Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

8 Ay Sonra Ev Fiyatları Patlayacak

Etiketler: |


En erken 8 ay, en geç 1.5 yıl sonra gayrimenkul piyasası açılacak...

TOKİ Başkanı Bayraktar, gayrimenkul piyasasının en erken 8 ay, en geç 1,5 yıl içinde açılmasının beklendiğini söyleyerek, “Bu sürenin sonunda fiyatlarda patlama yaşanacaktır” dedi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, gayrimenkul piyasasının en geç 1,5 yıl içinde açılmasının beklendiğini söyledi.

Bayraktar, “Gayrimenkul piyasasının, en erken 8 ay, en geç 1,5 yıl içinde açılmısı bekleniyor. Bu sürenin sonunda piyasa açıldığında ise fiyatlarda patlama yaşanacağını düşünüyoruz” dedi.

SICAK PARAMIZ YOK

TOKİ'nin inşa ettiği toplu konutlarda incelemeler yapmak üzere Diyarbakır'da bulunan Bayraktar, ilde 418 milyon YTL'lik yatırımları bulunduğunu, devam eden ve ihale edilecek projelerle 9 bin 912 konutun, 14 ilköğretim okulunun, 19 spor salonu, 6 ticaret merkezi ve diğer tesislerin bölgeye kazandırılacağını aktardı. TOKİ'nin mali tablolarına ilişkin bilgiler de veren Bayraktar, şunları söyledi:

“8 milyar YTL alacak portföyümüz var. 4 milyar YTL'lik malımız, yani arsa, konut ve işyerimiz var. Ama sıcak paramız yok. Bir yerde istihkam köprüsüne ihtiyacımız var. Ayda 350 milyon YTL rutin akarımız var ama ayda 650 milyon YTL ödeme yapıyoruz. Sıkıntılarla boğuşuyoruz. Buna can dayanmaz. Bu tip para sıkıntımız var. Ama bugüne kadar geldik. Son dönemdeki peşin ödemeli indirim kampanyasından 350 milyon YTL geldi. Borcumuz yok gibi. Yeni doğmuş çocuğa anası nasıl sarılırsa, bizde çocuğumuza sarılıp onunla yatıp kalkıyoruz. İşin dertlisiyiz. Elde çanta geziyoruz, çanta beyazdı kahrından karardı.”

İndirim kampanyasına 1600'ü son gün olmak üzere toplam 10 bin kişinin müracaat ettiğini de belirten TOKİ Başkanı, “Biz 15 bin başvuru bekliyorduk. Belki uzar beklentisi vardı ama işin ciddiyeti açısından uzatmadık. Ancak 5-6 ay sonra belki 2009'un başlarında yeni bir indirim kampanyası yapabiliriz” diye konuştu.

SEYRANTEPE'Yİ İPTAL EDERİZ

Erdoğan Bayraktar, Galatasaray'ın Seyrantepe Stat Projesi'nde yüklenici firmanın programa uymadığını, işin programa göre yürümediğini kaydetti. Bayraktar, "Yüklenici firmaya temmuzun ilk haftasında ikinci bir ihtar çekeceğiz. Yine işler düzelmezse 20 gün sonra, temmuz sonlarında ihaleyi iptal ederiz" dedi.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: