Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

TOKİ Taksitleri Yüzde 3.7 Zamlandı

Etiketler: |

Toplu Konut İdarisi nin (TOKİ) sattığı konutların ve kullandırdığı kredilerin taksitleri, memur maaş artışına paralel olarak yüzde 3,7 oranında artırıldı.

TOKİ, bu yılın Ocak-Haziran döneminde geri ödemelerde uygulayacağı endeksleri açıkladı. Buna göre, TOKİ'nin kooperatifler, kooperatif birlikleri, sosyal yardımlaşma kurumları, belediyeler ve yapımcılara açtığı konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerine yüzde 3,7 artış uygulanacak.
İdarece inşa ettirilen ve altı aylık memur maaş artış oranına bağlı olarak satışa sunulan yeni projelerin geri ödemelerine, esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri de bir önceki altı aylık dönemdeki memur maaş artış oranı olan yüzde 3,7 ile güncellenecek.

TOKİ tarafından inşa ettirilen ve satışa sunulan eski projeler ile Emlak Bankası'ndan idareye intikal eden projelerin geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri ise sözleşmeleri gereği, memur maaş artış oranı, TÜFE ve ÜFE oranları arasından en düşük olanı alınarak, yüzde 2,87 düzeyinde artırıldı. İdarece satılan arsaların bakiye borç ve taksit tutarlarına da aynı artış oranı uygulanacak.

Duyuruda, artırımda esas alınan oranların, yorumlara sebebiyet vermemek amacıyla, Maliye Bakanlığı (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü) ve Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu'ndan yazılı olarak temin edilen bilgilere dayanarak belirlendiği kaydedildi.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: