenin sosyal donatı alanları içinde keyif terasları, göl çevresindeki yürüyüş yolları, wellness-spa merkezi, fitness salonu, sauna, tamamı sağlık ürünlerinden oluşan vitamin bar ve açık-kapalı manejler ile binicilik tesisleri yer alıyor.

Tel: (0212) 288 68 68

Sincap Evler

Ünal Yapı'nın Istıranca'da, Çatalca - Saray yolu üzerinde inşa etiği Sincap Evler, bittiğinde Türkiye'nin ilk drenaj sistemli köyü olacak. Buna göre kuralacak direnaj sistemiyle toplanan bahçe sulama ve yağmur suları, sitenin içinde içinde oluşturulacak göletlerde ulaştırılacak ve bahçe sulamada kullanılacak.

2009'un haziranına kadar tamamlanması planlanan sitede 62 metrekarelik ahşap evler, 45 bin ile 50 bin euro arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Hemen teslim evlerin yer aldığı sitede yapımı devam eden evlerin teslimi ise devam ediyor.

Sincap Evleri'nde 290 bin metrekare arazi üzerinde 400 ahşap evin yanısıra 40 bin metrekarelik bir organik tarım alanı, 5 bin metrekarelik bir botanik bahçesi, 10 bin metrekarelik bir çiftlik ve hayvanat bahçesi, yüzme havuzu, spor alanları bulunacak. Sitede ayrıca sitede market, alışveriş merkezi, gazete, organik tarım ürünleri ve tekel satış merkezleri, hediyelik eşya dükkanı, postane, fırın ve sağlık ocağı yapılıyor. Evlerin kendine ait 300 metrekare müstakil bahçesi bulunuyor.

Tel: (0212) 211 90 96

İdealist Kent

Toplu Konut İdaresi'nin iştiraki olan Emlak Gayrimenkul Ortaklığı tarafından Çekmeköy'de projelendirilen ve Hektaş İnşaat tarafından hayata geçirilen İdealist Kent'te çatılardan toplanan ve 4 bin tonluk bir su deposunda depolanan yağmur suyu, bahçe sulamasında kullanılacak.

333 bin metrekare alan üzerinde 25 blokta 633 daire ve 250 adet villadan oluşan İdealist Kent'te büyüklükleri 368 metrekare ile 508 metrekare arasında değişen 4 tip villa 800 bin YTL ile 1 milyon 500 bin YTL arasında değişen fiyatlara satılıyor. Büyüklükleri 116 metrekare ile 199 metrekare arasında değişen 5 tip dairenin fiyatları ise 224 bin YTL'den başlıyor, 443 bin YTL'ye kadar çıkıyor. İlk etabı teslim edilen, ikinci etabı ise kasım 2008'de tamamlanacak olan sitenin ortak alanlarında açık yüzme havuzu, kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, sinema salonu, lokanta ve alışveriş merkezi, kreş, basketbol, voleybol ve futbol sahası, koşu ve yürüyüş parkuru yer alıyor. Projede ayrıca 100 bin adet ağaçlandırma koru alanının yanı sıra yapay gölet oluşturuluyor.

Tel: (0216) 316 55 00

Ağaoğlu Milas Projesi

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Net Holding ortaklığıyla Bodrum'da yapımına başladığı dev konut ve turizm projesinde temiz su ihtiyacını karşılamak için bir baraj inşa ediyor. Böylece Sitenin içinden geçen derenin suyunu değerlendirecek olan şirket ayrıca Bodrum'da yaşanan su sıkıntısının sitedeki konut ve turizm tesislerinde yaşanmasına engel olacak.

Mandalya Körfezi kıyılarında yer alan Bodrum - Milas Gayrimenkul Geliştirme Projesi'nin yapımına 2007 yılında başlandı. Konut satışlarının henüz başlamadığı proje toplam 9.5 milyon metrekare arazi üzerinde hayata geçiriliyor. Bodrum’a 25, Bodrum-Milas Uluslararası Hava Alanına 5 kilometre uzaklıkta bulunan projede; oteller, kongre ve sergi salonları, kır evleri, villalar, oyun alanları, golf sahası, spor kulüp ve tesisleri ile eğlence ve alışveriş merkezleri yer alacak. 30 binin üzerinde kişiye yılın 12 ayı boyunca kesintisiz ve kapsamlı hizmet verecek olan proje kapsamında Bodrum’daki barlar sokağı, Türkbükü’ndeki beach’ler gibi sosyal alanlar, çarşı, pazar, turizm kompleksleri ve 5-6 adet beş yıldızlı otel bulunuyor. Projede toplam arazinin yaklaşık yüzde 94’ü yeşil alanlara ayrılıyor.

Toplam 6 etaptan oluşan projenin, imar planı onaylanmış 4 milyon 750 bin metrekarelik ilk etabına; Türkiye’de özel mülkiyet üzerine kurulu ilk saha olan 18 delikli golf sahası ile başlanacak. İlk etapta golf sahasının yanı sıra 4 adet otel, üçüncü yaş grubuna yönelik emekli konutları, devre mülk ve tüm yıl kullanılacak apart oteller ile toplam 5 bin konut ünitesi, alışveriş merkezleri ve spor tesisleri yer alacak.

Tel: (0216) 687 11 11

Biberoğlu Park Konakları

Biberoğlu İnşaat tarafından İstanbul Zekeriyaköy’de inşa edilen Biberoğlu Park Konakları'nda oluşturulacak bir depolama sistemiyle yağmur suyu toplanarak sitenin yeşil alanlarında kullanılacak. Geniş yeşil alanlarıyla ve büyük bahçeli villalarıyla dikkat çeken Biberoğlu Park Konakları'nda natamam villaların fiyatları 450 bin euro ile 900 bin euro arasında değişiyor.

Sitede 431 metrekare, 466 metrekare ve 600 metrekare olmak üzere 3 tip villa seçeneği bulunuyor. Banka kredisiyle alınabilen villalar, Kasım 2008'de teslim edilecek. 20 bin metrekare alan üzerine 18 tripleks villadan oluşan sitede her villanın 800 ile 1200 metrekare arasında bahçeleri bulunuyor.

En yakın plaja 2.5 kilometre mesafede bulunan sitenin sosyal ve sportif tesisleri arasında basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu, bisiklet ve yürüyüş parkuru, çocuk parkı, geniş yeşil alanlar, kapalı ve açık otoparklar yer alıyor.

Tel: (0212) 202 98 82

Kiralar nasil artiyor ? Merak edenlere

Etiketler: | 0 yorum


Burdur’un Ağlasun ilçesindeki konut sahipleri, evlerini artan öğrenci talebiyle artık kişi başı fiyatı uygulayarak kiraya veriyor

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 4 bin 200 nüfuslu Burdur’un Ağlasun ilçesinde, üniversite öğrencilerinin sayısının her geçen yıl artmasıyla birlikte ekonomik ve sosyolojik yapıda önemli değişimler yaşanıyor. Mehmet Akif Üniversitesi’ne bağlı Ağlasun Meslek Yüksekokulu’nun öğrenci kapasitesinin bin 300’e ulaşmasıyla birlikte, küçük bir ilçe olan Ağlasun’da kiralık ev talebi de sürekli artmaya başladı. Ağlasun’da devlete ve özel sektöre ait öğrenci yurdunun olmayışı da kiralık evlere talebi artırdı.

Öğrenci sayısının her geçen yıl artması ve yoğun kiralık ev talepleri, konut sahiplerinin de gelirinin artmasını sağlıyor. Serbest piyasa koşullarında daha fazla geliri hedefleyen ev sahipleri ise 6 ya da 8 öğrenciye birden kiraya verebildikleri evleri sayesinde aylık ortalama 1200 YTL’ye varan gelir elde ediyor.

Memurlar göç ediyor

Daha önce ilçe halkı tarafından tercih edilen ve kiracı konumundaki memurlar ise öğrenci sayısının artmasıyla artık Ağlasun’da tercih edilir konumlarını kaybettiler. İlçede görev yapan birçok memurun ev sahipleri tarafından yıllık sözleşmesi yenilenmezken, halen oturanların da ‘öğrenci kiracı’ tercihi nedeniyle ev sahiplerinin, ‘evden çık baskısı’ altında kaldıkları öne sürüldü.

Ağlasun’da 200 YTL civarında kira ödeyen memurların ve diğer vatandaşların, öğrencilerin tercih edilmesi nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kaldıkları ve yakın köy ve ilçelerde ev tuttukları öğrenildi.

Ağlasun Belediye Başkanı Vedat Eraslan da, hızla artan öğrenci sayısının, kiracı Ağlasunlular ile ilçede görevli memurları göçe zorladığını belirterek, "Öğrenci sayısının artışı, kiracıları zor durumda bırakmıştır. Öğrencinin yoğun olduğu her yerde bu gibi sorunlar yaşanmaktadır" dedi. Her yıl artan öğrenci sayısı karşısında kiracıların yüksek kira artışlarıyla karşı karşıya kaldığını dile getiren Eraslan, "Isparta, Burdur ve Bucak’ta daha düşük fiyata ev bulan kiracılar evlerini şehre taşımak zorunda kalıyor. Hızlı öğrenci artışına paralel olarak ev ve iş yeri kiraları da katlandı. Meslek Yüksekokulu ile değişim yaşayan ilçede, fiyatların artması her kesimi derinden etkiledi" diye konuştu.

Eraslan, yoğun talep nedeniyle yükselen kiralar karşısında mağdur olan ve kalabalık evlerde yaşamak zorunda kalan öğrencilerin sorunlarına da çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin sorun yaşamaması için bir takım önlemler alıyoruz, ama bunlar yeterli olmuyor. Serbest piyasa koşulları nedeniyle ev sahipleri ile bir araya gelinip çözüm arayışına gitmek, öğrencinin de menfaatine olacaktır. Ağlasun Belediyesi olarak öğrencilerimizin sorunlarıyla mücadeleye her zaman hazırız. Çocuklarımıza yardımcı olmak en büyük gayemizdir."

200 YTL’lik ev 2 bin YTL

İlçede öğrencilerin tercih edilen kiracılar olmasıyla birlikte memurların ve vatandaşların yaşadığı zorluklara karşın, öğrenciler de kira fiyatlarının katlanarak artmasının sıkıntısını yaşıyor.

Ev kiralarının çok yüksek olduğundan ve bir dairenin kişi başı fiyatı uygulanarak 6-8 öğrenciye birden kiralandığından yakınan Ağlasun Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü 2. sınıf öğrencisi Cansu Kabadayı, yaşadıkları sorunların görmezden gelindiğini anlattı.

Öğrenimi için Ankara’dan geldiğini, ilçede bir ev ve pansiyon dairesinin bin 200 YTL, zaman zaman da bin 500 ile 2 bin YTL’ye kiraya verildiğini belirten Kabadayı, şunları söyledi:

"Evler 6 ile 8 öğrenciye birden kiralanıyor. Her odada 2-3 öğrenci kalıyor. Öğrencilerin bu sorunlarına kimse değinmiyor. Kira rantının yüksek olduğu ilçede öğrencilerin kazanç kapısı olarak görülmesinden şikayetçiyiz. Üniversite öğrencileri, ilçede devlet yurdunun olmaması nedeniyle mecburen yüksek oranlarda kiralar ödüyor ve kalabalık şekilde evlerde yaşamak zorunda kalıyor."

Meslek Yüksekokulu öğrencisi Savaş Tezgel de ilçeye bir an önce devlet yurdu yapılması gerektiğini belirterek, öğrencilerin yaşadıklara sorunlara çözüm bulunmasını istedi.