Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Bankalar Konut Satmaya Başladı

Etiketler: |


Yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle vatandaşın elindeki gayrimenkuller bankalara geçti. Cazip fiyatlara konut ve arsa satın almak isteyen vatandaşlar ile fabrika ya da işyeri satın almak isteyen işadamları, emlakçılardan önce bankalara uğruyor.

Ankara Ticaret Odasının (ATO) bankaların internet sitelerindeki satış ilanlarına dayanarak yaptığı çalışmaya göre, yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle vatandaş, çiftçi, sanayici ve tüccar kredi borçlarını ödeyemeyince binlerce ipotekli konut, arsa, tarla, fabrika, dükkan ve taşıt bankaların eline geçti.

Araştırmaya göre, geri dönmeyen kredilere karşılık haciz yoluyla el koydukları gayrimenkuller nedeniyle bankalar "emlakçı" gibi oldu. Bazı bankalar, gayrimenkul satışı için "emlak servisi" bile oluşturdu. Cazip fiyatlara konut ve arsa satın almak isteyen vatandaşlar ile fabrika ya da işyeri satın almak isteyen işadamları, emlakçılardan önce bankalara uğruyor.

Gayrimenkul zengini haline gelen bankaların elinde müstakil ev, villa, apartman, apartman dairesi, fabrika, imalathane, atölye, ardiye, benzin istasyonu, otel, lokanta, depo, garaj, dükkan, ofis, iş hanı, arsa, tarla, sera, çiftlik, bağ, meyve, fındık ve narenciye bahçesi, fıstıklık, zeytinlik, besihane gibi çok çeşitli gayrimenkuller bulunuyor. Hatta Albaraka Türk'ün elinde satılık kümes bile var.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: