Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Lekeleri Kendi Kendine Temizleyen Kumaş

Etiketler: |


Elvin Tekstil, ODTÜ ile işbirliği içinde nanoteknoloji yardımıyla kendi kendini temizleyen perdelik kumaş üretti.

Organik lekeler, güneş ışığının da yardımıyla 24 saatte kayboluyor.T ekstil sektörünün önemli şirketlerinden Elvin Tekstil, ODTÜ ile işbirliği içinde, TÜBİTAK'ın da desteğini alarak geliştirdiği, nanoteknoloji yardımıyla kendi kendini temizleyen kumaş markası "Green Guard"ı tanıttı.

Bu amaçla düzenlenen toplantıda konuşan Elvin Tekstil Başkanı Canan Sönmez Canik, 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu nanoteknolojik uygulamanın, sanayiüniversite işbirliğinin çok güzel bir örneğini oluşturduğunu söyledi.

KULLANIMI YAYGIN

Uygulamayla ilgili bilgi veren ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Karakaş, bu teknolojinin ODTÜ Nanoteknoloji ve Nanobiyoteknoloji Araştırma Merkezi tarafından geliştirildiğini, "tekstilde bir ilk" olduğunu söyledi. Gürkan, "Foto- Katalitik Kendi Kendini Temizleyen Anti- Mikrobik Perde' koku da gideriyor, havayı da temizliyor. Zararlı atık da içermiyor. Bu teknoloji giyimden otomotive her alanda kullanılabilir" dedi. Prof. Dr. Ufuk Bakır da, bu teknolojinin su ihtiyacını da azalttığını belirtti.

PATENTİNİ ALIYORUZ

Elvin Tekstil Genel Müdürü Osman Canik ise sorular üzerine bu proje için 600 bin YTL harcadıklarını belirerek şunları söyledi: "Bunun yüzde 60'ı, destek kapsamında TÜBİTAK tarafından tekrar bize sunuluyor. Yüzde 40'ı için de vergi muafiyeti var. Hatta bu yüzde 100'e çıktı. Diğer şirketler de bu desteklerden faydalanabilir.

Bu uygulama için uluslararası patent başvurusu da yaptık. Sonucu bekliyoruz." Canik, ayrıca ODTÜ ile yeni projeleri olduğunu, sözleşmelerini bittikçe yenilediklerini söyledi. 15 milyon dolarlık ciroya sahip Elvin Tekstil, bunun 10 milyon dolarını ihracat yoluyla sağlıyor.

LEKE 24 SAATTE YOK OLUYOR

Geliştirilen teknoloji ile üretilen kumaş, güneş, gün ışığı, yapay ışığın yardımıyla havadaki su buharını kullanarak çay, şarap, yağ gibi organik lekeleri 24 saat içinde, mikrorganizmaları bir saat içinde bertaraf ediyor. Bu perdeler koku gideriyor, dumanı yok ediyor, ultraviyole ışınları süzüyor. Haşareleri de kovan kumaşın yıkanmasında da bir sakınca yok.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: