Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Türkiye’nin müteahhiti TOKİ

Etiketler: |

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) yeni yılda da atılımı sürecek. Dört yıl önce planlı kentleşme ve konut üretimi amacıyla kurulan ve evsiz kimseleri konut sahibi etmek amacıyla başlatılan seferberlikle bu zamana 81 il ve 383 ilçede 285 bin 746 konut üreterek sahiplerine dağıtıldı.
Türkiye genelinde 90’ı İstanbul’da olmak üzere 924 şantiyelerinin olduğunu belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, “İstanbul’da konut açığını kapamak, belediyelerimizle birlikte Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirmek için 60 bin konut ürettik. Amacımız tüm insanları ev sahibi yapmaktır. Sosyal meskenler yanında her kesime hitap etmek için lüks konut üretimine de girdik. Ayrıca konut yaptığımız yerlerin çevre yolu bağlantılarını, alt ve üst geçitlerini de biz yapıyoruz” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Bayraktar, “Kısa sürede ülkemizin her köşesinde şantiye kurduk, dar gelirlilerin ev hayalini gerçekleştirdik. 81 ilde 923 şantiyesi bulunan TOKİ 285 bin konut yaparak ihtiyaç sahiplerine dağıtarak onları kira öder gibi ev sahibi yaptı” dedi.

ŞEHİRLER MODERN HALE GELECEK
Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde 132 belediye ile 113 bin 72 konut luk uygulama anlaşmaları olduğunu belirten TOKİ Başkanı Bayraktar, “Önümüzdeki yıllar için 500 bin konutluk program yaptık. Bu yıl içerisinde 250 bin konutun inşaatına başlayacağız” diye konuştu.

Kaynak: Akşam Gazetesi

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: