Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

61 Köyde Kazandıracak Arsalar

Etiketler: |



61 Köyde Kazandıracak Arsalar

11 yıl aradan sonra yeniden gündeme gelen Körfez Geçişi Projesi ile birlikte Yalova-Karamürsel Orhangazi üçgenindeki köylerde alım-satıma uygun arazilere büyük hücum yaşanıyor.

Ekonomist'in 10 yıl önce bölgede yaptığı araştırmayla yayınladığı arazi fiyatlarının bugünle karşılaştırmasından çıkan sonuç, bazı bölgelerdeki fiyat artışının 1000 katı bulduğunu gösteriyor. Çukurköy, Denizçalı, Kılıçköy ve Kabaklı İlyasköy, Aktoprak, Fevziye, Örencik, Ahmediye, Çavuşçifliği, Sultaniye ve Kazımiye ise arazi yatırımcılarının adeta akın ettiği bölgeler olarak dikkat çekiyor.

Bakanlığa yakın kaynaklara göre öncelikli olarak Kuzey Marmara Otoyolu (Edirne-İstanbul-Akyazı); İstanbul-İzmir Otoyolu (İzmit Körfezi'ne köprü yapımını da kapsıyor); İzmir-Ankara Otoyolu (Bu yolun Bursa-Antalya bağlantıları) ve Edirne-İzmir Otoyolu ihaleleri gerçekleştirilecek.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün üzerinde çalıştığı altı yeni otoyol projesinin 2009 yılında başlaması planlanıyor. Bunun ardından Aydın-Denizli, Denizli-Antalya Otoyolu ile İskenderun-Antakya-Cilvegözü Otoyolu'nun yapımı için ihaleye çıkılacak.

Yeni yapılacak bu otoyolların bağlantı yolları ile birlikte 2 bin 700 kilometre uzunluğunda olması planlanıyor. Yeni otoyol projeleri kapsamında İstanbul Boğazı'na üçüncü; İzmit Körfezi ve Çanakkale Boğazı'na da birer asma köprü yapılacak. Yaklaşık 20 milyar dolara mal olması beklenen yeni otoyolların ihaleleri, Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilecek.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: