Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Yüksek Vadi Evleri'nde 82 Bin YTL'ye varan fiyatlar

Etiketler: | 1 yorum


Projede üçüncü etaptaki konutlar 60 aya kadar aylık yüzde 1,16 faiz oranında taksitlendiriliyor.

Eskidji İnşaat tarafından Karşıyaka'da inşa edilen Yüksek Vadi Evleri'nde büyüklükleri 61 metrekare ile 178 metrekare arasında değişen daireler, 82 bin YTL ile 296 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Projede satışta olan üçüncü etaptaki konutlar 60 aya kadar aylık yüzde 1,16 faiz oranında taksitlendiriliyor. İlk etabı Aralık 2006'da tamamlanan Yüksek Vadi Evleri'nde geniş yeşil alan düzenlemelerinin yanı sıra spor tesisleri, yüzme havuzu, açık ve kapalı otoparklara yer veriliyor.

www.yuksekvadievleri.com

Tel: 0232 370 74 74

145 Bin YTL'ye 120 m2 Daireler

Etiketler: | 0 yorum


Alizepark'ta fiyatlar 145 bin YTL ile 295 bin YTL arasında değişiyor. Büyük daireleriyle dikkat çeken sitede 2+1 evler 120 metrekare iken 4+1'lede büyüklük 195 metrekareye kadar çıkıyor.

Beşyıldız Yuvataş'ın İstanbul Kurtköy’de inşa ettiği Alizepark Evleri'nde daire fiyatları 145 bin YTL'den başlıyor, 295 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Şirketin yüzde 50 peşinle 12 aya kadar vade farksız, 36 aya kadar ise yüzde 1 vade farkıyla taksitlendirdiği daireler uzun vadeli konut kredisiyle de alınabiliyor. Evlerin Ağustos 2009'da teslim edilmesi planlanıyor.

Alizepark Evleri Koordinatörü Güzin Ervardar, Alizepark Evleri'nin 11 bin metrekare alan üzerinde, 4 blokta 120 daireden oluştuğunu belirterek şu bilgileri verdi:

"Alizepark'ın en büyük özelliği büyük dairelerden oluşması. Sitede 2+1 daireler 120 metrekare, 3+1 daireler 140 ve 10 metrekare, 4+1 daireler ise 195 metrekare büyüklükte. Ayrıca bu dairelerin hepsi düz daire. Sitenin ortak alanlarında 9 bin 400 metrekare yeşil alan, kapalı otopark, yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, çocuk havuzu, açık ve kapalı çocuk oyun alanı bulunuyor. 300 metrekarelik kapalı alana sahip Alizepark Club de ise fitness salonu, sauna, şok duşu, kafeterya, bilardo, masa tenisi, çeşitli masa oyunları ve toplantı salonu yer alacak."

Alizepark Evleri'nin ulaşım açısından oldukça elverişli bir konumda yer aldığını vurgulayan Güzin Ervardar, "Sitemiz Tem bağlantı yoluna 500 metre, TEM'e 1.6 kilometre, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 1.9 kilometre, İstanbul Park'a 5 kilometre, sahile 11 kilometre ve Atlantis Alışveriş Merkezi’ne ise 200 metre mesafede yer alıyor" dedi.

SİTE ÖZELLİKLERİ

- Yüzme havuzu.
- 24 saat güvenlik.
- Tenis kortu.
- Basketbol ve voleybol sahası
- Çocuk havuzu.
- Açık ve kapalı çocuk oyun alanı
- Tüm açık alanlarda wireless internet.
- Fitness salonu, sauna, şok duş.
- Kafeterya
- Bilardo, masa tenisi, çeşitli masa oyunları ve toplantı salonu.
- Barbekü alanı ve pergolalar.

DAİRE ÖZELLİKLERİ

- Doğalgazlı kombi sistemi ve kombi.
- Salonlarda klima altyapısı.
- Lineadecor, Vanucci, İntema ya da muadili marka mutfak.
- İthal laminant parke.
- Ahşap iç kapılar.
- Isı yalıtımlı alüminyum doğrama.
- Çanakkale Seramik marka seramikler.

BİNA ÖZELLİKLERİ

- Tam otomatik asansör.
- Jeneratör.
- Su deposu ve hidrofor.
- Her daire için depo alanı.

İNŞAAT TEKNİKLERİ

- Radye temel.
- BS 30 hazır beton.
- Temelde, Çatıda ve dış cephede izolasyon.

YAPIMCININ KÜNYESİ

Yapımcı firma: Beşyıldız Yuvataş
Yönetik kurulu eş başkanları: Mehmet Ekşi, Fikret Bulguroğlu.
Kuruluş yılı: 2007
Tel: (0216) 577 11 77

Ankara'da 335 Bin YTL'ye daireler

Etiketler: | 0 yorum


Ankara- Ankara'da 100 metrekare ile 219 metrekare arasında değişen konutlar hemen teslim ediliyor.

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Eskişehir Yolu üzerinde inşa ettiği Ankara Ankara'da 2+1 dairelerin fiyatları 335 bin ile 350 bin YTL, 4+1 düz dairelerin fiyatları 475 bin ile 520 bin YTL arasında değişirken 3+1 bahçe dubleksleri ise 590 bin YTL, 4+1 bahçe dubleksleri ise 620 bin YTL'den satışa sunuluyor.

Büyüklükleri 100 metrekare ile 219 metrekare arasında değişen daireler hemen teslim ediliyor. Evler konut kredisiyle alınabiliyor.

184 bağımsız bölümün yer aldığı sitede bisiklet yolu, kafe, dört mevsim yararlanılabilecek havuz ve çocuk havuzu, fitness salonu, toplantı ve oyun salonu, güneşlenme terası, yürüyüş parkuru ile çocuk oyun alanı gibi donatılara yer veriliyor.

Tel: 0312 284 49 89

www.ankara-ankara.com

TOKI,damga vergisini iade edecegini soyledi

Etiketler: | 0 yorum


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) için vergi muafiyeti gelince ev alanlar iki kez Damga Vergisi ödeme yükünden kurtuldu. Böylece 6 Haziran 2008 tarihinden sonra TOKİ'den ev alanlara, ödedikleri Damga Vergisi'nin yarısını alma hakkı doğdu.

Harçlar Kanunu'nda yapılan değişiklikle söz konusu tarihten sonra ödenen Damga Vergisi'nin yarısı iade ediliyor. Bu süre içinde TOKİ'den ev alanlar peşinatı yatırdıkları bankalara başvurarak paralarını alabilecek. Yasalara göre 100 bin YTL'lik bir ev için ortalama 1.500 yeni lira Damga Vergisi ödeyen vatandaşlara 750 YTL'si geri veriliyor.

Bugüne kadar 350 binden fazla konut yapan TOKİ, bir adım daha atarak vatandaşı rahatlattı. Konut almak isteyenlerin üzerindeki çift Damga Vergisi yükünden birinin kaldırılması için Maliye Bakanlığı'na başvuran İdare'nin talebi kabul edildi. Harçlar Kanunu'nda yapılan değişiklikle söz konusu satışlar için vergi muafiyeti geldi. 6 Haziran 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan iki kez Damga Vergisi ödeme zorunluluğu ortadan kalktı. Damga Vergisi için peşinatla birlikte ödenen paranın yarısı bundan böyle vatandaşın cebinde kalacak.

Bu arada sistem uyumunun TOKİ ile bankalar arasında geç tamamlanması sebebiyle son iki ay içerisinde ev almak için peşinat yatıranlar iki kez Damga Vergisi ödemek zorunda kaldı. Gecikmelerin vatandaşı mağdur ettiğini dikkate alan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı bir yazıyla ilgili kurumları uyardı. Geçen pazartesi günü de bankalarla aradaki sistem uyumu tamamlandı. Böylece hak sahipleri Damga Vergisi muafiyetinden iki ay gecikmeli olarak yararlanmaya başladı.

6 Haziran'dan sonra peşinat yatıranlar ise bankalarına başvurarak ödedikleri Damga Vergisi tutarının yarısını geri alabiliyor. Ziraat Bankası yetkilileri, düzeltmenin 11 Ağustos 2008 tarihi itibarıyla banka dekontlarına yansıdığını belirtiyor. 2 aylık dönemde geriye dönük olarak vatandaşlara paralarının yarısını ödediklerini belirten yetkililer, "Ev taksitleri için açtığımız hesaplara yatırıyoruz. Hesap açtırmayanların da bankamıza başvurarak elden ödeme alması gerekiyor." bilgisini veriyor.

100 BİN YTL'LİK EVDE 720 YTL'Yİ GEÇİYOR

Son iki ayda Damga Vergisi muafiyetine rağmen TOKİ'den konut alan binlerce kişi çift Damga Vergisi ödedi. 30 Haziran 2008'de peşinat yatıran İsmail Altın da bu hak sahiplerinden biri. 96 bin YTL'lik ev için 1.434 yeni lira Damga Vergisi ödeyen Altın, vergi muafiyetinden arkadaşı aracılığıyla haberdar olmuş. TOKİ'den ev alan arkadaşının Damga Vergisi'nin yarısını ödediğini öğrenince Ziraat Bankası'na başvurduğunu belirten Altın, "Arkadaşın yatırdığı dekontta Damga Vergisi benimkinin yarısı gözüküyordu. Hemen bankayı aradım. Görevliler şubeye gidip paramı alabileceğimi söyledi. 717 YTL cebimde kalınca piyangodan para çıkmış gibi oldu." dedi.

Zaman

Dreamcity'de hemen tapu teslimi yapiliyor.

Etiketler: | 0 yorum


107 ile 209 metrekare arasında değişik büyüklükte 204 dairenin bulunduğu Dreamcity’de 102 bin YTL’den başlayan fiyatlar 240 bin YTL’ye kadar çıkıyor. İnşaat tamamlanan sitede hemen tapu veriliyor

AA Grup'un TOKİ ile birlikte Çerkezköy'de inşa ettiği Dreamcity projesi 39 bin metrekare alan üzerinde 6 blokta 204 daireden oluşuyor. Dreamcity'de 7, 8 ve 10 katlı bloklarda 107 ile 209 metrekare arasında değişik büyüklükte 2+1, 3+1 ve 5+1 normal ve dubleks daireler bulunuyor. Dreamcity’de 2+1 daireler 102 bin YTL ile 139 bin YTL, 3+1 normal ve dubleks daireler 129 bin YTL ile 221 bin YTL ve 5+1 dubleks daireler de 220 bin YTL ile 240 bin YTL arasında değişen fiyatlardan satılıyor. Denizbank’la yapılan işbirliğiyle projede yüzde 1,08 ile 1,27 aralığındaki faiz oranlarından 180 aya kadar konut kredisi kullanılırken, yüzde 40 peşin vermek kaydıyla 24 aya kadar sıfır faiz uygulanıyor.

İnşaatı tamamlanarak oturuma hazır hale getirilen projede hemen tapu veriliyor. 13 dönümlük arazinin yeşil alanlara ayrıldığı projede 10 bin metrekare alanda alışveriş merkezi yer alıyor. Alışveriş merkezinde mağazalardan süpermarkete, bowling salonundan kafe ve restoranlara, internet kafeden sinema salonlarına kadar değişik mekanlar bulunuyor. DreamCity depreme karşı dayanıklılığı artırıcı etki yapan tünel kalıp sistemiyle inşa edilirken, projenin donatıları arasında her daireye bir otopark, yarı olimpik yüzme havuzu, yürüyüş parkuru, spor tesisleri, alışveriş merkezi, süs havuzları, çocuk parkları, profesyonel site yönetimi ile güvenlik ve sosyal tesis bulunuyor.

Site özellikleri

- 13 bin metrekare peyzaj alanı.

- Koşu ve yürüyüş parkuru.

- Basketbol sahası.

- Kameriyeler.

- Alışveriş merkezi.

- Süs havuzları.

- Çocuk parkları.

- Profesyonel site yönetimi.

- Güvenlik.

- Sosyal tesis.

- Her daireye bir otopark.

- Yarı olimpik yüzme havuzu.

- Güneşlenme terası.

- Site çevresinde güvenlik duvarı.

Bina özellikleri

- Jeneratör.

- Su deposu ve hidrofor.

- Telefon şebeke altyapısı.

- Dış cephede suya dayanıklı silikon esaslı boya.

- Isı ve su yalıtımlı oturtma çatı.

- Isı ve su yalıtımlı mantolama sistemi.

- Asansör.

- Döşemelerde ses yalıtım şiltesi.

Konut özellikleri

- Kablosuz internet.

- Uydu yayın sistemi.

- Ankastre aspiratör ve davlumbaz.

- Sabit mobilya ve mutfak dolapları.

- Görüntülü intercom sistemi.

- Mutfaklarda alarmlı gaz detektörü.

- Doğalgaz kombi sistem.

- Hermetik kombi.

- Panel radyatör.

- 1. sınıf ahşap iç kapılar.

- Çelik dış kapılar.

- PVC doğramalar.

- İklim kontrollü çift cam.

- Islak zeminler 1. sınıf yerli seramik.

- Duvarlarda saten alçı sıva, su bazlı plastik boya.

- Yerler laminant parke.

- Banyoda 1. sınıf yerli armatür ve vitrifiyeler.

İnşaat teknikleri

- Deprem yönetmeliğine uygun.

- Zemin etütleri yapılmış.

- Betonarme karkas.

- Tünel kalıp sistemi.

- Radye temel.

Yapımcının künyesi

Yapımcı firma: AA Grup

Kuruluş yılı: 1996

Tel: (0282) 717 70 11

Muhtesem gol villalari satista

Etiketler: | 0 yorum


Bodrum Gümüşlük'te inşa edilen Gardens of Babylon’daki göl villaları için talep toplanmaya başlandı

Çakırlar Şirketler Grubu, Bodrum Gümüşlük'te inşa ettiği Gardens of Babylon’daki göl villaları için talep toplamaya başladı. Dünyanın yedi harikasından biri olan Babil’in Asma Bahçeleri’nden esinlenerek inşa edilen site 74’ü deniz manzaralı daire, 28’i göl villası olarak tasarlanan toplam 102 rezidanstan oluşuyor. İçinde bir de butik otel barındıracak olan site Mayıs 2009 tamamlanacak.

Gardens of Bayblon'daki göl villaları doğa ve müstakil hayatın sükunetini sevenler için tasarlandı. 500 metre açıkta deniz dibinden devir daimli hazırlanan suni gölün çevresinde yer alan villaların büyüklükleri 85 ile 180 metrekare arasında değişiyor. Genellikle 2+1, 3+1 dubleks olarak tasarlanan villaların yanı sıra 2 adet 2+1 villanın birleştirilmesiyle oluşan ve 4+1 dubleksler de büyük ev sevenlere hitap ediyor.

80 metre uzunluğunda 20 metre genişliğindeki suni göl, doğal talasoterapi özelliği taşıyor. Sadece villa sahiplerinin kullanabildiği göle birkaç adım atarak villaların teraslarından girilebiliyor. Göl çevresinde yer alan alanlarda ağaçlarla, palmiyelerle tropikal bir atmosfer yaratılıyor.

Elit ucuz ve buyuk daireler

Etiketler: | 0 yorum


Alizepark'ta fiyatlar 145 bin YTL ile 295 bin YTL arasında değişiyor. Büyük daireleriyle dikkat çeken sitede 2+1 evler 120 metrekare iken 4+1'lede büyüklük 195 metrekareye kadar çıkıyor

Beşyıldız Yuvataş'ın İstanbul Kurtköy’de inşa ettiği Alizepark Evleri'nde daire fiyatları 145 bin YTL'den başlıyor, 295 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Şirketin yüzde 50 peşinle 12 aya kadar vade farksız, 36 aya kadar ise yüzde 1 vade farkıyla taksitlendirdiği daireler uzun vadeli konut kredisiyle de alınabiliyor. Evlerin Ağustos 2009'da teslim edilmesi planlanıyor.

Alizepark Evleri Koordinatörü Güzin Ervardar, Alizepark Evleri'nin 11 bin metrekare alan üzerinde, 4 blokta 120 daireden oluştuğunu belirterek şu bilgileri verdi:

"Alizepark'ın en büyük özelliği büyük dairelerden oluşması. Sitede 2+1 daireler 120 metrekare, 3+1 daireler 140 ve 10 metrekare, 4+1 daireler ise 195 metkerare büyüklükte. Ayrıca bu dairelerin hepsi düz daire. Sitenin ortak alanlarında 9 bin 400 metrekare yeşil alan, kapalı otopark, yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, çocuk havuzu, açık ve kapalı çocuk oyun alanı bulunuyor. 300 metrekarelik kapalı alana sahip Alizepark Club de ise fitness salonu, sauna, şok duşu, kafeterya, bilardo, masa tenisi, çeşitli masa oyunları ve toplantı salonu yer alacak."

Alizepark Evleri'nin ulaşım açısından oldukça elverişli bir konumda yer aldığını vurgulayan Güzin Ervardar, "Sitemiz Tem bağlantı yoluna 500 metre, TEM'e 1.6 kilometre, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 1.9 kilometre, İstanbul Park'a 5 kilometre, sahile 11 kilometre ve Atlantis Alışveriş Merkezi’ne ise 200 metre mesafede yer alıyor" dedi.

Fiyat listesi

Konut tipi Büyüklüğü (metrekare) Fiyat aralığı (YTL)
2+1 120 145 bin - 200 bin
3+1 140 210 bin - 230 bin
3+1 170 265 bin

Site özellikleri

- Yüzme havuzu.

- 24 saat güvenlik.

- Tenis kortu.

- Basketbol ve voleybol sahası

- Çocuk havuzu.

- Açık ve kapalı çocuk oyun alanı

- Tüm açık alanlarda wireless internet.

- Fitness salonu, sauna, şok duş.

- Kafeterya

- Bilardo, masa tenisi, çeşitli masa oyunları ve toplantı salonu.

- Barbekü alanı ve pergolalar.

Daire özellikleri

- Doğalgazlı kombi sistemi ve kombi.

- Salonlarda klima altyapısı.

- Lineadecor, Vanucci, İntema ya da muadili marka mutfak.

- İthal laminant parke.

- Ahşap iç kapılar.

- Isı yalıtımlı alüminyum doğrama.

- Çanakkale Seramik marka seramikler.

Bina özellikleri

- Tam otomatik asansör.

- Jeneratör.

- Su deposu ve hidrofor.

- Her daire için depo alanı.

İnşaat teknikleri

- Radye temel.

- BS 30 hazır beton.

- Temelde, Çatıda ve dış cephede izolasyon.

Yapımcının Künyesi

Yapımcı firma: Beşyıldız Yuvataş

Yönetik kurulu eş başkanları: Mehmet Ekşi, Fikret Bulguroğlu.

Kuruluş yılı: 2007

Tel: (0216) 577 11 77

Kredide ortalama faiz %59'a kadar indi


Konut kredi faizleri son üç haftadır geriliyor. Bankaların konut kredisi faizleri ortalama yüzde 1.59'a gerilerken, en düşük konut kredi faizi yüzde 1.49 oldu.

Konut faizlerindeki düşüş eğilimi geçtiğimiz haftada da devam etti. Son üç haftadır bankalar faizlerdeki düşüşü konut kredi faizlerine yansıtırken, bankaların konut kredisi faizleri bu hafta ortalama yüzde 1.59'a geriledi.

Bono faizlerindeki düşüşe paralel gerileyen konut kredisi faizlerinin yüksek enerji ve gıda fiyatlarındaki düşüşün devamı ve enflasyon baskısının azalması dolayısıyla politika faizlerindeki düşüşe odaklı son çeyrekte gerilemesi bekleniyor. Bankaların uyguladıkları konut kredisi faizleri yüzde 1.49 ile yüzde 1.96 arasında değişiyor.

EN DÜŞÜK FAİZ YÜZDE 1.49

Piyasada en düşük konuk kredisi faizini uygulayan banka agresif büyüme hedefleri ile dikkat çeken ING Bank. Bankanın konut faizi yüzde 1.49 seviyesinde. Fortis konut kredisi faizi olarak müşterilerine yüzde 1.54'lük faiz oranı sunarken, Vakıfbank, Anadolubank ve Finansbank'ta ise konut faizi yüzde 1.55 seviyesinde. İş Bankası'nın konut kredisi faiz oranı yüzde 1.57 iken, aynı faiz oranını uygulayan bankalar arasında Şekerbank ve TEB de bulunuyor.

Konut kredisi faiz oranı olarak müşterilere yüzde 1.57 faiz uygulayan bankalar arasında Yapı Kredi ve Akbank bulunuyor. Garanti Bankası'nın konut kredisi için uyguladığı faiz oranı ise yüzde 1.59. Yüzde 1.59'luk faiz oranı ile dikkat çeken digğer bir banka da Halkbank. Ziraat Bankası'nın konut faizi yüzde 1.60 ile sabit kalırken, HSBC konut faizi olarak yüzde 1.65 faiz uyguluyor.

Milleniumbank ise yüzde 1.96 ile piyasadaki en yüksek konut kredisi faizi veren banka konumunda. Uzmanlar, faizlerin yılsonuna doğru Merkez Bankası ve mevduat faizlerinde yaşanacak düşüşlere oranla gerileyeceğini tahmin ediyor.

KEY itirazi icin belgeye gerek yok denildi !

Etiketler: | 0 yorum


Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, KEY'le ilgili itirazda bulunacak kişilerden belge istenmesinin "abesle iştigal" olduğunu söyledi.

Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde tartışmalar bitmiyor. Emlak Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, itiraz dilekçelerinin ekinde mutlaka belge olması gerektiğini söylüyor.

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel ise ömrü boyunca bu belgeleri görmeyen kişilerden dilekçelerinin ekinde belge istemenin “abesle iştigal” olduğunu söyledi. Emeklilerin KEY’le ilgili sorunlarına açıklık getiren Tezel, Sayın’ın “görsel veya yazılı basında uzman adı altında bilir bilmez konuşan kişilere inanmamaları” sözlerine de karşılık verdi. KEY ödemesi olarak adına 58 YTL çıkan Tezel de itiraz edecekler arasında.

Tasfiye halindeki Emlak Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, Anadolu Ajansı’nda yer alan açıklamasında, KEY’de aradığını bulamadıkları için kendilerine başvuran hak sahiplerine seslenerek şunları söylemişti: “Vatandaşlar, Emlak Bankası’na kadar gelip yorulmasınlar ve zamanlarını harcamasınlar, telefon etmesinler. Kendilerine istedikleri bilgiyi veremediğimiz için üzülüyoruz.”

Sayın, ayrıca vatandaşları, “görsel veya yazılı basında uzman adı altında bilir bilmez konuşan kişilere inanmamaları” konusunda uyararak, “doğrusu bizim söylediklerimizdir” diye konuşmuştu.

Önce yeni Sosyal Güvenlik Yasası, ardından da KEY’le ilgili açıklamalarıyla kamuoyunu bilgilendiren sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, Sayın’ın sözlerine şöyle karşılık verdi:

SAYIN’A YANIT: SOSYAL GÜVENLİK KONUSUNDA UZMANIZ

“Aslında kastedilenin direkt olarak ben olup olmadığım konusunda Zeki Sayın’a sormak isterdim ama, biz Sosyal Güvenlik Müşavirleri Derneği üyesiyiz. Sosyal güvenlik konusunda uzman, ehil kişileriz. Zeki Sayın’ın bugün yaptığı açıklamanın tamamını biz aylardır söylüyoruz:

“Emlak Bankası Yönetimi A.Ş’ye gitmeyin, Emlak Bankası A.Ş’ye liste bildirme yetkisi olan kamu kurum ve kuruluşları ile, özel sektör çalışanlarına Sosyal Güvenlik Kurumu’na gidin” diyoruz. Sayın da aynı şeyi söylüyor, ’28 Ekim 2008’e kadar bu kurumlara müracaat edin, bu kurumlar da iki ay içinde 28 Aralık gününe yani ikinci listeleri gönderecekler’ diyor. Biz de Zeki Sayın söylemeden önce, altı aydır bu listelerin 31 Temmuz’a kadar açıklanacağını, açıklandıktan sonraki üç ay içinde itiraz süresi olduğunu, itiraz süresinden sonraki iki ay içinde de kurumların listeleri Emlak Bankası’na yeniden göndereceklerini söylemiştik.

BELGE İSTEMEK ABESLE İŞTİGAL

Bu anlamda açıklamalar konusunda Zeki Sayın’la aynı yerdeyiz ama Zeki Sayın’dan ayrı düştüğümüz nokta şu: İtiraz dilekçelerinin ekinde mutlaka belge olması gerektiği konusunda kanunda bir ibare var, Zeki bey de bu konuda diretiyor. Ancak ne yazık ki bu belgeleri saklama yükümlülüğü olan Emlak Bankası’nda bu belgeler yok. Bu belgeleri saklama yükümlülüğü olan kamu kurumları da, bu belgeleri saklama yükümlülüğü olan işverenlerde de bu belgeler yok.

Belgeleri saklama yükümlülüğü olmayan, hatta ömrü boyunca bu belgeleri görmeyen kişilerden dilekçelerinin ekinde belge istemenin “abesle iştigal” olduğunu düşünüyorum. Çünkü vatandaşlar KEY’le ilgili belge tutmak zorunda değillerdi. Bu belgeler onların eline hiç geçmedi, bu belgeleri saklama gibi bir yükümlülükleri de yoktu. Üstelik 1987 yılından, yani 21 yıl öncesinden söz ediyoruz. Saklama yükümlülüğü olsa bile özel sektör için 10 yıllık süre vardı. Kamu için 95 yıl vardı. Kamu kumları 95 yıl saklamaları gereken belgeleri süreyi boşverip nasıl yaktılarsa, özel sektörün de elindeki belgeleri 10 yıl saklama yükümlülüğü vardı. Ama ortada belgeler yok. Bu nedenle gerek kamu kurumlarında çalışanlar gerek özel sektörde çalışanların dilekçelerinin ekinde belgeleri olmasa bile mutlaka 28 Ekim 2008 gününe kadar, gerek Sosyal Güvenlik Kurumu’na gerekse kamu kurum ve kuruluşlarına itiraz yapmalarında fayda var.

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sosyal güvenlik kurumları da takip eden iki ay içinde 28 Aralık 2008 gününe kadar, yeni listeleri oluşturup, eksiklikleri Emlak Bankası A.Ş’ye bildirecekler. Emlak Bankası A.Ş de Ziraat Bankası’na talimat verip ikinci listedeki paraların ödenmesini talep edecek. Benim tahminime göre yaklaşık 5 milyon kişinin rakamları ya eksik, ya da hiç yok.”

KURDUĞU DERNEKLE MESLEK SAHİBİ YAPACAK

Tezel, geçen hafta kurdukları Sosyal Güvenlik Müşavirleri Derneği ile kamuoyundaki kafa karışıklıklarını gidermek için danışmanlık yapacaklarını, bilgi edinme yollarını açmak için çalışacaklarını söyledi.
Tezel şunları kaydetti: “Kamuoyunda sosyal güvenlik müşavirliği yeni bir meslek. Bu konuda ihtiyaç da oluşmuş durumda. Çünkü sosyal güvenlik kanunlarımız çok sık değişiyor, yeni bir reform yaşıyoruz ve herkesin kafası karışık ve bilgi edinme yolu da hemen hemen yok gibi. Bu bilgi edinme yollarını yeniden yaratabilmek ve doğru bilgiler vermek amacıyla, daha önce Sosyal Güvenlik Kurumu’nda müfettişlik, uzmanlık yapmış veya piyasada bu konuda bilgisi olan kişileri örgütleyerek Sosyal Güvenlik Müşavirleri Derneği’ni geçen hafta kurduk. Kurduğumuz dernek ile sosyal güvenlik müşavirliğini bir meslek haline getirmek amacındayız. Gerek kamu kurum ve kuruluşlarında gerek sosyal güvenlik kurumunda gerekse işverenler nezdinde, onların sosyal güvenlik mevzuatı kapsamında doğru iş ve işlemler yapması konusunda danışmanlık ve yol gösterme faaliyetlerimiz olacak. Şu anda “sgmd.org” web sayfamız yapım aşamasında. Bir-iki hafta içinde tamamlanacak.

Vatandaşlar bize site üzerinden ulaşabilecekleri gibi derneğimize bizzat gelerek yardım isteyebilirler. Biz de onlara gerek ücret mukabili, gerekse ücretsiz olarak yardımımızı yapacağız. Sosyal Güvenlik Müşavirleri Derneği gibi bir derneğe ülkenin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu ülkede sosyal güvenlik haklarına sahip olmayan milyonlarca kişi olduğu gibi, böyle bir mesleği hak edebilecek çok sayıda genç var.

EMEKLİLER NASIL KEY ALABİLİR?

Tezel, emeklilerin KEY alabilmelerine ilişkin şunları söyledi: “Konut Edindirme Yardımı, evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla çıkarılmıştı. Bu anlamda bağımsız konutu olan, yani üzerinde tapusu olan ailelere KEY parası emekliler için -çalışanlar için değil ama- verilmedi. Emekliler için şöyle söyleyebiliriz: 1987-1995 yıllarının tamamında veya bir kısmında gerek SSK emeklisi, gerekse Emekli Sandığı emeklisi ise ve kendi adına bağımsız konutu yok ise, bu kişilere emekli oldukları kurumlar Emlak Bankası nezdinde açılan hesaba her ay KEY ödemesini yaptılar.

Burada maaştan bir kesinti olmadığı için çoğu emeklimiz KEY ödemesinden haberdar bile olmadı. Bu nedenle adlarına para çıkan emekliler şu anda tereddüt geçiriyorlar “Bu para bizim mi, değil mi? Bu parayı çekersem daha sonra faiziyle benden geri alırlar mı?” diye tereddüt yaşıyorlar. Bu konuda bana da binlerce mesaj geliyor: “Biz bu parayı çekelim mi, bir yanlışlık mı var?” diye soruyorlar.”

Tezel, bir örnek üzerinden emeklilerin KEY alacakları konusuna açıklık getirdi.

ÖRNEK: 1960’da emekli olan, üstüne tapulu bağımsız konutu bulunmayan ve o dönemde (1987-95) sağ. 1987-1995 arasında, bu dönemin tamamında veya bir kısmında sağ olması gerekiyor. Çünkü bu yetimlere ve dullara verilmedi. Emeklilerin bizzat kendilerine verildi. Örneğimizden yola çıkalım: 1960 yılında emekli olmuş ama 1987 ile 95 yılları arasında en az bir ay yaşamış olan bir emekli için de KEY parası var. Bu emekli şu an sağ ise gidip parasını kendisi alabilir. Sağ değilse, ölüm ilamı denilen ve mirasçıların listeleri ve oranını belirten ilam ile birlikte Ziraat Bankası’na gidip paralarını alabilirler. Yani 1987-1995’in tamamında veya bir kısmında emekli olarak geçirilmiş bir dönem olacak ve kişinin kendi adına bağımsız konutu olmayacak.

SSK, BAĞ-KUR, EMEKLİ SANDIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ADI ALTINDA BİRLEŞTİ. HERKES İTİRAZINI SGK’YA YAPSIN

Tezel, KEY’de hak ettiği miktarı alamayan ya da adı listelerde yer almayanların itirazlarını yapacakları yer konusunda da şu uyarıyı yaptı: “O dönemde (1987-1995) emeklilerden tapuları olup olmadığı konusunda beyan istendi. O dönemde beyan vermemiş olanların için de KEY’in çıkmaması ihtimali var. KEY’in çıkmamış olması, adlarına KEY alacağının olmadığı anlamına gelmez.

KEY onların hakları. Ama zamanında irade beyanında bulunmamışlar ve “Benim bağımsız konutum yok, bana da KEY verin” diye açıklamada bulunmamışlarsa, bu kişiler de itiraz etsinler. Çünkü 1987-1995 arasında emekli olmuş ve bağımsız konutu olmayanlara KEY ödeneceği 3320 sayılı kanunda açık ve net olarak yazıyor. 28 Ekim’e kadar bu emekliler, vefat etmişse yakınları gerek SSK’ya gerekse Emekli Sandığı’na diyorum ama, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında birleşti. Bu nedenle herkes ve emeklilerin tamamı Sosyal Güvenlik Kurumu’na itiraz etmeli.

NTVMSNBC

Omur boyu tatiliniz Checklife'dan !

Etiketler: | 0 yorum


304 ile 550 metrekare arasında 53 villadan oluşan Checklife’da fiyatlar 850 bin dolar ile 1 milyon 500 bin dolar arasında değişiyor

Arsan İnşaat'ın Çekmeköy'de yapımını sürdürdüğü Checklife projesi, dört tarafı Çekmeköy ormanları ile çevrili olan 53 villasıyla tatil tadında geçecek alternatifli bir hayat sunuyor. Projenin yüzde 85’i yeşil alandan oluşurken, Checklife’ın rekreasyon alanları içerisinde yer alan doğal parklar ve göletler projenin öne çıkan ayrıntıları arasında yer alıyor. 39 bin 195 metrekare arsa üzerinde yapılan proje Ağustos 2010'da tamamlanacak.

Şehir stresinden uzakta, güvenli bir yaşam alanı sunan projede 6 farklı tip villa bulunuyor. Checklife’da dubleks ve tripleks villalar 304 ile 550 metrekare arasında değişen ölçülere sahip. Villalar 850 bin dolar ile 1 milyon 500 bin dolar arasında değişen fiyatlardan satılıyor. 2 bin metrekarelik bir sosyal tesisin yer aldığı projede doğal parklar, göletler, yarı olimpik havuzu, tenis ve golf spor alanları da mevcut.

Yapımında son teknolojinin kullanıldığı Checklife projesi orman içinde sağlık, huzur ve gençlik sunan Wellness Center ile İstanbul’da ömür boyu tatil yapmak isteyenlere kapılarını açıyor. Evcil hayvanlar için Pet House’un da bulunduğu Checklife mimar Dara Kırmızıtoprak imzası taşıyor. Projede Zen felsefesi ile tasarlanan Wellness Center’da masaj odaları, havuzları, Türk Hamamı ve Gastro bulunuyor. Wellness Center, spa, buhar odası, sauna, restaurant, cafe, bar, güzellik merkezi ve açık jakuziyi de bünyesinde barındırıyor.

İstanbul’un merkezine ve ana arterlerine en yakın villa projelerinden biri olan Checklife, Kozyatağı, Ümraniye Carrefour, IKEA ve Meydan alışveriş merkezlerine yakın bir mesafede bulunuyor.

Tel: (0216) 640 57 86 / (0216) 640 57 85

Orman icinde bir cennetle tanismak istermisiniz ?

Etiketler: | 0 yorum

Çekmeköy Ormanları'nın içinde konumlanan ve insanların beklenti eşiğini yükseltip hayallerinin üstünde bir yaşam sunan Checklife, zen kültürü ışığında dingin ve huzurlu hayatın kapılarını açıyor.

İnsanların İstanbul'un keşmekeşinden çıkıp şehrin içinde ama huzurlu olmalarını amaçlayan Checklife Çekmeköy Orman Villaları projesinin yüzde 75'inin yeşil alanlardan oluşması da huzur noktalarından biri olarak kabul görüyor. Peyzaj tasarımında da Zen bahçelerinden esinlenilen projede koyu yeşil orman arkada fon oluştururken, yerdeki denizi simgeleyen çakıllar, küçük dağları anımsatan taşlar, ortalarındaki japon akçağacı da zamanı durdurup keyifli bir dinginliğe giden yola açılıyor. Orman havasında, dinlenmek ve huzur bulmak için küçük bir çakıl ve su havuzunun kenarında yer alan dinlenme alanları gibi özel detaylar Checklife 'ta 'yeniden doğuş'un anahtarını sunuyor.

Arsan İnşaat tarafından Çekmeköy Ormanları'nın ortasında konumlanan, dört tarafı yeşillerle çevrili olan Checklife Çekmeköy Orman Villaları konseptli projeler arasında konumu ve tasarımı ile ön plana çıkıyor. Zen kültürü ışığında hayata geçirilen projenin tamamında huzurun ve dinginliğin bulunması dikkat çekiyor. Huzuru ve doğayı sevenleri çağıran proje yaşamanın keyfini yeniden yorumlama konusunda iddiasını sürdürüyor.

Checklife Çekmeköy Orman Villaları'nda giriş kapısından itibaren her noktada hissedilen huzurun sırrı ise peyzaj düzenlemesi ve zen bahçelerinden kaynaklanıyor. Checklife Çekmeköy Orman Villaları Peyzaj Mimarı Başak Taş projeye ilişkin olarak “Checklife Çekmeköy Orman Villaları projesinde doğa ile yarışmadan kendini ortaya koyan, uyumlu bir mahalle konsepti ile yola çıktık. Amacımız, Checklife'da daha ferah, daha geniş, daha huzurlu mekanlar yaratmaktı. Kısa süreliğine de olsa, bahçe içindeyken veya bahçeye bakarken, o an için zamanın durduğunu, bahçenin bize gösterdiği zaman içinde olmayı sağlamak istedik. Kısaca, Checklife'da yaşamayı tercih edenlerin dünyevi sorunlardan uzaklaşarak, endişenin olmadığı yeni bir dünya kurmalarını hayal ettik” şeklinde konuşuyor.

Taş ayrıca Checklife'da geniş yeşil alanlar, sosyal merkezler, konforlu yollar, aile bireylerinin bir arada vakit geçirebileceği, komşuluk ilişkilerinin pekişebileceği, aynı zamanda mahremiyeti bulunan alanlar, çocuklar ve gençler için özel mekanlar planlandıklarını da belirtiyor.

CHECKLİFE'DA TAŞ VE BİTKİ AHENKİ İLE GELEN HUZUR...

Huzur, genişlik, kaygısızlık, uyum, dinginlik, kalite, estetik, uygunluk konseptlerinden yola çıkarak planlanan Checklife projesinin peyzaj tasarımında Zen bahçeleri dikkat çekiyor. Taşların kalıcılığı, bitkilerin de mevsimleri yani zamanı anlattığı Zen bahçelerine ilişkin olarak Mimar Başak Taş “Bu tarz bahçeler, daha ruhani özellikler barındıran bahçelerdir.

Sembolize ve idealize edilebilir olan doğadan yola çıkılarak tasarlanabilir. Temel olarak, bahçeler, huzur verici ve insanın kendi ile başbaşa kalabileceği mekanlar olarak şekillendirilir” dedi. Kaygısızlık, dinginlik, düşünceler ve zamanın çıkış noktaları olarak belirlendiği Checklife Çekmeköy Orman Villaları peyzaj tasarımında kısa süreliğine de olsa, bahçe içindeyken veya bahçeye bakarken, insanlarda o an için zamanın durduğunu, bahçenin yaşattığı zaman içinde kaybolma etkisi yaratmak hedeflendi.

ÇEKMEKÖY ORMANLARI'NDA BİR NEFESLE HAYATA BAKIŞINIZ DEĞİŞECEK...

Sadece 53 villadan oluşan butik bir proje olma özelliğine sahip Checklife Çekmeköy Orman Villaları içerisinde yer alan orman içi rekreasyon alanı; ormanın içinde, yürüyüş ve koşu imkanı sağlayan patika yollar, açık ve küçük dinlenme köşeleri, yoga alanı, soluklanmak için ortada, küçük bir zen bahçesi ve gölet tarafından çevrelenen bir dinlenme alanını sunuyor. Ayrıca Checklife'ın en üst tarafında şehre ve ormana dönük bir manzara seyir terası, yine belirli yüksekliklerde ufak seyir alanları ile hayata farklı bakış açıları kazandırıyor.

“SONBAHARDA AĞLAYAN ÇAMLAR SARIDAN KIZILA DÖNERKEN BİZLERE NE HİKAYELER ANLATIR”

Checklife'ın bahçeleri de farklı yaklaşımları taşıyor. Renk, doku ve çeşit cümbüşünün olmadığı Checklife'ın zen bahçelerinde materyaller ön planda yer alıyor. Kum, taş, kaya, su, çakıl, yaprak ve çiçek gibi materyallerin dikkat çektiği Checklife Çekmeköy Orman Villaları bahçelerinde Zen kültüründe hakim olan dinginlik bitki seçiminde de görülüyor. Checklife zen bahçelerinin genel konseptinde ana bitkiler, bambular, akçaağaçlar, çiçek manolyalar, bonzai görünümlü simgesel bitkilerden oluşuyor.

Checklife Çekmeköy Orman Villaları Peyzaj Mimarı Başak Taş bitki seçimine ilişkin olarak “Checklife için yollarda sadece akçaağaç türlerinden seçimler yaptık. Her sokak için bir akçaağaç türü belirledik. Bu ağaçların bazılarının yaprakları doğal olarak bordo renginde, bazıları sonbaharda sarı renk alır, bazıları pembe-yeşil alacalı, kimi çok açık yeşil kimi koyu yeşildir. Sonbaharda ağlayan çamlar mesela sarıdan kızıla dönerken bizlere ne hikayeler anlatır” dedi. Taş ayrıca “Ağaçların formları, taç genişlikleri, yaprak formları birbirine benzer ancak temelde farklıdır. Bir arada uyum içinde kendilerini göstererek, bulundukları sokaklara kimlik kazandıracaklardır. Yine japon ve zen kültüründen alınan, erik, açelya, manolya gibi bitki türleri baharın gelişini haber veren bir çiçeklenme ile, yemyeşil bir ortamda büyüleyici bir etki yaratırlar.

Sonbaharda, genel yeşil dokunun içinde, dalgalar halinde yayılan kırmızı-turuncu rengi, yaşamın döngüsünü vurgular. Kışın, yaprak döken ve dökmeyen bitkilerin birbirileri ile uyumu sayesinde, genel yeşil doku bozulmazken, karlar ile kaplandığında, her ağaç heykelsi bir görünüme bürünürken, çalılar küçük dağları, çim ve çakıl alanlar da okyanusları çağrıştırır” şeklinde konuştu.

CHECKLİFE'DA TAŞ VE SU BİRLEŞİMİ SADECE RUHU DEĞİL BEDENİ DE RAHATLATIYOR

Checklife Çekmeköy Orman Villaları, göz alıcı çevre düzenlemesinin yanı sıra dünya masajlarına özel odaları, tüm derinliğiyle suyun iyileştirici gücünü sunan havuzları, yüzyıllardır ruhların ve bedenlerin arındığı yer olan Türk Hamamı, dostlarla en leziz duyguları paylaşma noktası Gastro ve çocuklara özel oyun evi ile rakiplerinden ayrışıyor. Spa, buhar odası, sauna, türk hamamı, 2 adet masaj odası, restaurant, cafe, bar,güzellik merkezi, çocuk oyun odası, pet house, yarı olimpik havuz ve açık jakuziden oluşan 2 bin m2' lik 'Wellness Center'ı da bünyesinde bulunduruyor. Basketbol sahası, tenis kortu, golf sahası, yürüyüş ve koşu parkurları da açık sosyal tesisler arasında yer alıyor. Suyun dinginleştirici özelliği wellness center dışında peyzajın içerisinde yer alan göletler ve süs havuzları ile de dikkat çekiyor.

Ergene vadisi evleri buyuk ilgi gordu

Etiketler: | 0 yorum


TOKİ - Emlak Konut toplam 16 proje ortaklığı ile faaliyetlerine devam ediyor.

Gayrimenkul sektöründeki durgunluğa rağmen sektörün ileri seviyeli projeleri satışlarına yaz aylarında da bütün hızıyla devam ediyor. TOKİ - Emlak Konut'tan yapılan açıklamaya göre, Haziran ayında bütün TOKİ - Emlak Konut projelerindeki satış adedi 160 olarak gerçekleşti.

Halihazırda, TOKİ - Emlak Konut toplam 16 proje ortaklığı ile faaliyetlerine devam ediyor. Çorlu'da TOKİ ve Makro İnşaat ortaklığı ile inşa edilen Ergene Vadisi, toplam 55 dairelik satışıyla haziran ayında Emlak Konut müşterilerinin daire adedi bazında yüzde 34'ünün tercihi oldu.

Aynı proje mayıs ayında da rekor bir satışla 139 dairelik bir satış gerçekleştirmişti. Haziran ayında Ergene Vadisi'ni 44 satışla Avrupa Konutları TEM ve 16 satışla Ağaoğlu My World projeleri takip etti.