Emlak Broker - Mortgage Broker


Konut Kredisi Mortgage Kredi Faizi Emlak Piyasası Gayrimenkul Sektörü Haberler Makaleler Tavsiyeler Barındıran Kaynak Platform.Artık sitemize www.emlakbroker.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Yabancıya gayrimenkul satışı yasası onaylandı

Etiketler: |

Cumhurbaşkanı Gül, yabancı kişi ve şirketlerin gayrimenkul alımına izin veren yasayı imzaladı.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, belediye gelirlerini arttıran ve yabancılara mülk satışını yeniden düzenleyen kanunların da aralarında bulunduğu 3 kanunu onayladı. Danıştay yabancıya gayrimenkul satışına izin veren yasayı geçtiğimiz aylarda iptal etmişti. İptal gerekçelerini ortadan kaldıran yeni yasa tasarısı da Meclis’ten geçerek Cumhurbaşkanlığı’nın onayına sunulmuştu. Onaylanan kanuna göre, yabancı uyruklu gerçek kişiler ile tüzel kişilerin hassas alanlarda ve stratejik yerlerde taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinemeyecekleri alanları belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkili olacak.

ASKER İZİN VERECEK

YABANCI uyruklu gerçek kişiler, merkez ilçe ve ilçeler bazında, uygulama imar planı ve mevzi imar plan sınırları içerisinde kalan toplam alanların yüz ölçümünün yüzde 10’una kadar kısmında taşınmaz ile bağımsız ve sürekli nitelikte sınırlı ayni hak edinebilecek. Yabancı şirketlerin, askeri bölgeler ve güvenlik bölgeleri ve stratejik bölgelerdeki taşınmaz edinimleri, Genelkurmay Başkanlığı’nın ya da yetkilendireceği komutanlıkların iznine tabi olacak. Güvenlik bölgelerindeki taşınmaz edinimleri ise taşınmazın bulunduğu yerdeki valiliğin iznine tabi tutulacak.

Kaynak: Star

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: