Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Iste Firsat Toki den 48 Bin YtL ye konut

Etiketler: | 0 yorum

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Karacaören mevkii protokol yolunda yaptırdığı 560 sosyal konutu, kura yöntemi ile Kasım ayında satışa çıkarıyor.

TOKİ'den yapılan duyuruya göre, Karacaören mevkiinde bulunan konutlar için başvurular 3 Kasım'da başlayacak. Halk Bankası'nın aracılık edeceği satışlar için son başvuru tarihi 21 Kasım olarak belirlendi.

Konutlardan alabilmek için Ankara'da 3 yıldır oturuyor olma şartı aranacak. Büyüklükleri brüt 93,4-95,4 metre kare arasında bulunan 2+1 odadan oluşan konutların fiyatları, 48 bin 254 YTL ile 61 bin 861 YTL arasında değişiyor. Konut satışlarında 2 bin YTL başvuru bedeli alınacak.

Verilen bilgiye göre, şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimlerine genel kuraya girmeden ve başvuru bedeli yatırmadan konut alma hakkı tanınacak. Bu kişilerin konutları, öncelikli olarak kura ile belirlenecek. İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs ve vatani hizmet gazilerine, 3 adet kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak.

Diğer başvuru sahipleri için, 26 Kasım'da kura çekilecek. Hak sahipleri, konut bedellerini, peşin ödeyebileceği gibi, bedelin yüzde 10, 15 veya 25'ini peşin ödeyerek taksitli ödeme imkanlarından da yararlanabilecek. Konut bedelinin yüzde 10'unun peşin ödenmesi halinde 96 ay, yüzde 15'inin peşin ödenmesi halinde 108 ay, yüzde 25'inin peşin ödenmesi halinde 120 ay vade imkanı sağlanacak. Başlangıç taksiti, ödenen peşinat oranına göre 301,5 YTL ile 579,95 YTL arasında değişiyor.

Başvuruda bulunacak olan konut alıcı adaylarının, Ankara il sınırları içerisinde en az 3 yıldır ikamet ediyor veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor. Bu kişilerin ayrıca, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, TOKİ'den konut satın almamış ve kredi kullanmamış olmaları gerekiyor. Konutlar, sözleşme tarihinden itibaren 16 ayda hak sahiplerine teslim edilecek.

Ev fiyatlari yuzde 25 oraninda dustu herkes saskin

Etiketler: | 0 yorum

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Uğur İbrahim Altay, konut fiyatlarının yüzde 20-25 oranında gerilediğini belirterek, standart 3+1 dairenin haziranda 110-130 bin YTL arasında alınırken, şimdi 80-100 bin YTL arasında satıldığını bildirdi.

Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat sektöründe yaklaşık 16 aydır bir durgunluk yaşandığını, insanların konut almak için doğru zamanı beklediklerini söyledi.

Kimsenin parayı konuta bağlamak istememesini normal karşılamak gerektiğini ifade eden Altay, ''Ülkedeki tüm ekonomistler herkesin nakitte kalması gerektiğini söylüyor. Böyle olunca herkes elindeki parayı tutuyor. Bu piyasayı daha kötü bir krize itiyor. Herkes nakitte kalırsa kimsenin yaptığı işi paraya çevirmesi mümkün olmaz. Aslında biraz kendi kendimize ediyoruz. Bu bir kısır döngü. Reel ekonominin dengesi de bozuluyor'' diye konuştu.

Nakitte kalınmasının piyasanın genel yapısını çok ciddi anlamda olumsuz etkilediğini bildiren Altay, şunları kaydetti:

''Tabii çok kahramanlık yapmadan insanların işlerine güçlerine devam etmesi lazım. Biz konut üretmeye devam etmeliyiz. Bir süre sonra daha kötü bir krizle karşılaşmamak için üretmeliyiz. Konut fiyatları geri çekilmiş durumda. Piyasa açılırsa bu fiyatların üzerine en az bir yüzde 20 oranında zam gelecektir. Konut fiyatları yüzde 20-25 oranında geriledi. Standart 3+1 daire Haziranda 110-130 bin YTL arasında alınırken, şimdi 80-100 bin YTL arasında satılıyor. Aslında, bunlar maliyetlere çok yakın rakamlar.''

Konut satışlarında sıkıntı yaşadıklarını da bildiren Altay, ''Ürettiğinizi satamayınca yenisini üretmenin anlamı yok. Buna sermayenin yetmesi de mümkün değil. Bu yıl odamızdan vize edilen projelerin metre karesi yüzde 30 civarında düşmüş durumda. Yine 2007 yılının ilk 9 ayında 3 milyon 305 bin metre kare inşaat alanı yapılmışken, 2008'in aynı döneminde bu rakam 2 milyon 642 bine geriledi'' dedi.

Ev Sahipleri Sakin Kiraciyi Kacirmayin

Etiketler: | 0 yorum


rizin etkileri sokağa yansımaya başlarken, emlak sektörü de bundan payını alıyor. İşte uzman görüşleri...

‘KİRACIYI KAÇIRMAYIN'

Century 21 ABC-Özgür Günal:

“Kiralıklarda geçen yıla göre yüzde 10 - 12'lik bir gerileme söz konusu. Bir ev sahiplerine eski kiracılarını kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü yeni kiralamalarda eski kiracılarının ödediği parayı alamayacaklar. Ticari hayattaki şartları çok ağırlaştığı için ticari gayrimenkule olan talep oldukça düştü.”

‘ORTA SINIF EV ALMIYOR'

Turyap Balmumcu-Akın Uzunoğlu:

“İkinci el konut pazarında orta sınıfa hitap eden evler olarak nitelendirdiğimiz 100 bin - 350 bin YTL'lik evlerin satışı tamamen durdu. 500 bin YTL'nin üzerindeki evlerde ise hareket devam ediyor. Alım satımlar peşin parayla yapılıyor, konut kredisi kullanılmıyor. Satılık ve kiralık dükkân piyasası ise bugüne dek olmadığı kadar hareketsiz.”

‘DÜKKâN TALEBİ AZALDI'

Remax Odak/İkitelli-Seçkin Traşoğlu:

“Dükkânlara olan talep yavaşladı. En fazla küçülme ya da taşınma nedeniyle kiralama ve satın alma yapılıyor. Yeni işyeri açmak için dükkân talep edilmiyor. İmalat sektöründe de gayrimenkul talebi zayıf. Kira fiyatları yaklaşık 2 yıl önceki seviyesini koruyor. Enflasyon kadar zam yapan eski kiracıların ödediği fiyatlar yeni kiralamalara göre yüksek kaldı.”

Bomontiye Akim Var

Etiketler: | 0 yorum

İstanbul'un Şişli Sarıyer aksı üzerinde, Büyükdere Caddesi'nin komşusu Bomonti kıpır kıpır. Son 2-3 yılda şehrin çekim merkezi haline gelen bu bölgede kuleler de yükseliyor, lüks iş merkezleri de...

Bomonti bölgesi, İstanbul'un finansal merkezi iş alanı (MİA) olarak bilinen ve Şişli Sarıyer aksı üzerindeki Büyükdere Caddesi'nin kıyısında, yani şehrin en merkezi noktalarındna birinde bulunuyor. Bu özelliği de son 2-3 yılda inşaat şirketlerini buuradan arazi alarak proje yapmaya iten sebepler arasında geldi. Daha çok konut e resdence projeleri ile dikkat çeken bölgede yatırımcılar açısından en önemli sıkıntı ise bölgedeki arazi yetersizliği. Bu da birkaç yıl öncesine kadar eski tekstil ve sanayi fabrikalarının yer aldığı bölgedeki, eski arazi sahiplerinin yüzünü güldüren bir unsur. Çünkü inşaat şirketlerinin pek çoğu bu eski arazi sahipleri ile anlaşarak yeni projelerini eski araziler üzerinde yapıyor.

BİN DOLARA ALAN 10 KAT KAZANDI

Bu arada arazi metrekare fiyatlarının son birkaç yılda adeta roket hızıyla artışa geçmesi inşaat şirketlerini bir kere daha düşünmeye itiyor. Yıllar önce bölgeden bin dolara arazi satın alan firmalar bu işten en karlı çıkanlar. Çünkü bölgedeki arazi metrekare fiyatları 10 bin dolara kadar çıktı. Bazı arazi sahipleri ise aralık ayında tamamlanması planlanan Piyalepaşa'dan başlayan ve Okmeydanı ve Çağlayan'dan geçerek Kağıthane'ye ulaşacak tünel projesi ve 2010'da bitecek Dolmabahçe ile Bomonti arasını 3.5 dakikaya indirecek tünel projesini ile arazi fiyatlarının daha da yükselmesini bekliyor.

Bu arada eski Bomonti bira fabrikasının yerine IC Holding tarafından yapılacak olan kültür merkezi ve otel projesi ile yeni inşa edilen Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi de bölgenin değerini daha da artıracak bazı projeler arasında yer alıyor. Bölgede proje yapan yatırımcılar arasında Ant Yapı, Ofton, Tekfen ve Hoffman ve Taşyapı İnşaat var.

54 KAT VE AKILLI OLACAK

Ant Yapı tarafından inşa edilen Anthill Residence 54 katlı ve iki kulede toplam 800 daireden oluşuyor. Projenin alt katları ise butik çarşı ve gelişmiş sosyal tesislerden oluşacak. Akıllı ev sistemleriyle donatılacak dairelerin metrekare fiyatları 3 bin ile 6 bin dolar arasında.

REZİDANS YAPILACAK

Tekfen Oz Emlak Yatırım tarafından Bomonti de Gürcü Katolik kilisesinin olduğu arazide bölgenin yapısına uygun rezidans projesine başlayacak.

FİYATLAR 3 BİN DOLARDAN BAŞLIYOR

Proje adı - m2 fiyatı

Entensa Bomonti: 3500 dolar
Elysium Fantastic: 3500 & 4975 dolar
Anthill Residence: 3000-7000 dolar

Sabah