Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Sadece dekorasyonuna 1 milyon dolar harcadık, Boğaz’da yalıya değişmeyiz

Etiketler: |


Nurten Erk Tosuner, bu hafta Aktaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aras’ın evine konuk oldu. Aras Ailesi, 1000 metrekare büyüklüğe sahip Kandilli Boğaziçi Evleri’ndeki bu dubleks daireyi kendileri için özel olarak hazırlamışlar. 11 odalı, her odada banyo ve tuvaletin bulunduğu, Türk hamamı ve saunanın yer aldığı bu dairenin iç dekorasyonuna 1 milyon dolar harcayan Aktaş, "Artık bu daireyi Boğaz’da ki bir yalıyla değişmeyiz" diyor..


AKTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aras, 21 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Mehmet Aras, son 5 yıldır kendi projesi olan Anadolu Yakası’nda Boğaziçi Kandilli Evleri’nde özel olarak yaptırdığı toplam 1000 metrekarelik dubleks bir dairede yaşıyor. Kandilli’den önce İstanbul’da değişik semtlerde oturan Aras, bundan sonra başka bir eve geçmeyi düşünmediklerini söylüyor.


Aras, Karadeniz Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümü mezunu. Devlet Su İşleri’nde bir süre çalışmış. İstanbul’a geldiği ilk yıllarda Yeşilköy’de yaşamış. O dönemde Beylerbeyi’nde oturan bir arkadaşı evinde mangala davet etmiş. 1700 metrekarelik, 4 katlı müstakil, bahçesinde 70 meyve ağacı bulunan evden çok etkilenmiş ve Anadolu Yakası’nda böyle bir eve sahip olmayı aklına koymuş.


İçine 1 milyon dolar harcadık


Tesadüf eseri beğendiği ev bir ay sonra miras meselesi yüzünden satışa çıkarılınca da orayı satın almış. Birkaç yıl oturduktan sonra Selamiçeşme’de 250 metrekare, Adalar manzaralı bir daireye taşınmış. 2002 yılında Boğaziçi Kandilli Evleri’ni tamamlamış. Sonra da eşi Latife Hanım ile artık burada oturmaya karar vermiş.


Boğazın en güzel tarafının Anadolu Yakası olduğunu söyleyen Mehmet Aras, Kandilli’deki projede kendi dairesini özel olarak yapmış. Mehmet Bey, 500’er metrekareden toplam 1000 metrekarelik dubleks dairenin iç dekorasyonuna, inşaat hariç, 1 milyon doların üzerinde harcama yapmış. Dairenin bugünkü satış değerinin ise en az 3.5-4 milyon dolar olduğunu söylüyor. Ancak Latife ve Mehmet Aras, buradan taşınmayı düşünmediklerini de sözlerine ekliyor.


Mehmet Aras, "1.5 yıl önce bir yalı dairesi fırsatı çıktı. Ama burası çok güzel, havası, her yere yakın olması, sosyal imkanları. Bunları düşününce kızımız için burayı seçtik ve yalıdan vazgeçtik" diye konuşuyor.


Latife Hanım da, "Kızımızın site ortamında daha rahat ve güvenli büyüyeceğine inanıyoruz. Burası bir tatil köyü gibi, ağaçlar arasında yürüyüş yapıp, yazın havuz kenarında vakit geçirebiliyoruz" diyerek, Mehmet Bey’in söylediklerine katıldığını belirtiyor.


11 odanın kendine ait tuvalet ve banyosu var


ARAS Ailesi’nin bin metrekarelik dairenin üst katında tam 11 oda var. Bu odaların hepsinin de kendisine ait birer tuvalet ve banyosu mevcut. Mehmet Aras, "Yurtdışında yaşayan iki oğlum var. Muratcan 18 yaşında Almanya’da okuyor. Hakan 25 yaşında, o da İngiltere’de yaşıyor. Onların odaları her zaman hazır" diyor ve şunları ekliyor: "Ayrıca hem eşimin, hem de benim ailemden yakınlarımız geldiğinde kendi evlerinde gibi rahat etmelerini istedik. Bu yüzden de bütün odalarda tuvalet ve banyo var. Ayrıca üst katın alt kattan bağımsız dışa açılan bir başka dış kapısının da olması misafirleri daha bağımsız kılıyor."


Ailece spor yapıyoruz


MEHMET Aras, sitedeki spor imkanlarının çok fazla olması nedeniyle ailece hergün bunu değerlendirdiklerini söylüyor. Site içerisinde yüzme havuzu, kapalı spor salonu (Fitness Center), tenis kortu, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkuru ve 24 saat devamlı güvenlik. Türk hamamı, sauna, squash salonu, buhar banyosu, kuaför, market, basketbol, voleybol, açık ve kapalı otopark var. Haftanın 5 günü spor yapan Mehmet Aras, aynı zamanda eski bir boksör. Kayak yapıyor, tenis oynuyor, yüzüyor ve dalıyor. Mehmet Bey, "Kendi dairemde bize özel Türk hamamı ve saunamız var, ama siteye de Türk hamamı ve sauna yaptık. Ayrıca, aletli-aletsiz spor salonları, açık yüzme havuzu gibi birçok sosyal imkana sahibiz. Sitemizde 24 saat güvenlik var. İstediğimiz herşeyi burada bulabiliyoruz" diye konuşuyor. Aras, Kandilli’nin havasının İstanbul içine göre çok daha temiz olması yüzünden site çevresinde yürüyüş yapmayı sevdiklerini de sözlerine ekliyor.


Aktaş, 21 yıldır konut üretiyor


MEHMET Aras’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü Aktaş İnşaat, 21 yıldır sektöründe konut projeleri üretiyor. 1996 yılında kurulan Aras Mutfak ise ithal mutfak, banyo alanında faaliyet gösteriyor. 329 daireden oluşan Boğaziçi Kandilli Evleri, Ümraniye’de 112 konuttan oluşan Aktaş Sitesi, 60 konutluk Etiler TRT Blokları, 252 konuttan oluşan Devlet Bakanlığı Manisa Göçmen Konutları İnşaatı, Büyük Çamlıca Aktaş Villaları tamamladığı projelerden bazıları. Aktaş İnşaat, halen Bodrum’da Aktaş Gümüşlük Evleri, Üsküdar’da Aktaş Boğaziçi Evleri, Silivri’de Aktaş Gümüşyaka Villaları ise devam eden projeleri arasında yer alıyor.
5 aylık Hanzade senfoni dinliyor


LATİFE Hanım, henüz 5 aylık olan kızı Hanzade ile birlikte baleye gidiyor, hatta senfoni bile dinliyor. Klasik müziği çok seven ve çello çalan Latife Hanım, kızının kaliteli müzikle tanışması için haftada birkaç saat anne ve çocuklara birlikte bale eğitimi veren bir kursa gidiyor. Latife Aras, hava durumu ne olursa olsun kızını alarak yürüyüşe çıktığını ve sitenin içinde koruluğa dönüşen ağaçların arasında temiz hava aldıklarını söylüyor..

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: