Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

İran'da Daire Fiyatı 6 Milyon $'a Yükseldi

Etiketler: |


ABD'de aylardır devam eden mortgage krizi nedeniyle emlak fiyatları dibe vururken bu ülkeyle savaşa girmesi beklenen İran'da bir dairenin fiyatı 6 milyon dolara dayandı. Ülkede daire fiyatları 3 yılda yüzde 395 artış gösterdi.

ABD ve Avrupa ülkelerinde mortgage krizi, emlak fiyatlarında düşüşe neden olurken uzun zamandır ABD ile savaşa girmesi beklenen İran'da bir dairenin fiyatı 6 milyon dolara dayandı.

Negar İhtişami isimli bir dekoratör, 6 milyon doları nakit ödeyerek başkent Tahran'da lüks bir daire satın aldı. Varlıklı ailelerin bulunduğu Tahran'ın kuzeyinde yaşayan zengin bir aileye mensup 56 yaşındaki dekoratör İhtişami, ‘Bu 300 metrekarelik apartmana sahip olduğum için milyonerim. Ancak benim yaşamımda başka hiç bir şey bir milyonerin yaşamına benzemez' dedi.

‘ÇOK ZENGİN OLACAĞIM'

İhtişamı dairede kendisini tüm kenti görebildiği için helikopterde gibi hissettiğini de kaydetti. Yaşamını 1980 yılından itibaren Almanya'da sürdüren İran asıllı işadamı Mansur Bagheri de ‘Yaşamımı sürdürdüğüm Avrupa'da aldığım kredilerle Tahran'da daireler alarak, süper zengin olmak için uğraşacağım' dedi.

1.6 MİLYON KONUT AÇIĞI

Uzmanlara göre, İran'da emlak fiyatlarındaki bu hızlı yükseliş, 2005 yılında seçilen Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın izlediği ekonomi politikalarıyla güçlendi. 2005, 2006 ve 2007'de emlak fiyatları toplamda yüzde 395 artış gösterdi. Her yıl 1 milyon kişinin ev sahibi olmak için piyasaya girdiği ve yılda sadece 600 bin konutun yapıldığı İran'da, 1.6 milyon konut açığı bulunuyor.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: