Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

En karlı yatırım aracı nedir?

Etiketler: |

En karlı yatırım aracı gayrimenkul

İzmir’in Narlıdere İlçesi’nde inşa ettiği 168 lüks konutla kentin prestij projelerinden birini yapan ‘Folkart Yapı’nın Genel Müdürü Mesut Sancak, “Dolar, euro veya başka bir yatırım aracı gayrimenkul kadar kazandırmaz” dedi.
İnşaat sektöründe 6 aylık durgunluk dönemi görüldüğünü belirten Genel Müdür Mesut Sancak, kendilerini gibi lüks konut yapan ve ‘A Plus’ müşterisi olan firmalar için bir durgunluğun söz konusu olmadığını söyledi. Sancak, 168 lüks konutun 3′te 1′ini sattıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Müşterilerimize 2009 Nisan’da evlerini teslim etme sözü vermiştik ama bunu 2008 yılı sonunda gerçekleştireceğiz. Kuzey Irak’taki gelişmeler, kredi faizlerinin yılsonu itibariyle düşmemesi normal standartlarda ev satan firmaların satış rakamlarında en dip noktayı görmesine yol açtı. İnşaat sektörü 2007 yılının ilk 6 ayında yüzde 15′lik gelişme gösterirken, 3′üncü çeyrekte ise bu rakam yüzde 4.5′lere geriledi. Son 4 yıldır sektördeki büyüme yıllık ortalama yüzde 15- 20 olurken bu yılsonunda rakamın yüzde 10′larda kalacağına inanıyorum. Ciddi düşüş var ve konut sahibi olmak için en güzel zaman” dedi.

‘2008’de fiyatlar artacak’
Piyasada arz fazlasının orta ve alt sınıflarda daire fiyatlarının ucuzlamasına neden olduğunu ancak ‘A Plus’ dairelerin ise bunlardan etkilenmediğini belirten Sancak, şöyle devam etti:
“Sektörde kriz değil durgunluk yaşanıyor. Gayrimenkul her zaman en gözde yatırım aracı olmaya devam edecektir. Hızlı artan nüfusla Türkiye’nin yılda ortalama 600 bin yeni konuta ihtiyacı var. İnşaat safhasından yatırım yapanlar hiçbir zaman zarar etmez. Dolar, euro veya başka bir yatırım aracı gayrimenkul kadar kazandırmaz. 2008′in ilk 3 ayında konut fiyatlarının yukarı doğru çıkacağına inanıyorum.”

İzmir’deki ikinci yatırımlarının 2008 Ocak ayı sonunda Mavişehir’de olacağını belirten Mesut Sancak, 12 milyon dolarlık projeye imza atacaklarını söyledi. Sancak, bu kapsamda 22 katlı, 24 dairenin yer alacağı farklı bir binanın İzmir’e kazandırılması projesine başlayacaklarını vurguladı.

Cesur Sert / İzmir(DHA)

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: