Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

KEY hesabı ödemeleri 15 Temmuz'dan sonra

Etiketler: |

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabının tasfiyesi kapsamında hak sahiplerine ödeme takvimi de belli oldu.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, hak sahibi listelerinin mayıs ayı sonunda kendilerine iletilmesi halinde, 1 ay içinde ilan ve diğer işlemleri tamamlayarak, temmuz ayının ikinci yarısında ödemeleri gerçekleştirmeyi öngördüklerini bildirdi.

Yetgin, ödeme takvimini, Ziraat Bankası ve Hazine Müsteşarlığı ile görüşerek belirleyeceklerini belirtirken, vatandaşların ilan edilecek takvimden önce Ziraat Bankası şubelerine başvurmasının bankanın işleyişini ve ödemeleri zorlaştıracağına dikkati çekti.

Mevzuata göre hak sahibi listelerinin Resmi Gazete'de, Emlak Konut GYO veya TOKİ'nin internet sitelerinde ilan edilmesi gerektiğini hatırlatan Yetgin, ancak vatandaşın Resmi Gazete alması gerekmediğini vurguladı.

Bu arada hak sahibi listeleri, bu ay sonunda Emlak GMYO'ya iletilecek. Hak sahibi sayısının 8.5 milyon civarında kesinleşmesi bekleniyor. KEY kesintilerinin uygulandığı 1987-1995 arasındaki dönemde sistemde tam olarak olarak yer alan, yani 108 ay boyunca adına KEY kesintisi yatırılan bir hak sahibinin 308 YTL tutarındaki anaparasına karşılık, toplam bin 389 YTL para alacağı belirlendi. Bu süreden daha az adınan KEY kesintisi yatırılanlar ise daha az para alacak.

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabının tasfiyesi kapsamında hak sahiplerine ödeme takvimi de belli oldu. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı

Kaynak: Referans Gazetesi

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: