Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Merkez in taşınması doğru, para Ankara ya değil İstanbul a gelir

Etiketler: |


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Merkez Bankası Başkanlığı ile kamu bankalarının genel müdürlüklerinin İstanbul a taşınması kararı konusunda, "Hükümet, bilimsel olarak araştırıp, soruşturup, dünya konjonktürüne en uygun kararı vermiştir" dedi.


Bayraktar, dün yaptığı açıklamada, "bu kararın, İstanbul'da altyapı sorunlarını ağırlaştıracağı, nüfus artış hızını artıracağı" yönündeki eleştirilerin doğru olmadığını belirtirken "tam tersi, İstanbul'dan sanayi nüfusunun çıkması ile nüfus artış sorununun çözüleceğini" öne sürdü.
İstanbul'a taşınma konusunda halen, Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası ile görüştüklerini, Merkez Bankası ile henüz görüşmediklerini açıklayan Bayraktar, "Talep ederlerse onlara da yer veririz, yerimiz var" diye konuştu.

Sanayi İstanbul'dan uzaklaşmalı
"Dünyanın hiçbir yerinde merkez bankaları başkentlerin dışında değil" şeklinde eleştiriler olduğunu hatırlatan Bayraktar, şöyle devam etti: "Hükümet, bilimsel olarak araştırıp, soruşturup, dünya konjonktürüne en uygun kararı vermiştir. Merkez Bankası zaten vatandaştan mevduat toplayan veya vatandaşa kredi veren bir banka değil. Bankalarla irtibatı var, piyasayı düzenliyor. Bankalar da İstanbul'da. İstanbul'u sanayi şehri olmaktan kurtarmak, İstanbul'dan sanayi nüfusunu boşaltmak lazım. Ankara'yı orta ölçekli sanayi şehri yapmak lazım. İstanbul'u Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın, Ortadoğu'nun ve dünyanın cazibe merkezi haline getirmemiz lazım. Para Ankara'ya değil, İstanbul'a gelir ve İstanbul'dan para akar."

Taşınma İstanbul için bir şans
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasına karşı dile getirilen "Ankara'yı boşaltmak, başkenti İstanbul'a taşımak" gibi yanlış bir anlayışın gerilerde kaldığını belirterek "İstanbul'a gelmesini, doğru bir adım olarak buluyorum" dedi. Topbaş, dün yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İstanbul'a geçmişte var olan finans merkezi fonksiyonu yeniden kazandırılacak. Bu fırsat var. Coğrafi konumu itibariyle küresel sermayenin özellikle takip ettiği bir kent. Moskova ve Dubai de finans merkezi olma konusunda çok ciddi adımlar atıyor. İstanbul'un böyle bir şansı ve olgusunu bir tarafa bırakıp, 'Merkez Bankası nasıl İstanbul'a gelir?' düşüncesini belediye başkanı olarak doğru bulmuyorum."
Topbaş, yerel seçimlerde aday olup olmayacağı yönündeki soruya da "Adayım. Devam etmek istiyorum. Ancak bunun kararını partim verecek" karşılığını verdi.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: