Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Konutta Altın Proje heyecanı

Etiketler: |


Ana sponsorluğunu Siemens Ev Aletleri'nin, iletişim sponsorluğunu ise Milliyet, Milliyet Emlak, Milliyet.com.tr ve Emlak. milliyet.com.tr'nin üstlendiği Türkiye'nin ilk konut proje yarışmasında geri sayım başladı

24 Proje Yönetim tarafından ilk kez düzenlenen Altın Proje Türkiye Konut Ödülleri, yarın (5 Şubat) sonuçlanacak. Yarışmada 5 ayrı kategoride toplam 10 ödülün verilecek. 26 firmanın 28 projeyle katıldığı ilk Altın Proje Ödülleri'nde 14 proje finale kaldı.

Emirgan Evleri

Ari Duek - Doğa Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı

Altın Proje Türkiye Konut Ödülleri'nin, Türkiye’deki konut sektörüne en büyük katkısı kamuoyunun ilgisini çekme niteliğinden dolayı, mimari bilinçlenmeye yapacağı katkı olacak. Bu yarışma, yapı kültürümüzün artmasını sağlayacak. Ayrıca ödül, mesleki saygınlığımıza, güvenirliğimize ve tanıtımımıza katkıda bulunacak.

Yarışmada finale kalan projemiz Emirgan Evleri'nin özellikle mimariyi çok kısıtlayan bir imar mevzuatının üstesinden gelebilme ve tipoloji geliştirebilme özelliğiyle ön plana çıktığına inanıyorum.

Emirgan Evleri'nin künyesi

Kategorisi: Villa konut site.

Yeri: Emirgan, Mirgün Mahallesi, Sarıyer - İstanbul.

Projenin özellikleri: 6200 metrekare arsa üzerinde 10 blok, 21 konut.

Yeşil alan oranı: 2930 metrekare yeşil alan.

Projenin sosyal aktivite alanları ve spor tesisleri: Sitede 100 metrekare havuz, 121 metrekare spor merkezi, 211 metrekare sosyal tesis, yürüyüş yolları, yeşil alanlar yer alıyor. Ayrıca arazinin eğimiyle ve buna bağlı yerleşimde açık alanlarla kurulan ilişkiler, çatı terasları, cephe sistemleri, yer altı ortak alan kullanımları sitenin dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor.

Konut özellikleri: Büyüklükleri 244 metrekare ile 400 metrekare arasında değişen bahçe dubleks, çatı dubleks, stüdyo daire ve villa tiplerinde daireler mevcut. Birinci sınıf ithal malzemeler kullanılarak yapılan dairelerde, mutfakta ankastre ürünler, fırın, ocak, davlumbaz, çöp öğütücü ve bulaşık makinesi yer alıyor.


Mimarı: Boran Ekinci.

Statik mühendisi: Ural Muhendislik - Süreyya Ural.

Peyzaj mimarı: Karaca Fidancılık.

Konsept tasarımcısı: Boran Ekinci.

Projeye katkısı olan diğer isimler: Hakan Habif, Gülnur Arısalan, Nesime Önel, Deniz Okten.

Beşyıldız Serena ve Sardunya Konutları

Hüseyin Ekşi Beşyıldız Ekşioğlu Yönetim Kurulu Üyesi

Türkiye’de, alanında bir ilk olan bu organizasyon, son yıllarda hızlı bir ivme kazanmış olan inşaat sektörüne önemli katkılar sağlayacak. Kalitenin, fonksiyonun, güvenliğin ve estetiğin önemli olduğu, çevreye ve kentsel tasarıma uygun, insana saygılı, ekonomik ve çağdaş projeleri ön plana çıkaracak ve kamuoyuna duyuracak. Kısacası konut sektöründeki kalite bilincini artırarak iyi ve doğru yapılmış işleri tüketiciye ve sektöre tanıtacak.

Altın Proje Türkiye Konut Ödülleri, büyük bir ciddiyet ve özenle tasarladığımız ve uyguladığımız projelerimize hak ettiğini düşündüğümüz değerini kazandıracak, sektör ve müşteri bazında şirketimizi hatırlanır duruma getirecek ve gelecek Altın Proje Yarışmaları'na yeni bir heyecanla tekrar katılmanıza sağlayacak.

Uzman ve deneyimli bir ekip tarafından hazırlanan ve uygulanan projelerimizi benzerleri ile karşılaştırdığımızda, güvenlik, fonksiyon, ekonomi, konfor ve estetik alanlarında çok farklı olduğumuzu ve genel olarak projelerimizde optimum düzeyi yakaladığımızı düşünüyorum.

Beşyıldız Serena Konutları'nın künyesi

Kategorisi: Küçük Apart Site.

Yeri: Çekmeköy - İstanbul.

Projenin özellikleri: 13 bin 775 metrekare arsa üzerinde, 5 blok, 86 daire.

Yeşil alan oranı: Yüzde 75.

Sosyal aktivite ve spor alanları: Basketbol sahası, tenis kortu, 250 metrekare yüzme havuzu, çocuk havuzu, çocuk oyun alanları, her daire için iki araçlık kapalı otopark, teras bahçe olarak tasarlanmış eşil alanlar.

Konut özellikleri: Büyük daire konseptiyle dikkat çeken sitede 175 metrekare 3+1 ve 195 metrekare 3+1 olmak üzere iki tip daire yer alıyor. Çift asansörlü bloklarda yer alan daireler son teknoloji ve en kaliteli yapı malzemeleri ile inşa edilmiş.

Projenin mimarı: Beşyıldız Proje Gurubu.

Statik mühendisi: Orhan Ablaş.

Peyzaj mimarı: İsmet Vildan Alptekin (Danışman).

Konsept tasarımı ve iç mimarı: Burak Tansel (Danışman).

Projeye katkısı olan diğer isimler: Onur Önal, Hasan Keleş, Min Tasarım, Gelişim Creative Reklâm Ajansı.

Beşyıldız Sardunya Konutları'nın künyesi

Kategorisi: Orta Apart Site.

Yeri: Çekmeköy - İstanbul

Proje özellikleri: 14 bin 740 metrekare arsa üzerinde, 6 blok, 96 daire.

Yeşil alan oranı: Yüzde 75.

Sosyal aktivite ve spor alanları: Basket sahası, tenis kortu, her daire için bir açık, bir kapalı otopark, 250 metrekare yüzme havuzu, çocuk havuzu, çocuk oyun alanları,

Konut özellikleri: Son teknoloji ve en kaliteli yapı malzemeleri ile inşa edilen daireler büyük metrekarelerde tasarlanmış. Sitede 175 ve 181 metrekarelik iki ayrı 3+1 daire tipi yer alıyor.

Projenin mimarı: Beşyıldız Proje Gurubu.

Statik mühendisi: Orhan Ablaş.

Peyzaj mimarı: İsmet Vildan Alptekin (Danışman).

Konsept tasarımı ve iç mimarı: Burak Tansel (Danışman).

Projeye katkısı olan diğer isimler: Onur Önal, Hasan Keleş, Min Tasarım, Gelişim Creative Reklâm Ajansı.

Ege Botanik Konutları

Bahri Mollaoğlu - Ege Grup Yönetim Kurulu Başkanı

Son yıllarda gayrimenkul alanında, özellikle konut üretim sektöründe yaşanan canlılık, beraberinde “nitelikli konut” kavramını ve konfor şartlarımızı da sorguluyor olduğumuz bilincini ortaya koydu. Bu yarışma ise; jürinin öngörüsüyle, hem mimar hem de tüketici gözüyle 'nitelikli konut'tan ne anladığımızı ortaya koyacak ve konutta markalaşmanın getireceği kalitenin standartlarını tanımlayacak.

İlki düzenlenen bu yarışmanın Ege Grup Yapı Endüstrisi A.Ş. ve Ege Botanik Konutları açısından farklı bir özelliği var. Projemiz Ankara’dan finale kalan tek proje ve finale kalmış olması da elbette ki Ankara’yı temsil etmemiz açısından farklı bir önem arz ediyor. Yeni bir oluşumla bir araya gelen, her biri yapı üretim sektörüne 30 yıldan fazla hizmet vermiş olan grup ortaklarımızla, özel niteliklere sahip Ege Botanik Konutları projemizin, Türkiye çapında yarışmada finale kalmış olması da, konut sakinlerimizi memnun edecek, ayrıca proje prestijimizin de bir parçası olacak.

Ege Botanik Konutları’nın göze çarpan en önemli özelliği, her şekildeki araziye kolayca adapte edilebilen noktasal ve çok katlı blok yapılaşmasındansa, araziye özel, yatayda gelişim gösteren, nispeten az katlı ve düşük yoğunluğa hitap eder niteliklere sahip olmasıdır. Tasarımın olgunlaşması arazinin konumuna göre tesadüfi gelişim göstermemiş, aksine arazinin topografik yapısı, büyüklüğü, çevredeki yapılaşma niteliği, yeşil bitki örtüsü yoksunluğu, üzerinde bulunduğu yol aksı ve kavşak noktasını tariflemesi gibi kriterler baz alınmıştır. Bu yaklaşım doğrultusunda, dördü bitişik, biri ayrık nizam olmak üzere, konut blokları dikdörtgen formdaki araziyi dış çeper boyunca çevreleyerek “L” formunda bir yapı oluşturmuştur. Bu form ise; parsel üzerinde nitelikli bitkilendirme ve rekreasyon için geniş alanlar kalmasını sağlamıştır.

Ege Botanik Konutları'nın künyesi

Kategorisi: Küçük apart site.

Yeri: Çankaya - Ankara.

Proje özellikleri: 10 bin 200 metrekare arsa üzerinde 1 ayrık 4 bitişik nizamda 5 blok, 78 daire.

Yeşil alan oranı: Yüzde 80.

Sosyal aktivite alanları ve spor tesisleri: Peyzaj alanı içerisinde, kimlik bilgilerinin de üzerinde metin olarak yer aldığı nitelikli yeşil bitki örtüsü arasında, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, CCTV kamera sistemiyle kontrol edilebilen geniş çocuk oyun alanı, tenis kortu, basketbol sahası, bisiklet ve koşu parkuru yer alıyor. Kapalı sosyal tesis olarak ise tüm dairelerin ortak kat hollerinden direk olarak ulaşılabilen 15x7 metre boyutlarında kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, buhar odaları, şok duş, vitamin bar ve kafeteryanın yer aldığı bir kompleks yer alıyor.

Konut özellikleri: Proje; 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 ve 6+1 olmak üzere 15 farklı tip daireden oluşuyor. Daireler, günlük yaşam alanlarından izole edilmiş yatak odalarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca vestiyer odası, çamaşır odası, çift banyo ve giyinme odası gibi fonksiyonel birimleri de bünyesinde barındırıyor. Asmolen döşeme sistemi sayesinde, betonarme yapı elemanlarının hissedilmemesi; hem esnek iç tasarıma, hem de bu sistemin katlar arası ses ve ısı izolasyonuna büyük katkı sağlıyor. Isı yalıtım levhaları ile yapılan mantolama ve sinerji cam kullanılması, kalorimetre kullanımıyla minimum enerji sarfiyatıyla mekanların aranılan ısıl konfora ulaştırılmasının sağlanıyor.

Projenin mimarı: 4M Mimarlık Mühendislik'ten Fatih Açıkalın, Salih Salalı.

Statik mühendisi: Ünal Gökçen Mühendislik'ten Ünal Gökçen, Alaattin Erorhan.

Peyzaj mimarı: Duru Peyzaj'dan Müge Duru Özikinci.

Konsept tasarımcısı: 4M Mimarlık Mühendislik'ten Fatih Açıkalın, Salih Salalı.

İdealist Kent

İbrahim Ekşi - Hektaş İnşaat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı

Türkiye’de konut sektöründe sosyal sorumluluk bilinci ve tüketici ihtiyaçlarından yola çıkarak, konut sektöründe gelenekselleşmeyi hedefleyen Altın Proje yarışması, konut satışlarındaki durgunluk döneminde doğru konutla, doğru konut üreticisi ve tüketicisini buluşturacak.Bu yarışma İdealist Kent'in ülke genelinde tanıtımına ve satışlarımıza olumlu katkı sağlayacak. Aynı zamanda bu yıl 50. yılını kutlayacağımız Hektaş İnşaat Şirketler Grubu'nun çalışanlarını motive eden bir ödül olacak.

Yarışmaya katılan İdealist Kent projemiz öncelikle arsa büyüklüğü, kişi başına düşen 70 metrekare yeşil alan ve üzerine dikilen binlerce ağaç sayesinde oluşturduğu ideal çevre, biri özel 3 okuluyla ideal eğitim imkanı, ideal ulaşım avantajıyla öne çıkan bir proje.

İdealist Kent'in künyesi

Kategorisi: Büyük apart site

Yeri: Çekmeköy - İstanbul

Proje özellikleri: 333 dönüm arsa üzerinde, 250 villa, 25 Apart blok, 633 apart daire.

Yeşil alan oranı: Yüzde 72.

Sosyal aktivite alanları ve spor tesisleri: 1'i kreş 4 okul, sosyal tesisler, ticaret merkezi, dini tesis, amfi tiyatro, kapalı ve açık yüzme havuzları, otoparklarlar, çocuk parkları, 6.5 dönüm suni gölet, bisiklet yolları, spor tesisleri.

Konut özellikleri: Projede büyüklükleri 141 metrekare ile 193 metrekare arasında değişen Mercan, Yakut ve Safir olarak adlandırılan 3 tip daire ve 368 metrekareden başlayıp 508 metrekareye kadar ulaşan ve Çınar, Akasya, Selvi ve Köknar olarak adlandırılan 4 tip villa yer alıyor. İdealist Kent konutları, İstanbul’un en sağlam zeminlerinden Çekmeköy’de ideal bir yatırım olması, sitenin yatay yerleşimi, tüm mekânların manzaralarının kesilmemesi, az katlı binalarda yaşam alanlarının oldukça geniş tutulmasıyla dikkat çekiyor.

Projenin mimarı: M. Selman Çelen.

Statik mühendisi: İnş. Yük. Müh. Reşat Karaca.

Peyzaj mimarı: İnş. Müh. Doğan Şengün.

Konsept tasarımcısı: İnş. Müh. İsmail Hakkı Ekşi.

Projeye katkısı olan diğer isimler: Çelen Değerleme'den Güniz Çelen, İTÜ'den Prof. Dr. Metin Aydoğan, YTÜ'den Prof. Dr. Turgut Kocatürk, İÜ'den Prof. Dr. Cuma Bayat, İÜ'den Yrd. Doç. Dr. Ali İsmetkanlı, Jeo. Müh. Kadem Ekşi, YTÜ'den Prof. Dr. Ferruh Ertürk, Yrd. Doç.Dr. Süleyman Şakar.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: