Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

KEY’de listeler tamam, ödeme başlıyor

Etiketler: |

Yaklaşık 9 milyon vatandaşı ilgilendiren KEY hesaplarında ‘hesaplama’ süresi doldu. KEY’de hak sahiplerinin listesi, bu hafta içinde Emlak Gayrimenkul Ortaklığı’na teslim edilecek. Ödemelerin ise temmuz ayına yetiştirilmesi planlanıyor..


Star Gazetesi'nin haberine göre, KEY ödemelerinde mutlu sona ulaşıldı. KEY ödemelerine ilişkin yasa gereği, KEY hak sahiplerinin alacakları tutarların hesaplanması için Emlak Tasfiye Fonu’na tanınan üç aylık süre 31 Mayıs’ta doldu. Emlak Tasfiye Fonu, son bir haftadır, 24 saat çalışarak 9 milyon hak sahibine ödenecek tutarları hesapladı. KEY hak sahiplerinin alacakları tutarlar bu hafta içinde Emlak Gayrimenkul Ortaklığı’na teslim edilecek.

Bir yılda tamamlandı
KEY hesaplarının ödenmesine ilişkin çalışmalar yaklaşık bir yılda tamamlandı. 1987-1995 yılları arasında tahsil edilen KEY hesaplarının vatandaşlara geri ödenmesine ilişkin yasa, geçtiğimiz yıl mayıs ayı sonunda yürürlüğe girmişti. Yasanın ardından başlayan çalışmalarda, KEY Hak sahiplerinin tespitinde çeşitli sıkıntılarla karşılaşıldı. Bu süre içinde, kayıp KEY listelerinin bulunması ile birlikte, KEY ödemeleri için geri sayım başladı. Şubat ayı sonuna kadar KEY hak sahiplerinin isimlerinin tespit edilmesine ilişkin çalışmalar tamamlanarak, Emlak Tasfiye Fonu’na KEY Hak sahiplerine ödenecek tutarların hesaplanması için üç aylık süre verildi. Söz konusu üç aylık süre de 31 Mayıs’ta doldu.

Bilgisayarlar çalıştı
Emlak Tasfiye Fonu, KEY hak sahiplerine yapılacak ödemelerle ilgili hesaplamalar için hafta sonu da çalıştı. Hesaplamalar, bilgisayarlara yüklenilen özel bir programla birlikte yapıldı. Program, anaparası girilen bir hak sahibinin, faizlerini hesaplayarak kime ne kadar ödeneceğini tespit etti. Buna göre, yaklaşık 9 milyon hak sahibinin KEY tutarları bilgisayarlar aracılığı ile hesaplandı. KEY miktarlarının hesaplanmasının verilen süre içinde tamamlanması için bilgisayarlar, geceleri de çalıştırıldı.

Listeler kamuoyuna duyurulacak
Emlak Tasfiye Fonu Başkanı Zeki Sayın, star’a yaptığı açıklamada, eğer olağanüstü bir gelişme olmazsa, KEY hak sahiplerinin listesini ve hak sahiplerine ödenecek tutarları bu hafta içinde Emlak Gayrimenkul Ortaklığı’na teslim edeceklerini söyledi. Emlak Gayrimenkul Ortaklığı’nın da, bu listeleri inceledikten sonra, kamuoyuna ilan edeceğini ifade eden Sayın, ilanın ardından listelerin ödeme için Ziraat Bankası’na teslim edileceğini kaydetti. Tüm bu işlemlerin en fazla bir aylık süre içinde tamamlanmasını beklediklerini belirten Sayın, KEY ödemelerinin temmuz ayına yetiştirmeyi planladıklarını söyledi..

Kaynak: Hürriyet

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: