Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Hasarı 6 milyon YTL tutan HSCB binası 4 yıl sonra 93 milyona satıldı

Etiketler: |


20 Kasım 2003 te bombalanarak harabeye dönen ve o günden bu yana da adeta terör anıtı haline gelen Levent teki HSBC Genel Müdürlük binası, nihayet aralık ayında satıldı.


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) 60 milyon YTL bedelle açık artırmaya çıkardığı bina, 93 milyon YTL'ye Azeri Palmali Gemi Hizmetleri tarafından satın alındı. Öğrendiğimize göre de bina, yedi yıldızlı otel olacakmış.

İki üniversite inceledi
Bu satış aklıma, bombalama sonrasında binayla ilgili hasar konusunu getirdi. Binanın sigortası Başak Sigorta'daydı. (Şimdi şirketin adı Başak Groupama.) Çok detaylı hasar tespit çalışması yapılmıştı. Kimi kesimler, binanın artık kullanılamayacağını, çünkü temelinin sarsıldığını savunuyordu ve kamuoyu da böyle bilgilendirilmişti. O dönem hem İstanbul Teknik Üniversitesi'ne (İTÜ) hem de Yıldız Teknik Üniversitesi'ne inceleme yaptırılmış ve her iki kurum da "kullanılabilir" raporu vermişti.

Çok iyi hatırlıyorum, Başak Sigorta da olaydan çok kısa bir zaman sonra TMSF'ye 6 trilyon TL (6 milyon YTL) hasar ödemesi yapmıştı. Ancak TMSF, daha fazla hasar rakamı beklediğinden, konu davalık olmuştu. Yanılmıyorsam TMSF, 1 trilyon 250 milyar daha hasar parası istiyordu. Anlaşılan TMSF ile şirket arasında anlaşma sağlanmış ki, bina satıldı.
Levent'teki HSBC Genel Müdürlük binası, nihayet aralık ayında satıldı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) 60 milyon YTL bedelle açık artırmaya .....

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: