Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

TOKİ’den 12 bin yeni konut

Etiketler: |

TOKİ tarafından Adana merkez ve ilçelerinde başlatılan 36 ayrı projede yaklaşık 12 bin konutun yapımı planlanırken, bu konutlardan 4 bin 96’sının alt gelir grubuna yönelik yapılacak


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adana’nın merkez Seyhan, Yüreğir, Karaisalı, Kozan, İmamoğlu ve Karataş ilçelerini de kapsayan değişik bölgelerde, farklı gelir grubuna mensup binlerce Adanalıyı ev sahibi yapan TOKİ, il genelinde toplam 12 bin 177 konutu içeren 36 proje kapsamında şu ana kadar 3 bin 805 konutun yapımını tamamladı. 3 bin 46 konut ise teslime hazır hale getirildi. TOKİ’nin, Seyhan, Karaisalı, Yüreğir ilçelerinde yürüttüğü 2 bin 678 konut inşaatları ise hızlı bir şekilde sürdürüyor.

Alt gelirlilere 4 bin konut

Genellikle düşük gelirli ailelerin talep gösterdiği, "Alt Gelir Grubu"na yönelik projelere ise daha fazla yer ayrılıyor. TOKİ tarafından il genelinde yapımı planlanan 12 bin konutun 4 bin 96’sını bu grup konutlar oluşturuyor. Şartları uyan ailelerin müracaat edebildiği ve çekilişle belirlenen konutlar, 15 yıl vade ile yaklaşık aylık 200 YTL taksitle satışa sunuluyor.

Kent merkezlerinin yanı sıra kırsal kesimde de şehirleşmeye öncülük eden TOKİ, Adana’nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Kürkçüler ve Buruk beldelerinde ise tarımköy konutları inşa ediyor. Projeler kapsamında 210 tarımköy konutunun yapımı devam ediyor. TOKİ, yapımı tamamlanan ve devam eden projelerinin yanında toplam 2 bin 588 konutun ihalesini yapacak.

Kaynak: Milliyet

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: