Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Nitelikli konut nedir?

Etiketler: |

Son zamanlarda her kesin dilinde olan NİTELİKLİ YAPI deyimi tam olarak doğru kullanılmamaktadır.


Genelde, mühendislik hesapları yapılmış, en son yapı teknolojilerine uygun ve kaliteli yapı malzemeleri kullanılan yapılar için bu deyim kullanılıyor. Bunlar ise zaten bir yapıdan olması gerekenlerdir.

Nitelikli yapıda olması gerekenleri 5 ana başlığa ayırabiliriz;

1- Arazi Seçimi; Seçilecek arazinin jeolojik yapısı bina yapmaya uygun olmalıdır. Ayrıca, ulaşımı kolay, hayatı kolaylaştıracak önemli noktalara yakın ( alış veriş merkezi, sağlık merkezleri vb gibi).

2- Tasarım; Çevresel özellik ve ihtiyaçlara uygun, sakinlerin estetik beklentilerine yanıt verecek ve ayrıcalıklı Hissettirecek, insan ve çevreyle barışık olmalıdır.

3- Yapım Metodolojisi; Yüksek inşaat teknolojilerinin kullanıldığı, doğru ve çağdaş yapı malzemeleri kullanılmalıdır. Yapı malzemeleri, insan ve çevreye zarar vermeyen, az bakım gerektiren, bina yalanmasını geciktiren uzun ömürlü olmalıdır.

4- İnşaat ve Proje Yönetimi; Her aşamayı kontrol edecek kalite kontrol sistemi olmalıdır. Çağdaş iş yönetim ve süreç yönetim programları kullanılmalıdır. Ve en önemlisi insan kaynağıdır. Yöneticisinden işçisine kadar doğru insanlar ile çalışılmalıdır.

5- Teslim sonrası Hizmet; Yapının tamamlanıp teslimden sonra en az bir sene yapımcı, çıkabilecek aksaklıkların giderilmesi, kullanıcıların ortak yaşam haklarının yönetimi ve yapının olanaklarından maksimum düzeyde yararlanmaları sağlamak için bir ekip bulundurmalıdır.

Nitelikli yapı almak isteyenler, yukarıda sıralanan bu özellikleri sorgulamalıdırlar.



Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: