Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Sadece Kapısıyla Ev Alınır

Etiketler: |

Sadece Kapısıyla Ev Alınır
İngiltere'nin en pahalı evi Palladio, 35 milyon sterline(Yaklaşık 80 milyon YTL) alıcı buldu. İsrailli elmas milyoneri Lev Leviev'ın satın aldığı evde, gece klübünden yüzme havuzuna, kaplıcadan saunaya kadar kadar her türlü komfor var.
Londra'nın en zengin bölgelerinden Hampstead'te geçtiğimiz ay satışa sunulan ve İsrailli elmas milyoneri Lev Leviev tarafından satın alınan ev, kızılötesi teknolojisiyle çalışan kamera, ışık, müzik, elektronik kapı, ısıtma ve soğutma sistemleri ve Karayip'lerdeki bir tekneden dahi kontrol edilebilen, modern bir komünikasyon sistemine sahip.

İlk sahibi Mansour Namaki'nin, burada yaşamaktan vazgeçip Regents Park'a yerleşmesi nedeniyle satışa sunulan evin yeni sahibi Lev Leviev'ın, New York ve Moskova'da bir çok mülkü bulunuyor. Londra'ya yerleşmeyi yatırımcılara daha yakın olabilmek için seçtiği söyleyen Leviev, bu şekilde dünya piyasasını daha yakından takip edebilmeyi umuyor. Leviev, burada 2 çocuğu ve eşi Olga Leviev ile birlikte yaşamayı planlıyor.
KAPISI 50 BİN STERLİN

16.yüzyıl rönesans mimarisinin "babası" olarak bilinen Palladio'nun adını taşıyan ve görkemiyle göz kamaştıran eve, sadece ev sakinlerine ait olan özel bir sokaktan ulaşılabiliyor. Evin hemen girişinde 50 bin sterlin değerinde, yarım ton ağırlığında zırhlı bir ön kapı, içerde ise muazzam bir salon ve Fransız şatolarında kullanılan, 150 yıllık el emeği oyma sanatıyla yapılan taş merdivenler yer alıyor.
Yine aynı yöntem kullanılarak yapılan ve İngiliz kraliyet ailesinin bir zamanlar yaşadığı, tarihi Cliveden konağındaki şöminenin birebir benzeri olan 100 bin sterlin değerinde taştan şömine bulunuyor.

NE ARARSAN VAR

Küçük bir sarayı andıran evde, gece klübü, sinema, jimnastik salonu, buhar odası, berber, kaplıcanın yanı sıra altın kaplamalı mozaiklerin süslediği bir yüzme havuzu göze çarpıyor.

Evin oturma odası bir tuş dokunuşuyla sinemaya dönüşürken, yüzme havuzu otomatik olarak kapanıp, bir balo salonu haline geliyor.

BROŞÜRÜ BİN STERLİN


Palladio'yu satın almak için öncelikle ev hakkında bilgi veren bir broşür edinmek gerekiyor. Bu broşürün fiyatı 1000 sterlin değerinde. Satın almak için ise bir avukat ve bir bankadan referans temin etmek gerekiyor.

İNGİLTERE'DE REKOR FİYAT

Emlak uzmanları, yeni bir yapı olan Paladio'nun,
35 milyon sterlin'lik fiyat etiketiyle İngiltere'nin en pahalı evi olduğunu ve bunun bir rekor açıkladı.

Glentree International'dan Trevor Abrahmsohn, "Paladio, Avrupa'nın hatta dünyanın en itinalı ve özenle hazırlamış mimari harikası. Bu işi 30 yıldır yapıyorum ve şimdiye kadar bu kalitede bir zanaatkarlık örneğine rastlamadım" diye ifade etti.


35 MİLYON STERLİNE NE ALINIR?


Leviev'ın 35 milyona satın aldığı ev, İngiltere'de günün konusu oldu. Ekonomistler, 35 milyon serline neler alınabileceği üzerine çeşitli fikirler öne sürüyor.


İngiltere'de ortalama ev fiyatının 197 bin sterlin olduğu göz önüne alınır sa Leviev, bu parayla 177 daire, tanesi 15 milyon tutarındaki özel jetlerden iki tane ve Karayip'lerde, 23 milyon sterlin değerindeki Great Hans Lollik adasını satın alabilir. 12 milyon sterlini de dilediği gibi kullanabilirdi.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: