Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Konutta Altın Proje Heyecanı ( Devamı)

Etiketler: |


Yeşilyurt Konutları

Ayhan Yıldız - Yeşilyurt İnşaat Proje Danışmanı

Altın Proje Türkiye Konut Ödülleri'nin her şeyden önce konut sektörüne tatlı bir rekabet getireceğini düşünüyorum. Rekabetin getireceği 'daha iyi olma' isteği ve çabasının konut üretimine olumlu yansımaları olacaktır. Ayrıca, üretici firmaların taraflı pazarlama stratejilerinden bağımsız ve konusunda uzman seçici kurulun objektif değerlendirmelerinin, kullanıcılar ve yatırımcılar açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.

Ancak, bu organizasyonun birtakım ticari kaygılar nedeni ile sektörde genel kabul görmeme endişesini de taşıdığımı söylemek isterim. Bunun aşılabilmesi için de kamuoyunda bu organizasyonun tanıtımı, amaçları, önemi gibi konularda doyurucu açıklamalar yapılması gerekir diye düşünüyorum.

Yarışmanın gerek şirketimiz gerekse projelerimizin tanıtımına olumlu katkıları olacağını düşünüyoruz. En önemli katkısı ise bu sektörde iyi işler yapmak isteyenlere yapabildiklerini ifade etme fırsatını vermesi.

Kurtköy’de yapımına başlayacak olduğumuz konut projesinde, konut projelerinde artık kanıksanmış olan ayrık blok nizam yerleşimi tekrar etmek yerine arsanın formuna ve topoğrafyasına uygun yerleştirilmiş yatay bloklar ile çözüme gitmeyi daha uygun bulduk. Bu sayede arsayı daha verimli kullanmak ve dağınık yeşil alanlar yerine tüm yaşam alanları tarafından eşit şekilde yararlanılan bir orta alan oluşturmak mümkün oldu. Kapalı alanlar dışındaki sosyal yaşamın neredeyse tamamı bu orta alanda şekillendi. Yaklaşık beş dönüm büyüklüğündeki bu alan, özellikle çocukların özgürce çocukluklarının tadını çıkarabilecekleri, kocaman bir oyun bahçesi olarak tasarlandı.

Bu projemizde ayrıca çevre kirliliği ile mücadele ve enerji kaynaklarının etkin kullanımı konularında birtakım önlemler aldık. Çöpleri kaynağında ayrıştırarak toplamak, konutlarda ısı yalıtımına önem vermek, enerji tasarruflu ürünlere ek olarak güneş enerjisinden faydalanan çevre aydınlatma ürünleri kullanmak bunlardan en önemlileri.

Yeşilyurt Konutları'nın künyesi

Kategorisi: Orta apart site

Yeri: Kurtköy - İstanbul

Proje özellikleri: 10 bin 985 metrekare arsa üzerinde 2 blok, 128 daire.

Yeşil alan oranı: Konut ve açık otoparklar dışında kalan gerçek yeşil alan oranı yüzde 85.

Sosyal aktivite alanları ve spor tesisleri: Açık alanlarda yüzme havuzu, çok amaçlı spor sahası, tırmanma duvarı, açık hava sinema, çocuk oyun bahçesi, yürüyüş yolları; kapalı alanlarda fitness, step, sauna ve masaj odaları, çocuk oyuna odası, çok amaçlı salon, yetişkinler oyun odası, bilardo.

Proje danışmanı: Ayhan Yıldız - AVT Mimarlık.

Projenin mimarı: Cem İlhan - TeCe Mimarlık.

Statik mühendisi: Yusuf Tımbır - YBT.

Peyzaj mimarı: Levent Pınar.

Elektrik mühendisi: Belgin Merey - Enkom.

Makine mühendisi: Çiğdem Karakaş - Besa Mekanik.

Miyansera Evleri

Hande Deneç - Ağaçkakan İnşaat Satış Müdürü

Ciddi, objektif, akademik kariyerlerinin dışında birçok alanda projeleri ve bilirkişi fonksiyonları ile tanınan Altın Proje jürisinin değerlendirmesi sonucunda ön plana çıkacak projelerin hem tüketiciyi, hem üreticiyi, hem de tasarımcıyı bilinçlendiren bir rol üstleneceğini düşünüyoruz.

Şirketimiz için bu organizasyonun; tanınırlık, farklılaşma, pozitif hatırlanırlık ve kurumsal iletişim açılarından çok büyük katkıları olacaktır. Orta ölçekli ilk projemizde iyi bir sonuç almak, şirketimizin çizmiş olduğu yolun ne kadar doğru olduğunun ve Miyansera Evleri projemizin amaçladığımız gibi özel ve başarılı bir proje olduğunun sektör profesyonelleri ve bir jüri üyesi olarak da tüketici açısından da tescili anlamına gelecektir.

Yarışmada finale kalan projemizin yatay ve orta avlulu olması başta olmak üzere tüm konsepti, yaptığımız araştırmalar sonucu belirlenen müşteri ihtiyaçları ve dünyadaki trendlerin birleşimi sonucunda oluşturuldu.

Adını avlu anlamına gelen miyanseradan alan Miyansera Evleri'nin en önemli üstünlüğü 30 farklı tasarımla farklı ihtiyaçlara hizmet eden, kat, konum ve yön açısından farklı çözümlere sahip, değişken kat adedi ve oda sayısı ile her talebe cevap veren konutların, yeşil bir iç avlu etrafında dizilerek, yer yer arkadlar ile boşaltılmış zemin kat seviyeleri ile yeşil alan kullanımını artırarak ufuk menzilini uzatan mimari çözümleri barındırmasıdır. Ayrıca avluda çift taraflı konumlanan su öğeleri hem görsel olarak zenginlik katmakta, hem de avlu içi iklimsel etkiye destek olmaktadır. Bedensel engellilerin de rahatça yaşayabileceği ve farklı yaş grubu kullanıcıların her tür açık alan faaliyetine imkân tanıyan özel peyzaj düzenlemeleri, projemize başka hiçbir projede bu kadar önde olmayan ciddi üstünlükler sağlamaktadır. Bunların haricinde projemiz şehir merkezine yakınlığı, ulaşım kolaylıkları ve yoğun yeşil alan kullanımı ile bölgenin en dikkat çeken projesidir.

Miyansera Evleri'nin künyesi

Yeri: Bayrampaşa - İstanbul

Proje özellikleri: 9 bin 207 metrekare arsa üstünde 10 blok, 125 daire ve 9 ticari bölüm.

Yeşil alan oranı: Yüzde 75 yeşil.

Projenin sosyal aktivite alanları ve spor tesisleri: Çocuk oyun salonu, kafeterya, fitness salonu, sauna, masaj odaları, çatısı açılır kapalı yüzme havuzu ve çocuk havuzundan ibaret sosyal tesis ile tenis-basketbol-voleybol sahası, açık yoga alanı, kaykay pisti, tırmanma duvarı, yürüyüş ve koşu parkuru, çocuk oyun havuzları, kum havuzu.

Konut özellikleri: 3,20 metre gibi oldukça ciddi bir kat yüksekliğine sahip olan daireler, tüm odalarda alçıpan asma tavan uygulamasıyla zorunlu müdahale edilebilir elektrik ve mekanik altyapıya imkan tanıyor. Ankastre aydınlatma elemanları, bahçe ve terasları kullanan kata ve konuma özel mimari çözümleri barındırıyor. Her daire için kapalı otopark ve depo, daire içleri dâhil yüzde 100 jeneratör beslemesi, ankastre mutfak cihazları, her daire için kombi ve 2 adet klimanın verilmesi konutların diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Projenin mimarı: Nüvit Yeğin - Yeğin Mimarlık

Statik mühendisi: Bülent Yeğin - Yeğin Mimarlık

Peyzaj mimarı: TRAFO Mimarlar

Konsept tasarımcısı: Yeğin Mimarlık ve Ağaçkakan İnşaat.

Projeye katkısı olan diğer isimler: Elektrik Proje Müellifi HB Teknik, Mekanik Proje Müellifi GN Mühendislik.

Incitiy

Hakan Dündar - Dündar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi

Konut projelerinin yarışma platformunda kendilerini ifade etmeleri ve konusunda uzman kişiler tarafından değerlendirilerek ödüllendirilmeleri projelere artı değer olarak yansıyacak. Önümüzdeki yıllarda projelerini ödül ile tescil ettirmek isteyecek olan firmaları daha nitelikli, kaliteli ve yüksek standartlarda yaşam alanları sunan projeleri üretmeye yönlendirecek. Firmalar ödül alabilmek için projelerine farklı mimari yaklaşımlar getirecek, farklı teknik çözümler üretecek ve yeni konseptler oluşturacaklar. Dolayısıyla bu yarışma ülkemizde daha nitelikli konutların üretilmesine katkıda bulunacaktır.

Incity projemizin Türkiye’nin önde gelen mimarlarından ve mühendislerinden oluşan jüri tarafından mimari, teknik ve sosyal donatı özellikleri açısından incelenerek ödül almaya hak kazanması, Dündar İnşaat olarak yüksek standartlar oluşturmaya ve kaliteye verdiğimiz önemin kamuoyunda bir kez daha ifade etmeye olanak verdi. Böyle bir platformda uzman kişilerin de kalitemizi teyid etmesi bizim için çok önemli. Bunun kamuoyuna yansıması Incity’e olan yoğun ilginin daha da artmasına neden olacaktır.

Incity'de mimari doku açısından binaların konumlandırılması birbirinin görüş açısını engellemeyecek şekilde oluşturuldu. Binaların farklı açılarla konumlandırılmış olması gün ışığından yararlanmakta çeşitlilik sağlandı. Sitede tüm araç ulaşımı ve otoparklar yeraltında kapalı olarak çözümlendi. Kapalı otoparklardan dairelere direkt ulaşım salandı. Binalarda tüm yangın ve deprem güvenlik sistemleri en son teknolojiyle oluşturuldu.

Incitiy'nin künyesi

Kategorisi: Büyük apart site.

Yeri: Kozyatağı - İstanbul.

Proje özellikleri:34 bin metrekare arsa içinde 11 bolk, 322 daire.

Yeşil alan oranı: 19 bin metrekare

Projenin sosyal aktivite alanları ve spor tesisleri: Sitede 2 bin metrekarelik Intheraphy kapalı sosyal tesis alanı, 2 bin 500 metrekare kapalı otopark alanı, 10 bin metrekare Incity Mall alışveriş merkezinin yanısıra origamik objeler, ışıklı su yolları, nilüfer havuzları içeren Japon bahçesi konseptiyle düzelenmiş yeşil alan ve bu alanlar içinde yer alan 800 metrekare açık yüzme havuzu, 80 metrekare çocuk yüzme havuzu, basketbol sahası, tenis kortu, çocuk oyun parkı ve restoran-bar-kafe bulunuyor. Kapalı sosyal tesis alanı Intheraphy’de ise fitness salonu, kapalı yüzme havuzu, squash kortu, home theatre salonu, çok amaçlı salon, çocuk oyun salonu, spa-wellness, sauna, buhar odası, masaj odası, kuaför salonu 24 saat hizmet verecek.

Konut özellikleri: Türkiye'de ilk defa 'loft' daire konseptinin uygulandığı projede maisonette dairelerin kendilerine ait 200 metrekare bahçeleri bulunuyor. Bu da apartman konsepti içerisinde müstakil villa yaşamını sağlıyor. Incitiy'de en küçük daire 3+1 170 metrekare. Daire arası duvar komşuluğunun bulunmadığı konutlarda akıllı ev sistemi bulunuyor.

Daire doğramalarında 3 cam uygulanıyor. UBC 97 deprem standartları uygulananan bloklardaki daireler görüntülü diafon, hırsız alarm güvenlik sistemi hazır olarak teslim ediliyor. Salonlarda ev sinema sistemi alt yapısı, tüm daire için genel müzik yayını, ADSL, kablolu yayın ve tüm elektrik hatları hazırlanıyor. Yüksek tavanlı dairelerde tüm kablolama ve borulama işlemleri gizleniyor. Kapılar da yüksek tavanlarla uyumlu özel olarak üretiliyor.

Projenin mimarı: Tago Mimarlık - Tatsuya Yamamoto - Gökhan Altuğ.

Statik mühendis: Fonksiyon Mühendislik.

Uygulama kontrolörü: Prof.Dr.Metin Aydoğan.

Peyzaj mimarı: Ata Turak.

Konsept tasarımcısı: Nedret Erençin.

Cihannüma ve Yamaçevler

Nevzat Filiz - Metay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Yapı İş İnşaat Ortağı

Bu organizasyonun, konut sektöründe kalite ve standartların yükseltilmesine olumlu katkıları olacağı, aynı zamanda konut üreticisi ile tüketici arasında doğru iletişim sağlayacağı ve konut sektörü içinde haklı rekabet ortamı oluşturacağı düşüncesindeyiz.

Şirketimiz ve projelerimiz hakkında tüketicilerin doğru bilgilendirilmesine de yardımcı olacaktır. Ayrıca şirketimiz çalışanlarının toplumsal bilinçle yeni projelere heyecan içinde yönelmelerini sağlayacaktır.

Yarışmada finale kalan projemizin dört tarafı doğal orman örtüsüyle çevrili bir konumu, insana ve doğaya saygılı malzeme seçimi, yüksek yapım kalitesi, güvenilir yapım teknolojisi ve uygun satış fiyatıyla öne çıkacağına inanıyorum.

Cihannüma'nın Künyesi

Kategorisi: Villa konut site.

Yeri: Ömerli - İstanbul.

Proje özellikleri: 9 bin 306 metrekare arsa üzerinde 6 blok, 40 konut.

Yeşil alan oranı: Yüzde 85.

Sosyal aktivite alanları ve spor tesisleri: Yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, kafeterya, fitness, çocuk oyun salonu, yürüme yolları, ahşap verandalar, çocuk oyun parkı, tenis kortu, basketbol sahası, 24 saat güvenlik, açık otopark, doğal çevreye uygun peyzaj.

Konut özellikleri: Betonarme karkas yapı, radye temel, bohçalama su yalıtımı, dış cephe duvarlar izotuğla ve mantolama ısı yalıtım sistemi, yerden ısıtma sistemi, tüm mekanlar asma alçı tavan, klima sistemi, cam kapaklı şömine ve barbekü, Digitürk, Türksat ve Hotbird uydu yayın sistemi, ahşap lake banyo dolapları, lake mutfak ve akrilik tezgah.

Projenin mimarı: Mine Koç.

Statik mühendisi: Mercan Poyraz.

Peyzaj mimarı: Kadri İyigün.

Konsept tasarımcısı: Mine Koç.

Projeye katkısı olan diğer isimler: Fuat Ahmet Ocak, Canan Erselçuk.

Yamaçevler'in künyesi

Kategorisi: Villa site.

Yeri: Ömerli - İstanbul.

Proje özellikleri: 30 bin metrekare arsa üzerinde 21 blok, 36 konut.

Yeşil alan oranı: Yüzde 80.

Sosyal aktivite alanları ve spor tesisleri: Yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, kafeterya, fitness, yürüme yolları, çocuk oyun parkı, tenis kortu, basketbol sahası, 24 saat güvenlik, açık otopark

Konut özellikleri: Betonarme karkas yapı, radye temel, bohçalama su yalıtımı, dış cephe duvarlar izotuğla ve mantolama ısı yalıtım sistemi, yerden ısıtma sistemi, tüm mekanlar asma alçı tavan, klima sistemi, cam kapaklı şömine ve barbekü, Digitürk, Türksat ve Hotbird uydu yayın sistemi, lineadecor mutfak, ahşap pencere doğramaları.

Projenin mimarı: Taneri Alpay.

Statik mühendisi: Mustafa Akın.

Peyzaj mimarı: Kadri İyigün.

Konsept tasarımcısı: Taneri Alpay.

Projeye katkısı olan diğer isimler: Bahri Akkaya, M.Ali Cemaloğlu.

Sincapevler

Şener Erdinç - Ünal İnşaat Ortağı
Şu an içinde bulunduğumuz, küresel boyuttaki çevre, ekonomi ve tüketici sorunları karşısında duyarlılığını en üst safhada tutan yatırımcı ve müteşebbislerin, bu mücadelelerinde

yalnız olmadıkları hislerinin artması, yarışmanın konut sektörüne olan ilk katkısı olacaktır. Zira inşa etmenin, çevresel sorunları göz ardı ederek, sadece ahlak sınırlarını zorlayan karlar, görsel

sınırları zorlayan beton yığınları ve mantıksal sınırları zorlayan şehir planlamaları ile tanımlanamayacağını anlamış olan ileri toplumlar, bu tür ödüllendirmeler ile sektörü çok uzun

yıllardır desteklemektedir. Kamuoyunun bu tür organizasyonlar ile bilinçlendirilmesi, rekabet alanını ülkemize katkı sağlayan projeler için yarışa kaydıracak, burada ülkemiz, çevre

ve tüketici kazanacaktır.

Ayrıca yarışma, proje aşamasından uygulamaya kadar olan süreçte, vermiş olduğumuz kararların ne kadar doğru olduğunun bir başka açıdan onaylamış olacak. Bu sebeple, katma değeri yüksek, doğaya saygılı ve mekana yaşam sığdırma amaçlı çalışmalarımıza hız katarak, enerjimizi artıracaktır.

Sincap Evler projesi Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en büyük ekolojik köy projesi. Projede yaşama sığdırılmaya çalışılan ihtiyacın üstündeki mekan kavramından değil, tamamı ile mekandaki marjinal kullanım kavramından yola çıkıldı. Aynı şekilde doğal kaynakların tasarruflu tüketimi ve tekrar kullanımı, zaman - insan - doğa üçlemesine marjinal saygı, ahşap ev gibi tarihsel yapı taşlarımıza verilen önem, çocukların doğal çevreyle güven içinde bütünleşmesi projeyi örnek bir proje haline getiriyor.

Sincapevler'in künyesi

Kategorisi: Villa site.

Yeri: Istranca - Tekirdağ.

Proje özellikleri: 320 bin metrekare üzerinde, 315 konut.

Yeşil alan oranı: Yüzde 96.

Projenin sosyal aktivite alanları ve spor tesisleri: Çocuklar için çiftlik, misafirler için butik otel, organik tarım alanları, ayurveda (Spa), yüzme havuzları, yoga ve detox merkezi, fitness, binicilik merkezi, çim futbol sahası, açık hava sineması, amfi tiyatro, bisiklet ve yürüyüş yolları, parklar ile kır kahveleri.

Konut özellikleri: Yüzde 90 doğal yapı malzemesi ile inşa edilen müstakil evler, benzerlerine göre yüzde 50 daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca bahçeler, yağmur suyu drenaj hatları ve bio-disk atık su arıtma tesisinden sağlanan suların tekrar kullanımı ile sulanıyor. Su kaybı oranının yüzde 8 olduğu bildiriliyor.

Projenin mimarı: Y.Mimar Jülide Erdinç.

Statik mühendisi: Yıldız Mühendislik.

Peyzaj mimarı: Ünal İnşaat'tan Arzu Durmaz ve ekibi.

Konsept tasarımcısı: Şener ve Jülide Erdinç.

Projeye katkısı olan diğer isimler: Murat ve Zerin Kultural, Joost Langendijk, Mehmet Aksoy, Av. Neşe Dizdar, Emel Müftüoğlu Malik, Fahrettin Irmak, Ünal Erdoğan, Sami Aksu, Yeşim Salkım, Özdemir Erdoğan, Seda Sayan.

Pelican Hill


Adem Kameroğlu - KKG Group Yönetim Kurulu Üyesi

Altın Proje Konut Ödülleri, bizim maksimum müşteri memnuniyetini elde etmek için kafa yorduğumuz detayları, çeşitli profesyonellerden aldığımız destekleri ve yarattığımız farkları ödüllendirmiş olacak. Ev olgusunun ne kadar önemli olduğunu, hiçbir detayın insanların yaşam alanlarını üretirken atlanmaması gerektiğine verilen bir ödül olacak. Dolayısıyla bu yarışma inşaat yatırımcılarının da sadece ev üretenlerin değil bu üretimi yaparken “fark yaratanlarının” önemli vurgulayacak. Bu yarışma aynı zamanda bizim malikanelerimizin hak ettiği haklı ödülü bize vermiş olacak.B

Bizim evlerimizin net ve brüt metrekareleri gerçekten çok büyük. Geniş odalar, geniş salonlar, rahat yaşam alanları vurgusuyla yapılmış bir proje.

Konsept mimari projemizi California’da yaptırdık. Ayrıca Anadolu mimarisinden esinlenerek yapılan 'iç avlu' vurgusu bulunuyor.

Pelican Hill'in Künyesi

Kategorisi: Villa site.

Yeri: Büyükçekmece - İstanbul.

Proje özellikleri: 2 milyon 100 bin metrekare arsa üzerinde, 713 malikane.

Yeşil alan oranı: Yüzde 60.

Sosyal aktivite alanları ve spor tesisleri: 30 dönüm büyüklüğünde sosyal tesis, alışveriş merkezi açık ve kapalı spor alanları.

Konut özellikleri : İç avlu, müstakil havuz, rekreasyon alanı.

Uygulama Projesi mimarı: Mimar Suat Keleş.

Statik mühendisi: İnş Müh. Feramuz Uğurlu.

Peyzaj mimarı: Paolo Spaziani.

Konsept mimari proje tasarımcısı: California RNM Architecture.

Projeye katkısı olan diğer isimler: Hasan Mingü, Eren Yorulmazer, Hakan Helvacıoğlu, Dara Kırmızıtoprak, Mustafa Toner, Hülya Döşer, Eren Talu ve Mahmut Anlar.

Milleniumpark

Serhat Saatçi - A. Yıldırım Uluslararası Genel Müdür Yardımcısı

Altın Proje Türkiye Konut Ödülleri, sektörde bir yarışma havası yaratacak. Firmaları daha iyi projeler yapmaya teşvik edecek. İyi projeler yapmak için gösterilen çabalar takdir görecek. Tüketiciler için objektif kıyaslama imkanı sağlayacak ve yol gösterecek.

Bizim açımızdan da ilkleri yapmak konusunda gösterdiğimiz cesareti ve yarattığımız bir çok farkı rakiplerimizle tüketicilere anlatacağını düşünüyorum.

Milleniumpark projemiz gerek yüksek maliyetleri, gerekse daha önce uygulanmamış olması nedeniyle cesaret gerektiren bir çok ilki bünyesinde barındırıyor. Sıra dışı mimarisi olan villalarımız, gökdelen yapımında kullanılan bir teknikle putreller kullanılarak celik konstrüksiyon olarak inşaa ediliyor. Dış cephede kullanılan Compact Laminant malzeme Türkiye'de konutlarda ilk kez kullanılıyor. Çatılarımız alüminyum kenetli çatı. Villalarımızın dış yüzeylerinde bakım gereksinimi olmayan malzemeler kullanıldı.

Milleniumpark'ın Künyesi

Kategorisi: Villa site.

Yeri: Akfırat - İstanbul.

Proje özellikleri: 282 dönüm arsa üzerinde 199 müstakil villa.

Yeşil alan oranı: Yüzde 90.

Projenin sosyal aktivite alanları ve spor tesisleri: Konforium adlı sosyal tesisde 250 metrekare açık yüzme havuzu, ocuk havuzu ve kapalı yüzme havuzu yer alıyor. Ayrıca fitness center, Türk hamamı, sauna , masaj salonu , sağlık merkezi , cafe ve restaurant bulunuyor. Açık alanlarda ise 3 tenis kortu, 2 basketbol, 1 voleybol, 1 futbol sahası, koşu ve yürüyüş parkuru yer alıyor. .

Konut özellikleri: Tüm villalarda standart olarak yüzme havuzu, yangın, gaz kaçağı, su basması için dedektörler, hareket sensörleri alarm gibi donanımlarında bulunduğu Siemens akıllı ev otomasyon sistemleri kullanılıyor. Mutfaklarında dünyanın en ünlü mutfak ve ankastre cihaz markaları kullanılıyor. Evlerde her yatak odasında bir banyo bulunuyor.

Projenin mimarı: Adnan Kazmaoğlu.

Konsept tasarımcısı: A. Yıldırım Uluslararası İnşaat.

Proje/inşaat koordinatörü : Ümit Kabaoğlu.

Uygulama mimarı : Mehmet Emin Çiftçi.

Mekanik tesisat projesi : Detay Mühendislik ve Müşavirlik Ltd. Şti.

Alt yapı projesi : Yalçın Teknik Ltd.

Statik mühendisi: Bmak Mühendislik ve Müşavirlik Ltd. Şti.

Peyzaj mimarı: Ata Turak.

Meritlife Kent

Nesrin Göken - AZ inşaat Satış Koordinatörü

Sektördeki firmaların hizmet kalitelerini yükseltebilmeleri, kullanıcıların değişen istek ve ihtiyaçları karşılayabilmeleri için toplumun beğenisini ve nabzını ölçümleyen Altın Proje gibi yarışmalar önem kazanıyor.

Meritlife Kent projemizin Altın Proje Konut yarışması değerlendirme kriterlerine göre başarılı bulunması inandığımız değerleri destekleyecek, projemize duyulacak güveni perçinleyecek.

Meritlife Kent'te şehrin karmaşasından insanı çekip çıkaran, rahatlatan bir konsept planlandı. Çöp ayrıştırma sistemiyle geri dönüşüm sağlayan projemizde yazın kaykay, kışınsa buz pateni olarak kullanılacak bir alanle birlikte bowling, squash gibi özel alanlar ayrılması gereken sporları içeren, genişletilmiş spor olanaklarına sahip. Ayrıca engellilerin rahat hareket edebileceği ara rampa geçişler, kaldırım ve otopark düzenlemeleri, asansör içi özel çözümler Meritlife Kent’te üretildi. Enerji tasarrufu hedeflenerek, gün ışığından iç aydınlatmalarda maksimum faydalanmak için bina çatılarında ışıklıklar,dairelerde yere kadar inen ısıcamlar projelendirildi. Bina içlerinde ferahlık duygusu panoramik asansörler ile destekleniyor.

Meritlife Kent'in künyesi

Kategorisi: Büyük arapt site.

Yeri: Ümraniye - İstanbul.

Proje özellikleri: 88 dönüm arsa üzerinde 23 blok, 1032 daire.

Yeşil alan oranı: Yüzde 75.

Sosyal aktivite alanları ve spor tesisleri: Açık alanlarda yazın kaykay, kışın buz pateni pisti, tenis kortları, basketbol-voleybol sahaları, 6 adet açık yüzme havuzu, 4 adet çocuk yüzme havuzu, yürüyüş parkurları, amfi tiyatro ile kapalı tesislerde 2 adet kapalı yüzme havuzu, basketbol sahası, squash alanı, bowling salonu, oyun salonu, restoran - kafe, fitness - gym salonu, sauna, Buhar ve masaj odaları vitamin bar Bulunuyor. Ticari binalar içerisinde ise banka, market ve çeşitli dükkanlar yer alıyor.

Konuk özellikleri: Meritlife Kent yatay yerleşim düzeninde, avlu teması üzerine planlanmış ve hepsi iç avlulara dönük yerleştirilmiş binalardan oluşuyor. Tamamı 5 katlı tasarlanmış bloklarda, 1+1’den 3+1’e değişen büyüklüklerde normal dairelerin yanı sıra, 1+1’den 4+1’e uzanan bahçe ve çatı dubleksleri daire çeşitliliğini ve seçim olanaklarını artırıyor. Daire büyüklükleri 68 metrekare ile 282 metrekare arasında değişiyor.

Projenin mimarı: Can Elmas/Akyürek Elmas Mimarlık.

Statik mühendisi: Probi İnşaat Proje Bilgi İşlem Merkezi'nden Fikret Berker.

Peyzaj mimarı: Aygen Kancı Arzu Nuhoğlu.

Konsept tasarımcısı: Can Elmas/Akyürek Elmas Mimarlık

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: