Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Küçük Daireler Daha Çabuk Satılıyor

Etiketler: |


Konutta yeni trendleri de paylaşan TURYAP Yönetim Kurulu üyesi Başak Soner, kirada oturanlara seslenirken, "Yıllar boyunca kirada oturmaktansa bütün imkanlar seferber edilmeli, gerekirse faizi yüksek bile olsa kredi kullanılarak ev sahibi olunmalı" diyor.

Eskiden aynı hane içinde birkaç ailenin birlikte yaşadığı, evin babadan oğula kalarak kuşaklar boyunca aileye ait olduğu zamanlarda ev almanın gündemi meşgul etmediğini hatırlatan Başak Soner, "Çünkü herkesin öyle ya da böyle evi vardı. Anneanne ve babaannelerin, amcaların, teyzelerin ve yeğenlerin hep birlikte oturduğu kocaman evler, tüm sakinlerine yeterince 'sahip olma' duygusu tattırıyordu. Derin bir anlaşmazlık olmadıkça ayrı bir eve geçmek kimsenin aklına gelmiyordu. Fazladan mülkü olanlar evini kiraya verir, kiracıları da yine önemli sorun yaşanmazsa, uzun yıllar o evde otururdu" ifadelerini kullanıyor.

BÜYÜK AİLELER KÜÇÜK EVLERE DAĞILIYOR

Hürriyet'in haberinde, bugün artık, o eski büyük evlerin tarihe karışmaya başladığını aktaran Başak Soner, "Çekirdek aile kavramının yaygınlaşmasıyla beraber, eski alışkanlıklar yerini yenilerine bıraktı. Artık akrabaların değil aynı evde birlikte yaşaması, bir arada masaya oturması bile ancak kutlama yemeklerinde mümkün. 8-10 kişiyi barındıran çok katlı, bol odalı evler de yok. 50-100 metrekarelik standart daireler daha kolay alınabildiği için tercih ediliyor ve daha kolay satılıyor" diye konuşuyor.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: