Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Haliç‘te 215 bin YTL‘ye

Etiketler: |

Efesan Grubu’nun 2005 yılında kurduğu Efektif Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım, ilk projesi Blox Haliç’i hayata geçiriyor. Projede fiyatlar 215 bin YTL'den başlıyor.
Efesan Demir Çelik, Ferro Döküm, Özefe Demir Sanayi, Efemet Demir Sanayi ve Metallink Metal Sanayi Yatırımları şirketlerini bünyesinde bulunduran Efesan Grubu’nun 2005 yılında kurduğu Efektif Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım, ilk projesi Blox Haliç’i hayata geçiriyor.

Efektif Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım Genel Müdürü Cem Dolunay, henüz iki yıllık bir firma olmalarına rağmen, Efektif Gayrimenkul’ün temelinin 35 yıl önceye dayandığını söyledi. Efesan Grubu’nun temellerinin inşaat yatırımlarıyla atıldığını hatırlatan Dolunay, “Grubumuz daha sonra demir çelik sektörüne ağırlık vermiş. Ancak gayrimenkule olan ilgi ve yatırım devam etmiş” diye konuştu.

“Değer” yaratan bir gayrimenkul firması olmak üzere yola çıktıklarını ifade eden Cem Dolunay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Efektif Gayrimenkul olarak tüm faaliyetlerimizde kalite standartlarını en üst düzeyde tutuyor ve 'sıfır hata' hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Blox Haliç, Efektif’in ilk projesi olmasına rağmen bu hedeflerimizi tutturacağımızı düşünüyoruz.”

Efektif Gayrimenkul’ün portföyünde toplam değeri 23 milyon dolar olan arsa stoğu bulunduğunu ifade eden Cem Dolunay, “İstanbul Kağıthane’de 10 bin 128 metrekare, Ömerli‘de 88 bin 888 metrekare, Hadımköy’de 11 bin 200 metrekare, Tekirdağ M. Ereğlisi’nde 32 bin 231 metrekare, Muratlı’da 205 bin metrekare, Gebze’de bin 312 metrekare, Fethiye’de 15 bin metrekarelik arsamız var.”

Konut projeleri dışında, alış veriş merkezleri, depolama alanları, teknolojik binalar, özel antrepolar yapmak istediklerini belirten Cem Dolunay, çok ve sıradan iş yaparak hızla büyümek yerine, kaliteli ve ses getiren projelerle efektif çalışmaya özen gösterip sağlıklı büyümek istediklerini söyledi. “Gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olmak ve gayrimenkulden kazandığımızı gayrimenkule yatırarak büyümek istiyoruz” diye konuşan Cem Dolunay, Blox Haliç’in de ilk adımları olduğunu ifade etti.

“Kağıthane’nin kentsel dönüşümüne Blok Haliç’le destek vereceğiz”
Blox Haliç projesinin Kağıthane’de bulunan ve iki parselden oluşan 10 bin 128 metrekarelik arsa üzerinde gerçekleşeceğini söyleyen Cem Dolunay, İstanbul için odak ve geçiş merkezi olması nedeniyle Kağıthane’nin önemli bir nokta olduğunu vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kağıthane Belediyesi”nin kentsel dönüşüm planları çerçevesinde Kağıthane Bölgesi’nin prestijini yükseltmek amacıyla bir çok yatırım ve proje planlandığına dikkat çeken Cem Dolunay, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bu destekleyici projeler arasında, Kağıthane’nin kimliğini ve imajını tamamen değiştirecek olan ‘Sadabad Projesi’ yeni bir ekonomik sosyo kültürel merkez olacak şekilde yeniden planlanan ‘Cendere Vadisi‘ projeleri yer alıyor. Ayrıca; Haliç Karadeniz Sahra hattının yeniden açılmasına yönelik hazırlanan projenin de hayata geçirilmesiyle, Silahtarağa’dan başlayarak Kağıthane üzerinden Karadeniz’ e çıkan dekovil hattı yeniden kurulacak ve Haliç nostaljik bir trenle Karadeniz’e bağlanacaktır. Bunların yanı sıra İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin, trafik çilesine karşı çözüm olarak gündeme getirdiği "7 Tepe, 7 Tünel" projesi kapsamındaki tünellerden biri olan Dolmabahçe - Kağıthane arasındaki tünelle, Kağıthane- Dolmabahçe arası sadece 4 dakika sürecek. Proje 2008 yılı ortasında hayata geçecek. Biz de Efektif Gayrimenkul olarak Kağıthane’nin kentsel dönüşümüne Blok Haliç’le destek vereceğiz.”

Blox Haliç’e başlamadan önce ciddi bir saha ve piyasa araştırması yaptıklarını ifade eden Cem Dolunay, projenin Ağa Han ödüllü dünyaca ünlü mimar Han Tümertekin tarafından tasarlandığını belirtti. Blox Haliç’in alt yapı ve kaba inşaat çalışmalarının Haziran 2007’de başladığını vurgulayan Dolunay, Aralık 2008’de de projenin tamamlanacağını söyledi.

Blox Haliç’in sade, estetik ve yalın mimarisi, fonksiyonel ve ferah yaşam alanlarıyla sadece bugünün trendlerine değil, geleceğe yönelik ihtiyaçlara da cevap veren çağdaş ve avangard bir proje olduğunu belirten Dolunay, şunları söyledi:

“Temelden çatıya, güvenli ve yüksek inşaat kalitesiyle fark yaratıyor. İstanbul'un merkezinde, Blox Haliç'te yaşayanlar, site yaşamında aktivitelere olanak veren sosyal donatılar sayesinde kendilerine daha fazla vakit ayıracak ve açık havuz, güneşlenme terasları, fitness salonu, saunaları ve kafeterya ile TV salonuna sahip olan sitede sporu ve eğlenceyi bir arada sunan imkanlara sahip olacaklar.”

İki etaptan oluşan Blox Haliç’in ana hedef kitlesinin B ve B+ sosyo ekonomik gruba mensup, beyaz yakalılar ve serbest meslek sahipleri olduğunu ifade eden Dolunay, projenin metrekare fiyatlarının bin 950 YTL olduğunu söyledi. Cem Dolunay, Blox Haliç projesinden 50 milyon YTL’lik ciro beklediklerinin altını çizdi.

Projede konut fiyatlarının 215 bin ile 485 bin YTL arasında değişiyor.
“Yalın bir mimariye sahip”
Blox Haliç’in mimarı Han Tümertekin ise projenin mimari detayları hakkında bilgi verdi. Blox Haliç’te sade, estetik ve yalın bir mimari anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Han Tümertekin, iki etaplı projenin yedi blok ve 150 daireden oluştuğunu söyledi. İlk etabın üç blok ve 62 daireden oluştuğunu hatırlatan Han Tümertekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk etapta iki blok 9 kat, bir blok 10 kat olarak planlandı. Her katta, hem ön hem arka cepheye sahip iki daire yer alıyor. Günlük yaşamın gereklerine uyum sağlayacak şekilde, pratik çözümlerle fonksiyonel ve ferah yaşam alanları yaratıldı. Blox Haliç’te çatı dubleksi, bahçe dubleksi, 3+1 ve 2+1 olmak üzere 4 tip ve 110 metrekareden başlayarak 257 metrekareye kadar değişen büyüklüklerde yaşam alanları mevcut. Ayrıca Blox Haliç’te, ortak kullanıma yönelik, açık havuz, kafeterya, fitness center, saunalar, soyunma odaları, çok amaçlı salon olmak üzere sosyal alanlar da bulunuyor.”

http://www.bloxhalic.com/

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: