Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Devlerin mortgage zararı 30 milyar doları aşacak

Etiketler: |

Yatırımcıların mortgage krizinden sonra riskli gördükleri tahvillerden çıkmaya başlaması Goldman Sachs'ın Citigroup, Merrill Lynch ve JP Morgan için yaptığı zarar tahminlerini ikiye katladı.
Goldman Sachs, uluslararası piyasaların üç büyük aktörü olan Citigroup, Merrill Lynch ve JP Morgan Chase'in mortgage krizinden kaynaklanan zararının 30 milyar doları aşacağını tahmin etti. Goldman Sachs analisti William Tanona'nın hazırladığı raporda, söz konusu üç kuruluşun yılın son çeyreğinde toplam 33.6 milyar dolar zarar edebileceği belirtildi. Raporda, global kredi krizi derinleştikçe Citigroup'un sermayesini korumak için temettüsünü yüzde 40 azaltmaya gerek duyabileceği kaydedilerek şöyle denildi:

'Temettü de düşecek'"Mevcut kredi krizinin piyasalar tarafından tamamen hazmedilmesi için bir iki çeyreğin geçmesi gerekecek. Dördüncü çeyrek faaliyet sonuçlarının, bir süredir görülen en zayıf sonuçlar arasında yer alması muhtemeldir.
"Mortgage krizinden sonra yatırımcılar bir zamanlar güvenli olarak düşünülen tahvilleri riskli bulup çıkmaya başladılar. Tanona da bu nedenle raporunda, üç büyük yatırım kuruluşunun zararlarına yönelik tahminlerini yaklaşık iki katına çıkardı.
Tanona, Citigroup, Merrill Lynch ve JP Morgan'ın 2007'nin son çeyreğinde sırasıyla 18.7 milyar dolar, 11.5 milyar dolar ve 3.4 milyar dolar zarar göstereceklerini tahmin etti. Analistin aynı konudaki tahminleri daha önce sırasıyla 11 milyar dolar, 6 milyar dolar ve 1.7 milyar dolar şeklindeydi.Tanona ayrıca, Citigroup'un 5 ila 10 milyar dolarlık sermaye oluşturmak veya korumak için 2008'de hisse başına 0.54 olan çeyrek dönem temettüsünü düşüreceğini de tahmin etti.

ECB piyasadan 150 milyar euro çekti

Avrupa Merkez Bankası (ECB) dün, euro bölgesindeki fazla likiditeyi azaltmak için 150 milyar euro daha nakit çektiğini açıkladı. 31 Aralık'tan itibaren vadesi olan, faizleri yüzde 4 oranında sabitlemek isteyen ECB'nin düzenlediği ihaleye 52 banka bu ihaleye katıldı. Önceki gün ihale edilen tam miktar 145.6 milyar euro.
Mortgage sektöründen kaynaklanan riskli kredileri azaltmayı amaçlayan ECB piyasalara iki haftada toplam 348.6 milyar euro nakit pompaladı.

Kaynak: Milliyet

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: