Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Yeni yılın yeni projeleri yolda

Etiketler: |



Birçok inşaat şirketi 2008 yılında başlayacağı projelerinin detaylarını belirledi. Bazıları ise fiyatlarını bile açıkladı. Aralarında orta sınıfı cezbedecek konutlar da yok değil

2008'in yeni projeleri yazmakla bitmiyor. Milliyet Emlak'ın geçen haftalarda ilk bölümünü yayınladığı inşaat şirketlerinin 2008 projeleri konulu araştırmasının bu bölümünde yer alan bir çok şirket, yeni projelerinin ana hatlarını çoktan oluşturmuş. Hatta konut fiyatlarını bile belirleyen bazı şirketler, yeni projelerini satışa çıkarmak için gün sayıyor.

Bolelli'nin Dream'leri çoğalıyor
Salih Bolelli - Bolelli Grup Yönetim Kurulu Başkanı

Şerifali'deki Dream Towers projesine 2008 yılının ocak ayında başlayacağız. 8 bin 430 metrekare arsa üzerinde, 8 blokta toplam 177 daireden oluşan sitede fiyatlar, 124 bin dolar ile 308 bin dolar arasında değişecek. Büyüklükleri 67 metrekare ile 190 metrekare arasında değişen 5 tip daire olacak. Proje aralık 2009'da tamamlanacak.

Ayrıca ocak ayının sonunda Çekmeköy'de butik bir villa projesine başlayacağız. 6 villadan oluşan Dream Village Temmuz 2009'da bitecek. Bu projede 335 metrekarelik villaları 750 bin dolara satmayı planlıyoruz.

Anadolu yakasında 7 bin konut
Hızır Demir - KC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

Genelde Anadolu yakasında diyebileceğimiz birkaç projeye başladık. Ve projelerimiz çizim aşamasında... Tahmini 7 bin konut ve alışveriş merkezi yapılacak... Konseptimiz; spor center, kütüphane, kapalı ve açık havuzlar, ibadethaneler, idari ve sosyal tesislerin olacağı donanımlardan meydana gelecektir. Ümraniye, Sarıgazi, Pendik, Taşdelen, Ataşehir proje yerleşim alanlarımızdır. Önümüzdeki yıl her sınıftan tüketicimize 120 aya varan faizsiz satışlarımız yapılacaktır. Yaklaşık 1+1 daire 80 bin YTL, 2+1 daire 120 bin YTL, 3+1 daire 160 bin YTL, 4+1 daire 200 bin YTL gibi fiyatlarla satışa sunulacaktır.

Sarıyer'de 24 malikane
Harun Özçiçek - Propa A.Ş İcra Kurulu Başkanı

Sareyer maden bölgesinde projelendirdiğimiz Sarıyer Boğaziçi Evleri'ne Şubat 2008'de başlamayı planlıyoruz. Bu projedeki 24 malikane tarzı konutu 600 bin dolan ile 900 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunacağız. Evler 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak.
2003 - 2004 yılları arasında Mil-Pa ile birlikte pazarladığımız Bargilium Villa Arsaları'nın olduğu bölgede yapacağımız alışveriş merkezine de Nisan 2008'de başlayacağız. 36 dükkandan oluşacak olan projeyi 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlayacağız.
Çorlu'da inşa ettiğimiz Çorlupark'ın içindeki alışveriş merkezine de Şubat 2008'de başlayacağız. Merkez 90 bin metrekare kapalı, 45 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak.

Folkart İzmir'e el atıyor
Mesut Sancak - Folkart Yapı Genel Müdürü

Narlıdere'de gerçekleştirdiğimiz Folkart Narlıdere projesinin İzmir'den çok talep görmesi üzerine 2008'de Folkart Mavişehir’i hayata geçirmeye karar verdi. Toplam 35 daireden oluşan 15 katlı bina halinde inşa edilecek olan bina, girişindeki mikroklimatik havuzları led aydınlatma sistemi, 13. kattaki kapalı yüzme havuzu ve 14. ve 15. kattaki gezi teraslarıyla dikkat çekiyor. Proje üst gelir grubuna hitap ediyor.

2008'de 2 bin 500 konuta başlanacak
Süha Yılmaz - Yapı Endüstrisi Yönetim Kurulu Başkanı

Yapı Endüstrisi olarak 2008’de başlayacak konut projeleriyle 2 bin 500 konut inşa etmeyi planlıyoruz. 2007 yılı sonu, 2008 yılı başında Maslak, Büyükçekmece ve Ataşehir’de turizm, konut ve alışveriş merkezi olarak başka yatırımlar yapacağız. Ayrıca Avrupa Yakası’nda devam eden konut projemiz içinde alışveriş merkezleri de inşa ediyoruz.

Maltepe'de orta gelirliye konut
Fethi Yılmaz - İntaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili

2008'de Maltepe'de başlayacağımız projemizin arsası Kiptaş'ın yeni başlayacağı projenin hemen yanında yer alıyor. Orada 120 daire yapmayı düşünüyoruz. Fiyatlarımız Sarıevler'in biraz üstünde olacak. Sarıevler orta gelir grubuna hitap eden bir proje. Ortalama metrekare fiyatımız 2000 YTL. Maltepe'deki hedef kitlemiz ortanın biraz üstü gelir grubu. Ama lüks de değil. Maltepe'de metrekare fiyatımız 2000 - 2200 YTL olacak. Çok uçmayı düşünmüyoruz. Sarıevler'den farklı olarak arsa payı biraz fazla. Kullanılan malzeme de biraz daha farklı olacak.

Kandilli ve Çengelköy’de butik villa
Teoman Rıza Güneri - Güneri İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili

2008 yılında Türkiye´de yaşanan genel havanın yarattığı istikrarsızlık sorununu yurtdışı inşaat yatırımlarıyla aşmayı düşünüyoruz. Bunun için de Afrika ülkeleri ve Kuzeyimizdeki ülkelerle de ciddi görüşmeler yapıyoruz. Yurtdışı yatırımlarımız 6 ay içinde hayata geçecek.
Yurtiçinde ise 2008'de 6 yeni projeye başlamayı planlıyoruz. Kavacık´ın merkezinde 3 bin - 4 bin metrekare alan üzerine 2 bin 885 metrekare inşaat alanlı zemin artı 6 kattan oluşan bir bina inşa edeceğiz. Burası tamamen ofis alanları ve mağazalardan oluşacak. İş merkezi olarak düşünülen bu binada kendi merkezimiz de olacak. Yılbaşında temel atmış olacağız ve 2 yıl içinde tamamlayacağız. Yeni bir proje olarak Tarabya´da 25 bin metrekare üzerinde gerçekleştireceğimiz 120 dairelik bir inşaatımız olacak. İnşaat başladıktan sonra 18 ayda tamamlanacak.

Ayrıca Maslak´da , Maslak´tan Sarıyer´e inen yol üzerinde 10 dönüm arazi üzerinde kat karşılığı olarak yapacağımız bir projemiz var. Muhtemelen iş merkezi olacak ama daha kesin projelendirmeyi yapmadık.
Kandilli´de 22 dönüm arazi üzerinde 6 bin metrekare inşaat alanına sahip 12 villa inşa edeceğiz. Bunun yapım süresi ise 18 ay olacak.

Çengelköy´de de 2008 yılında başlayacak ve 2 yıl sürecek olan projemiz 12 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip. Villa ve apartman olmak üzere 17 üniteden oluşuyor.
Son olarak Güngören´de de bir arsa aldık. Burada konut artı alışveriş merkezi şeklinde bir çalışma yapmayı planlıyoruz.

Trump projeleri 2008'de başlıyor
Burak Duruman - Yeşil İnşaat CEO’su

Yeşil İnşaat olarak Türkiye’de Donald Trump’ın ismini kullanma hakkına sahip tek firmayız. 2008’de başlayacağımız projelerden biri de Trump Projesi. Trump Towers, Trump Rezidans ve Golf&Resort Oteli'nin yapımına başlayacağız. Kartal ve Silivri’deki projelerimizin yanı sıra Topkapı’da bir iş oteli inşa edeceğiz.

Eroğlu 2008'e hızlı giriyor
Ramadan Kumova - Eroğlu Yapı CEO'su

2008'de İstanbul Ümraniye'de İkizistanbul adıyla 44 bin metrekare arsa içinde konut ve Sarıyer'de Town Houses isimli 23 bin arsa içinde bir villa projesine başlayacağız. Yine Ümraniye'de 17 bin metrekare arsa içinde bir ofis binası yapmayı planlıyoruz. Merter'deki Vakko arazisinde yapmayı planladığımız alışveriş merkezinin arsası ise 36 bin metrekare. Beylikdüzü'nde ise 50 bin metrekare arsada 30 katlı bir kule halinde inşa edeceğimiz alışveriş merkezinin yanısıra bir karma projemiz daha olacak. 170 bin metrekare arsası olan proje konut ağırlıklı olacak. 2008'de Tekirdağ ve Bursa'da iki projeye başlayacağız. Tekirdağ'da Tekira bir alışveriş merkezi yapacağız. Bursa'da ise bir konut ve ticaret merkezi projemiz olacak.

Şişli'de rezidans
Mehmet Okay - Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi

2008 yılında; Şişli Bomonti'de 50'şer katlı iki blokta 600 konuttan oluşan Anthill Residence projesiyle beraber 40 bin metrekarelik alışveriş merkezinin yapımını planlıyoruz. Yabancı müşterilerin talepleri doğrultusunda Çamlıca’da 20 bin metrekarelik ofis ve rezidans projesiyle beraber Ataşehir’de 100 stüdyo daireden oluşan apart otel projesini de hayata geçirmeyi planlamaktayız.Port Alaçatı Sahil Evleri'nde ise Venedik konsepti diye adlandırılan 43 konutluk yeni etap başlayacak."

2008'de 480 daire
Serdar İnan - İnanlan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı
2008 yılının nisan ya da mayıs ayında 4 yeni projemizi satışa sunmayı planlıyoruz. Zekeriyaköy'de 3 blok 80 dairelik bir projemiz var. Bayrampaşa'da İkea'nın yanında 2 blok 120 dairelik bir projemiz daha var. Kartal'da altı çarşı, üstü 200 dairelik bir projemiz olacak. Balmumcu'da Barbaros Bulvarı'nda, köprüye bakan bir yerde, deniz manzaralı 8 dönümlük bir arsa üzerine 80 dairelik bir proje yapacağız. İki senelik projeler hepsi. Bir de Ömerli tarafında bir projemiz olacak.
Balmumcu projesi üst gelir grubuna, diğer projelerimiz ise ortanın üstü gelir grubuna hitap edecek ayrıca alt gelir grubuna yönelik de bir kaç proje üzerinde çalışıyoruz.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: