Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Gayrimenkulde İlk Kriter Fiyatı

Etiketler: |



Oda Project Management’ın müşterileri ile gerçekleştirdiği anket, gayrimenkul yatırım tercihlerini etkileyen ilk faktörün fiyat olduğunu, bunu konum ve firma güvenilirliğinin takip ettiğini gösteriyor.

Gayrimenkul sektöründe proje yönetimi mantığıyla profesyonel konsept geliştirme ve satış kanalları yönetimi hizmetleri sunan Oda Project Management, müşterilerinin gayrimenkul yatırımlarındaki tercihleri üzerine bir araştırma gerçekleştirdi.

Araştırma anketine katılan 100 kişinin yaş dağılımı aşağıdaki şekilde:

“Önümüzdeki bir yıl içinde hangi finansal enstrümanı yatırım aracı olarak kullanmayı düşünürsünüz?” sorusuna 25 – 35 yaş grubunun ağırlıklı olarak banka, 35 – 55 yaş gruplarının ise gayrimenkul cevabını verdiği gözlemleniyor.

Tercih edilen yatırım aracı

Ankete verilen yanıtlarda, 25 – 35 yaş grubunun gayrimenkul arayışının düşük olduğu ortaya çıkıyor.



Gayrimenkul arayış nedeni

“Gayrimenkul yatırımı yaparken birincil olarak dikkat ettiğiniz konu nedir?” sorusuna verilen cevaplarda projenin fiyatı ve konumu ilk sıralarda yer alırken, projenin özellikleri son sırada bulunuyor. Fiyata en fazla önem veren yaş grubu ise 25 – 35.

Gayrimenkul yatırımında birincil kriter

Yatırımlarını şehir merkezinde ikinci el gayrimenkullerde değerlendirmek isteyenlerin yarısı 25 – 35 yaş grubunda bulunuyor. Şehre yakın butik projeleri tercih edenlerin %62’si ise 35 – 45 yaş grubu katılımcılar.


Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: