Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Çatılarda Ondugreen Devrimi - Yeşil Çatı

Etiketler: |


Onduline Avrasya çevre duyarlılığını türkiye'de ilk kez uygulanan Ondugreen yeşil çatı sistemiyle bir kez daha ortaya koyuyor .Çevre güzelliğinin yanında çok büyük oranda su tasarrufu da sağlayan Ondugreen sistemiyle inşaat başlangıcında kaybolan yeşil alanlar çatılarda yeniden kendini gösteriyor.İnşaat ve trafik yoğunluğu yüksek olan şehirlerde havayı temizleme özelliğine de sahip olan Ondugreen ile kaplanan yeşil çatılar ısıyı da yalıtıyor.Ondugreen yeşil çatı sistemleriyle çakıl kaplı teras çatıların yerine bitki alanlarıyla yaşanabilir yeni dış mekanlar elde ediliyor.






Kentlerde ve endüstri alanlarında su kullanımı artarken betonlaşma sonucu yağmuru emecek toprağın azalması,kentlerin atik su sistemlerinin daha çok yüklenmesine yol açıyor.




Sistem Ondugreen


1) Bitkiler: Araştırma enstitüleri tarafından saptanan, sistem dahilinde kullanıldıkları takdirde yıllarca bozulmadan ve bölgenin iklim şartlarına uygun olarak kendiliğinden uzun yıllar yaşayabilen bitki türleri, çatı yeşillendirilmesinde kullanılıyor.

2) Bitki taşıyıcı tabaka: Zincolit ve Zinco Sistem Toprakları gibi özel malzemelerle oluşturulan alt yapılar seçilen bitkinin besin ihtiyacını karşılıyor, bitkiler böylelikle uzun yıllar canlılıklarını koruyor.

3) Filtre ve drenaj tabakası: Üst katmanlardan gelen su filtre tabakası tarafından süzülerek, bir yandan yağmursuz günler için depolanıyor, diğer taraftan ise biriken fazla su bitkilerin çürümesini engellemek amacıyla drene edilerek atılıyor. Ondugreen Sistemleri’nde bu fonksiyonları ideal biçimde yerine getiren Floradrain ve Floratec gibi malzemeler kullanılıyor.

4) Mekanik etkilere karşı koruyucu tabaka: Çürümeye dayanıklı özel keçelerden oluşan mekanik etkilere karşı koruyucu tabakanın Zinco koruyucu tabakaları normların gerektirdiği basınç mukavemetini gösteriyor.

5) Kök tutucu tabaka: Bitki köklerinin yalıtıma zarar vermesini engelleyen özel kök tutucu tabaka veya köklere dayanıklı su yalıtım membranı alanı için Onduline Avrasya Bituline Extra’nın özel bir türü olan Bituline Antiracine’i geliştirdi.

6) Su yalıtımı ve çatı konstrüksiyonu: Yeşil çatı sistemlerinin uygulanabilmesinin en önemli ön şartını, iyi bir su yalıtımının ve yeterli taşıyıcılığa sahip bir çatı konstrüksiyonunun varlığı oluşturuyor. Ondulien Avrasya, Bituline Su Yalıtım Membranları’yla alt yapı olarak mükemmel su yalıtımı elde ediyor.

Onduline Avrasya’nın pazarlama ve proje desteğiyle Sistem Ondugreen Türkiye’de birçok önemli ve prestijli projede yerini aldı.


Bunlardan en önemlilerini;
  • Kanyon /Levent ( 16.000 m2)

  • Grancha Sağlık Tesisleri Türkbükü/Bodrum ( 1600 m2)

  • Mesa Hastanesi /Ankara (1000 m2) ve

  • Geçtiğimiz aylarda uygulanmasına başlanan İstanbul Ümraniye’deki Metro Gross marketin çatısı ( 30.000 m2) oluşturuyor.

Bu projelerden İstanbul Ümraniye’ de bulunan, toplam 55.000 m²’lik çatı alanına sahip Metro Gross Market’in çatılarının 30.000 m²’ si Ondugreen yeşil çatı sistemi ile yeşillendiriliyor. Çok değişik eğimlere sahip olan söz konusu çatı alanında çatının eğimine bağlı olarak değişik tipte uygulamalar yapılıyor. 0 eğimden yaklaşık %125’e kadar değişen bir eğim eşitliliğine sahip bu çatı kompleksinde ekstensif (seyrek) yeşillendirme metodu uygulanıyor. Metro Gross Market’te uygulanan yeşil çatı sistemi, Ondugreen bileşenlerinin yanısıra özel bir sulama sistemini de içeriyor. Mart ayında başlanan uygulamanın Ağustos ayında bitmesi planlanıyor. Yeşil çatı uygulaması olarak dünyanın en büyük uygulamalarından birini teşkil eden ve Onduline Avrasya’nın proje desteğiyle yapılan bu projenin uygulamasını ise ICS firması gerçekleştiriyor.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: