Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Banyo’da bir dünya rekoru!

Etiketler: |


Ece Banyo, 3,5 litre ile tam temizlik yapan klozetlerle dünya rekoruna imza attı

Su tasarruflu yeni nesil klozetleri Türkiye’de ilk kez üreten vitrifiye sektörünün en yenilikçi firmalarından Ece Banyo, 4,5 litre ile katı temizliği yapan klozetlerden sonra, 3,5 litre ile katı temizliği özelliğine sahip klozetleri üretti. 3,5 litre ile tam fonksiyon sağlayan bu klozetlerle yeni bir dünya rekoruna imza atan Ece Banyo, kendi rekorunu da bir kez daha yenilemiş oldu. 3,5 litrelik klozetlerin sıvı temizliği ise 2 litre ile gerçekleştiriliyor.

Ece Banyo Genel Müdürü Bülent Onur, 3,5 litre su ile katı temizliği sağlayan ürünlerini Türkiye Standartları Enstitüsü’nde (TSE) test ettirerek rapor aldıklarını söyledi. Ağustos 2007’de lansmanını yaptıkları 4,5 litre ile tam fonksiyon sağlayan klozetlerden sonra, su tüketimini 4 litreye indirerek, bu ürün için Türkiye’deki ilk ve tek TSE belgesini aldıklarını ifade eden Bülent Onur, “4,5 litre ile tam fonksiyon sağlayan klozetleri üreterek önemli bir başarı elde etmiştik. Sürekli devam eden Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda kendimize ait bir rekoru yeniledik. Önce 4 litre, ardından da 3,5 litre ile tam fonksiyon sağlayan yeni nesil klozetleri üreterek, aynı zamanda dünya standartlarının çok üzerinde olan bir ürüne imza atmış olduk” dedi.

Bülent Onur, 2007 küresel ısınma nedeniyle tüm halkın su kullanımı konusunda daha titiz davrandığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye standartlarına göre 9 litre ile tam fonksiyon sağlayabilen tüm klozetler TSE belgesi alabiliyor. Biz uzun süren Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda bu rakamı tam fonksiyonda 4,5 litreye, yarım fonksiyonda ise 2,5 litreye indirmeyi başardık. Ancak bununla yetinmedik, devam eden Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda tam fonksiyonu 4 litre, yarım fonksiyonu 2 litre ile sağlayan klozetleri ürettik ve TSE belgelerimizi aldık. Şu anda Ece markasıyla üretilen tüm klozetler 4 litre ile tam, 2 litre ile yarım fonksiyon sağlayan özelliğe ve TSE belgesine sahip bulunuyor. Türkiye’de 4 litre ile tam temizlik yapan TSE belgesine sahip olmakla da yetinmeyerek çalışmalarımıza devam ettik. Şimdi ise 3,5 litre ile yeni bir dünya rekoruna imza atmış olduk.”

Yıllık 55 bin litre su tasarrufu

Bülent Onur, 4 litre ile tam, 2 litre ile yarım fonksiyon sağlayan yeni nesil klozetler sayesinde dört kişilik bir ailenin yıllık su tüketiminde 45 bin litreye varan su tasarrufu sağlanacağını söyledi. Bülent Onur, bu rakamın 3,5 litre ile tam, 2 litre ile yarım fonksiyon sağlayan yeni nesil klozetlerle 55 bin litreye çıkacağını ve kamu kurumlarının yaptırdıkları inşaatlarda az su tüketen yeni nesil klozetleri kullanmalarının ülke kaynakları açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: