Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Kuştepe'ye Talih Kuşu Kondu

Etiketler: |


Doğan Holding, Taşyapı ve Trump'un projesine komşu olan Kuştepe'de emlak fiyatları fırladı. Projenin yanındaki Bira İşçi Evleri'nde 2 - 3 katlı eski binalar 2 - 4 milyon dolardan satılıyor.

İstanbul'un taşı toprağı altın deyimi beylik bir laf olmaktan çoktan çıktı... Şehrin merkezindeki yerler artık bir servet değerinde. Bir zamanlar 'dağ başı' olarak nitelendirilen en ücra köşeler dahi bugünün yıldızları oldular. Şehrin merkezi içinde kalan gecekondu semtlerinden ise tam anlamıyla uşuşa geçti... Şişli'nin varoşu olarak bilinen Kuştepe de yükselen yıldızlardan biri.

Bilgi Üniversitesi'nin açılmasıyla birlikte çehresi yavaş yavaş değişen semt, hemen yanı başında Doğan Holding, Taşyapı ve ABD'li ünlü emlak kralı Donald Trump'un temelini attığı Trump Towers Projesi'yle birlikte holding ve büyük gayrimenkul yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi. Semtin en çok rağbet gören yeri ise hemen girişinde yer alan Bira İşçi Evleri… Öyle ki, rezidans projesinin hemen yanı başında bulunan Bira İşçi Evleri'nde 2-3 katlı eski binaların fiyatı milyon dolarlara yükseldi.

Hemen belirtelim, Bomonti Bira Fabrikası işçilerinin 55 yıl önce kurduğu kooperatif 20-30 dönüm üzerinde, 123 konuttan oluşuyor. Rezidans projesinin yapılacağı yerden başlayıp Kuştepe'nin girişine kadar uzanan kooperatifte 2-3 katlı, bahçeli, 100-400 metrekare büyüklükteki binalar yer alıyor.

FİYATLAR 4-5 KAT ARTTI…

Elçi Emlak'tan Mehmet Elçi, "Doğan Grubu-Taşyapı ve Trump'un rezidans projesi bölgenin değerini çok katladı. Bu bölgede 3-4 yıl önce para etmeyen, eski binaların fiyatı 500 bin dolardan başlayıp milyon dolarlara kadar çıkıyor" diyor. Kuştepe'de uzun yıllardır inşaatçılık ve emlakçılık yapan Fatih İnşaat-Emlak'ın sahibi Aslan Çınar'ın söyledikleri de Elçi'yi doğruluyor. Çınar, "Fiyatlar bir anda dört-beş katına çıktı. Eski binaların satılık fiyatı 2-4 milyon dolara kadar yükseldi" diyor. Bölgeye olan ilgi bu semtle sınırlı değil. Kuştepe'nin iç kısımlarına da oldukça fazla talep var. Silyanoğlu İnşaat ve Emlak'tan Cevher Silyanoğlu, "Satılık yer isteyen, fiyat sormak için arayıp soran çok fazla kişi var" diyor.

KUŞTEPE İŞLENMEMİŞ MADEN…

Kuştepe için 'işlenmemiş maden' tabirini kullanan Aslan Çınar, "Kuştepe şehrin tam ortasında kaldı. Şişli-Mecidiyeköy ve Taksim'in hemen yanında. Burası, İstanbul'da dokunulmamış, çok az sayıdaki yerler arasında. İşlenmemiş bir maden gibi" diyor. Çağlayan'da inşaatı devam eden Adliye Sarayı ve Ali Sami Yen Stadyumu yerine yapılacak rezidans projesinin de bölgeyi kıymetlendirdiğini söyleyen Çınar'a göre son dönemlerde yaşanan fiyat artışında bunlar da etkili. Emlakçılar bölgenin zemininin sağlam olmasının da bu artışta çok etkili olduğunu dile getiriyor. Konumu nedeniyle bölgenin prim yapma potansiyelinin oldukça fazla olduğunu ifade eden Çınar, kentsel dönüşüm projesinin yapılmasından sonra Kuştepe'nin daha da değerli hale geleceğini vurgulayarak, "Burası yakın gelecekte Mecidiyeköy gibi bir yer olacak" diyor.

DOĞAN, ZORLU VE DEMİRÖREN DE TALİP…

Bundan birkaç yıl önce Ülker Grubu'nun talip olduğu bölge ile ilgilenenler arasında Afken-Krea Gayrimenkul ortaklığının da adı geçiyor. Basında daha önce Afken-Krea konsorsiyumunun kooperatifteki mülk sahiplerine ellerindeki binaları satması için metrekareye 4 bin 750 dolar teklif ettikleri, hatta mülk sahiplerini ikna toplantısına Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ün de katıldığı yer almıştı. Bölgedeki emlakçılardan duyduğumuza göre, Bira İçi Evler'e göz dikenler arasında Zorlu, Demirören ve Doğan Grubu'nun da ismi geçiyor. Bunlar arasında özellikle Doğan Holding'in ismi öne çıkıyor. Remax Bento'dan Aydın Ölmez, "Duyduğuma göre, Doğan Holding yapacağı projenin yanında yer aldığı için burayı da o projeye katmak istiyormuş, bunun için mal sahipleriyle görüşüyormuş" diyor.

UZUN VADELİ YATIRIM YAPAN KAZANACAK

Kuştepe'nin iç kısımlarına aynı talebin olmadığını söyleyen Ölmez, birkaç yıl sonra burada da fiyatların artacağı görüşünde. "Nasıl Kuştepe'nin girişinde emlak fiyatları arttıysa, aynı şey birkaç yıl sonra iç kısımlarda da olacak. Şimdiden yatırım yapmak oldukça mantıklı" diyor. Kuştepe'de şimdilik en büyük problemin güvenlik ve kaçak yapılar olduğunu söyleyen Aydın Ölmez, uzun vadeli yatırım düşünenler için Kuştepe'nin son derece kârlı olabileceği görüşünde. Mecidiyeköy'deki Gülbağ örneğini veren Ölmez, "Eskiden orada da güvenlik problemi vardı. Fakat şimdi Mecidiyeköy'ün en merkezi yerlerinden biri haline geldi. Aynı durum Kuştepe için de geçerli. Güvenlik probleminin hallolması ve kentsel dönüşümden sonra Kuştepe daha da değerlenecek. Bu bölge uzun vadeli yatırım yapmak için oldukça cazip"diyor.

SIFIR DAİRELER 400 BİN YTL…

Genelde, eski iki üç katlı binaların olduğu semtte, son dönemlerde yeni yapılan binaların sayısında da artış var. Örneğin, rezidans projesinin hemen yanında, tek tek yapılan inşaatlardaki dairelerin fiyatları bir hayli yüksek. Fiyatlar, 150 bin YTL'den başlayıp 300-400 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Kuştepe'nin iç kısımlarında en merkezi yer ise Bilgi Üniversitesi'nin yer aldığı İnönü Caddesi. Caddede genelde 4-5 katlı apartman daireleri altında ise, 50-200 metrakare büyüklükte dükkan, mağaza, büfe tarzında yerler bulunuyor. Cadde üzerinde çoğu kombili olan 100-150 metrakare büyüklükteki bu daireler ise 250-300 bin YTL'ye alıcı buluyor.

Dairelerin kiralık fiyatları ise 800-bin YTL arasında değişiyor. Cadde üzerindeki dükkanların satılık fiyatı 200-250 bin YTL'den aşağı değil. Dükkanların kiralık fiyatı ise bin-bin 500 YTL civarında. Bilgi Üniversitesi'nin ilk geldiği yıl dükkan, kafeterya tarzındaki yerlerin emlak fiyatlarının hızla arttığını söyleyen Çınar, "İlk başlarda bir balon oluştu ama sonradan fiyatlar yerine oturdu. Şu an fiyatlarda çok artış yok" diyor. Kuştepe eski binaların arsa niyetine satıldığını belirten Silyanoğlu Emlak'tan Cevher Silyanoğlu, mal sahiplerinin genelde eski binaları kat karşılığı müteahhite verme yoluna gittiklerini söylüyor.

Kezban Gebetaş / Tekborsa


Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: