Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Herkese göre konut var

Etiketler: |


Önümüzdeki yıllarda büyük bir değişime hazırlanan Kocaeli'nin konut pazarını da hareketli günler bekliyor. Türkiye'nin en büyük sanayi şehirlerinden biri olan kentte, daha da geliştirilmeye ve çeşitlendirdilmeye çalışılan ekonomik hayat, konut sektörü için de bir fırsat oluşturuyor

Türkiye'nin en büyük sanayi şehirlerinden biri olan Kocaeli, önümüzdeki yıllarda çok büyük bir değişime hazırlanıyor. Kent bir yandan Marmara Bölgesi'nin lojistik merkezi olmaya hazırlanırken diğer yandan Türkiye'nin ilk tarım organize sanayi bögesine ve yeni turizm alanlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kentin ekonomik hayatında yaşanan bu değişimin konut sektörüne yansımasi ise kaçılınmaz görünüyor.

Zaten hızlı bir nufüs artışına sahip olan Kocaeli'nde, beklenen tüm gelişmelerle birlikte daha fazla konuta ihtiyaç olacağı tahmin ediliyor. 1999 yılındaki büyük deprem faciasının ardından konut açığı hızla büyüyen Kocaeli'nin 2004'ten itibaren hareketlenen konut pazarı, son ekonomik gelişmelerle birlikte durgun günler geçiriyor gibi görünse de bu durgunluğun fazla uzun sürmeyeceği tahmin ediliyor. Kentte faaliyet gösteren inşaat şirketleri birbiri ardına yeni yeni konut sitelerinin inşaatına başlıyor.

Özellikle İzmit'in merkezine uzak ilçe ve beldelerde yoğunlaşan yeni konut sitelerinde konut yoğunluğunun az ve kat sayılarının düşük tutulması ilk göze çarpan özellikler. Çoğunluğu 4 ve 5 katlı olarak inşa edilen bu binalardaki konutların en önemli özelliği ise oldukça büyük olmaları. Neredeyse 100 metrekarenin altında inşa edilmiş yeni konuta rastlamanın mümkün olmadığı İzmit'te konut fiyatları ise çeşitlilik arz ediyor. Her keseye uygun yeni konut bulmanın mümkün olduğu İzmit'te fiyatlar ortalama olarak 75 bin ile 450 bin YTL aralığında seyrediyor.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: