Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Mortgage vurdu, ABD’li emlakçı Türkiye’ye yöneldi

Etiketler: |

ABD’de yaşanan mortgage krizi sonrasında dünya piyasalarında başlayan dalga, ABD’li dev emlak pazarlamacılarını da Türkiye gibi ülkelere sürüklüyor.

Rusya’daki lüks tüketim fuarının bir benzerini geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenleyen JNR Fuarcılık, bu kez de aynı konsept ile dünyanın ve Türkiye’nin en lüks konutlarını Türkiye’de tanıtacak. Fuarda ABD’deki uluslararası üne sahip projelerden New York, Miami, Las Vegas, İngiliz Virgin Adaları, Dubai ile İsviçre’deki özel villalar da satışa sunulacak. 3-4 Mayıs tarihlerinde Hilton Convention Exibition Center’da yapılacak olan A Plus Gayrimenkul ve Finans Hizmetleri Fuarı’nda, milyonlarca dolarlık konutlarla birlikte, bu konutları almak isteyenler için finans kuruluşları da hazır bulunacak. İlk kez geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen A Plus Gayrimenkul Fuarı’nın, bu yılki en önemli destekçilerinden biri, Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu ve İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Yaşar Aşçıoğlu. JNR Fuarcılık’ın İcra Kurulu Başkanlığını Saadet Ada ile birlikte yapan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal, yaptıkları organizasyonlarla sektörde önemli bir kilometre taşı haline geldiklerini söyleyerek, "Gayrimenkul, 2008’de ön görülen yüzde 15-20 büyüme ile ülke ekonomisinde yine lokomotif olacak" dedi.

YABANCILAR DEVREDE: Geçtiğimiz yıl sektörel gelişim açısından büyük beklentiler içinde olmadıklarını o günlerde açıkladığını da hatırlatan Zeynep Özal, "Genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin yaşandığı riskli bir dönemden çıkıp ABD’de yaşanan ’mortgage krizi’ ile karşılaştık. Giderek aşağı trend gösteren krizin sona ermesi, mart-nisan dönemindeki ekonomik veriler, sektörel talebin belirlenmesinde rol oynayacaktır" dedi. İçinde bulunduğumuz yıl sonuna kadar tamamlanan 9.000 proje ile yaklaşık 30.000 kişinin yeni evlerine yerleşeceğini de sözlerine ekleyen Zeynep Özal, "Sektöre yabancı şirketlerin de yatırım amaçlı girmesiyle Türkiye’nin taşı toprağı altın hale geldi. Önümüzdeki aylarda faiz oranlarının biraz daha düşüş göstereceği, bunun da sektörel canlanmayı beraberinde getireceği ön görüsü giderek ağırlık kazanıyor. Zaten fuara gayrimenkul şirketlerinin yanı sıra banka ve finans kuruluşları da bu amaçla katılıyor" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: