Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Konut Satarken Sorun Yaşamamak İçin

Etiketler: |


Gayrimenkulunuzu satarken alıcıyla ilgili ve bürokratik konularda dikkat edilmesi gereker bazı noktalar bulunuyor. Satışa karar verdikten sonra her alıcı adayı ile görüşmek yorucu olabilir. Bu nedenle bir profesyonelle çalışmak ve adaylar arasından seçim yapmak işinizi daha kolay hale getirecektir.

TÜM ÖNLEMLERİNİZİ ÖNCEDEN ALIN!

- Satılacak gayrimenkulun içinde kiracı varsa, kiracıyı çıkarıp bazı tadilatları yaptıktan sonra evi satmak daha kolay olacaktır. Böylece aklınızda oluşan değeri de daha rahat ifade etme şansınız olacaktır.

- Gayrimenkulünüzün değerini doğru belirlemeye çalışın. Kendiniz gayrimenkulunuzun yer aldığı bölgede bir ön araştırma yapın. Sonrasında mutlaka birden fazla emlakçı ilegörüşüp-hıülkün değeri hakkında görüş alın.

- Kendi gözlemleriniz sonrası yapacağınız karşılaştırmalar ile değen belirleyin. Pazarlık payı da bırakmanız sizi ve alıcıyı rahatlatabilir.

- Bir emlakçı ile çalışmayı seçtikten sonra tercihiniz hangisi olursa olsun beklentileri ve şartları öğrenin. Kendi şartlarınızı anlatın ve buna göre bir sözleşme imzalayın.

- Emlakçı ile çalışmayacaksanız alıcılarla görüşürken yanınızda güvendiğiniz birini daha bulundurun. Kaçırdığınız ya da unuttuğunuz bir ayrıntıyı yakalama şansınız daha yüksek olur.

-Alıcınızı iyi tanımaya çalışın ve kefil isteyin. Sizin için ön elemeyi yapacak emlak danışma firmasının ardından adaylar arasında seçim yaparken alıcınızın mali durumunu öğrenin ve alım-satım işlemini sonuna kadar götürebilecek, niyeti ciddi kişilere veya kurumlara zaman ayırın.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: