Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Piyasa cephesinde değişen birşey yok

Etiketler: |


İBRAHİM KAHVECİ
Önümüzdeki hafta ABD’de açıklanacak enflasyon, perakende satış verileri ile JP Morgan ve Citigroup gibi dev şirketlerin kar rakamları piyasa oyuncularının gözünü korkutuyor.


ANKA’ya konuşan uzmanlar “Piyasaların rengi çok hoş olmayabilir” değerlendirmesinde bulunuyor. Uzmanların görüşleri şöyle: Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay: “Önümüzdeki haftanın gündemi piyasalar açısından son derece yoğun olacak. Fiyatlandırılmış riskler var.


Özellikle ABD’deki ekonomik görünümün şirket bilançolarına nasıl yansıdığını en net şekilde göreceğiz. Citigroup, Merill Lynch ve JP Morgan’ın açıklayacağı kar rakamları mortgage krizinin boyutlarını daha da belirginleştirecek. Öte yandan Intel ve IBM gibi firmaların açıklayacağı kar rakamları da, krizin finans sektörü dışındaki sektörleri nasıl etkilediğini de ortaya çıkaracak.


Önümüzdeki hafta çok dalgalı olacak.” TEB Yatırım Başekonomisti Sertan Kargın: “ABD’de açıklanacak enflasyon verileri ve Merkez Bankası’nın hazine ihaleleri kritik. Piyasaların rengi çok hoş olmayabilir. Şu anda veriler açıklandıktan sonra ne olacağı belli olmasa da, bir düşüş yaşanacağına kesin gözüyle bakılabilir. Piyasada moraller bozuk. Sadece bu hafta değil önümüzdeki 3-4 ay boyunca karamsar bir havanın piyasalara hakim olmasını bekliyorum. Yılın ikinci yarısı daha olumlu olabilir.” Ata Yatırım Başekonomisti Nurhan Toğuç: “FED’in ay sonunda gerçekleştireceği toplantıdan 50 baz puanlık bir indirim çıkması öngörülüyor.


Bu hafta açıklanacak verilerin iyi veriler olacağını sanmıyorum. Türkiye’de ise hükümetin açıkladığı eylem planında kör noktalar var. Özellikle sosyal sigorta primlerinin yüzde 5 düşürülmesi ve tarım sektörünün finansmanı ile ilgili uygulamalar için nereden kaynak bulunacağı belirtilmiyor.


Piyasalarda bir düzeltme ihtiyacı var. Bu seviyelere alıcı gelmesini beklemiyorum. Önümüzdeki günlerde endeksin aşağı doğru seyri devam eder. Borsa 47 binlere doğru hareket edebilir.”


Kaynak: Anka

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: